Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
946 130 68.5k 129

  • @Berk-Şendil hiçbir davacıya onceliklendirme verilmedi. DoS bu kararı nasıl uygulayacak onunla ilgili Mehta bir karar vermiyor. kanaat ssdece DoS'ta.
    bu yüzden kim, nasil, hangi sırayla mülakat alacak hepimiz bekleyip göreceğiz.


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    @gucarslan Merhaba hocam. Sizce bu kez bizleri de çağırırlar mı ? Bu arada yemin ederim kararın açıklandığı gün gece rüya görmüştüm. Rüyamda telegram grubunda herkes mehta hakkında mesajlar yazıyordu. Rüyam çıktı valla. Dün bir baktım telegrama herkes mehtanın kararını konuşuyordu.

    İnşallah herkes vize alıp gider.

    şuan bunu en cok hakeden sizlersiniz.
    hali hazırda evrak onaylı sizden baska kimse yok. eğer mülakat vermek istiyorlarsa ellerinin altinda sizden başka kimse yok. bu yüzden şansınız halen var ve herkesten cok var.


  • @gucarslan Bence KCC evrak onayı olmayan Türkiye doğumlulara hızlıca onay verip mülakat dağıtacak. Çünkü @Orhan-Cabarov gibi Türkiye doğumlu olmayan ama evrak onayı olan kişilere mülakat vermek isteseydi bu hafta verirdi. KCC mülakat vermek yerine bir hafta boş geçirmeyi tercih etti.

  • ⭐⭐

    Avukat Vügar Caferov, Aynur hanımın kanalına konu ile ilgili açıklama yapmış. Umarım bütün kazananlar muratlarına erer ve Amerikaya gider.
    https://www.youtube.com/watch?v=vdOdG4pEW7s


  • Bugun ku mailinde, Curtis, ozetle soyle der''ABD Dis Isleri konsolosluklara yonerge yayinladi, bu cercevede vize mulakati verildi mi diye dvprogram.state.gov adresini kontrol edin.''
    Sadece evrak onayi olanlar mi bakmali yoksa evrak onayi olmayanlar da bakmali mi? Bu turden bir detaya girmemis mailde. Yanilmiyorsam 09 Eyul olmasi lazim kararin aciklanis tarihi. Son gunlere girdigimizi goz onunde bulundurursak gecen bes gunluk sure zarfinda bir kipirdanma olmaliydi, herhangi bir kipirdama var mi?

    Ve daha onemlisi evrak onayi olmayan talihlilere mulakat verilmesi ile ilgili bilgisi olan, karari detayinda okumus olan, veya duyum alan var mi?


  • @fortuneormisfortune elbette herkes bakabilir, sonuçta mülakatların ne kadar çok dağıtılacağı bilinmez.

    CN9950 üzeri evrak onayı olan kimse yok zaten TR'de.
    bu yüzden mülakat verilecekse onaysız dosyalara onay verilmeli ve sonrasında mülakat planlanmalı. kararda zaten bunun bir detayı verilmiyor, bu yüzden ankara'nın kararını beklememiz gerekmekte.

    kısa zamanda belli olacak diye düşünüyorum.


  • @gucarslan, yorum icin tesekkurler. Umarim belirttiginiz gibi olur. En azindan karar Ankara'da diyebilmemiz icin dosyalarin NVC'den Ankara'ya transfer edilmis olmasini gormek daha realistik mi olur acaba. Nitekim dosya hala NVC'de gozukur (ceac.state.gov), keza sizin dosyaninda oyle oldugunu zannediyorum (bir an once Ankara'ya transfer olmasi dilegi ile).

    KCC alti ustu ilgili case numaralarini transfer etmeli, evet, bir sey degil. Ama bildiginiz gibi bu sene herseyi atla deveye cevirdiler. Bu arada temennim sayinin en azindan 22,000 ulasmasi (hakkinda iyi olacak herkes mulakat sansi elde etsin isterim de gorunen koy klavuz istemiyor artik).

    Avukata dava basindan beri sayisi toplamda bir kaci gecmeyen maillerden birini mi atsam diyorum acaba (hep ve sadece davada elini guclendirecek seyler yolladim). Bu sefer ki dosya transferleri konusuna dikkatini cekelim diye. Ancak yargic Mehta karar verdikten sonra, su asamada bir yaptirimi olmayacaktir gibi geliyor diger taraftan. En iyisi, soyle yol izlemek, mail taslagini olusturup, sadece bir iki gun daha bekleyelim, bakalim neler olacak.


  • Benim gibi büyük CN numaralı arkadaşlar için rezerve vizelerden başka kurtuluş yolu yok.Yarın Mehta ile bir görüşme yapılacağını ve var olan durum hakkında görüşme yapıldıktan sonra sürecin ne yönde seyredeceğini göreceğiz gibime geliyor. Curtis saat 15.00'da toplantı yapılacağını tweetlemişti. 26'sına kadar max. sayıda vize sağlanıp sonrasında bir 9000 küsur vizede bu yıl kazananlara ayrılsa gidebilirim herhalde 😂


  • Ne olacaksa olsun artık. 😞


  • Gerçekten çok ama çok yorucu bir süreç. Her gün bakıyorum bir gelişme var mı bir şeyler yolunda mı diye insan psikolojikmen çok yıpranıyor


  • @Kitapsever, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    Gerçekten çok ama çok yorucu bir süreç. Her gün bakıyorum bir gelişme var mı bir şeyler yolunda mı diye insan psikolojikmen çok yıpranıyor

    iki yildir ayni sekilde bekliyoruz. planlarinizi kesin cikacakmis gibi yapmayon derim.


  • Avukata isimize yaracayigini dusundugumden toplamda birkaci gecmeyen maillerimden birini daha attim, ozetle:

    2021 mali yili bitimine sayili gunler kala ve bu kisa donemde Yargic Mehta'nin kararinin uzerine bir hafta gecmis olmasina ragmen benim ki gibi gorece kucuk case numaralarinin dahi National Visa Center'dan konsolosluga hala transfer edilmedigi noktasina dikkat cektim.

    Bildikleri gibi normal bir donemde evrak onayindan sonra transfer gerceklesmesine ragmen, bu sene mulakattan once evraklarin isleme alinip alinmayacagi noktasina emin olmadigimi belirttim (bu soru isaretinin onunda kafasinda olusmasini istedim).

    CEAC den kontrol ettigimi bir degisiklik olmadigini, bircoklari icinde durumun ayni oldugunu belirrtim. Normal is akislarinda giderlerse (evrak onayi) olasi bir vize gorusmesinin imkansizligindan bahsettim.

    Ozetle yilin geri kalaninda oldugu gibi, Yargic Mehta'nin ''iyi caba'' emrinden sonra da hic birsey yapmadan olan biteni izlediklerine dikkat cekip, bunun olasi bir rezerv karari icin kullanabilecekleri bir arguman olabilecegi yonunde gorus bildirdim.

    Benim mailimi kacirirsa diye, benzer bir maili bir iki forumdasin daha atmasini alcak gonullulukle tavsiye ederim.


  • @fortuneormisfortune Yazıyı bana gönderirseniz, ben de yazarım hocam.


  • Selamlar,

    Bir telegram grubundan soyle bir yazi paylasildi.Ama bilginin dogrulugu hakkinda birsey soyleyemem.
    GOOD NEWS

    #DV2020 and #DV2021 Legislation Update: the Reconciliation Amendment adopted by the House Judiciary Committee in Congress includes a distillation of the 2 Meng amendments to the DHS appropriations bill.

    If adopted in the final version of the bills that passes, it would provide all 55,000 visa numbers for 2020 and 2021 selectees, and even visa numbers for DV selectees refused under Muslim and African Bans from 2017 through 2021.

    Please- do not celebrate this development. It is unclear whether the Senate Parliamentarian will approve this language.

    Also- don't ask me questions about this because my focus now is on getting our clients issued visas. I don't have capacity to explain or discuss this development. Thanks. 🙏


  • @mstf @gucarslan Title IV-Committee on the judiciary - Immigrant provisions altında Diversity visas bölümünde belirtilen bir nokta bu. 2022 fiscal year boyunca kullanılamayan vizelerin yeniden verilmesini içeriyor. Bu da bir yol ama onaylanma veya onaylanmama durumunu her zaman olduğu gibi zaman gösterecek.


  • Goodluck davası ile bağlantılı olduğu için buraya yazmak doğru olur diye düşünüyorum. Rosales davasındaki class talebi geri çekildi, hükümet karşı çıkmadı ve bu talep yargıç tarafından onandı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    RosalesVBiden davasının 15.09'da yapılan durum konferansında görüşülen taleplerin sonrasında dün yaşananlardan bir bahsedelim.

    bilindiği üzere DV2021 için açılan davalardan sadece RosalesvBiden davasında class talebi vardı.
    son durum konferansında J Mehta'nın class talebinden vazgeçilmesine istinaden çıkabilecek kararların sadece davacılara fayda sağlaması formülüne istinaden morrison bu talepten vazgeçtiğini aşağıdaki şekilde mahkemeye bildirdi;

    bu talebe hükümet kararı itiraz etmeyeceğini açıkladı ve bundan kısa bir süre sonra J Mehta bu talebi kabul ettiğini bildiren kararı açıkladı;

    tüm bu gelişmeler sonrası DV2021 için artık class talebi olan bir dava kalmamış oldu.
    Rosales davasında da bir talep kalmadığı için bu dava da Goodluck davası ile birleşmiş durumda.
    morrison son gelişmeyi şu sözlerle açıkladı; "Goodluck now are: Djuraev, Filazapovich, Jacob (Rosales), Kamoona, and Kassaian."

    şimdi tek beklenen J Mehta'nın rezerv için vereceği karar.

    bütün DV2021 davacıları için hayırlı olması dileğiyle.


  • Hayırlı olsun.


  • Geldiğimiz son noktada sadece davacı olanlar mı devam edebilecek sonraki süreç için sayın @gucarslan? Yani bi nevi davacı olmayanlar için her şey bitti mi?

  • ⭐⭐⭐

    @Berk-Şendil Evet herhangi bir davaya taraf olmayanlar için son tarih 30 Eylül 2021...


Benzer Başlıklar

  • DV2022 Bou Jabbour v Blinken Davası - (Ocak-2022)

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    26
    5 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    bestfriendnyB
    Turkiye den. Alamayan 700 kusur varmagdur demedilerki kazandiginiz ankara cagirmayacak bastan soylese giderdik baska ulkeden alirdik en kotu buydubarbados a hindustan a son at da gidemedim simdi dava sansi varsa deneyom.istedim
  • DV2022 Mandamus Davası (Kasım 2021) - İPTAL EDİLDİ -

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    36
    4 Oy
    36 İleti
    2k Bakış
    Eski Kullanıcı 081E
    Bilindigi uzere onceki yillara gore aylik mulakat performanslarinin bu yilki DV 2022 ler icin ortalamanin baya altinda . Turkiye dahil mulakatlar asiri yavas . Yeni karar aslinda hizlandirmiyor ve sadece olsa olsa eski gunlerdeki gibi benzer performanslari yakalatir. KCC ya personelini artiracak ya da Konsolosluklardaki personel sayisi artirilmali veya mulakat gunleri artirilmali . Aksi halde yeni bir DAVA acilmali kanimca . Bireysel basvurular temelli degil de Class Action yani Toplu Dava acilmalidir. Onceki yildaki kararin Toplu Dava olarak ele alinmasi ve hak edenlerin davaya katilan olsun olmasin kabaca 1 yla yayilan 9 bin kusur rezerv acilmasindaki yaklasim ve bakis acisiyla hareket edilmelidir. Turkiye'ye has siyasi veya baska bir etmenden oturu de aksiliklerin olmadigini varsayiyorum . Mandamus Davasinda da 1 gunluk omru olmasi da enteresan ... Davalar Case Number i current olmasi beklenen aylarda olamayanlar acmali . Yani ortada CN ve current olma durumuna gore bir dava acma stratejisi Amerika da baslatilir umarim . Iyi ama kotu niyetli olmayan avukatlara muhtaciz. Unutulmamali, kaybedilen net bir ay var ... Hak aranmali ...
  • DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021)

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    157
    10 Oy
    157 İleti
    10k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    332
    1
    12 Oy
    332 İleti
    18k Bakış
    melcemM
    @akdas Hocam öncelikle ayrıntılı hesap için emeğinize sağlık, sonra da benim olmadı madem, haksızlık yapıldı, neden böyle gibi laflar yerine case numarasına göre gitmeli adil olan budur diyebildiğiniz için size saygılarımı sunuyorum. Evet sizde bahsettiğiniz insanlar gibi kibar ve yardımsever olduğunuz ve ayrıca dürüst davrandığınız için Teşekkür ederim. Her gününüzün gönlünüzce geçmesini dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum