Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• Merhaba yaklaşık 11 ay sonra Los Angeles'tan giriş yaptım , polis sadece birdahaki sefere 1 seneden fazla kalacaksam re-entry permite ihtiyacım olduğunu ve vatandaşlık için 6 ay dan daha uzun süre Amerika dışında kalmamam gerektiği konusunda tavsiyede bulundu.Pasaporta vb. hiçbiryere uyarı yazmadı. Bilgi vermek istedim.

• @californiadreaming Teşekkürler hocam.

• Acaba girişlerde polisler Amerika dışında kaç ay kaldığımızı görebiliyorlar mı , çıkışta pasaporta mühür vurulmuyor bu konuyu uzun zamandır merak ediyorum :)

• @californiadreaming, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Acaba girişlerde polisler Amerika dışında kaç ay kaldığımızı görebiliyorlar mı , çıkışta pasaporta mühür vurulmuyor bu konuyu uzun zamandır merak ediyorum :)

Muhur vurulmasina gerek yok, pasaportla giris cikis yaptiginiz digital olarak kayit altina aliniyor.

• Arkadaşlar merhaba
    Pandemi sebebiyle 2. Girişimi 22 ay sonra eylül başında deneyeceğim.
    Tavsiyeleriniz neler olur. Çocuk ve eşime benim üzerimden kart aldım asıl kart sahibi benim, geri gönderilme ihtimaline karşı tek başıma giriş yapmam yeterli olur mu ?

• ⭐⭐

@amtylmz, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Arkadaşlar merhaba
    Tavsiyeleriniz neler olur. Çocuk ve eşime benim üzerimden kart aldım asıl kart sahibi benim, geri gönderilme ihtimaline karşı tek başıma giriş yapmam yeterli olur mu ?

Bir noktaya kadar ne kadar kaldığınızdan çok ne niyetle geldiğiniz daha önemli görülebilir. 22 ay dışarda kalmışsınız buna yapacak birşey yok. Artık kalıcı geldiğinize ikna etmeye çalışmak gerek belki de. Bu yüzden ABD’de ev iş araba vs mümkün olduğunca güçlü bağ gösterip, çoluk-çocuk hep beraber tencere tava yazlık kışlık ne varsa full bagaj girmek daha inandırıcı olabilir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

• @amtylmz, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Arkadaşlar merhaba

Sayin @goblis 'e katiliyorum :) Bence de ailece girip, artik ABD'ye yerlesme plani yapip, bu planla gorevlileri ikna edebilirsiniz. Zaten amaclari da gocmen olup ABD'de yasayacaginizi gormek...

• Herkese iyi forumlar, green card diyelim bana cikti eşimle birlikte ilk girisimizi yaptik esim 1 hafta sonra geri donse bi 6 ay sonra gelse geri, bir sikinti olurmu acaba? Yada eşime cikti beraber girdik o yine gitse 6 ay sonra gelse bir sikinti oluyormu ? Tesekkurler.

• ⭐⭐⭐⭐

@Onurfidan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Herkese iyi forumlar, green card diyelim bana cikti eşimle birlikte ilk girisimizi yaptik esim 1 hafta sonra geri donse bi 6 ay sonra gelse geri, bir sikinti olurmu acaba? Yada eşime cikti beraber girdik o yine gitse 6 ay sonra gelse bir sikinti oluyormu ? Tesekkurler.

Olmaz.
    Bir defada tası tarağı toplayıp ilk girişte tamamen yerleşmek çok sık yapılan ve herkesin yapabileceği bir şey değil. O yüzden ilk 1-2 yıl bu şekilde gidiş-dönüşler normaldir. Gelinen ülkede işlerin tamamlanması, yeni ülkeye tamamen yerleşmek biraz zaman isteyen bir süreçtir.

• @smartcells Tesekkur ederim :)

• Ben 9 aylik turkiyede kalisimdan sonra Amerikaya 1 ay once sagsalim giris yapabildim. Bildiginiz uzere kosturmadan pc yi acmaya ilk defa firsatim oluyor. Kisaca anlatmak gerekirse , universiteden dolayi gelemedigimi soyledigim icin ayrica bir sorusturma olmadi ancak pasaport kontrolunu yapan guzel abimiz yaklasik 20 dakika boyunca hic durmadan sorular sordu. Yolculugumdan getirdigim paraya kadar her seyi anlattim gercekten 20 dakika icinde . Uzun sure giris yapamamis insanlara benim tavsiyem , neden bu kadar sure disarda kaldiginizi aciklayabilecek guzel bir sebep ve diger arkadaslarinda dedigi gibi bundan sonra temelli olarak geldiginizi inandiracak bir konusma . Herkese bol sanslar

• @yapay-zeka Merhabalar.
    1-) 6 aydan fazla 1 yıldan kısa Amerikanın dışında kalsan sadece 30 ay süre sıfırlanıyor dimi? Ülkede yaşama sıkıntı olmaz dimi?
    2-) Süre sıfırlanınca 6. Ayın sonundan mı saymaya başlıyoruz? Yoksa ülkeye 6 ay ila 1 yıl içinde tekrar girdiğimizde mi?
    3-) 5 sene 2. Maddedeki başlangıç zamanından mı başlıyor?

• @crazycells, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Arkadaşlar merhaba

Sayin @goblis 'e katiliyorum :) Bence de ailece girip, artik ABD'ye yerlesme plani yapip, bu planla gorevlileri ikna edebilirsiniz. Zaten amaclari da gocmen olup ABD'de yasayacaginizi gormek...

Merhabalar.
    1-) 6 aydan fazla süre Amerika'nın dışında kalırsak tekrar geri dönüp oturup, yaşayabilir miyiz?
    2-) 6 aydan sonra vatandaşlık süresi (30 ay) sıfırlanıyor diye okudum. Bu süre 6. Ayın sonunda mı tekrar başlıyor? Yoksa ülkeye tekrar girdiğimizde mi?
    3-) 5 yıl, 2. Sorumda belirttiğim sürede mi tekrar başlıyor?

• merhaba, benzer bir durumu biz de fiilen yaşadık. Oğlumun okulu ve pandemi sebebiyle 19 ay giriş yapamadık. Temmuz 2021 ayında girerken gümrükte takıldık. Oğlumun master için okul kabulü bizim ev kontratı gibi artık Amerika'da kalacağız dememize rağmen ocak ayında uçuşlar açıldı gelebilirdiniz dediler ve ancak 585$ ödersek girebileceğimizi söylediler. Böylece pasaportumuza SB1 ve I193 waiver kaşesi bastılar ve kişi başı 585$ ödeyerek giriş yaptık. (bu arada 4 saat odada beklettiler)
    Pasaport polisinin bize söylediği dışarıda 1 yıldan fazla kalıyorsanız green kartınız iptal edilebilir dendi. Biz şimdi bu durumdan dolayı daha önceki girişlerimiz sıfırlandı mı pasaport alma sürecimiz uzayacak mı onu araştırıyoruz.

• @amtylmz Bu durumu ben yaşadım. 19 ay sonra giriş yaptık ve polis bizi 4 saat odada tuttu ve sonunda kişi başı 585$ ödeyerek içeri aldılar. Bize söyledikleri gelmeden önce SB1 vizesi yada I193 almalıydınız şeklinde oldu. Neticede bizim pasaporta bu SB1 I193 waiver şeklinde kaşe basarak bıraktılar.

• sayın @crazycells merhaba,
    biz pandemi sebebiyle Amerika'ya 19 ay sonra giriş yaptık. Pasaport polisi bizi odada 4 saat bekletti ve sonunda kişi başı 585$ ödememiz durumunda içeri alacağını söyledi (yada mahkemeye çıkacağımız söylendi) bizde bu parayı orada ödedik. Pasaportumuza SB1 vizesi I193 waiver kaşesi bastılar ve bizi bıraktılar.
    Green kartımızı 1 kasım 2018 de aldık ve çeşitli tarihlerde kısa süreli kalışlarımız oldu.
    Benim öğrenmek istediğim bu durum bizim daha önceki girişlerimizi sıfırladı mı yani Amerika pasaportuna müracaat sürecimizi etkiler mi? Amerikan vatandaşlığına başvuru sürecimiz bu durumdan dolayı yeniden mi başladı?
    Teşekkürler

• ⭐⭐

@hello123, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@crazycells, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Arkadaşlar merhaba

Merhabalar.
    1-) 6 aydan fazla süre Amerika'nın dışında kalırsak tekrar geri dönüp oturup, yaşayabilir miyiz?
    2-) 6 aydan sonra vatandaşlık süresi (30 ay) sıfırlanıyor diye okudum. Bu süre 6. Ayın sonunda mı tekrar başlıyor? Yoksa ülkeye tekrar girdiğimizde mi?

1-) Green Card'inizi kaybetmemek icin 1 yildan fazla Amerika disinda kalmamalisiniz. 6 aydan fazla kaldiysaniz da donup yasabilirsiniz. Pandeminen dolayi sure 1 yili bile gecse anlayis gosterdiklerini duyuyoruz genelde. Ama riske etmemenizi tavsiye ederim.
    2-) Amerikan vatandasi ile evlilik yaparak Green Card aldiginiz durumda 3 yil, diger yollarla Green Card aldiginiz durumda 5 yil sonra vatandaslik basvurusuna hak kazaniyorsunuz. 6 aydan fazla Amerika disinda kalmamak bu basvurunun surekli ikamet (continuous residence) sarti . 6 aydan fazla Amerika disinda kaldiginizda bu sarti yerine getirmemis oluyorsunuz. Belli bir sure sonra ulkeye giris yaptiginizda hersey sifirdan basliyor. Yani 3 ya da 5 yil beklemeniz ve yine sifirlanmamasi icin 6 aydan fazla Amerika disinda kalmamaniz gerekiyor.
    3-) Ulkeye giris yaptiginizda yeniden basliyor.

@floryalı Sizinde durumunuz bu sekilde.

• @hello123, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Arkadaşlar merhaba

Merhabalar.

Çook teşekkür ederim. 😘😘

• @Ryback, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Arkadaşlar merhaba

Merhabalar.

1-) Green Card'inizi kaybetmemek icin 1 yildan fazla Amerika disinda kalmamalisiniz. 6 aydan fazla kaldiysaniz da donup yasabilirsiniz. Pandeminen dolayi sure 1 yili bile gecse anlayis gosterdiklerini duyuyoruz genelde. Ama riske etmemenizi tavsiye ederim.
    2-) Amerikan vatandasi ile evlilik yaparak Green Card aldiginiz durumda 3 yil, diger yollarla Green Card aldiginiz durumda 5 yil sonra vatandaslik basvurusuna hak kazaniyorsunuz. 6 aydan fazla Amerika disinda kalmamak bu basvurunun surekli ikamet (continuous residence) sarti . 6 aydan fazla Amerika disinda kaldiginizda bu sarti yerine getirmemis oluyorsunuz. Belli bir sure sonra ulkeye giris yaptiginizda hersey sifirdan basliyor. Yani 3 ya da 5 yil beklemeniz ve yine sifirlanmamasi icin 6 aydan fazla Amerika disinda kalmamaniz gerekiyor.

Bir de eğer 6 aydan az kaldıysak mesela 5 ay. O 5 ay da 5 yıldan düşüyor dimi? Yani toplam fiziksel olarak 30 ay Amerikada kalmamız gerekiyor. 30 ay da dışarda kalabiliriz. O dışarda geçirdiğimiz 5 ay koyu renkteki yere giriyor dimi?

• @Ryback, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Arkadaşlar merhaba

Merhabalar.

Birde Green Card ı aldığımızda illaki belirli bir süre Amerika'da yaşamak zorunda mıyız? (Vatandaşlık şartı dışında.) Yani ülkeye gir çık yapsak yetiyor mu?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    221 Bakış
    Felix 0F
    @Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
  • 9 Oy
    12 İleti
    418 Bakış
    smartcellsS
    @capon 30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk. Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
  • 9 Oy
    608 İleti
    60k Bakış
    yigit mert celikY
    @EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k