Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @greenlover yanlis hatirlamiyorsam eylul basindaki mulakatlari 6 gun kala verdiler. Versinlerde onada raziyiz 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @gucarslan umarım siz ve diğer bütün talihliler hakettiğiniz vizeyi en kısa sürede alırsınız 🙏🏻


  • @greenlover bu durumda geçen seneden örnekler veriliyor konsolosluğun ve kcc'nin çok hızlı ve tam kapasiteli çalıştığına dair. Örnekleri varmış geçtiğimiz sene için. Biraz hızlandırılmış ve sıkışık bir program olacak gibi ki buradaki herkes buna razı. Yeter ki vizemizi alalım modunda herkes.

  • Yasaklı

    @gucarslan Merhaba hocam. Sizce bu kez bizleri de çağırırlar mı ? Bu arada yemin ederim kararın açıklandığı gün gece rüya görmüştüm. Rüyamda telegram grubunda herkes mehta hakkında mesajlar yazıyordu. Rüyam çıktı valla. Dün bir baktım telegrama herkes mehtanın kararını konuşuyordu.

    İnşallah herkes vize alıp gider.


  • @İpek-Dedemen-Erdur sanmıyorum, davacılara yapılan herhangi bir önceliklendirme yok bildiğim kadarı ile. yoksa alınan PI kararı ile ilk bizden mi başlayacaklar evrak istemeye? @gucarslan

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greenlover sadece beklemelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berk-Şendil hiçbir davacıya onceliklendirme verilmedi. DoS bu kararı nasıl uygulayacak onunla ilgili Mehta bir karar vermiyor. kanaat ssdece DoS'ta.
    bu yüzden kim, nasil, hangi sırayla mülakat alacak hepimiz bekleyip göreceğiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    @gucarslan Merhaba hocam. Sizce bu kez bizleri de çağırırlar mı ? Bu arada yemin ederim kararın açıklandığı gün gece rüya görmüştüm. Rüyamda telegram grubunda herkes mehta hakkında mesajlar yazıyordu. Rüyam çıktı valla. Dün bir baktım telegrama herkes mehtanın kararını konuşuyordu.

    İnşallah herkes vize alıp gider.

    şuan bunu en cok hakeden sizlersiniz.
    hali hazırda evrak onaylı sizden baska kimse yok. eğer mülakat vermek istiyorlarsa ellerinin altinda sizden başka kimse yok. bu yüzden şansınız halen var ve herkesten cok var.


  • @gucarslan Bence KCC evrak onayı olmayan Türkiye doğumlulara hızlıca onay verip mülakat dağıtacak. Çünkü @Orhan-Cabarov gibi Türkiye doğumlu olmayan ama evrak onayı olan kişilere mülakat vermek isteseydi bu hafta verirdi. KCC mülakat vermek yerine bir hafta boş geçirmeyi tercih etti.

  • ⭐⭐

    Avukat Vügar Caferov, Aynur hanımın kanalına konu ile ilgili açıklama yapmış. Umarım bütün kazananlar muratlarına erer ve Amerikaya gider.


  • Bugun ku mailinde, Curtis, ozetle soyle der''ABD Dis Isleri konsolosluklara yonerge yayinladi, bu cercevede vize mulakati verildi mi diye dvprogram.state.gov adresini kontrol edin.''
    Sadece evrak onayi olanlar mi bakmali yoksa evrak onayi olmayanlar da bakmali mi? Bu turden bir detaya girmemis mailde. Yanilmiyorsam 09 Eyul olmasi lazim kararin aciklanis tarihi. Son gunlere girdigimizi goz onunde bulundurursak gecen bes gunluk sure zarfinda bir kipirdanma olmaliydi, herhangi bir kipirdama var mi?

    Ve daha onemlisi evrak onayi olmayan talihlilere mulakat verilmesi ile ilgili bilgisi olan, karari detayinda okumus olan, veya duyum alan var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fortuneormisfortune elbette herkes bakabilir, sonuçta mülakatların ne kadar çok dağıtılacağı bilinmez.

    CN9950 üzeri evrak onayı olan kimse yok zaten TR'de.
    bu yüzden mülakat verilecekse onaysız dosyalara onay verilmeli ve sonrasında mülakat planlanmalı. kararda zaten bunun bir detayı verilmiyor, bu yüzden ankara'nın kararını beklememiz gerekmekte.

    kısa zamanda belli olacak diye düşünüyorum.


  • @gucarslan, yorum icin tesekkurler. Umarim belirttiginiz gibi olur. En azindan karar Ankara'da diyebilmemiz icin dosyalarin NVC'den Ankara'ya transfer edilmis olmasini gormek daha realistik mi olur acaba. Nitekim dosya hala NVC'de gozukur (ceac.state.gov), keza sizin dosyaninda oyle oldugunu zannediyorum (bir an once Ankara'ya transfer olmasi dilegi ile).

    KCC alti ustu ilgili case numaralarini transfer etmeli, evet, bir sey degil. Ama bildiginiz gibi bu sene herseyi atla deveye cevirdiler. Bu arada temennim sayinin en azindan 22,000 ulasmasi (hakkinda iyi olacak herkes mulakat sansi elde etsin isterim de gorunen koy klavuz istemiyor artik).

    Avukata dava basindan beri sayisi toplamda bir kaci gecmeyen maillerden birini mi atsam diyorum acaba (hep ve sadece davada elini guclendirecek seyler yolladim). Bu sefer ki dosya transferleri konusuna dikkatini cekelim diye. Ancak yargic Mehta karar verdikten sonra, su asamada bir yaptirimi olmayacaktir gibi geliyor diger taraftan. En iyisi, soyle yol izlemek, mail taslagini olusturup, sadece bir iki gun daha bekleyelim, bakalim neler olacak.


  • Benim gibi büyük CN numaralı arkadaşlar için rezerve vizelerden başka kurtuluş yolu yok.Yarın Mehta ile bir görüşme yapılacağını ve var olan durum hakkında görüşme yapıldıktan sonra sürecin ne yönde seyredeceğini göreceğiz gibime geliyor. Curtis saat 15.00'da toplantı yapılacağını tweetlemişti. 26'sına kadar max. sayıda vize sağlanıp sonrasında bir 9000 küsur vizede bu yıl kazananlara ayrılsa gidebilirim herhalde 😂

  • Yasaklı

    Ne olacaksa olsun artık. 😞


  • Gerçekten çok ama çok yorucu bir süreç. Her gün bakıyorum bir gelişme var mı bir şeyler yolunda mı diye insan psikolojikmen çok yıpranıyor


  • @Kitapsever, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    Gerçekten çok ama çok yorucu bir süreç. Her gün bakıyorum bir gelişme var mı bir şeyler yolunda mı diye insan psikolojikmen çok yıpranıyor

    iki yildir ayni sekilde bekliyoruz. planlarinizi kesin cikacakmis gibi yapmayon derim.


  • Avukata isimize yaracayigini dusundugumden toplamda birkaci gecmeyen maillerimden birini daha attim, ozetle:

    2021 mali yili bitimine sayili gunler kala ve bu kisa donemde Yargic Mehta'nin kararinin uzerine bir hafta gecmis olmasina ragmen benim ki gibi gorece kucuk case numaralarinin dahi National Visa Center'dan konsolosluga hala transfer edilmedigi noktasina dikkat cektim.

    Bildikleri gibi normal bir donemde evrak onayindan sonra transfer gerceklesmesine ragmen, bu sene mulakattan once evraklarin isleme alinip alinmayacagi noktasina emin olmadigimi belirttim (bu soru isaretinin onunda kafasinda olusmasini istedim).

    CEAC den kontrol ettigimi bir degisiklik olmadigini, bircoklari icinde durumun ayni oldugunu belirrtim. Normal is akislarinda giderlerse (evrak onayi) olasi bir vize gorusmesinin imkansizligindan bahsettim.

    Ozetle yilin geri kalaninda oldugu gibi, Yargic Mehta'nin ''iyi caba'' emrinden sonra da hic birsey yapmadan olan biteni izlediklerine dikkat cekip, bunun olasi bir rezerv karari icin kullanabilecekleri bir arguman olabilecegi yonunde gorus bildirdim.

    Benim mailimi kacirirsa diye, benzer bir maili bir iki forumdasin daha atmasini alcak gonullulukle tavsiye ederim.

  • Yasaklı

    @fortuneormisfortune Yazıyı bana gönderirseniz, ben de yazarım hocam.


  • Selamlar,

    Bir telegram grubundan soyle bir yazi paylasildi.Ama bilginin dogrulugu hakkinda birsey soyleyemem.
    GOOD NEWS

    #DV2020 and #DV2021 Legislation Update: the Reconciliation Amendment adopted by the House Judiciary Committee in Congress includes a distillation of the 2 Meng amendments to the DHS appropriations bill.

    If adopted in the final version of the bills that passes, it would provide all 55,000 visa numbers for 2020 and 2021 selectees, and even visa numbers for DV selectees refused under Muslim and African Bans from 2017 through 2021.

    Please- do not celebrate this development. It is unclear whether the Senate Parliamentarian will approve this language.

    Also- don't ask me questions about this because my focus now is on getting our clients issued visas. I don't have capacity to explain or discuss this development. Thanks. 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum