Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Benimle aynı veya yakın tarihte ds formu gönderip evrak maili alan var mı acaba? Bu tarihe kadar çoktan gelmiş olmasını bekliyorum fakat henüz gelmedi ve merak etmeye başladım.

  • ⭐⭐⭐

    @Scrower ABD’ye ne zaman gidecek esiniz? Doktoraya yakın zamanda başlayacaksa J1 ile gidip, orada AOS yapabilir. Siz de süreci CP olarak Ankara’da tamamlarsınız.


  • @Sono Ocak ya da Şubat ayı gibi bir aksaklık olmazsa

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @capon, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, ds 260 formunun son doldurma tarihi nedir? bir tanıdığım doldurmamış da bilen varsa

    En gec 2021 yili bitmeden gondermis olmasini tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Scrower, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba eşim asıl talihli, kendisi Amerikadaki bir üniversiteden Postdoc Researcher olarak kabul aldı ve Üniversite bugün J1 vizesi icin evraklar gönderdi. Ancak biz Haziran ayında DS260 formunun göndermiş bulunmaktayız. Üniversiteye bu durumu bildirip greencard sürecimizi beklemeli miyiz CN9XXX

    postdoc sureci ne zaman baslayacak?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ertosavage, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Benimle aynı veya yakın tarihte ds formu gönderip evrak maili alan var mı acaba? Bu tarihe kadar çoktan gelmiş olmasını bekliyorum fakat henüz gelmedi ve merak etmeye başladım.

    suradan takip edebilirsiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Scrower, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Sono Ocak ya da Şubat ayı gibi bir aksaklık olmazsa

    J1 islemlerine devam edin bu durumda...

    Aralik ortasinda surecinizi bir daha sorarsiniz bu baslikta... DV2022'nin gidisatina gore hangi vize ile ABD'ye gireceginize karar verirsiniz.


  • @Sono Teşekkür ederim


  • Merhabalar,

    Bir konuyla ilgili kafam çok karışık tüm başlıkları inceledim fakat net bir cevap bulamadım. Ben 2022 green card talihlisiyim ve şu anda bekarım. Kız arkadaşım var ve onunla beraber gitmeyi düşünüyoruz fakat şöyle bir durum var. Planımız şöyle ben eğer vize görüşmesinden olumlu ayrılıp vizeyi aldıktan sonra evlenmek, ben ilk aylar orada düzenimi kurduktan sonra onu yanıma getirmek. Ama tabi şöylede bir durum var vizeyi alırken evli olmadığım ve onun için DS-160 formu vs. doldurup görüşmeye onunla katılmadığım için o haktan faydalanmamış olacak. Ben green cardı aldıktan sonra evleniyor olmam nasıl bir süreç başlatıyor ? Ve onun green card sahini olması süreci tahmini ne kadar sürüyor ? Yani ben vizeyi aldıktan sonra evlenip gidersem eğer nasıl bir durumla karşı karşıya kalırız, onun green card hakkımdan faydalanamaması gibi bir sorun ile karşılaşır mıyız ? Ne tavsiye edersiniz ?

    Benim aklıma gelen alternatif bir planda şu; ben green card vizesini aldıktan sonra onun için B1-B2 turist vizesi işlemleri başlatmak. Zaten vizeyi aldıktan sonra ülkeyi terk etmek için 6 aylık bir sürem var bu sürede o da turist vizesi alabilir ve ben gidip düzenimi kurduktan 2-3 ay sonra kendiside amerikaya gelebilecek vizeye sahip olur, orada evleniriz ve bir daha dönmek durumunda kalmaz.

    Neden şu an evlenip süreci öyle yürütmüyorsunuz derseniz şu anda yeni bir ilişkimiz var ve acele etmek istemiyoruz neticede insanın hayatını topyekün değiştiren bir durum. Konuyla ilgili hem bilginize hem de tavsiyelerinize ihtiyacım var. Lütfen şu başlığı inceleyin diye cevap vermeyin ihtiyacım olan daha çok görüş,fikir ve önerileriniz 🙂


  • @cihankocaturk Başlık istememişsiniz ancak şu başlık tam olarak sizin sorularınızın cevaplarını içeriyor, yine de bir incelemenizi öneririm:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/4

    Tavsiye kısmında ise, dediğiniz gibi yepyeni bir hayata başlayacaksınız, sizleri nelerin beklediğini şu an için kestirmek mümkün değil. O yüzden ne söylesek havada kalacaktır. Son cümlelerinizden yola çıkarak; bence siz GC sahibi olup, ABD'ye gittikten sonra evlilik sürecinizi başlatırsınız. Onun öncesinde müstakbel eşiniz ne kadar erken turist vizesi işlemlerine başlarsa o kadar iyi olacaktır, zira pandemi dolayısıyla konsoloslukların çalışma hızları malum. Her şey gönlünüzce olsun!


  • @ertosavage ben varım ve maalesef beklemedeyim.
    13 Mayıs gönderi tarihim..


  • @cihankocaturk Şu an ilişkiniz yeni ise, evlenip Green Card sürecine kız arkadaşınızı da eklerseniz, mülakat aşamasında, evliliğinizin (gerçek olduğunun) ispatını yapabilmeniz zor olabilir. Ama bu tamamen Konsolosun insiyatifinde... Siz vizeyi alıp sonrasında evlenirseniz, eşinize Green Card çıkarmanız muhtemel 2 yıldan fazla sürecektir. Hiçkimse size şu yolu seçin diyemez. Süreci araştırıp, sizin için en mantıklı olan kararı yine siz vereceksiniz.


  • Pardon 22 Mayıs gönderi tarihim yanlış yazdım.3 Eylül en son talep alanlardan sonraki ilk sırada olurum şeklinde düşünüyordum ben de 😞


  • Merhaba Arkadaşlar,

    Ben ilgilterede yaşıyorum. Mülakatımı Londra da yapacağımı belirttim. Mülakatlar için ABD konsolosluğunun aşı olma şartı getirdiğini duydum fakat sitesini incelediğimde böyle bir kanıt bulamadım. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

    Selamlar,


  • @FUAT-ARI saglik muayenesi icin gideceğiniz yetkili kuruluşu bulmalısiniz. TR de Unganlar (yetkili saglik kuruluşu) kendi sitesinde yayinladi. Ayni sekilde İngiltere'de bu sekilde gorev yapan yetkili kuruluşu bulup sitesini kontrol etmelisiniz.
    İşleyişe gelince, Tr de Unganlardan saglik muayenesi sonucu kapali zarfta saglik tetkiklerinin tamamlanip size verilmesi gerekiyor. Eger Covid-19 aşı (websitesindeki sayida doz ve orada belirtilen asilar kabul ediliyor sadece) sertifikaniz yoksa bu saglik muayenesi askıda kaliyor. Yani aşıyı tamamlamak mecburi bu raporu alabilmek icin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cihankocaturk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Lütfen şu başlığı inceleyin diye cevap vermeyin

    su basligi inceleyin 🙂

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba Arkadaşlar,

    Ben ilgilterede yaşıyorum. Mülakatımı Londra da yapacağımı belirttim. Mülakatlar için ABD konsolosluğunun aşı olma şartı getirdiğini duydum fakat sitesini incelediğimde böyle bir kanıt bulamadım. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

    Selamlar,

    Zaten normalde de saglik raporu alma sarti var, bu yeni bir uygulama degil, bilginize:

  • ⭐⭐⭐


  • @FUAT-ARI sanırım 2022 kazananlarından bütün ülkeler isteyecek covid 19 aşısı, çünkü CDC nin sitesinde yayınlandı her ülke için 1 Ekim 2021'den itibaren yazıyor. Sadece aşılar değişiyor ve yaş. Meselâ Türkiye'de sinovac ve biontech 2 doz 12 yaşa kadar herkesten istiyorlar. İngiltere'de kaç yaşa kadar yapılıyor ve hangi aşılar geçerliyse ona göre yaptıracaksınız siz de.


  • @cihankocaturk aslında sureciniz çok uzun ve hem düşünmek hem de karar vermek için zamanınız var. Haziran'dan önce vizeyi alamayacaksınız büyük ihtimalle. Buna göre düşünürsek daha bi 9 ay var önünüzde. Ben olsam iyice ölçüp tartarım 2-3 ay ilişkimi, bir sorun görmezsem hemen nikâh yapıp eşimi de eklerim dosyaya ya da mülâkat sırasında bile son anda ekleyen okumuştum sanırım. Böylece uzun ve yorucu bir sürece girmemiş olurdunuz. Ayrıca şimdiden kanıt olarak fotoğraf, yazışma fln.. toplardım kanıtlamak için.

    Sürecini de başarılar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum