Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AfrikaBE, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells merhaba,
    Senegal'de yaşıyoruz. Buradaki resmi dil Fransızca. Böylece evraklarımız İngilizce veya Fransızca olmak zorunda. Fakat bulunduğumuz ülkede Türkçe bilen tercüman bulmakta zorlanıyoruz. Evraklarımızın çevirisini yapacak kişinin bulunduğumuz ülkenin yani Senegal'in yeminli tercümanı olmak zorunda gibi bir kural var mı acaba? Daha önce buna benzer bir şey duymuştuk ama emin değiliz doğruluğundan. Görüşmemizi de Senegal'de yapacağız çünkü. Teşekkürler.

    Hayir, oyle bir sart yok. Turkiye'de cevirtip mulakata o sekilde goturebilirsiniz.


  • @crazycells Çok teşekkürler bilgi için. Biraz saçma soru olabilir kusura bakmayın ama şehir de fark etmez değil mi? Türkiye'de herhangi bir yeminli tercümanın çevirisini Senegal'deki Amerikan konsolosluğuna vermemiz mümkündür o halde öyle mi? Ayrıca, evraklar Türkiye'de çevirtildiği için Apostil ekletmemiz gerekir mi? Şimdiden çok teşekkür ederiz!


  • Merhabalar,

    Mülakatta ibraz etmek üzere hesap dökümlerini almak için bankaya gitmeden önce son 12 aylık hesap hareketlerinin istendiğini okudum. Bankadaki görevliye "Amerikan büyükelçiliği vize görüşmesi" için olduğunu söyleyince (greeencard demeyi atlamışım sadece vize dedim) sene başından itibaren yeter dedi ve bütün dolar ve lira hesaplarım için ayrı ayrı "Hesap Hareketi" / "Hareket Detayları" evrakları verdi. Ayrıca şubenin imza sirkülerini de verip bütün evrakları imzalayıp kaşeledi.

    • "Financial documents" içeriği olarak bunlar yeterli midir? (Miktar yeterli ama yanlış ibraz edilirse bir işe yaramaz...)
    • Bu evraklar Türkçe. Tercüme ettirmem gerekir mi?
    • Ayrıca tapu ibraz etmek istesem yine tercüme gerekir mi?

    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muratisik mahkeme yada yurtdışı alınan ingilizce dışında ki evraklar hariç hiçbir evrağın tercüme ettirmeniz gerekmiyor. Her evrak türkçe olabilir. Sadece bu iki evrak tercüme ister.


  • Eylül mülakatlarıyla ilgili hala hiçbir haber yok, ankaranın temmuz ve ağustosa mülakat dağıtıp fiscal year ın bitmesine kalan son ayı boş geçme gibi bir durumu olabilir mi. Öyle olursa saçma bir durum olmaz mı yani mülakat vermeye başladıktan sonra o senenin sonuna kadar devam edilmesi gerekmiyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hykargin öyle bir durum olacağını zannetmiyoruz. bekledikleri tek şey karar aşamasındaki davalar olabilir.. eylül her zaman dv sürecinde en fazla mülakatın verildiği ay olmuştur. sıfır çekeceklerini zerre düşünmüyorum. düşünmek istemiyorum..


  • @Uğur-Sarıoğlu, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    u sırada görevli sürekli olarak bilgisayara not alıyordu. önünde bizim pasaportlarımız eşimin banka ekstresi ve ev tapumuzun aslı ve fotokopisi ile eşimin lisans diploması ile evlilik cüzdanımız vardı. Sonrasında eşime üniversite mezunu olup olmadığını sordu. eşim üniversite mezunu olduğu ve aynı zamanda 2 yıllık açıköğretim programına da devam ettiğini söyledi( ilk evrakları teslim ettiğimiz bankoda öğrenci belgesini istemedi sadece lisans diplomasını aldı). sonrasında bilgisayara notlar aldıktan sonra bize vizemizi onayladığını ve 5 günlük bir süreden bahsederek pasaportlarımızı belirttiğimiz yerden alabileceğimizi söyledi. ( ben vizenizi onayladım cümlesinden sonrakileri çok dikkati dinleyemedim ) sonrasında salondan çıktık ve tekrar ilk girdiğimiz yerdeki güvenlik noktasından çıkarken bıraktırılan eşyalarımızı alarak çıkışımızı tamamladık. Süreci bu şekilde anlatarak merak eden ve bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olması umuyoruz. Arkada kimseyi bırakmadan talihli herkesin vizesini alarak sürecini tamamlaması için dua ediyoruz. Desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

    Tebrik ederim. Hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda başarılar dilerim sevgili meslektaşım 🙂


  • Merhabalar benim green card dosya numaram 2021 10600 civarı sitede gezdiğim sırada pek denk gelemedim doğru yere mi yazıyorum emin değilim ama bir kaç sorum var aşağı yazıyorum bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
    1- Bu aylarda en son hangi numaralar mülakat aldı? işleyiş yavaş mı ilerliyor normal mi? Siteden sürekli kontrol ediyorum ama mülakat tarihimi halen göremedim sanırım halen verilmedi.(DS-260 formunu 1.5 ay kadar geç yolladım etkisi olur mu? Çünkü bütün belgeler bir yerde birikti diye biliyorum sıram gelince direk belgem yollanıp işleme devam edilir mi?) bu konuda biraz endişem var.
    2- Gidiş için herşeyim hazır bankada 15k+ param var. Vizeyi garanti alırsın diyenler var internette aksi bi durum yaşayan var mı yoksa yeterince paran olduğu mütdetce rahatça vize onayı alınabiliyor mu denildiği kadar.(Bekarım ve tek gideceğim bu arada) Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim iyi günler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @harungor lütfen ilk olarak sürecinizi imzanıza taşıyın.

    lütfen mülakat alan numaraların son hali için hazırladığımız siteyi kontrol edin. eylül mülakatları henüz dağıtılmadı. dağıtıldığında mülakat alma şansınız olabilir.

    sizden beklenen bütün birikiminizi mülakatta beyan etmeniz. burada önemli olan eğitim durumunuz, gideceğiniz eyalet ve iş durumunuz etkili olacaktır. bu yüzden gösterebildiğiniz birikimi göstermeye gayret edin. son karar konsolosluk memurunun..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AfrikaBE, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Çok teşekkürler bilgi için. Biraz saçma soru olabilir kusura bakmayın ama şehir de fark etmez değil mi? Türkiye'de herhangi bir yeminli tercümanın çevirisini Senegal'deki Amerikan konsolosluğuna vermemiz mümkündür o halde öyle mi? Ayrıca, evraklar Türkiye'de çevirtildiği için Apostil ekletmemiz gerekir mi? Şimdiden çok teşekkür ederiz!

    genelde yeminli tercuman cevirisi yetiyor, isterseniz konsoloslugun sitesini inceleyin, eger ek islem istiyorlarsa onu yazarlar. Eger yazmiyorsa yeminli tercuman cevirisi yeterli demektir. Emin olamazsaniz ve halihazirda Turkiye'deyseniz apostil de vurdurabilirsiniz.

    Eger online ceviri yapiyorsaniz "certified translation" yetmeli...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muratisik, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    "Financial documents" içeriği olarak bunlar yeterli midir? (Miktar yeterli ama yanlış ibraz edilirse bir işe yaramaz...)
    Bu evraklar Türkçe. Tercüme ettirmem gerekir mi?
    Ayrıca tapu ibraz etmek istesem yine tercüme gerekir mi?

    Yeterli
    Gerekmez
    Gerekmez

  • ⭐⭐

    konsolosluk açıldı mı, açıldı ise dv vizesi veriyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐

    @gucarslan malesef cidden soruyorum bir iki vize entrysi okudum açık herhalde

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gariban okuduklarınız gerçek 🙂

    kaç vize verildiğini detaylı öğrenmek için lütfen sitemizi inceleyin;


  • @crazycells Teşekürler


  • Selamlar,

    Mülakat yerini İstanbul seçmiş olmamıza rağmen, Ankara'dan mülakat alma şansımız var mı?

    Teşekkürler
    Dosya Numarasi: 2021EU00012XXX
    KCC Evrak Gönderimi: 05/11/2020


  • merhaba, yaklaşık olarak bir yıldır çalışmıyorum nasip olurda mülakata çağırırlarsa bu durum sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @susadem hayır olmaz, merak etmeyin..
    konsolosluk burada işsiz olmanızla değil, abd'de planınız olmamasına takılır 🙂
    siz o planı oluşturun kafanızda yeterli.


  • Entrant status check sayfasında confirmation number ve bilgilerimi girince sğrekli request rejected deyip sayfamı açmıyor neden öyle oluyor bilen var mı?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum