Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tolipek hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @godzilla1923, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    mülakattı bugün yaptık kazandınız herhangi bir problem yok dediler fakat ceac vizeyi kontrol ettiğimde ailede sadece benim yanımda '' Refused '' yazıyor..bu konuda bilgisi olan varmıdır? @crazycells @gucarslan

    Merak etmeyin, o kisim da yakinda guncellenir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @archer tebrikler, bundan sonraki sureclerde bol sanslar.


  • Unganlar Deneyimi

    Herkese merhaba, 10.08.2021 tarihindeki sağlık randevum için 09.30'da Unganlarda hazır bulundum. Öncelikle 4. Kattaki Unganlar ofisine uğrayarak pasaport, confirmation page, covid-19 aşı kartım ve ameliyat epikrizlerimi sekretaryadaki hanımefendiye teslim ettim. Evraklarımı teslim ettikten sonra süreç, 3.katta mevcut bulunan Düzen Laboratuvarı'nda tetkikler ile devam etti. Yapılan işlemler sırası ile; kan testi, idrar testi ve akciğer röntgeni şeklinde 11.30'da sona erdi. Tetkiklerin tamamlanması akabinde Unganlar tarafından muayene işlemleri için 13.30'da hazır bulunmam iletildi. Muayene için 13.00'da Unganlarda hazır bulunmama rağmen muayene için çağrılmam 14.50'yi buldu. Muayenem Mehmet Bey ile gerçekleşti, kendisi ile daha önceki ameliyatım hakkında detaylıca konuştuk, daha önce Amerika'da bulunup bulunmadığımı, bulundum cevabı üzerine ne için gittiğimi ve herhangi bir sıkıntı yaşayıp yaşamadığımı sordu. Ve yine Amerika'ya gidince ne iş yapacağımı, hukuk sektöründe çalışacağımı söylediğimde ise bunun çok zor olacağını belirtti. Kendisinin pek tatmin olmaması üzerine ilk etapta avukatlık değil paralegallik yapacağımı, Türklerin Türkiye'deki hukuki uyuşmazlıklarında destek vereceğimi ilettim. Cevabim üzerine Amerika'da kimin yanına gideceğimi sordu, ben de abimin arkadaşının yanına gideceğimi belirttim. Kendisi bu cevap üzerine öyleyse problem yok, geçmiş olsun dedi ve süreç sona erdi. Ödemelerin tamamını (düzen lab 1.015₺, unganlar 2.168₺) kredi kartı ile gerçekleştirdim. Herkese sürecinde bol şans dilerim.


  • Mülakata kadar adres belirtmeyip mülakatta adres belirtenler oldu mu acaba ? Adresi kendileri mi soruyorlar, sizin mi söylemeniz gerekiyor. DV2022 için henüz adres bulamadım, mülakata kadar bulsam bile heyecandan unutabilir miyim şüphesi oldu 🙂


  • Arkadaşlar merhaba,

    Sonunda mülakat deneyimimizi yazma fırsatı bulabildim. Mülakattan önceki aşamalar, stres vb. durumlar hepimizde benzer olduğu için o kısma değinmeyecğim, Unganlar ile başlayacağım.

    Unganlar dan 10.08.2021 tarihine randevu aldık, 3 yaşında çocuğumuz olduğu için İstanbul dan gider mülakata girer ve hemen otel e geçip dinleniriz diye düşündüm (büyük hata!) eşimde sağolsun tamam dedi. Çocukla otel deneymimiz olmadığı için ne kadar az o kadar iyi diye düşündüm (yine büyük hata!)
    Yol çalışması nedeniyle 06.15 de çıktığımız yolculuğu 11.15 de tamamladık, oldukça yorucu ve gergin bir yolculuktu (15 dk da bir ne zaman varacağız? Geldik mi? soruları eşliğinde).

    Unganlar da kısa bir kayıt işlemi ve eğlenceli bir karşılama sonrası bize Düzen lab. inmemiz söylendi. Daha önce söyleyenler olmuştur ama eski bir iş hanının 4. katı oluyor muayenehane. Zaten laboratuvar da bir kat altında. Düzen lab. nispeten düzenli ama kalabalık bir yer. Kısa bir bekleme sonrası önce beni sonra eşimi çağırdılar. Buraya kadar sorun yoktu. (Söylemeden edemeyeceğim, wc de bildiğiniz arap sabunu koymuşlar, hem Ungan larda hem de Düzen lab. da)
    Tekrar Ungan lara çıktık ve o gün kalabalık olduğunu, bizi 15.00' te alacaklarını söylediler. Biz 14.50 de Ungan lara vardık, hem bekleme salonu hem de Ungan ların ofisi hınca hınç arap ve İran lı doluydu. Hem hijyen hem de Covid açısından son derece sağlıksız bulduk ve koridorda bekledik. 15.30 da sorduğumda 15 dk içinde alacağız dediler ama 25 dk sonra hala almamışlardı. En son 16.30' da epeyca bir bağırış çağırış yaptıktan sonra son 15 dk dediler ve eşim sinirden ağlamaya başladı. Bunun üzerine 16.50 de bizi içeriye nihayet aldılar. Asıl macera burada başlıyor, herkes dikkat kesilsin lütfen...

    İlk önce beni çağırdı Mehmet Ungan. Bana yarım ağız bir türkçe ile kendisinin aslında konsolos yardımcısı olduğunu, sağlık muayenesinin işin kılıfı/kisvesi olduğunu, isterlerse bunu sağlık ocağından alabileceklerini vs anlattı. Sonra da dosyamda sorun olduğunu ve Amerika da illegal faaliyetlerle ilişkim olduğuna dair bilgi verildiğini söyledi. (YALAN!!!) Sonra ABd de ne kadar kaldınız? (Hiç gitmedim) Yurtdışında yaşadınız mı (Hayır) gibi soruları sıraladı, bu sırada yalandan muayene ediyor. Yat kalk, dön vs. Ciğerlerimi dinlerken yabancı madde kullanımı , sigara alkol vs gibi sorular sordu. Arada hala kurcalıyor ama yok şöyle mi böyle mi diye. Sonra aşı yapmadan bana gidebilirsiniz dedi, çıktım, eşimi aldı. Ona da kaygılı birisiniz sanırım, intihar etmeyi düşündünüz mü vs gibi depresyonla ilgili sorular sormuş. (Bu arada ara not, eşimle içeri girerken abuk subuk bahanelerle bizi refuse etmeye çalışabilir sakin kalalım dikkatli olalım diye konuştuk) . Sonra aşı unutulmuş bahanesiyle beni tekrar içeri aldı. Bu kez akademisyen olduğumu bildiği için hocam vs diyerek son derece kibar ve nazik konuşmaya başladı. Bu tür karışıklıklar başbakanlık müsteşarında bile oldu siz merak etmeyin konsoloslukta size birşey sormazlarsa sakın bu konudan bahsetmeyin ben herşeyi ayarlayacağım dedi (yalan!). Eşime bir form doldurtacağını, bunu konsolosluğa bildirmeyeceğini ve sadece bizim oraya gittiğimizde rahat bir hayatımız olmayacağını bilmemizi istediğini ve bunlara dayanıp dayanamayacağımızı anlamak istediğini söyledi. Sonra tekrar eşimi çağırdı ve ona kaygı düzeyi ile ilgili bir form doldurttu. (Sonuç: Kaygı düzeyi normal). Sonra çocuğu çağırdı ve aşıları tam olmasına rağmen bir hepatit ve bir su çiçeği aşısı yaptı. Her ikisi için de çocuğumuzun yaşı gelmemişti. Bu nedenle de ekstra ücret ödedik. Resmen bizi ekstra yordu ve uğraştırdı. Çocuklulara öncelik veriyorlar diyen arkadaşlar çoook şanslıymış açıkçası. O gün pert durumdaydık, otele geçtik. Bir boş günden sonra ertesi gün 16.00' da raporlarımızı sorunsuzca aldık. Hatta eşimle şakalaşmışlar.

    Gelelim konsolosluk randevusuna:

    Saat 11.15 de orada olduk, kibar ve nazik güvenlik bizi sorunsuzca içeriye aldı. Önceden çıktısını aldığımız Covid formuyla ilgilenmeyip bize orada doldurtup imzalattılar. İçerde 10 dk kadar bekledikten sonra evrak teslimi için numaramız yandı. Eşim asıl talihli olduğu için o teslim etti evrakları, fakat bir hata yapmışız, biz önceden adres bildirmediğimiz için adresi yazılı olarak konsolosluğa götürmemiz gerekiyormuş. Ben sisteme işlemiştim ama görünmüyormuş. Tabi ben çocukla apar topar otele gittim, oldukça maceralı oldu ama 15 dk da gidip döndüm. Randevumuzu sorunsuzca 11.30 dan 11.45 e aldılar, ben de yetiştim. Eşimi para ödeme bankosuna, beni de adresi vermem için evrak kayıt bankosuna yönlendirdiler. Görevli bir türktü, bir espri yaptı ve ben de karşılık verdim, sohbet etmeye başladık. O sırada ben DV2021 lerin çok eziyet çektiğinden ve sıra bekleyen arkadaşlarımız olduğundan, yeşilkart forumdan ve Eylül ayından bahsettim. O da evet farkındayız, çok fazla dosya talep ettik ama KCC henüz göndermedi dedi. Ben de ne zaman gönderecekler dedim, bilmiyorum ama birkaç güne gelmesi lazım çünkü biz de ona göre planlama ve hazırlık yapacağız dedi. Ya göndermezlerse ne olacak diye sordum, o da yani bugüne kadar öyle birşey olmadı ama olmaz diyemem, inşallah olmaz biz de isteriz herkes gitsin dedi. Teşekkür ettim. Sonradan öğrendim ki bizi beklerken eşime konsolos bey meslek lisesi diplomasına sıkıntı çıkarabiliyor. Kabul etmeyebilir sormamız lazım, inşallah sorun olmaz. Alanınızda tecrübeniz var mı diye sormuş. Eşim var deyince not almış, hatta eşim SGK dökümü çıkarmaya gerek var mı demiş o da gerek olmaz sanırım ama olursa yardımcı oluruz demiş. Eşimin 2 yıllık üniversite diploması da var, orjinal olmadığı için kabul edemeyiz demiş ama biz Üniversite den diplomanın sadece e-diploma şeklinde verildiğine dair bir yazı almıştık, onu da ekledik deyince bakıp tamam bu iyi olmuş diyerek evrakları kabul etmiş.
    Sonra bizi son olarak Uzak doğulu hanımefendi ile görüştürdüler, eşim Türkçe mülakat istediği için tercümanı çağırdı ama sonrasında bana sorular sormaya başladı ve ben ingilizce cevap verince tercümana teşekkür edip yolladı. 3 yaşında çocuğumuzun parmak izlerini almadı, onun yerine annenin sol elinin dört parmağını alıyoruz dedi. Mülakat sorunsuzca tamamlandı ve Congratulations! deyince biz rahatladık. Bugün pasaportlarımız geldi. İnşallah Eylül çok bereketli olur ve Amerika da bir sürü forumdaş komşumuz olur. Herkese sevgiler...


  • @Serhatd Bey hayırlı olsun. Hemen sizden önce sorduğum sorunun da cevabını almış oldum. Çok teşekkürler. Amerika'da yaşantınızda mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serhatd vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki yeni hayatınızda size ve ailenize mutluluk ve sağlık diliyorum.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun
    bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ugr2021 geçmiş olsun.
    mulakatinizda bol şans diliyorum.


  • @Serhatd Hayırlı olsun. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Stiff mulakatta belirten / değiştiren cok arkadaşımız oldu. sorun olmaz, merak etmeyin.

  • ⭐⭐⭐

    @Serhatd tebrik ederim hayırlı olsun
    Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim


  • @crazycells teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐

    @mehmetkocwa Aylardır birlikte yaşamaya başladığımız stresli günleri mutlu bir sonla geride bıraktığın için tebrikler yeniden. Yeni hayatın sana umduklarının çok daha fazlasını getirmesini diliyorum.

    Ayrıca bir solukta okuduğum, ama her bir satırında çok önemli detayların bulunduğu muhteşem deneyim yazısı için de çok teşekkürler. Özellikle bir Yıldızlı olarak verdiğin detayları aklıma not ettim 🙂

    Tekrardan tebrikler, vizen ve yeni hayatın hayırlı olsun.


  • @Serhatd vizeniz hayırlı olsun, yeni yaşamınızda huzur ve mutluluk dilerim.

    Benim merak ettiğim neden muayeneye girmeden eşinizle sizi refused edebileceğini düşündünüz? Daha önceden böyle şeyler mı olmuş?

    Bir de anlamadığım koskoca doktor neden böyle oyunlar yapar? Akıl sağlığını mı kaybetmiş🤨

  • ⭐⭐⭐

    @mertozo Chen'i sabırla bekleyen Rosales'çilerden ikisinin daha vizesine kavuşması insanı daha bi' mutlu ediyormuş 🙂

    Yeni hayatınızda sana ve eşine huzur, mutluluk ve heyecan dolu anlar dilerim. Vizeniz hayırlı olsun. 🙂

    Darısı tüm bekleyen DV2020 ve DV2021'lerin başına inşallah.

  • ⭐⭐⭐

    @Surgeon Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda bol şans 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Esra-Peker Hanım, DV2021 serüvenini mutlu sonla bitirdiğiniz için tebrikler. Umarım yeni hayatınızda huzur ve mutluluğu hiç eksik olmaz. 🙂


  • Herkese iyi günler, ben dv-2022 talihlisi 2022EU27XXXcase numaralı yeni forum katilanıyım.
    Öncelikle tüm DV-2021 cekilişi kazananları ve sureçte gorüşme tatihu alanlar ile vizelerini kazananları tebrik ederek, ve bekleyenleri de kisa zamanda vizelerine kavuşmalatini dileyerek baslamak isterim.
    Forumda cok yeni sugum icin cahilligimi mazur görun lutfen.
    Siz dv-2021 talihlileri Pandemi/Covit19 kisitlamalari ile Konsoloslugun uzun sure kapali kalmaindan dolayi görüsme tatihi alinmasi/verilmesi konusunda madur olan bir grup oldugunuzu birkac yerden duydum ve/veya okumuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum ve dogrudan sizlere sormak istedim.
    Şu anda Agustos ayi ortasindayiz ve 30 Eylul'un (her sene icin) son gun oldugunu biliyoruz. Sorum şu,
    Şu an itibari ile (14 Agustos) görüşme tarihi emaili ve günü alabilen en yüksek case numaralı dv-2021 talihlimiz hangi numarada acaba? Buna cevap verebilir iseniz cok mutlu olurum.

  • ⭐⭐⭐

    @kevineleven Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda size ve eşinize bol şans dilerim. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum