[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@archer2, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan selamlar, forumdaki yardımların için teşekkür ederim.
Interview location’ı sonradan İngiltere olarak değiştiren sanırım 2021 talihlisi bir arkadaşımız vardı, postunu okumuştum ama konunun tam bana uyup uymadığından emin olmak için tekrar izninizle soruyorum.
Asıl talihli olarak kendim ve eşim adıma ds 260’ı Temmuz ortasında submit ettim ve CN 12K dolaylarında. İkametgahımız TR’de olduğu için interview location standart Ankara. Belçika’dan bir iş teklifi gelmesi neticesinde 3-4 ay içinde oraya yerleşme durumum olabilir.
-
Benim case number’ı (12K) düşündüğümde, işler sorunsuz bile gitse Ocak-Şubat öncesi current olma durumu olmayacaktır. Şu an ama KCC’den yapılan her talep ortalama 2 ay sürüyor. Böyle bir yurtdışına taşınma durumu olursa, kesin olarak interview location’ı Ankara’dan Belçika’ya aldırmam şart mı? Oraya gitsem bile interview için TR’ye gel git yapıp interview yapılabiliyor mu?
-
Belçika’ya aldırmam şart ise, bunu KCC’ye mail ile talep etmem gerekecektir. Sonrasında Türkçe olarak topladığımız e-devletten aldığımız belgeleri, artık süreç Belçika’da devam edeceği için oradaki official dillere çevirip mi KCC’ye yollamak gerekir? Yoksa KCC interview location Belçika olsa da Türkçe kabul eder mi?
-
Asıl kafama takılan, şu an diğer arkadaşların yazdıklarından gördüğüm KCC’ye yapılan taleplere ortalama 2 ay gibi bir sürede dönülüyor. Bu durumda DS260 unlock edip interview location değiştirmem vs belki tam da current olup TR’deki interview zamanlarına denk gelecek. Bu süreçte arada kalıp olumsuz etkilenmekten korkuyorum. Tavsiyeniz ne olur? Benim hedefim interview verildiği zaman vakit kaybetmeden vizeyi almak olacaktır. Belçika DV hızlı mı yavaş mı veriyor bakmadım henüz.
Tekrar teşekkür ederim.
merhaba. ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın ki cevap verirken daha net ifadeler kullanabilelim..
sn. @knnrn ve sn. @İsmail-Karakaya cevap vermişler zaten ama ben de yazmış olayım.
1- kesin olarak bir değişim yapmanız gerekmez. belçika'da ikamet edip, mülakatınızı ankara'da yapabilirsiniz.
2- KCC evraklarınızı türkçe de onaylar ancak; mülakata belçika'da girecekseniz evrak dillerinin kendi ülke dilinde ya da ingilizce olmalı
3- tavsiyem bence şuan lokasyon değiştirmeyin. 1 ekim itibariyle sürecinizin başlamasından itibaren durumu değerlendirin ve hangi konsolosluk daha hızlı devam ediyorsa mülakatınızı orada yapın. KCC ile sürecinizi / değişikliğinizi zaten belçika'da oturum evraklarınızı almadan yapamazsınız.sürecinizde bol şans dilerim.
-
-
Herkese Merhaba,
Tüm formu doldurdum, en son imza kısmında giriş yaptığım case number (2022EUxxxx) defalarca doğru girmeme rağmen hata veriyor. Burada sıkıntıyla karşılaşan oldu mu? Kafayı yemek üzereyim, forma giriş yaptığım case number burada hatalı diyor.
———Sorunu buldum, başka karşılaşan olursa diye burada bırakıyorum:
Case # 2021eu000015472 (bu öylesine bir rakam gerçek değil) olsun şu şekilde yazmak gerekiyormuş: 2021eu15472 (sıfırları atarak)Teşekkür ederim
-
Merhabalar telegram grubuna nasıl gecebilirim?
-
@s-demirbas Mesaj yazdığınız bu konunun ilk sayfada yer alan 3. Mesajını okuyun lütfen…
-
@tantalizedracoon, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese Merhaba,
Tüm formu doldurdum, en son imza kısmında giriş yaptığım case number (2022EUxxxx) defalarca doğru girmeme rağmen hata veriyor. Burada sıkıntıyla karşılaşan oldu mu? Kafayı yemek üzereyim, forma giriş yaptığım case number burada hatalı diyor.
———Sorunu buldum, başka karşılaşan olursa diye burada bırakıyorum:
Case # 2021eu00013 (sıfırları atarak)Teşekkür ederim
Mesajınızdaki CN size aitse silin. Son 3 rakamı gizleyin.
-
Merhaba, ds 260 formunun son doldurma tarihi nedir? bir tanıdığım doldurmamış da bilen varsa
-
Merhaba 15.08 tarihinde DS - 260 formunu açtırmak için mail atmıştım her gün girip kontrol ediyorum hala completed olarak gözüküyor tekrar mail atmalı mıyım yoksa beklemeli miyim ortalama olarak 1 ay mı sürüyor bu işlem ?
-
@capon, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, ds 260 formunun son doldurma tarihi nedir? bir tanıdığım doldurmamış da bilen varsa
DS260'ın son doldurma tarihi diye bir şey yok. Ne zaman doldurulup gönderilirse süreciniz o zaman başlar. Çünkü DS260 ben göçmen olarak gelmek istiyorum niyetinin beyan edilmesidir. 30 Eylül 2022 vizelerin son basılma günüdür. Ona göre ayarlayıp zamanında göndermek gerekir.
-
@ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba 15.08 tarihinde DS - 260 formunu açtırmak için mail atmıştım her gün girip kontrol ediyorum hala completed olarak gözüküyor tekrar mail atmalı mıyım yoksa beklemeli miyim ortalama olarak 1 ay mı sürüyor bu işlem ?
Bekleyin. Çünkü attığınız her açma maili sonunda DS260'ınız tekrar tekrar açılacak ve süreciniz bu açılmalarla kesintiye uğrayacaktır. KCC şu sıralar iş yükünün yoğunluğu nedeniyle biraz geç cevap veriyor ama sizinki de açılacaktır eninde sonunda. En son 27 Temmuz'da açma talebi gönderenlerin açılmıştı.
-
Merhaba eşim asıl talihli, kendisi Amerikadaki bir üniversiteden Postdoc Researcher olarak kabul aldı ve Üniversite bugün J1 vizesi icin evraklar gönderdi. Ancak biz Haziran ayında DS260 formunun göndermiş bulunmaktayız. Üniversiteye bu durumu bildirip greencard sürecimizi beklemeli miyiz CN9XXX
-
Merhaba,
DS260 formumu 19 Mayıs tarihinde göndermiştim ancak formumu tekrar açtırıp 29 Ağustos'ta tekrar gönderdim. Şu aşamada evrak talebimi mi beklemeliyim yoksa talep beklemeden evraklarımı mı göndermeliyim? Ne tavsiye edersiniz?
CN5XXX
Teşekkürler -
@mrbloomer Numaranız henuz current olmadigi icin Sabırla beklemelisiniz.
-
Benimle aynı veya yakın tarihte ds formu gönderip evrak maili alan var mı acaba? Bu tarihe kadar çoktan gelmiş olmasını bekliyorum fakat henüz gelmedi ve merak etmeye başladım.
-
@Scrower ABD’ye ne zaman gidecek esiniz? Doktoraya yakın zamanda başlayacaksa J1 ile gidip, orada AOS yapabilir. Siz de süreci CP olarak Ankara’da tamamlarsınız.
-
@Sono Ocak ya da Şubat ayı gibi bir aksaklık olmazsa
-
@capon, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
En gec 2021 yili bitmeden gondermis olmasini tavsiye ederim.
-
@Scrower, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba eşim asıl talihli, kendisi Amerikadaki bir üniversiteden Postdoc Researcher olarak kabul aldı ve Üniversite bugün J1 vizesi icin evraklar gönderdi. Ancak biz Haziran ayında DS260 formunun göndermiş bulunmaktayız. Üniversiteye bu durumu bildirip greencard sürecimizi beklemeli miyiz CN9XXX
postdoc sureci ne zaman baslayacak?
-
@ertosavage, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Benimle aynı veya yakın tarihte ds formu gönderip evrak maili alan var mı acaba? Bu tarihe kadar çoktan gelmiş olmasını bekliyorum fakat henüz gelmedi ve merak etmeye başladım.
suradan takip edebilirsiniz:
-
@Scrower, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Sono Ocak ya da Şubat ayı gibi bir aksaklık olmazsa
J1 islemlerine devam edin bu durumda...
Aralik ortasinda surecinizi bir daha sorarsiniz bu baslikta... DV2022'nin gidisatina gore hangi vize ile ABD'ye gireceginize karar verirsiniz.
-
@Sono Teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.