ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@crazycells Bu süreyi doldurur doldurmaz başvuru yapabiliyor muyuz? Süre dolduktan sonra başka bir şeyi beklemeye gerek yoktur sanırım?
Ortalama ne kadar sürede süreç tamamlanıyor?
-
@vngurdil, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhaba. Onumuzdeki hafta yemin torenim var, esimin interview tarihi ise halen belli degil. Ayni gun icinde hem kendim hem de 7 yasindaki cocugumuz icin pasaport basvurusunda bulunmayi planliyorum. Ancak kafami karistiran N600. Bu basvuruyu kizim icin yapmak zorunda miyiz? The children citizenship act adli yasada ebeveynlerden birinin naturalization yoluyla da olsa vatandaslik aldiginda, 18 yas alti cocugun otomatik vatandas oldugu ve direkt adina pasaport alinabilecegi geciyor. Buradaki postlarda ise 18 yas alti cocuklari icin N600 basvurusu yapan kisilerin postlarini gordum. Yani N600 sart mi? Tesekkurler
Aslinda sart olmamasi gerekiyor, pasaport icin basvuru yaptiginizda annenin babanin naturalization belgeleri ve cocugun 18 yas altinda GC sahibi oldugunu gostermek kanit olarak yetmeli. Fakat tum bu belgelerin kopyalarini ve orijinallerini pasaport basvurusu yaparken yaninizda bulundurmalisiniz.
Zaten ya ABD pasaportu, ya naturalization certificate, ya da citizenship certificate 3'u de sizin vatandas oldugunuzu kanitlayacak onemli belgeler. Yani N-600 formunu almadan da pasaportu aldiginizda ABD vatandasi oldugunuz tescillenmis oluyor.
-
@saulgoodman, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@crazycells Bu süreyi doldurur doldurmaz başvuru yapabiliyor muyuz? Süre dolduktan sonra başka bir şeyi beklemeye gerek yoktur sanırım?
Ortalama ne kadar sürede süreç tamamlanıyor?
5 yilin bitmesine son 90 gun kala basvurunuzu yapabiliyorsunuz ama basvurunuzu sadece bulundugunuz eyalette son 3 aydir yasiyorsaniz yapabilirsiniz :) eger yeni eyalet degistirdiyseniz 90 gun beklemeniz lazim basvuru icin...
Ortalama sureler bulundugunuz sehre gore ciddi sekilde degisebiliyor. 6 ay da olabilir, 1.5 yil da... Suradan genel olarak surelere bakabilirsiniz:
-
Cok tesekkurler @crazycells
-
@vngurdil, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhaba. Onumuzdeki hafta yemin torenim var, esimin interview tarihi ise halen belli degil. Ayni gun icinde hem kendim hem de 7 yasindaki cocugumuz icin pasaport basvurusunda bulunmayi planliyorum. Ancak kafami karistiran N600. Bu basvuruyu kizim icin yapmak zorunda miyiz? The children citizenship act adli yasada ebeveynlerden birinin naturalization yoluyla da olsa vatandaslik aldiginda, 18 yas alti cocugun otomatik vatandas oldugu ve direkt adina pasaport alinabilecegi geciyor. Buradaki postlarda ise 18 yas alti cocuklari icin N600 basvurusu yapan kisilerin postlarini gordum. Yani N600 sart mi? Tesekkurler
Pasaport basvurusunu yaptiktan sonra sureci paylasabilirseniz sevinirim zira benimde boyle bir durumum olacak. Tesekkurler.
-
@Onboard @vngurdil pasaport basvurunuzu direkt su baslik altinda paylasirsaniz daha iyi olur :thumbs_up:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/671/amerikan-pasaportu-basvurusu
-
@crazycells 4 mart gibi nişanlımın vatandaşlık başvurusyla alakalı evraklarının kabul edildiği ulaştığı bilgisini almıştık daha sonra ise parmak izi eskiden kayıtlı olduğu için yeniden almalarının gerek olmadığını söylemişlerdi ama daha sonra henüz bir mülaket tarihi vb bildirimi almadık ve bekliyoruz daha ne kadar bir süre bekleriz bu süreç ne kadar bir sürede sonuçlanır
-
@Can-Uğur, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@crazycells 4 mart gibi nişanlımın vatandaşlık başvurusyla alakalı evraklarının kabul edildiği ulaştığı bilgisini almıştık daha sonra ise parmak izi eskiden kayıtlı olduğu için yeniden almalarının gerek olmadığını söylemişlerdi ama daha sonra henüz bir mülaket tarihi vb bildirimi almadık ve bekliyoruz daha ne kadar bir süre bekleriz bu süreç ne kadar bir sürede sonuçlanır
Suradan bekleme suresini kontrol ettiniz mi?
-
@crazycells 12 ila 18,5 ay diyor biz biran önce nişanlılık vizesine başvuru yapmak istiyoruz vatandaşlıktan sonra şu şartlarda beklemelimiyiz vatandaşlığa kadar yoksa türkiyede evlenip mi başvuru yapmamız daha iyi olur gren card üzerinden
-
@crazycells 12 ila 18,5 ay diyor biz biran önce nişanlılık vizesine başvuru yapmak istiyoruz vatandaşlıktan sonra şu şartlarda beklemelimiyiz vatandaşlığa kadar yoksa türkiyede evlenip mi başvuru yapmamız daha iyi olur gren card üzerinden
Parmak izi için tekrar kullanım mektubu geldiyse, sürecin sonu yaklaşmış demektir. Ben vatandaşlığı bekleyip ona göre hareket etmenizi tavsiye ederim. Bu yıl içerisinde bitmiş olur diye tahmin ediyorum.
-
@Ryback parmak izi kullanım sanırım nisan mayıs gibi haberi gelmişti ve hala beklemedeyiz
-
Nisanliniz vatandas olmadan nisanlilik vizesine basvuru yapamazsiniz maalesef.
Evlenme planiniza gore soyle yapmanizi oneririm;
-
eger yakin zamanda evlenmeyi planliyorsaniz hemen evlenip F2A kategorisinden basvurunuzu yapin (GC sahibinin esi olarak), esiniz vatandas olduktan sonra kategorinizi IR1 olarak guncelleyip zaman kazanabilirsiniz.
-
eger yakin zaman evlenmeyi planlamiyorsaniz, o durumda once nisanlinizin vatandas olmasini bekleyip, sonrasinda ise K1 sureciyle ABD'ye gelip ABD'de evlenebilirsiniz.
-
-
@crazycells şubat ayına kadar vatandaşlık işlemleri tamamlanmassa dediğiniz gibi türkiyede evlenip F2A KATAGORİSİNE BAŞVURU YAPARSAK DAHA SONRA İLERLEYEN ZAMANLARDA VATANDAŞLIĞA ULAŞTIKTAN SONRA IR1 OLARAK GÜNCELLERSEK BU SÜREÇ NE KADAR BİR SÜRE SÜRER TAMAMLANMASI
-
@crazycells şubat ayına kadar vatandaşlık işlemleri tamamlanmassa dediğiniz gibi türkiyede evlenip F2A KATAGORİSİNE BAŞVURU YAPARSAK DAHA SONRA İLERLEYEN ZAMANLARDA VATANDAŞLIĞA ULAŞTIKTAN SONRA IR1 OLARAK GÜNCELLERSEK BU SÜREÇ NE KADAR BİR SÜRE SÜRER TAMAMLANMASI
IR-1 kategorisinde kota olmadigi icin normal isleme suresinde devam eder, ilk gonderdiginizde aldiginiz "priority date" degismeyecegi icin IR1 kategorisine gecis yaptiginizda bekleme sureniz oldukca kisa olacak. IR1 veya F2A kategorisindeki sorularinizi ilgili basliklarda sormaniz dogru olur. Eger genel olarak evlilik konulu sorular soracaksaniz bu basligi kullanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik
-
Arkadaşlar merhaba, bildiğiniz üzere green card lı birisi Amerikada 1 yılını doldurduktan sonra Vatandaşlık hakkına sahip oluyor, peki koşulları nelerdir en kaç ay askerlikte kalmanız gerekiyor ?
-
@Serhat-Okcu, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Arkadaşlar merhaba, bildiğiniz üzere green card lı birisi Amerikada 1 yılını doldurduktan sonra Vatandaşlık hakkına sahip oluyor, peki koşulları nelerdir en kaç ay askerlikte kalmanız gerekiyor ?
su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/351/amerikan-kara-deniz-ve-hava-kuvvetlerine-katilmakZaten askerligi istediginiz kadar degil, 2/4/6 yillik sozlesmelerle yapiyorsunuz diye biliyorum... Yukaridaki basliktan ayrintili bilgiyi edinebilirsiniz.
-
Arkadaslar merhaba,
Basimizdan gecen bir kac olayi sizlerle paylasmak istiyorum. Oncelikle kendi basvurumdan bahsedeyim. Nisan 2020’de N-400 formunu doldurdum. O tarihten bu tarihe kadar sadece parmak izi verebildim. Benden sonra başvuran bir çok kişi vatandaşlığını dahi aldı. USCIS’i Her aradığımda, herkesin dosyasının farklı olduğunu ve bu yüzden beklemem gerektiğini ilettiler. Yaptığım kısa araştırma sonucunda mart Ayı’nın ortasından sonra Nisan Ayı’nın neredeyse tamamı mayıs ayının belli bir kısmında başvuran kişilerin interview tarihi alamadıklarını gördüm. Bilmiyorum aranızda bu tarihlerde başvuran var mı ancak bu tarihlerde başvuran ve vatandaşlık görüşmesi için çağrılan kişileri görmedim henüz. -
Bu ileti silindi! -
süreç ortalama (eyalete ve şehre göre değişsede) 8-9 ay sürüyor. Nisan'da başvurmuşsunuz henüz 5 ay geçmiş, çok büyük bir gecikme gözükmüyor
-
pardon Nisan 2020 yazmışsınız evet o zaman anormal bir durum var
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum