Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TMG Ben şehir/eyalet konusunda genele bakılmasını anlamsız buluyorum. Ben mesela Sugar Land'de yaşıyorum, Medical Center'da çalışıyorum. Yaşadığım, çalıştığım ve gezmeye/alışverişe gittiğim yerler çok düzgün ve temiz. Hatta bazı mahalleler var, her geçtiğimizde ağzımız açık kalıyoruz, o kadar güzel. Houston'un kuzeyinde veya doğusunda bir mahallenin çirkin veya güvensiz olmasından bana ne. Beş yıldır buradayım, şehrin %90'ına daha ayak basmamışımdır. İstanbul'da yaşayanlar her semti güzel diye mi yaşıyor? Yoksa sadece kendi yaşadıkları bölgeler için mi? Her gün her semtini gezip dolaşıyorlar mı?


  • @istanbuladami, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

    @TMG Türklerdeki Houston sevdası Houston'ın ABD'nin çoğu yerine göre daha göçmen yoğunluğunu kabul etmesi ve Türk nüfusunun biraz daha fazla olması. Ayrıca hayat şartlarının başlangıç için daha kabul edilebilir olması, çoğu eyalet ve şehire nazaran nispeten daha ucuz olması gibi sebepler de ciddi mana da tercih sebebi. Partizanca bakmayıp diğer lokasyonları da detaylıca incelemek gerek tabi. Georgia, San Antonio, New Jersey, Dallas gibi yerlerde de başlangıç yapan, yaşan bir sürü göçmen Türk var.

    Turklerde Houston sevdasi filan yok birader, rahatca ezebilecegim birkac yuzbin dolarim olsa gider California'da yasarim. Havasi guzel, ortam guzel ama yok.


  • @knnrn, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

    @TMG Ben şehir/eyalet konusunda genele bakılmasını anlamsız buluyorum. Ben mesela Sugar Land'de yaşıyorum, Medical Center'da çalışıyorum. Yaşadığım, çalıştığım ve gezmeye/alışverişe gittiğim yerler çok düzgün ve temiz. Hatta bazı mahalleler var, her geçtiğimizde ağzımız açık kalıyoruz, o kadar güzel. Houston'un kuzeyinde veya doğusunda bir mahallenin çirkin veya güvensiz olmasından bana ne. Beş yıldır buradayım, şehrin %90'ına daha ayak basmamışımdır. İstanbul'da yaşayanlar her semti güzel diye mi yaşıyor? Yoksa sadece kendi yaşadıkları bölgeler için mi? Her gün her semtini gezip dolaşıyorlar mı?

    Aynen oyle. Benim onceki postlarda takildigim nokta Turklerdeki Houston sevdasi muhabbetiydi. Ben 42 yasinda adamim esimi cocugumu alip temelli geldim, baskasinin agzi/beyni ile is yapacak kadar mal da degilim cok sukur. Kimsenin ovmesi ile burayi secmedim. Mali durumum belli, dil seviyem belli, is tecrubem belli. Her seyi olctum bictim en akillica baslangic yerinin burasi olduguna karar verdim. 2 senedir Houston'da yasiyorum, cok da memnunum. Evraklarim geldikten 1 hafta sonra ise basladim. 2 yildir hic issiz kalmadim. Her is degisikligimde maasim yukseldi. Hic delivery vs yapmadim, yapmak icinde kasmadim.


  • @TMG, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

    ahatca ezebilecegim birkac yuzbin dolarim olsa gider California'da yasarim. Havasi guzel, ortam guzel ama yok.

    Oda olur insallah 🙂

    Houston icin yazinca adimiz cikiyor Houston Muhtari diye... Bildigimiz yeri anlattigimizda, koru korune savunma gibi algilayabiliyor insanlar...

    Kardesim Dallas'ta... Kuzenlerim Austin'de.. bilmedigim yerler degil...

    O guzel dediginiz dallas yada Austin bolgeleri var ya? Iste o bolgelerden bir kac tane barindiriyor Houston icerisinde... Austin ve dallastan kat kat buyuk bir bolgeden bahsediyoruz... Mukemmel yerleride var, kotu yerleride...

    Kenan'nin dedigi gibi... Yasadiginiz yer ve calistiginiz yer iyiyse en iyi Houston'dur... Kotu ise , bu Houston gibi bir metropolun sucu degil, sizin seciminizin yanlisligidir.

    Houston'u havasi ile falan elestirebiliriz, bu realitedir, lakin kesmekesi ile elestirmek makul gelmiyor. Bu kadar kalabalik diger sehirlere bakin. Hangisi ip gibi intizamli?

    Yani Istanbul'da yasayip , nigde trafigi beklemek makul gelmiyor. Bazi dusuncelerin yanlisligini ortaya koyuyoruz, sonra adimiz Houston lobisine cikiyor yada vay efendim siz menfaat bekliyorsunuz diyen capsizlara bile denk geliyoruz.

    Basit bir arastirma ve durum degerlendirmesi yapamayan insanlar buraya Amerika fatihi edealari ile gelmemeli...

    Eksi sozlugu ise pek kaale almiyorum. Degisik kelimeler ve cumleler secerek, zoraki elestirel yazmaya calisan yazarlar ve yazdiklarinda bilgi kirintisi bile olmayan bir suru post mevcut...


  • @çapa_12k, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

    daha önce bu forumu keşfedememiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum. herkese merhabalar

    Hosgeldin @çapa_12k


  • @TMG Selamlar. Benimki naçizane bir görü sadece. Daha önce hiç Houston'a gitmedim, yaşamadım. ABD'nin herhangi bir yerine gitmedim. Özellikle Houston ile ilgili bilgileri genelde @semavi abiden ve @tractor12 abiden sıklıkla alıyoruz. Bunun dışında kendimizce ilerisi için araştırma da yapıyoruz tabi 🙂
    Sevda kelimesini aslında tercih ya da seçim olarak değerlendirmek daha doğru olacak gibi. Mesela yıllardır GC başvuran ve para biriktirip diğer yolları da arayarak bir gün ABD'de hayatını buna göre kurmayı planlayan biri olarak şunu söyleyebilirim ki benim de ilk tercihim muhtemelen Texas içi bir yer olacak gibi ama dediğiniz gibi keşke yüzbinlerce dolarımız olsa da ABD'yi gelir gelmez doya doya yaşayabilsek.
    Kadir abinin de dediği gibi o da olur bir gün inşallah 🙂


  • @TMG Bunu ben de farkettim. tanıdığım bildiğim herkes houston'a gidiyor. sebebi sanırım biraz daha ucuz olması mı

  • ⭐⭐⭐⭐

    @istanbuladami benim tercihim şu yönde alaska ve hawaii hariç her eyalet olabilir.


  • @denizci10 abi arizona ve detroit de uzak dursun taklaya gelmeyelim 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    @istanbuladami texas eyaleti Türkiye nin yaklaşık yüzde 85 i büyüklüğünde bir eyalet. Yani alan çok geniş. Bu da maliyetlerin en başında gelen ev kirası gibi dükkan kirasının uygun olması anlamına geliyor. Mesela adana da bulunan kebapçıya gittiğinizde 2 kişi için 70 tl ödersiniz ama aynı kebapçının İstanbul şubesine gittiğinizde 120 tl ödersiniz. Çünkü kira istanbulda daha pahalı. Buna göre maliyetler fazla olunca alım gücü de düşüyor. Bu benim şahsi fikrim. O yüzden Allah izin verir de ilk ayak bastığım zaman Houston benim de ilk tercihim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @istanbuladami yalan olmasın oralara bile fitim şu an.😂😉


  • Yer seciminde bence en onemli kosul is olmali. Sonucta ABD'nin anakaradaki tum eyaletleri, CA ve NY haric, yasam standardlari olarak asagi yukari aynilar. Kucuk farklar olsa da cok asiri farketmiyor.


  • @denizci10 Şu anki şartlarda hepimizin en doğrusu o gibi zaten. Haa özellikle @semavi abimin dediği gibi işi başka yerde buluruz o zaman oraya mecbur gideriz ama genele bakılırsa kira, araç, benzin, çevre, vergi vs. açılardan Houston gerçekten de çok ciddi önde çıkıyor.


  • @MySea İş zaten oradaki hayatın devamlılığını vs etkileyecek en önemli unsur gibi görünüyor ancak oraya yani gözümüze kestirdiğimiz o eyalete ayak basmadan da iş edinme imkanı olmuyor maalesef. Mesela ben sıklıkla Linkedin üzerinden başvuru vs gönderiyorum ama kaale bile almıyorlar. öyle olsa Türkiye'den işi belirle ona göre git kur sistemini ama maalesef olmuyor. Haa oraya gidilir farklı şehir ya da eyalette iş bulunur o zaman ayrı tabi ki


  • @denizci10 ahahaha bi girelim de sonrası Allah kerim 😃


  • Yukarıda da çok yazılmış ancak günün sonunda herkes kendi bacağından asılacak, kendi hikayesini yazacak.

    Bizim için de benzer bir durum gözükmekte. Atla deve değil, 2-3 günlük bir araştırmayla Teksas'ın genel anlamda iyi bir başlangıç noktası olduğu bir gerçek.

    Kendi hikayemiz şu şekilde,

    • Doğma büyüme Modalı ve İstanbul'da yaşayan biri olarak; ailece bu sıkışık hayattan kurtulmak bizim önceliğimiz. Dolayısıyla hiç NY gibi yerler hiç olmadı planlarımızda.
    • 2 yıllık bir çalışma süresi sonunda, ev satın almayı, metrekaresi uygun ve büyük bir ev satın almayı planlıyoruz.
    • Eşim global bir firmada çalıştığı için, US içerisinde 7-8 tane branch mevcut ve bunlardan biri Irving'de. Haliyle ilk önceliği buraya verdik.
    • Daha önce 2004-2006 arası Chicago, IL tecrübemiz olduğu için, kış mevsiminde karın 5 ay boyunca yerden kalkmadığı bir iklim, hiç bize göre değil.
    • Yaş 39, taşınana kadar 40. Gece kulüpleri, barlar, gece hayatı önceliğimiz değil.
    • Kendi işimle alakalı ve 1 yılın sonunda farklı startuplar hayata geçirmek ile alakalı planlar devreye girince, vergi teşvikleri & indirimleri öne çıkıyor. Burada da TX öne çıkıyor.
    • 8 yaşında oğlumuz var, ingilizce bilgisi temel düzeyde, kelime haznesi iyi. Dolayısıyla okul seçimi, okulların etnik dağılımı da önemli.
    • Sağlık sigortası olmazsa olmaz; "yav dur bakalım hele alışalım da sigortayı yaptırırız" diyecek bir ruh halinde değiliz. Açıkçası kimseye de önermiyorum.
    • Ev yerine kompleks çok avantajlı. İstanbul'dan İzmir'e taşınmıyoruz 🙂 Müstakil evin derdi başka, hazır kurulu sistemde bir komplekse girmek başka.

    Bütün bunların sonucunda, IRVING çevresinde, iş yerine araçla 20-25 dk'lık mesafelerde, şehir merkezinden uzakta, sakin bir apartman kompleksi son kararımız oluyor.

    Şimdi biz TEXAS LOBİSİ miyiz? 🙂


  • @n0n Bu güzel paylaşım için teşekkürler. Doğma büyüme Kadıköy Acıbadem'li biri olarak bir an kendi planlarım ve hayalim çerçevesinde değerlendirdim bu yazılanları 🙂 🙂 Yalnızca iş süreçlerim konusunda emin olmamakla beraber bir çok yönden seçecek olsam sanırım ben de Houston'ı seçmek durumunda kalırdım. Ki bugün ABD'ye gelme durumum çıksa tüm hazırlığımı bu yönde yapıyor olurum.
    Umarım her şey yolunda gider. 🙂 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @n0n sizin gibi insanlar planlı programlı gittiği zaman herhangi bir olumsuzlukla karşılaşsa bile o kişiyi mutsuz etmez çünkü kazadır olur dersin. Yeni hayatınızda mutluluk üstüne mutluluk katarak yaşamanızı dilerim. Bu arada aşağıdaki evler 2 bedroom filter yapılarak seçildi.

    https://www.apartmenthomeliving.com/irving-tx/apartments-for-rent/2-bedroom

    Aşağıdaki rar dosyası sizin aklınıza gelen gelmeyen herşeyin toplu olarak hazırlandı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @n0n, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

    Şimdi biz TEXAS LOBİSİ miyiz? 🙂

    🙂

    texas


  • @crazycells

    Bekle houston!!!
    Çıkınımızı hazırladık , pek yakında inşallah geleceğiz

    1d290b30-f8f3-488e-aeb5-e33247069fcf-image.png


Benzer Başlıklar

  • 15
  • 97
  • 547
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum