Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • problem consulate 2.0 davası ile ilgili hakim ataması 21 haziran 2021 de yapılmış. ismi Judge Timothy J. Kelly @gucarslan


  • regulatory challenge davasında hakim mehta zaten @gucarslan


  • @gucarslan

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Sürecinde Açılan Diğer Davalar (Haziran 2021)

    @jinglebells merhaba. iletilerinizden anladığım kadarıyla ortada avukat ve müvekkiller arasında bir görüşme durumu oldu, mümkünse biraz daha detay verebilir misiniz?

    ilk olarak; iki davanın da yargıç ataması resmi olarak gerçekleşti mi; orayı kaçırdım sanırım?

    bir de davada class talebi olmadan yargıçtan class kararı nasıl gelecek tam olarak anlayamadım?
    yargıç, genele bir rahatlama verebilir(mi) bilemiyorum ancak; hali hazırda RosalesvBiden davasında bir class talebi varken bunu yapar mı, yaparsa neden yapar büyük bir soru işareti.

    bade vs blinken davası yapılan ıdarı duzenlemelere ıtıraz edıyor.isimli davacılarına video konferans ile vize verilmesını vs talep edıyor.boyle bir karar verirse yargıç mehta bade davasıyla bırlestırdıgı goodluck vs davalarında video konferans ile konsolosluga gıtmeden vize verılmesını emredebilir.class olmasa bile goodluck maaşallah class gibi dava zaten.sonucta bu altyapı varsa herkese kullanılabılır ve goodluckta verıcegı olumlu bır karara karsı yapılacak covid movid itirazlarınıda bastan bertaraf eder.yargıç Mehta'nın bade v blinken davasını ustune almasının ve goodluck ve dıger davalarla bırlestırme sebebi bu benim kanaatimce.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    teşekkürler sn. @jinglebells
    ben de şimdi siteden kontrol ettim, BadevBlinken davasına J.Mehta görünüyor;

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    J Mehta, #BadevDeptofState davasında, talep edilen PI talebini reddettiğini açıkladı.
    bu elbette davanın sona erdiğini göstermiyor, sadece PI talebi reddedildi. kısaca dava halen hayatta diyebiliriz..

    Glazer'in davanın nasıl devam ettireceğini bekleyip göreceğiz.
    davaya katılan arkadaşlara sonraki süreçte bol şans diliyorum.


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Sürecinde Açılan Diğer Davalar (Haziran 2021)

    J Mehta, #BadevDeptofState davasında, talep edilen PI talebini reddettiğini açıkladı.
    bu elbette davanın sona erdiğini göstermiyor, sadece PI talebi reddedildi. kısaca dava halen hayatta diyebiliriz..

    Glazer'in davanın nasıl devam ettireceğini bekleyip göreceğiz.
    davaya katılan arkadaşlara sonraki süreçte bol şans diliyorum.

    Davanın amacı, davacılara, mülakatlarını, çalışmayan konsolosluklar yerine, çalışan konsolosluklara nakletme ya da elektronik ortamda yapma hakkının verilmesini sağlamaktı.

    Mehta'nın, ihtiyati tedbir talebini sürecin bitmesine 2 ay kala reddetmesinden daha vahim olan şey, talebi reddetme gerekçeleri:

    1. "Hükümetin uygulamalarında, Elektronik Devlet Kanunu'na herhangi bir aykırılık yok. Göçmen Vize Formu elektronik ortamda doldurulduktan sonra, hükümetin, mülakatların yüz yüze yapılmasını talep etme hakkı var" diyor. Şahsen, Nicolette Glazer'ın, nasıl davanın hala devam ettiğini söyleyebildiğini ve hala hayatta olduğunu iddia edebildiğini anlamakta güçlük çekiyorum.

    2. "Davacılar, ABD'de bulunmadıklarından, ABD Anayasası'nın kendilerine sağladığı haklardan yararlanamazlar" diyor; ki, bu da, neresinden tutarsanız tutun, bütün davalardaki bütün davacılar için korkunç bir tespit. Davaların çoğunun Mehta tarafından görülüyor olması, durumu daha da korkunç hale getiriyor.

    Ben green card'dan geçtim; artık suçlu bulunacağımızdan endişe etmeye başladım (Mübalağa içerir)...


  • @gucarslan teşekkurler.


  • Nicholette Glazer tarafından 2 dava açılmıştı.Birisi Goodluck,rosales vs davalar benzeri olan Problem Consulate 2.0 (Tahoun) davası, diğeri Regulatory Challenge (bade) davası.Regulatory challenge davası yada mahkeme kayıtlarına gore Bade davası temelde hukumetın yaptığı duzenlemelerı covid19 tedbirleri ve elektronik imza yasası gibi duzenlemelere dayanarak hedef alan konsolosluğa gitmeden video konferans vb yontemlerle vize verilmesini savunan bir dava.Bugune kadar acılan butun dv davalarından farklı . Ben bu davaya yedek dava gozuyle bakarak gırmıstım.Hedeflediği şeye inanıyorum ve destekliyorum ancak goodluck,rosales vb bir dava olmadığı ıcın kaybetmek durumumuzu cıkmaza sokmuyor red edilen TRO talebiydı ve genelde cok nadır durumlarda verılıyor ve rededilmesı hosuma gıtmesede gerceklesmesı zaten kesın bırsey degıldı kabul edılseydı tabiki bu bızım ıcınde hatta diğer davalarda olanlar hatta davacı bile olmayanlar için surecte radikal degısıkler sağlayabılırdı.Tro talebinin turk hukukunda esı benzerı olduğunu sanmıyorum.Bilgi için https://www.law.cornell.edu/wex/temporary_restraining_order Burda yazandan cıkardığım sonuc zaten TRO TALEBİYLE iş gormek cok mumkun değil.İhtiyati tedbir kararı verilene kadar verilen ihtiyati tedbir kararı aslında. şuan mahkemeden bızımde hukukumuzda bulunan ihtiyati tedbir kararı taleb edilebilir bunun cıkması daha muhtemel hatta ihtiyati tedbir kararında bulunulsa ve bu talepte red edilse dahi bu dava genede kazanılabilir.Bir ihtiyati tedbir kararının rededilmesi yargıcın bu konuda acil karar verilmesine gerek olmadığını dusunmesınden kaynaklanmış olabılır tabi ki vize almamın gecikmesi hosuma gıtmiyor.Tahminim o ki yargıç vize alamadıkları ıcın hayati tehlikleri yok (olabilirdi her nekadar dv vizesi almasalarda afganistandaki tercumanlar ve aileleri icin boyle bir risk var keske davada bir iki afgan tercuman olsaydı kapsam dv vizeden genıs olsaydı sonuc farklı olurdu bence) veya amerikada gocmen vızesıne basvurup alamadığı ıcın deport edılme gibi bir ihtimalleride yok.Eğer son degerlendırmede davacıların haklı olduklarına verirsem yargıç olarak vericeğim emirlerle bu durumu duzeltırım dıye dusunuyor bana gore.(şayet amerikaya gocmen olmayan bir vizeyle gırseydik ve gocmen vizeye basvursaydık gocmen olmayan vizemiz iptal edilirdi ve gocmen vizemizde olmayacağından sınır dısı edilebilirdik.).Bade davası ıcın henuz surec bıtmıs değil ihtiyatlı bir iyimserlik gerekli.

    Problem consulate2.0 yada mahkemede ki ismiyle tahoun davası bizim ıcın en önemli dava suanda pek bir gelisme yok rosales veya goodluck daha once sonuclanıcak muhtemelen ve orda ne karar cıkarsa bizede aynısı uygulanır diye dusunuyorum bir supriz olmazsa

    suprize gelince ,

    Çok fazla acılan dava var ve kongrede dv vizeleriyle ılgılı bekleyen yasa tasarısı var belki bu tasarı kabul edilirse davalar sonuclanmadan once butun davaların dustugunu gorebiliriz.Yargıclar yasal değısılıkler oldu sızın artık hakkınızın yanması mumkun değil iddalarınızın bir dayanağı yok gecikme covid kaynaklı deyip bir koseye cekilebilirler.

    Bu gorusler tamamen şahsıma ait.herhangı bir resmı dayanağı olmayan tahminler katılan katılır,katılmayan katılmaz saygı duyarım.

    Edit:Binlerce insanın mahkemeye basvurup vize alması hakimlerin bence hosuna gıtmiyor hatta washingtondakilerinde hosuna gıtmıyordur.Gecikmelerin sebebi bu olabılır.Bir supriz durumu kurtarır onlar acısından.




  • Bu arada ABD'nin Afganistan'dayken askeri ve istihbarat birimlerine yardimci olan yaklasik 30 ile 70 bin arasinda Afganliyi Turkiye ve Katar uzerinden gocmen olarak ulkeye getirecegi uzerine haberler var. Rakamlar degisiyor, kimi yerde 20 bin ama aileleri ile birlikte 30 bin uzerinde Afganli denirken, kimi yerde toplamda 70 bin uzeri diye rakamlar soyleniyor.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   braveheart.34 braveheart.34 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum