Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Green Card surecini tamamlarken ve tamamladiktan sonra karsiniza cikacak, akliniza takilacak en buyuk sorunlardan birisi de is arama sureci. Bu postun altinda is arama surecine ne zaman basladiniz, izlediginiz yontemler, karsilastiginiz sorunlar... kisacasi deneyim ve tavsiylerinizi paylasabilirsiniz.


  • selamlar, acaba vizesi basılıp iş arama sürecine başlayan arkadaşlar var mıdır? Deneyim ve önerilerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.


  • Arkadaşlar selamlar, ekşi sözlükte gördüğüm bir şeyi burada paylaşmak istedim.

    Upwardly Global

    Amerika'da profesyonel iş hayatına atılmak isteyen göçmen ve mültecilere destek olan ve kar amacı gütmeyen kuruluş. Sizinle sürekli iletişim halinde kalarak neler yapmanız gerektiği konusunda bilgilendiriyorlar ayrıca özgeçmişinizi standartlara göre güncelliyor ve sizi yönlendiriyorlar.

    Ekşi sözlük linki : https://eksisozluk.com/upwardly-global--5598869


  • Sitelerini inceledim, makul bir kuruluşa benziyor. Sonuçta ister istemez insan yetkinliklerinden daha düşük pozisyonları kabul edebilir Abd'de en azından ilk gittiği zaman ve böyle profesyonel firmalardan destek almaktan çekinmemek lazım bence.


  • ben şu sıralar sadece indeed üzerinden başvuru yapıyorum.İlk gidişimde kendim sokakta gezerken bulmuştum 🙂


  • Benim önerim herkese linkedin üzerinden başvuru yapmaları olur. bir de cv'de mutlaka gitmek istedikleri yerden bir adres ve Amerika uzantılı bir numara belirtsinler. ben Text+(textplus) uygulamasını kullanarak geçici numara almıştım. oradan bana ulaşıyordu şirketler. amerika'da yaşıyormuş gibi görünüyordum böylece. bu sistem işe yaradı. arayanlara öneririm 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ben de arkadaslara katiliyorum, ozellikle linkedin uzerinden profil olusturup, ilgilendiginiz sirketleri ve calisanlarini takip etmeniz faydali olur:

    Ayrica bu sitede is ilanlari da bulabilirsiniz. Bunun yaninda;

    gibi siteler de faydali olur.


  • Takiplik konu.


  • iş arama sitelerine kayıtta veya ararken şöyle bir madde geliyor
    "Government security clearance"
    biz bunu GC vizeliler ne diye işaretliyor ? bunun karşılığı nedir ? teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kturkay Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler içinde söyledi:

    iş arama sitelerine kayıtta veya ararken şöyle bir madde geliyor
    "Government security clearance"
    biz bunu GC vizeliler ne diye işaretliyor ? bunun karşılığı nedir ? teşekkürler

    GC sahibi olmaniz security clearance'a sahip oldugunuz anlamina gelmiyor. Ayrintili bilgiyi su konuda bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/350/security-clearance-nedir-ve-süreçler


  • o zaman security clearance thread altına sorulara devam 🙂 tşk.


  • indeed ve careerbuilder resume ekledim , green card oncesi ve sonrası , iş teklifleri geldi onccesindekiler çalışma iznim olmadığı için yattı , sonrasındakiler ise ne zaman işe başlayabileceğim konusunda sabırsız davranıyorlar 3-5 aylık bekleme surecine , kalifiye ve tecrubeli eleman arıyorlar ve bulmaları da kolay değil . Muhtemelen acele etmeden DV2019 gidişatı olumlu sonuçlanırsa , oraya gidip yerleşip , iş tecrubeme en uygun işi acele etmeden ve panik yapmadan sakin bir şekilde bekleyeceğim.

  • ⭐⭐

    Arkadaslar ben Linkedin de basvurmaya calıstığımda sanırım türkiyede olduğumdan hata veriyor! Birde şifremi iki kere yanlıs girdim diye kitlendi hesabım, kimlik fotokobi leri ni yükledim. Umarım acılır. Birde mesela iş ilanı oluyor, tıklayınca kurumdan da tekrar basvuru gibi birsey oluyor. Bazı kişilerinde ismi cıkıyor linkedin üyesi felan diye yazıyor. Biraz bu site hakkında tecrübelerinizi paylaşormısınız rica etsem.


  • Görünüşe göre en makul seçenek; Green card'ın geçici vizesini alır almaz hızlı bir şekilde iş bulma adına Skype'dan ABD orijinli bir telefon numarası satın alıp, bu tür sitelerde cv güncelledikten iş aramaya başlamak sanırım en mantıklı olanı. Linkedin Premium üyeliğin de iş başvurularında başvuru sahiplerini bir iki adım daha öne çıkardığı da söyleniyor.

    @crazycells ABD iş dünyasında cv ile resume arasında bir fark var mı? (İkisi arasında farklılıklar var biliyorum, ama öğrendiğim kadarıyla ABD'de, TR'de olduğu gibi çok sayfalı cv'ler pek kabul görmüyor, cv'nin 1-2 sayfayı aşmaması isteniyor.)


  • Linkedin premium şart. Epey avantajları var, hedef işinize başvuruda specleriniz ile % kaçlık dilime girdiğinizi söylüyor. Eksik spec ve artıları belirtiyor. O posizyona kaç kişi başvurmuş onu belirtiyor. Birde belirli sayıda kişiyle doğrudan bağlantı kurma özelli veriyor. Ücretsiz mini video eğitimleri var. Standart eğitimler de ücretsiz sanırım.
    Profilinize bakanlar ile ilgili detaylı bilgi görebiliyorsunuz.
    Ve büyük olasılıklarla aramalarda öne çıkartılıyorsunuz.

    Resume iş odaklı, doğumdan itibaren her detayı almıyor Cv gibi. Resume için örnekler var, çok kalabalık bir background yoksa 1 sayfayı geçmiyor (benimki imkansız geçmez).
    Gidiş yaklaşırsa linkedin de lokasyonu hedef eyalet/şehir yapmak çok büyük avantaj. Öteki türlü lokasyon bazlı aramalarda görünmediğiniz gibi size de iş imkanlarını göstermez ya da kısıtlı gösterir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @entelman Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler içinde söyledi:

    Görünüşe göre en makul seçenek; Green card'ın geçici vizesini alır almaz hızlı bir şekilde iş bulma adına Skype'dan ABD orijinli bir telefon numarası satın alıp, bu tür sitelerde cv güncelledikten iş aramaya başlamak sanırım en mantıklı olanı. Linkedin Premium üyeliğin de iş başvurularında başvuru sahiplerini bir iki adım daha öne çıkardığı da söyleniyor.

    @crazycells ABD iş dünyasında cv ile resume arasında bir fark var mı? (İkisi arasında farklılıklar var biliyorum, ama öğrendiğim kadarıyla ABD'de, TR'de olduğu gibi çok sayfalı cv'ler pek kabul görmüyor, cv'nin 1-2 sayfayı aşmaması isteniyor.)

    aynen oyle sayin @entelman , ikisi arasinda fark var ve genelde "resume" daha onemli. Soyle anlatmaya calisayim...

    CV'ye egitim bilgileriniz, is tecrubeleriniz, basarilariniz, amaclariniz, yayin ve odulleriniz, hobileriniz ve sizinle ilgili akliniza gelen her seyi ayrintilariyla yazabilirsiniz, genelde 1-2 sayfayi gecmemesi isteniyor ama normalde cok daha uzun da yazilabilir...

    Resume ise genelde 1 sayfayi asmiyor ve icinde sizin basvurdugunuz pozisyonla ilgili egitim bilgileriniz ve is tecrubeleriniz yer aliyor. Bu, bir nebze CV'nin ozeti gibi dusunulebilir ama farkliliklar da var, cunku resume'de pozisyonla alakali ozelliklerinizi on plana cikartmalisiniz. Yani CV tek bir tanedir, sizinle ilgili ayrintili bilgiler tasir ve genelde degismez sadece zamanla ustune bilgi eklenir, ama resume'yi basvurdugunuz pozisyondan pozisyona degistirmelisiniz.

    Bir suru basvuran arasinda bir kisiyi sececekleri icin, sirketlerin insan kaynaklari bolumundeki kisiler hizlica adaylari "resume" ile tararlar, burada ozellikle pozisyonda istenilen ozelliklere sahip kisileri bulmaya calisirlar. Dolayisiyla pozisyonu ve gereksinimlerini iyice okuyup, resume'de bunlari on plana cikartmalisiniz. Boylelikle ilk elemeyi gecersiniz 🙂 bazi sirketler sonrasinda sizden CV'nizi de isteyebilir ama genelde sonrasinda is mulakati icin cagiriyorlar. CV universitelerde ve akademik enstitulerde standarttir ama akademi disindaki is alanlarinda ABD'de genelde hep resume tercih edilir.

  • ⭐⭐

    @crazycells linkedin den actığım butun sayfalarım kısıtlandı . neden bilmiyorum .normal profilimi olusturuyorum. bir güzel herseye özen gösteriyorum sayfa yenileniyor ve bir daha girdiğimde kısıtlandı deniliyor 😞 3 kere aynı sey oldu! nerede hata yapıyorum?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hockeyumpire2 Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler içinde söyledi:

    @crazycells linkedin den actığım butun sayfalarım kısıtlandı . neden bilmiyorum .normal profilimi olusturuyorum. bir güzel herseye özen gösteriyorum sayfa yenileniyor ve bir daha girdiğimde kısıtlandı deniliyor 😞 3 kere aynı sey oldu! nerede hata yapıyorum?

    hmm... tam emin olamadim neden olduguna, linkedin'in nasil calistigina bir bakayim, acaba ulkeden kaynakli mi bir durum soz konusu oldu...


  • @hockeyumpire2 Şayet pek çok tanımadığınız kişiyi seri halde arkadaş olarak eklediyseniz de bazen buna benzer kısıtlamalara gidebiliyor Linkedin. Sitedeki yetkililere bununla ilgili email atıp en kısa sürede bu kısıtlamanın kaldırılmasını söyleyin. Şayet bu türden bir sıkıntı ise ilgileneceklerdir.

  • ⭐⭐

    @entelman hayır kimseyi eklemedim sadece bir kaç sirket ekledim. Acaba diyorum yer olarak abd, posta kodu olarakta gideceğim abd semtinin posta kodunu girdim, ıp ile eşlesmedi o nedenle olabilir mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum