[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri
-
Sayın @piyes yeni hayatınızda bol şans dilerim! Vizeniz hayırlı olsun :)
-
@Kanaryam Tebrikler, vizeleriniz hayırlı ve uğurlu olsun. Umarım yeni hayatınızda hem siz hem de eşiniz çok mutlu olursunuz. Bol şans! :)
-
@piyes vizeniz hayırlı olsun tebrik ederim
Yeni hayatınızda başarılar dilerim
-
@BEYKOZLU28 Bol şans, inşallah güzel haberleriniz ile buraları şenlendireceksiniz :)
-
@srhnkskn @crazycells acil olduğuna iletirsen o hızlıca cevap alır ayrıca @saulgoodman avukat oda yardımcı olur
-
@keysnambır, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@srhnkskn Meraktan aratirken su yazinin icindeki bir kisim da dikkatimi cekti.
Recklessness, which means consciously ignoring a risk, and
Negligence, which means unreasonably failing to perceive a risk that the defendant should have perceived.
Bu yaziya gore cevirinizde reckless yerine negligent tabirinin kullanilmasi lehinize olurdu.
Teşekkürler ilginiz için. Bende negligent Homicide veya involunter manslaughter olması gerektiğini düşünüyorum. Bunlarida aktaricam tercümana. Acaba alternatifli birkaç tane tercüme mi yaptirsam diyorum. Hangisini begenirlerse onu kullansınlar
-
@srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Negligence, which means unreasonably failing to perceive a risk that the defendant should have perceived.
Bu yaziya gore cevirinizde reckless yerine negligent tabirinin kullanilmasi lehinize olurdu.
Teşekkürler ilginiz için. Bende negligent Homicide veya involunter manslaughter olması gerektiğini düşünüyorum. Bunlarida aktaricam tercümana. Acaba alternatifli birkaç tane tercüme mi yaptirsam diyorum. Hangisini begenirlerse onu kullansınlar
Benim anladığım (veya hissettiğim diyelim) konsolosluk senin vize almanı istiyor ve bu konuda sana yardımcı olmaya çalışıyorlar. Çünkü bu tür adli konularla ilgili adayların durumuna iliişkin kararları merkezdeki hukuk departmanlarından inceleme ve görüş aldıktan sonra veriyorlar. Eğer merkeze bu şekilde gönderilirse olumsuz görüş gelebileceğini düşünerek senden daha net ve seni koruyan bir tercümeyle sana bir şans daha vermek istemişler gibi duruyor.
-
@Kanaryam yolunuz açık olsun bol şanslar 🎉
-
@smartcells, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Benim anladığım (veya hissettiğim diyelim) konsolosluk senin vize almanı istiyor ve bu konuda sana yardımcı olmaya çalışıyorlar. Çünkü bu tür adli konularla ilgili adayların durumuna iliişkin kararları merkezdeki hukuk departmanlarından inceleme ve görüş aldıktan sonra veriyorlar. Eğer merkeze bu şekilde gönderilirse olumsuz görüş gelebileceğini düşünerek senden daha net ve seni koruyan bir tercümeyle sana bir şans daha vermek istemişler gibi duruyor.
Umarım öyledir. O zaman reckless yerine negligence daha uygun çeviri olur diye düşünüyorum.
-
bir fiil işleyerek başka bir kişinin ölümüne neden olmasıdır
Ben hukukcu degilim ama isim geregi cok fazla sayida yasalar ve yonetmelikler okumak durumunda kaliyorum. Bence ceviri asagidaki sekilde olmali:
Homicide by negligence
Article 85: (1) Any person who commits homicide by negligence will be convicted to imprisonment ranging from two years to six years.Clarification of Article 85 (1):
Article 85, the offense of homicide by negligence is aforementioned under the circumstances whereupon committed by negligence but not deliberately. Contrary to the obligation of care without foreseeing the result, the negligence is to cause the death of another person by committing an act. -
@MySea, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Ben hukukcu degilim ama isim geregi cok fazla sayida yasalar ve yonetmelikler okumak durumunda kaliyorum. Bence ceviri asagidaki sekilde olmali:
Homicide by negligence
Article 85: (1) Any person who commits homicide by negligence will be convicted to imprisonment ranging from two years to six years.Clarification of Article 85 (1):
Article 85, the offense of homicide by negligence is aforementioned under the circumstances whereupon committed by negligence but not deliberately. Contrary to the obligation of care without foreseeing the result, the negligence is to cause the death of another person by committing an act.Ellerinize sağlık ileteceğim tercümana
-
Homicide by negligence
Article 85, the offense of homicide by negligence is aforementioned under the circumstances whereupon committed by negligence but not deliberately. Contrary to the obligation of care without foreseeing the result, the negligence is to cause the death of another person by committing an act.Ellerinize sağlık ileteceğim tercümana
Elinizi çabuk tutun. Yarın 1 Eylül ve zaman hızla daralıyor. 1 gün bile çok çok değerli şu anda sizin için.
-
@Sono az kaldı....
-
@smartcells, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Homicide by negligence
Elinizi çabuk tutun. Yarın 1 Eylül ve zaman hızla daralıyor. 1 gün bile çok çok değerli şu anda sizin için.
Haklısınız yarın halledicem İnşallah tercüme işini
-
@Kursaduo Bu sorum arkalarda kaldı baya affınıza sığınarak güncellemek istedim.
@Kursaduo, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Selam herkese olayı özetleyip AIS ile alakalı sorumu sormak istiyorum..
AIS Kaydımı yaptıktan sonra, 13 Ağustos 2021'de mülakatıma girdim ve mülakat esnasında 2 hafta içinde evleneceğimi söyleyip eşimi de göçmen vizesine dahil edip edemeyeceğimi sordum. Onlar da dosyamı ''ASKIYA'' aldıklarını söyleyip pasaportumu geri verdiler ve evlendikten sonra Ankara Konsolosluğu’na mail atmam getektiğini bu şekilde yeni vize tarihi vereceklerini belirttiler. Evilik işlemlerimi hallettikten sonra Ankara'ya eşimle tekrar mülakata girebilmek için, yeni mülakat tarihi istediğimi belirten bir mail attım. Konsolosluk 2 saat içinde mailime dönerek 9 Eylül tarihine yeni mülakat tarihi verdi. DS260 formuna baktığımda eşimi eklediklerini gördüm. Eşim formu doldurdu ve AIS kaydı için AIS'ı aradı. AIS'deki yetkili de eşime '”AIS kaydı için yeni hesap açmanız gerekiyor” demiş. Bunu yapmaya çalışırken şunu fark ettik; AIS kaydı için hesap açarken talihli (yani benim) Case Number ortak yazılıyor, sadece ds260 formunun “confirmation numarası” farklı yazılıyor her bir birey için. Doğal olarak eşimde Case Number, yani dosya numaramız aynı, ama kişinin confirmation yani form numarası farklı. Yeni hesap oluşturup kayıt yapmak istediğimiz zaman benim ilk mülakat tarihime, yani “13 Ağustos 2021” tarihine kayıt oluşturmaya çalışıyor. Yeni mülakat tarihimiz olan 9 Eylül 2021 tarihine çıkartmıyor.
Şu durumda şöyle bir sorun olma ihtimali var:
1- Eşime yeni hesaptan aynı case number zorunlu olduğundan, benim ais kaydımı sistem yeni kayıt olarak gördüğünden silebilir mi ?
2- Üstteki sorun yüzünden yeni her ihtimale karşı ikimizi de eklesek ilk ais kaydı silineceğinden vize süreci sıkıntıya düşebilir mi ?
3- Benim ilk ais kaydımı kendi hesabımdan silip, ikimizi tekrar sıfırdan yapsak konsoloslukta askıda olan mülakata zarar verebilir mi?
Gerçekten nasıl bir yol izleyeceğimiz ve ne gibi kötü sonuçlar doğurabileceğini bilmemekteyiz. O yüzden sormadan işlem yapmak istemedik.
Bu sorum çok geride kaldı affınıza sığınarak güncellemek istedim.
-
@Kursaduo ais’i tekrar aramayi denediniz mi?
-
Arkadaşlar Merhaba YouTube da bir avukatın DV gelişmeleri ile ilgili yaptığı paylaşımda 2020 ler için verilecek 9 bin küsür Green card olduğunu söylemişti ve ilk defa mali yıl dışında Green card verilcekmiş bunun 2021 ler için de emsal olabileceğini aktarmıştı sizce eylül sorasında bizimde böyle bir durumdan faydalanmamız söz konusu olur mu ?
-
@keysnambır Denedim de 5 olunca kapatmışlar dükkanı. yarın artık tekrar deneyeceğim.
-
@piyes selam. Mülakatı tamamen İngilizce mi verdiniz.
-
@piyes gözünüz hayırlı olsun.
abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.bol şans.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum