Kredi Skoru / Credit History
-
@crazycells çok tsk ederim.transuniun üye oldum lakin kredi geçmişi ile farklı bir bilgiye ulaşamadım
-
@iremci gelen mektubu kisisel bilgilerinizi kapatarak paylasmaniz mumkun mudur?
-
@MySea maalesef işin ilginç yanı o ztn devlet sırrı gibi hiç bir açıklama kesinlikle yapmıyorlar.sonucta öğrenmek benim hakkim
-
@crazycells evet haklısın benim hatam tek kredi kartımın olması
-
@iremci, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@crazycells çok tsk ederim.transuniun üye oldum lakin kredi geçmişi ile farklı bir bilgiye ulaşamadım
bu durumda direkt transunion customer service'i arayip kendiniz sorun bunun nedenini.
Fakat, BofA'nin kendilerine yonlendirdigini belirtin, aksi durumda herkes topu birbirine atmaya calisir.
-
Mevcut kredi kartinin hacklenmesi nedeniyle bu kartin banka tarafindan blocklanip yenisinin gonderilmesi surecinde kredi skoru olumsuz etkilenir mi? Bunun yaninda kredi karti limit artisi talebi kredi skorunu etkiler mi?
-
@entelman, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Mevcut kredi kartinin hacklenmesi nedeniyle bu kartin banka tarafindan blocklanip yenisinin gonderilmesi surecinde kredi skoru olumsuz etkilenir mi? Bunun yaninda kredi karti limit artisi talebi kredi skorunu etkiler mi?
hayir, karti yenilerken etkilenmez.
Yeni bir kredi karti almiyorsunuz, sadece numarasi degisiyor.ikinci sorunuz da bankaya bagli, eger Chase bank'tan limit artisi istiyorsaniz yeniden kredi raporuna bakiyorlar, Citibank, Amex, Discover ise bakmiyor. Kredi skoruna bakinca "hard pull"dan dolayi puaniniz bir sureligine biraz dusuyor...Hard Pull'lar kredi skoruna 1 yil boyunca etki ediyorlar, 24. ay sonunda da rapordan dusuyorlar...
Eger kredi limiti artisi istiyorsaniz bankanin sitesinden ilerleyin, eger en sonda "kredi raporunuza bakmamiza izin veriyor musunuz" tarzi bir yazi gorurseniz istegi iptal edin...
-
herkese merhaba,benim merak ettğim düzenli ödesek bile çok kredi kartı(örneğin 5 adet) sahibi olmak kredi skorunu olumsuz etkilermi ?
-
@nwtzki, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
herkese merhaba,benim merak ettğim düzenli ödesek bile çok kredi kartı(örneğin 5 adet) sahibi olmak kredi skorunu olumsuz etkilermi ?
Çok kredi kartınız olması tam tersine olumlu etki eder. Kredi kuruluşları ne kadar çok hesabı sağlıklı şekilde idare ederseniz o kadar yüksek puan veriyor. Kart limitlerinin %30 unu aşmassanız kredi puanınız yüksek olur. Credit Karma uygulamasını indirirseniz, oradan kredi puanını oluşturan kriterleri öğrenebilir ve hesaplarınızın sağlığını takip edebilirsiniz.
-
@nwtzki, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
hayir, sayin @Ryback 'in da dedigi gibi tam tersine olumlu etkiler... Daha once bir arastirma okumustum, 850 veya 800 tam skor icin (hesaplama yonteminin Vantage veya FICO olmasina gore max skor da degisiyor), yanlis hatirlamiyorsam 20 kusur hesaba sahip olmaniz gerekiyordu, tabii bunlarin hepsinin kredi karti olmasina gerek yok, bankadan cekilen krediler de bunlara dahil...
-
@crazycells peki türkiyede kredi notu kötü olanlar için orda bir proplem olurmu. amerikaya göçmüş birisi için.??
-
@Burhan-evin Turkiyede ki kredi gecmisinizin Amerikayla bir ilgisi yok o yuzden problem olmaz.
-
Merhaba arkadaşlar, green card ile amerika'ya ilk gittiğimizde henüz bir kredi skorumuz yokken 0 veya 2. el araç almak istediğimde bayiden veya bankadan kredi almak mümkün olur mu? Örnek olarak şu an bank of america sitesinde 60 ay car loan için %2.49 oran var sanırım bu oran iyi kredi skoruna sahip kişiler içindir. Benim hiç kredi skorum yok ama ilk gidişte götürdüğümüz birikimimizi yatıracağımız bankadan %6-7 vb. normalden yüksek faiz ile kredi verilme şansı olur mu bunu merak ediyorum bilenler veya böyle bir durum yaşamış olanlar yardımcı olursa sevinirim. Bir de diyelim ki bu şartlarda kredi mümkün, down payment kesinlikle olması gereken bir şey midir? yani ben araç tutarının tamamına kredi kullanmak istiyorum diyerek böyle bir şey yapabilir miyim? Bunu da yine kredi skorum olmadığı için soruyorum.
-
2013 ten beri ABD deyim. Bu sure zarfinda hic taksitle alis veris yapmamistim ta ki bir pick up truck almaya karar verene kadar. Hali hazirda 3 adet kredi kartim var. Birini 7 yildir, digerini 5 yildir, oburunu 3 yildir tasiyorum. Tum alisverislerimi simdiye kadar kredi kartlariyla yaptim. TransUnion da gorunen kredi notum 785 yani excellent duzeyde. Bu kredi notuyla truck icin krediye basvururken hicbir banka bana kredi vermek istemedi. Gerekce olarak credit history nin yetersiz oldugunu gosterdiler. GMC nin finance departmani benim icin bankalardan kredi aramisti ve bana yaptiklari aciklamada simdiye kadar hic taksitli alis veris yapmamis olmamin buna neden oldugunu soylediler. Yani credit score dan daha onemli olan credit history. Sonucta, patronumun devreye girmesiyle GMC nin finance departmani bana kredi vermeyi kabul etti. Ama oran piyasa ortalamasindan yuksekti. Bildigim kadariyla down payment olmadan taksitli alis veris yapamazsiniz. Truck olayinda bana down payment odememin gerekli oldugunu soylemislerdi.
-
@CoinLocker, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Merhaba arkadaşlar, green card ile amerika'ya ilk gittiğimizde henüz bir kredi skorumuz yokken 0 veya 2. el araç almak istediğimde bayiden veya bankadan kredi almak mümkün olur mu? Örnek olarak şu an bank of america sitesinde 60 ay car loan için %2.49 oran var sanırım bu oran iyi kredi skoruna sahip kişiler içindir. Benim hiç kredi skorum yok ama ilk gidişte götürdüğümüz birikimimizi yatıracağımız bankadan %6-7 vb. normalden yüksek faiz ile kredi verilme şansı olur mu bunu merak ediyorum bilenler veya böyle bir durum yaşamış olanlar yardımcı olursa sevinirim. Bir de diyelim ki bu şartlarda kredi mümkün, down payment kesinlikle olması gereken bir şey midir? yani ben araç tutarının tamamına kredi kullanmak istiyorum diyerek böyle bir şey yapabilir miyim? Bunu da yine kredi skorum olmadığı için soruyorum.
Genelde %15-18 gibi çok yüksek faiz oranı ve %40 peşinat ile verirler. Ama eğer işe girmişseniz veya bir işe kabul mektubunuz varsa ufak bir hileyle (yasa dışı bir şey değil) daha düşük faizli alabilirsiniz. %20 peşinat her durumda şart.
-
@hasbelkader , @knnrn anladim tesekkurler cevaplar icin.
-
Bu ileti silindi! -
@Mayki, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Kredi skoru; hiç kredi ve taksit kullanmayan, peşin ödeme yapan birine gerekli olur mu? Örneğin, "Param varsa alırım, yoksa almam. Herhangi bir sözleşme imzalamam." diyen biri için gerekli olur mu?
Bir de ilk sayfada şöyle yazılmış: "Kontrat gerektiren servislerde (telefon, internet, etc...) kredi notunuza bakilir. Ornegin bir iphone 4s pesin fiyati 700$ dir. Siz 200$ lik bir ucret ile sahip olabilirsiniz(opertoru en az 2 sene kullanacaginizi ibraz eden kontrati imzalamaniz karsiliginda)." Bu durumda geriye kalan 500$ iki sene içerisinde taksitli mi ödeniyor yoksa iki senelik sözleşme imzalandığı için bu para ödenmiyor mu? Bildiğim kadarıyla Türkiye'de operatörden, aylık faturaya ek olarak yani taksitli, telefon alabiliyorsunuz ancak bu durumda telefonun fiyatı peşin fiyatından daha yüksek oluyor. ABD'de hangi durum geçerli?Hem param var telefonu direkt alirim demissiniz, hem de taksit soruyorsunuz. Durumunuzu daha net ifade eder misiniz?
-
@keysnambır Bir daha düşündüm de sanırım saçma bir soru oldu. İyice araştırayım, tekrar kafama bir şey takılırsa yazayım. Eğer tekrar soracaksam da daha iyi bir şekilde anlatırım.
-
@Mayki Biz geçen Verizon'a geçtik. Eşime S21 Ultra aldım, tarifeye ek olarak ödenecek. Normalde 1300 dolar, ama indirim yapıyor, üstüne bir de 300 dolarlık Visa kart veriyor. Eski kırık telefon falan varsa, normalde 50 dolar bile etmese de 800 dolara sayıyor. 30 aylık kontrat karşılığı ve numara taşıma şartıyla yapıyor. Ben kendi telefonumu hattımla birlikte Verizon'a taşıdığım için de 650 dolarlık hediye çeki verdi. Bu şekilde telefon almak için kredi geçmişi gerekli. Türkiye'dekinin aksine normalde olduğundan çok daha ucuza almış oluyorsunuz. İlk faturada sadece satış vergisi, aktivasyon vb gibi ek ödemeler çıkıyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum