[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri
-
@asyacceren çok geçmiş olsun. İnşallah sizde en kısa zamanda vizenizi alırsınız bol şanş dilerim
-
@fetihy teşekkür ederiz, umarım:folded_hands_medium-light_skin_tone:
-
@asyacceren Umarım kısa zamanda vizeniz onaylanır. Sizin ya da eşinizin ismi çok kullanılan kombinasyonlardan mı acaba ?
-
Arkadaslar merhaba herkese. Sabah mulakata 8.15te girdim ve vizem onaylandi. Oncelikle bu surecte burada sorulari cevaplayan, deneyimlerini paylasan herkese tesekkur ediyorum. Umarim butun talihliler en kisa surede vizelerine kavusur. Arkadaslar cok daha guzellerini yazdigi icin tekrara dusmemek adina kisa kisa yazmak istiyorum.
- Oncelikle KCC'ye gonderilen evraklari istiyorlar. Bu gelen mailde yazmiyor direkt ve unutmasi kolay bir sey bence. Dolayisiyla herkese hatirlatmak isterim tekrardan.
- Maille gonderilen COVID anketini kimse sormadi. Giriste zaten kendileri tekrar verip doldurtuyor. Tabi her ihtimale karsi doldurup goturmek mantikli olur sanirim.
- Asil mulakati yapan konsolosa kadar konustugum herkes Turktu: guvenlikler, sira numarasi veren kisi, odemeyi alan kisi, ve evraklari alan kisi. Ben hangi dil konusacagimdan emin olamayinca biraz geriliyorum, belki bu benzer durumdaki arkadaslara yardimci olur.
- Onceki deneyimleri okuyunca sanki butun bu sira numarasi, odeme, evrak teslimi ayni vezneden yapiliyormus gibi canlanmisti gozumde. Hepsi farkli yerlerde yapiliyormus, gorunce sasirdim biraz.
- Iceriye poset de almiyorlar, ben belki kontrol etmesi kolay oldugu icin alirlar diye dusunmustum.
- Mulakatta az soru soruldu bana: Amerika'da nereye gideceksin, ne okuyorsun, ABD ve Turkiye haricinde baska bir yerde yasadin mi, orada akrabalarin mi var.(Almanya dedikten sonra)
-
@Stiff, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Vize alanlara hayırlı olsun. İngilizce mülakatta anlamadığınız sorularda tercüman ihtiyacı olduğunuzu söylemek yeterli oluyor mu ? Ya da yetersiz İngilizce'yle mülakat yaptığınızda bunun negatif bir etkisi olduğunu hisseden oldu mu ?
İngilizce veya Türkçe mülakatı gerçekleştirmenin sürece artı veya eksisi olmuyor.Sonuçta greencarda başvuru şartlarında ingilizce bilmek şartı yok!. Mesela ben evrakları teslim ederken görevli bana ingilizce biliyor musunuz diye sordu?Bende çok az ama Tükçe yapabilir miyiz dedim. Ok. Sorun yok dedi.Size ingilizce devam edelim derse tıkandığınız yerde tercüman istiyolar.Kimse ingilizce bilmediğiniz için vizenizi reddetmiyor emin olun.
-
@Stiff ismimin çok kullanılan bir isim olduğunu düşünmüyorum. Yani kullanılıyordur ama klasik isimlerden daha azdır. Soyadı ile ilgili olabilir çünkü çok kullanılan soyadlarından.
-
mülakat deneyimi
bu sabah ablamın vizesinin onaylandığını bu konuya yazmıştım, şimdi detaylı olarak deneyimi yazıyorum.
ablam forumu kullanmıyor, kendisine soru sormak isterseniz telegram'dan (kullanıcı adı caglakutlu) ulaşabilirsiniz.bu yazıyı 1-2 saat önce paylaşmıştım ama bazı şeyleri değiştirerek öncekini silip tekrar paylaşmak istedim.
27 ağustos 9:45 mülakatımızdan 2 gün önce elçiliğin arka tarafında kalan özgün fotoğraf'a giderek 6 tane abd vizesi fotoğrafını 40 TL'ye çektirdik. mülakattan önceki gün yani 26 ağustos akşamı ertesi gün bizimle aynı zamanlarda mülakata gireceğini bildiğimiz bazı arkadaşlarla son bir durum değerlendirmesi yaptık. ap'ye kalma durumu, beklenmedik yerden soru sorulma, eksik evrak gibi ihtimalleri konuştuk ve insan bu ihtimalleri düşündükçe ister istemez korkuyor :D
hotele döndükten sonra uyumadan önce de ablamla ingilizce mülakat provası yaptık, türkçe olursa zaten sorun yok ama ingilizcesi çok iyi olmadığı için mülakatı ingilizce yapma zorunluluğu olması ihtimaline karşın ingilizce mülakat provası yapmayı düşündük.
27 ağustos sabahı mülakatımızdan 1 saat önce 8:45'de gate 2'nin karşısındaki kafede oturduk, evrakları son kez kontrol ettik. bir sorun yok gibi görünüyordu. bu arada kafeye emanet de bırakabiliyorsunuz. 10-15 dakika sonra daha önce görüşmediğimiz bir arkadaş yanımıza geldi, onun da 9:45 mülakatı varmış. saat 9:30'a geldiğinde ablam ile diğer mülakatı olan arkadaş gate 2'ye doğru yöneldi. buradan sonrasını ablamın ağzından yazıyorum, mülakata giren ben değilim:
"mülakattan bir gün önce maile gönderilen covid formunu çıkartmamıştık, kimse de istemedi. girişte zaten form doldurduk. sıra numaram ilk yandığında ödemeyi 330 dolar nakit olarak yaptım. ikinci kez sıra numaram yandığında ise evrak teslimi için gittim, evrakları görevlinin istediği sırayla verdim. kcc'ye gönderdiğimiz evrakları da verebilirim diye söylediğimde onları da istedi, ama kısa bir süre bakıp geri verdi. sadece güncel evrakları aldı. en sonda da adres değiştirmek istediğimi söyleyip yeni adresi verdim. eksik evrak olmadığını ve evrakların tamamlandığını söyledi. mülakatı hangi dilde yapmak istediğimi de sordu ve türkçe yapmak istediğimi söyledim. sonra da mülakatımı beklemeye başladım. 20-25 dakikalık bir beklemenin ardından asyalı vize görevlisinin olduğu tarafta sıra numaram yandı ve oraya gittim. burada maskemi indirip yüzüme bakmak istemedi, sanırım evrak tesliminde bakıldığı için. parmak izi verip yemin ederek mülakata başladık. mülakatta sorulan sorular aklımda olduğu kadarıyla şu şekildeydi:
- hangi eyalete gideceksin?
- neden new jersey?
- ingilizcen yoksa nasıl abd'de yaşayacaksın?
bunu söyledikten sonra ingilizce olarak adın ne, kaç yaşındasın gibi basit sorular sordu, ve ingilizce olarak cevapladım.
- new jersey'de tanıdığın var mı?
- banka hesabındaki para senin mi yoksa ailenden mi aldın?
- anne ve babanın mesleği nedir?
- bu para sende kalacak mı?
- abd'de ne iş yapmayı düşünüyorsun?
- kendi mesleğin ne?
- ilk başta hangi işleri yapabilirsin?
- daha önce hiç amerika'ya geldin mi?
congrats, vizeni onaylıyorum. 3-5 iş günü içinde seçtiğin ptt şubesinden teslim alabilirsin."
vize onaylandıktan yaklaşık 5-6 saat sonra da ceac üzerindeki vize durumu ready'den "administrative processing" haline geçti. pazartesi 30 ağustos olduğı için salı günü de issued olacaktır diye düşünüyorum. bu arada, kafede yanımıza gelen 9:45 mülakatı olan arkadaş dahil mülakattan önceki gün görüştüğümüz tüm arkadaşlarımız da vizeyi almış, ben bugün kimsenin ap'ye kaldığını görmedim.
banka hesabında tek kişi için 16.500 dolar ile 16.000 civarında TL gösterdik.
biraz uzun olmuş olabilir, genele göre biraz fazla soru sorulduğu için uzun yazdım. biz mülakattan önce yesilkartforum'dan çok fazla mülakat deneyimi okumuştuk ve çok faydası oldu, umarım bizim mülakat deneyimimizin de başkalarına faydası olur.
-
27 Ağustos 9:15 mülakat deneyimi.
Konsolosluk girişinde içerisinin kabalık olmasından kaynaklı biraz bekletildikten sonra Covid grip formunu doldurup içeri girdim. Kapıdan girer girmez hemen solda iki kişi karşılıyor onlara pasaportu verdim vs o kısmı uzun değildi çok hatırlamıyorum sonra gişe numarası verdiler. İçerde tabi herkes tanıdık selamlaştık konuştuk beklerkende. Girişte gişe numarası veren görevlilerden biri bizden bi arkadaşımıza sormuş siz nasıl birbirinizi tanıyorsunuz herkes birbiriyle konuşup selamlaşıyor vs diye :d arkadaşımızda grubumuzdan bahsetmiş.
İlk numara yanışında 330$ ödedim.
Sonra ki yanlışında evrakları teslim ettim O sırada Nufüs kayıt örneği imzalı kaşeli değil mi dedi görevli bende hayır Kcc’de öyle gönderdim dedi o evrakları da istedi. Gideceğin eyalet aynı mı dedi evet dedim.
En son yanışında Asyalı hanıma denk geldim. Do you speak English diye başladı Ben Türkçe yapmak istediğimi belirttim arkadan bi hanımefendiyi çağırdı.
(Gelen hanımefendi biraz sanki zorla tercümanlık ediyormuş gibi yardımcı oldu belki dikkat eden olmuştur). El kaldırıp yemin ettikten sonra parmak izi Faslı’nı da gerçekleştirdik.
-Mesleğin ne diye başladık
Yüzme antrenörüyüm
-Şuan çalışıyor musun
Çalıştığım kurumu söyledim
-Aynı zamanda öğrenci hayatında devam ediyor
Evet yüksek lisansa başladığımı belirttim- Hangi alan
Beden eğitimi anabilim dalı dedim - Nereye gideceksin
Nj Lyndhurst - Neden
Arkadaşım var Bir süre yanında kalacağım - Ne iş yapacaksın
İlk etapta Restaurant Cafe tarzında işletmelerde çalışacağım. Sonrasında yüzme antrenörlüğüne devam edeceğim dedim - İngilizcen iyi değil ne yapmayı düşünüyorsun
Çalışırken aynı zamanda dil okuluna da gideceğimi belirttim - Peki bu ingilizceyle ne tür işler yapabilirsin
Temizlik bulaşık diye cevap verdim. - Yüzme ant. Devam etmek istiyorsun yani
Evet - Daha önce Amerika’ya geldin mi
Hayır - Yurtdışına çıktın mi
Hayır
Congratulations
5 iş günü içerisinde pasaport Ptt
Hesapta 10.920$ + 21.700₺
Yaklaşık 13.500 $ gösterdim.
Parayla ilgili birşey sormadı.@gucarslan
@muhtaradana ve aynı zamanda diğer yardımda bulunan gerek site, gerek tablolar, en ufak sorular hepsi için herkese teşekkür ederim. Kendim de elimden geldiğince her konuda destek olmaya çalıştım umarım hepimiz bu yolun yolcusu oluruz.
🗽 - Hangi alan
-
@Programmer bizim ailemiz dört kişilik. Çocuklar 8 yaşında. Çocuklar için düzende ücret alınmadı. İki yetişkin için 235 $ verdik. Unganlarda çocuklara 1 bize 2 aşı yapıldı. 250+250+170+170=840$ da oraya verdik.
-
E-devletten cikarip sundugumuz Nufus Kayit ornegi ve adli sicil arsivli kagit yeterli olmuyor mu? Nufusa gidip kaseli imzali mi almak lazim?
-
@yonca_2020 e-devlet yeterli
-
@ahmetcpaos tebrikler vizeniz hayırlı olsun
Yeni hayatınızda başarılar dilerim
-
@berat tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun
Yeni hayatınızda başarılar dilerim yolunuz açık olsun
-
Rica etsem Telegram grubuna katılabilirmiyim ?
-
Merhaba arkadaşlar.
Dün mülakat sonrası iş için Ankara’dan Yozgat'a, oradan akşam İstanbul’a döndüğüm için deneyimimi paylaşamamıştım.26 Ağustos öğleden sonra saat iki gibi sağlık raporumu almak için Ungan’lara uğradım. Sonra yanında kalacağım arkadaşımın evine geçtim ve son kez evraklarımı kontrol edip istenilen şekilde sıraladım. Sabah biraz erken uyandım, heyecandan evde duramayıp saat 08:00 gibi 2 numaralı kapının önüne gittim. Görevli randevumun saatini sordu, 09:15 olduğunu söyledim ve beklememi istedi. Biraz geçtikten sonra diğer arkadaşlarda geldi. Biraz sohbet ettik ve saat 08:20 gibi içeri alınmak üzere kapıda sıraya girdik. İlk dış kapıdan girince önceki gün e-maille gelen evrakı doldurup beklemem istendi. Ardından güvenlikten geçip içeri alındım. İlk önce pasaport kontrolu yapıp, sıra numarası verdiler ve bekleme salonunda numaraları takip etmem söylendi. Saat 08:44 gibi ödeme için 7 numaralı bankoya çağırıldım, 330 dolar ödememi sorunsuz şekilde yaptım. Ardından yaklaşık 10-15 dakika sonra 11 numaralı bankoya çağırıldım. İlk önce adres değişikliği için getirdiğim kağıdı ilettim. Ardından çalışan arkadaş sırasıyla evrakları istendi, diplomam a3 boyutunda olduğundan yanımda getirdiğim fotokopilerini aldı. Finansal olarak 3.800 dolar bakiyeli banka hesap dökümü ve 42k dolar değerinde araç ruhsatı fotokopisini verdim. Kcc’ye gönderdiğim evrakları talep etti ve son olarak başka vermek istediğim bir belge var mı diye sordu, olmadığını söyleyip bekleme alanına geri göndüm. Bu sırada 5 ve 6 numaralı bankolarda sabah karşılaştığımız arkadaşların mülakatları devam ediyordu. 15-20 dakika sonra 6 numaralı bankoya çağırıldım. Siyahi çalışan ile mülakatım başladı. Türkçe mi İngilizce mi diye sormadan İngilizce olarak günaydın nasılsın dedi aynı şekilde karşılık verdim ve mülakat İngilizce olarak devam etti. Sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi ve parmak izlerimi aldı. Ardından diplomamın aslını görmek istermisiniz diye ilk soruyu ben sordum tabiki dedi, önlü arkalı iceledi ve bilgisayara yazmaya başladı. Sorulara geçti;
- Şuan evlimisin?
- Hayır
- Daha önce boşandın mı?
- Hayır
- Çocuğun var mı?
- Hayır
- Ne iş yapıyorsun?
- Pazarlama ve danışmanlık
- Biraz yaptığın işi anlatır mısın?
- Okul ve ofis mobilyaları satan bir firmada çalışıyorum.
- Amerika’da aynı işi mi yapmak istiyorsun?
- Evet
- Amerika’da nereye yerleşmeyi düşünüyorsun?
- New Jersey
- Orada tanıdığın birisi var mı ?
- Aile dostlarım ve arkadaşlarım var.
- Onların yanında mı kalıcaksın?
- 1-2 hafta aile dostumuzun yanında kalıcam, sonra ev kiralayıp tek yaşayacağım.
- Daha önce Amerika’ya gittin mi ?
- Evet, 4 defa gittim.
- Bu seyahatlerinin amacı neydi?
- Turistik
- Daha önce 6 aydan fazla bir ülkede yaşadın mı?
- Hayır
- (Eliyle, verdiğim araç ruhsatını göstererek) Aracını satmayı düşünüyor musun?
- Hayır, ama vizem çıkarsa Amerika’ya giderken satıcam.
- Vizeniz onaylandı. 3-5 gün içerisinde size ulaşmış olur. Bana sormak istediğiniz birşey var mı?
- Hayır yok, çok teşekkür ederim. Sadece eski pasaportum sizde, onu şimdi mi alıcam?
- Bir saniye turist vizenizi iptal edip geri veriyorum.
Saat 09:35 gibi binadan ayrıldım. Böylelikle uzun süren dv2021 süreci olumlu bir şekilde sonuçlandı. Öncelikle herkesin vizesini almasını dilerim. Forum ve Telegram üzerinden paylaşılan tüm bilgiler ve emekleri için ayrıca herkese tek tek teşekkür ederim.
-
Vize alan herkesi tebrik ederim. Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Darısı bekleyenlerin başına.
-
Herkesi tebrik ederim. Yeni hayatınız da mutluluklar
-
Bugün sabah itibari ile vizem ulaştı. Bu süreçte forumun gerçekten çok faydasını gördüm. (Bazen salak saçma) sorularımı sorabildiğim, süreç hakkında bilgilere rahatlıkla ulaşabildiğim bir platformun var olması gerçekten çok büyük kolaylık. Emeği geçen herkese teşekkürler. Umarım en kısa zamanda bekleyenler (TR doğumlu olmadığından alamama saçmalığından bekleyenler de) en kısa zamanda vizelerini alabilirler.
Sürecin neredeyse sonuna ulaştım. Az önce USCIS ödemesini de gerçekleştirdim ve tek kalan iş biletimi alıp, eşyaları paketleyip, şirketi kapatıp, abonelikleri iptal edip... Tamam, hala çok iş var ama pürüz çıkmaması gereken işler. En kısa zamanda taşınabilmeyi umuyorum. Biletin ekonomik olması adına (erken rezervasyon) herhalde Ekim-Kasım gibi taşınırım. -
Bu ileti silindi! -
MÜLAKAT DENEYİMİ
27 Ağustos 2021 tarihinde saat 9.45 teki randevum için 9.30 da ABD Ankara Büyükelçiliği kapısına gittim ve covid ile ilgili form imzalattılar. Güvenlik kontrolünden geçtim. Binaya giriş yaptıktan sonra pasaportum kontrol edildi ve sıra numarası verildi. Daha sonra bekleme alanına yöneldim.1.kez numaram yandığında 330$ göçmenlik ücretini ödedim. Tekrar beklemeye geçtim.
2.kez numaram yandığında evraklarım istendi. Sırasıyla: sağlık raporu, lise diplomam ve fotokopisi (öğrenci olduğumu belirttim, kapalı zarfta öğrenci belgem ve transkriptim var dedim, gerek yok diploma yeterli dedi) nüfus kayıt örneği(vukuatlı), adli sicil belgesi(arşiv kayıtlı), KCC ye gönderilen belgeler, Ais kaydı, Hesap dökümleri.
Tekrar bekleme salonuna geçtim.3.kez numaram yandı ve siyahi beyefendi ile ingilizce olarak mülakata başladım:
+Merhaba günaydın, nasılsın?
-Merhaba günaydın iyiyim siz nasılsınız?
+Teşekkürler
+Yemin için sağ elini kaldırır mısın? Bilgileri doğru söylediğine ve söyleyeceğine yemin eder misin?
-Evet
Sağ ve sol parmaklarımın izleri alındı.
+En son mezun olduğun derece nedir?
-Şuan öğrenciyim. İsterseniz öğrenci belgemi ve transkriptimi verebilirim.
+Sadece camın arkasından gösterir misin?
-Kapalı zarfta isterseniz size vereyim?
+Yok tamam o zaman kalsın.
+Hangi üniversite?
-Sakarya üniversitesi
+Hangi bölüm?
-Mekatronik mühendisliği
+Kaçıncı sınıftasın?
-4. Sınıftayım bu yıl mezun olacağım.
+Liseyi nerde okudun?
-Bursa
+Burada yazan AOS meslek lisesinde mi?
-Evet
+Lisede hangi bölümdü?
-Mekatronik yani aynı bölümdü.
+Evli misin?
-Hayır
+Hiç çocuğun var mı?
-Hayır
+Amerikada tanıdığın var mı?
-Evet arkadaşım var
+Nerede kalacaksın onun yanında mı?
-Evet arkadaşımın yanında kalacağım.
+Arkadaşın ne iş yapıyor?
-Kendi restoranı var orada çalışıyor?
+Sen nerede çalışacaksın?
-Restorantta çalışacağım
+Arkadaşının yanında mı?
-Evet
+Restorandaki pozisyonun ne olacak?
-Garsonluk
+Amerikada nereye gideceksin?
-Chicagoya gideceğim.
+Neden Chicago?
-Çünkü orada tanıdığım var ve rahat bir şehir
+Daha önce Chicagoda bulundun mu?
-Evet
+Ne için Chicagoda bulundun?
-İngilizce eğitimi için?
+Ne Kadar süre kaldın Chicagoda?
-1.5 ay kaldım.
+Daha önce başka ülkede yaşadın mı?
-Küçükken Almanyaya gittim.
+Altı aydan fazla kaldın mı? Ne kadar süre kaldın Almanyada?
-1-2 hafta kaldım
(Hesap dökümlerimi inceledi)
+Amerikaya ne kadar para götüreceksin?
-Toplam 19,750$
+Your visa has been approved
-Thank you
+Congratulations. F1 vizeni iptal ediyorum
-Okey, Thank you. Birşey sorabilir miyim lütfen
+Tabii ki
-Pasaportuma basılacak vize 1 kerelik mi?
+6 ay kullanabilirsin. Yani şubata kadar.
-Teşekkür ederimÖncelikle @gucarslan @covacik @Muhtaradana @local1907 olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben inanıyorum ki basılan vizeler hepimizin desteklediği twitterda, haberlerde, imzalarda, web sayfalarında, davalarda, sosyal medyalarda yapılan baskılar sayesinde oluyor. Arka planda olan gizli kahramanlara da teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum