Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bakan Koca: "Yeni dönemde tam kapanma olmayacak."
    İnşallah olmaz da konsolosluklar çalışmaya devam eder


  • Merhaba,
    DS260 formunda kullanılan sosyal medya hesabı olarak sadece linkedin yazdım. Bir tane de instagram hesabım var ama hiç kullanmıyorum. sadece eşimin bana gönderdi içeriklere bakmak için kullanıyorum. bunu da yazmam gerekir miydi? bunun için formu açtırmaya gerek var mı? teşekkür ederim.


  • Herkese Merhaba, Başvuru sırasında boşanma davam süregeldiği için evli olarak başvurdum, daha sonra boşanmam gerçekleştiği için DS 260 ı boşanmış olarak doldurdum. Sormak istediğim; 3 yaşındaki kızımın velayeti annesinde kaldı. DS sürecine kızımı da dahil edersem, velayeti annesinde olmasına rağmen benimle beraber vize alabilir ve Amerika'ya gelebilir mi? Mülakatta, velayetin annesinde olması sorun oluşturur mu?


  • @MehmetArikan süreci bilmiyorum, yorum yapıp kafanızı karıştırmayacağım. Ama ne yapın edin çocuğunuzu vizeye dahil edin diye öneririm. Sonuçta bir çoğumuz geleceğimiz, daha büyük bir çoğumuz çocuklarımızın geleceği için Amerika hayali kuruyoruz. Annesi de mutlaka anlayışla karşılayacaktır. Umarım gönlünüze göre olur.


  • @Stiff Arkadaşıma katılıyorum @MehmetArikan . Hepimiz geleceğimiz için çocuklarımıza daha iyi bir gelecek verebilmek için bu hayalin içerisindeyiz. Yaptığım araştırma ve gidenlerin okullar ile yaptığı yorumlara bakarak Türkiye'deki 10'u geçmeyecek sayıdaki kolejde çok iyi eğitim veriliyor. Geriye kalan özel ve Devlet okullarının durumu ortada. Hatta bu yaşadığımız olağan üstüdurumda durumları daha da kötü oldu. Ne yapın edin eşinizi ikna edin


  • @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Bakan Koca: "Yeni dönemde tam kapanma olmayacak."
    İnşallah olmaz da konsolosluklar çalışmaya devam eder

    Tam kapanmayla konsolosluğun bir ilgisi yok. Kapanma kararını Abd alırsa kapanır. Elçilik ve konsolosluklar o ülke toprağı olarak geçer. Özel izin çıkartıp oraya da sorunsuz gidebiliyorsunuz. Karakoldan belge alınıyor.

  • ⭐⭐⭐

    @MehmetArikan Çocuğunuzla ilgili bu kararlar annesinin rızasıyla alınabilir ancak. Eğer annesi muvafakatname ile size onay verirse, kızınız da sizinle vize alabilir.


  • Herkese merhaba, KCC'nin istediği evraklar arasında 1 yıl ve üzeri yaşadığınız ülkelerden adli sicil kaydı isteniyor. Ben daha önce ABD'de farklı zamanlarda olmak üzere 1 yıl yaşadım (2005'te 10 ay, 2012'de 2 ay, 2015'te 10 gün, 2021'de 11 gün). Buna göre ABD'den adli sicil kaydı almam gerekir mi? Gerekirse bu belgeyi nereden almam lazım ?


  • Merhabalar ilk önce uzun zamandir süreçleri takip ediyordum ve şuanda vize randevulari 2023 e veriyor ben şuan da dil eğitimi için basvursam ve gitme nedenimi güçlü gostersem sizce red yermiyim red yersemde ilerde örnek veriyorum evlilik vizesine baş vurdum önceden aldığım bu red evlilik vizesini olumsuz etkilermi yani sen burda red almışsın evlilik vizende olumsuz bakıyoruz dene bilirmi cevap yazarsanız çok sevinirim teşekkür ederim herkese şimdiden

  • ⭐⭐⭐

    @TheSesar ABD'den adli sicil kaydı almanıza gerek yok. Kendi ülkelerinde onlar gerekli araştırmaları yapıyorlar zaten 🙂


  • DS-260 Formunu tekrar actirdim , bir sorum olacak size herkes farkli bir sey soyluyo kafam karisti biraz konu da karisik gibi. 3 farkli donemde( 2013 yili boyunca, 2017 yilinda 5 ay ve 2021 yilinda 2 ay) babam beni farkli sirketlerinde buro iscisi olarak gostermis. Son sigorta girisimi yaziyim diyorum cunku mezun oldum hani calisan gibi gozukuyorum(insaat kordinatoru) . Digerlerini yazmali miyim ? ayni zamanda universite ogrencisiyim o yillarda. Umarim iyi anlatabildim.


  • Merhaba
    DS260 formunda düzeltme için tüm aile bireyleri için KCC'ye mail atmama rağmen sadece benimle ilgili düzenlemeye izin verilmiş. Sistemi açtığımda benim için "RE OPENED" kızım ve eşim için ise "COMPLETED" yazılı. Eşim ve kızım içinde sistemi açtırmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor. Tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. Saygılarımla...


  • Bu arada 2 Temmuzda KCC'ye düzeltme talebinde bulunmuştum.


  • @Sono teşekkür ederim


  • @Burak-Erdem, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar öncelikle önceki yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İki sorum olucak.

    1- Eski çalıştığım şirketin ismi çok uzun sığmıyor noktalama işaretsiz kısaltma kullanabilirmiyim ? (EMIN MUT TEM YEM LTD STI) bu şekilde yazsam olurmu ? yada kısaltmaların ingilizce karşılığı var mı?

    2- Okuduğum bölümün ismi çok uzun, ismi sığdığı yere kadar yazsam olur mu ? (PHYSICAL EDUCATION AND SPORTS TEACHING IN SCHOOL OF SPORTS SCIENCES AND TECHNOLOGY) isim bu 'Sciences' kadar sığıyor. Bu konuda ne yapmalıyım ?

    şimdiden çok teşekkür ederim....

    Bu sorularıma ek olarakta aklıma takılan bir sorum daha olucak. İş unvan kısmına SGK hizmet dökümündeki unvanımı mı yazmalıyım yoksa gerçekte yaptığım işin unvanını mı yazmalıyım ? Şöyle açıklayım eşim belediyede de Pilates eğitmeni olarak çalışıyor ama Sgk hizmet dökümünde Büro Elemanı olarak gözüküyor. Hangisi yazmam daha doğru olur ? Şimdide teşekkür ederim...


  • Herkese Merhaba ;
    DS260 kilidi açıldı submit etmeden önce tekrardan kontrol ediyorum .Şöyle bir sorum olacak sosyal medya hesapları verdiğimiz bölümün en altında ;
    Do you wish to provide information about your presence on any other websites or applications you have used within the last five years to create or share content (photos, videos, status updates, etc.)? bu şekilde bir soru var cevabı ne olmalı ? Bundan önceki soruda zaten tüm sosyal medya hesap bilgilerimi verdim .

  • ⭐⭐⭐

    @Recep-Toraman, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar ilk önce uzun zamandir süreçleri takip ediyordum ve şuanda vize randevulari 2023 e veriyor ben şuan da dil eğitimi için basvursam ve gitme nedenimi güçlü gostersem sizce red yermiyim red yersemde ilerde örnek veriyorum evlilik vizesine baş vurdum önceden aldığım bu red evlilik vizesini olumsuz etkilermi yani sen burda red almışsın evlilik vizende olumsuz bakıyoruz dene bilirmi cevap yazarsanız çok sevinirim teşekkür ederim herkese şimdiden

    Yanlis basliktasiniz. Sorunuz icin su basligi kullanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/97/f-m-öğrenci-vizeleri

  • ⭐⭐⭐

    @Shila, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    DS-260 Formunu tekrar actirdim , bir sorum olacak size herkes farkli bir sey soyluyo kafam karisti biraz konu da karisik gibi. 3 farkli donemde( 2013 yili boyunca, 2017 yilinda 5 ay ve 2021 yilinda 2 ay) babam beni farkli sirketlerinde buro iscisi olarak gostermis. Son sigorta girisimi yaziyim diyorum cunku mezun oldum hani calisan gibi gozukuyorum(insaat kordinatoru) . Digerlerini yazmali miyim ? ayni zamanda universite ogrencisiyim o yillarda. Umarim iyi anlatabildim.

    Gercekten yaptiginiz isleri yazmaniz yeterlidir.

  • ⭐⭐⭐

    @ganzo DS-260 Formunda asıl olan " doğru ve eksiksiz beyanda bulunmak" . Bu tür uygulamalar sizin hakkınızda pozitif bilgiler sağlayabilir. Emin değilim ama açtırmayabilirsiniz. Şahsi fikrim ise işi şansa bırakmamak için açtırıp düzeltmemi yapardım.

  • ⭐⭐⭐

    @xbens Sosyal medya hesaplarınız dışında forum, blog vb. tarzda web sayfalarında yazılarınız , makaleleriniz veya fotoğraf benzeri çalışmalarınız/paylaşımlarınız varsa paylaşmak ister misiniz diye soruyor. Varsa işine yarayacak (mesela mesleğinle ilgili bir bloğun varsa ve orda yardım amaçlı paylaşımların varsa) başka web sayfaları paylaşabilirsin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum