Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • benim de en zorlandigim seylerden biriydi berber. Ilk olarak Austin'de super haircut diye bir yere gitmistim $15 arti $5 bahsis vermistim ama hic hosuma gitmemis, sonrasinda evde kendim duzetlmek zorunda kalmistim. Bu tecrube uzerine arastirdim ve arap berberleri buldum, arap berberlerin stili bizim berberlere cok benziyor ve sonrasinda onlara gittim. dallasa 2 yil once tasininca da burda bir turk berber buldum, evinin bir odasini bu ise ayirmis ve baya da turk musterisi var, trasini da begeniyorum. Berber problemim boylece cozulmus oldu 🙂
    Ama turkiyedeki gibi sacim yikansin, detayli wax yapilsin vb.. seyler tabiki de burda yok 🙂


  • @crazycells yeterince açıklayıcı olmuş teşekkür ederim çalışma vizesi için vasıf önemli mi peki kuaför lisansım olmadığı İçin çalışamayacağım doğal olarak, bir kuaför sponsor bulmam anlamsız olur popeyes gibi bir şirketin herhangi bir departmanında çalışmak üzere ordan talep edilirse vize alabilir miyim? Bu tarz bi kaç işletme bulabilirim diye düşünüyorum. Tekrardan teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    Covidden beridir oglumuzun sacini biz tras ediyorduk. Cokta guzel oluyordu . Okula baslayacak diye berbere goturduk ,gourmet olsaydik rezil etti cocugumun sacini. Eve gelince biz duzelttik 😀


  • @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Amerika'da Berber/Kuafor Olmak

    Covidden beridir oglumuzun sacini biz tras ediyorduk. Cokta guzel oluyordu . Okula baslayacak diye berbere goturduk ,gourmet olsaydik rezil etti cocugumun sacini. Eve gelince biz duzelttik 😀

    Yalniz anneniz/babaniz sizin saclarinizi kesince boyle oluyorsunuz 😂

    FB_IMG_1628791381686.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-yıldız, içinde söyledi: Amerika'da Berber/Kuafor Olmak

    @crazycells yeterince açıklayıcı olmuş teşekkür ederim çalışma vizesi için vasıf önemli mi peki kuaför lisansım olmadığı İçin çalışamayacağım doğal olarak, bir kuaför sponsor bulmam anlamsız olur popeyes gibi bir şirketin herhangi bir departmanında çalışmak üzere ordan talep edilirse vize alabilir miyim? Bu tarz bi kaç işletme bulabilirim diye düşünüyorum. Tekrardan teşekkür ederim.

    ABD'de gecerli bir kuafor lisansiniz olmadigi icin ve bu isi yapmak icin lisans gerektigi icin (genelde insan sagligini etkileyebilecek tum meslekler icin lisans gerekiyor), o alanda calisma vizesi almaniz bence cok zor olur. Fakat eger bir pozisyon icin sponsor bulabilirseniz ve sizin de o isi yapabilecek seviyede bilginiz varsa o durumda vize alabilmeniz lazim. Zaten pozisyon vize vermeye uygun bir pozisyon degilse veya siz uygun degilseniz, o durumda ilk bastaki USCIS basvurusu reddedilir.

  • ⭐⭐⭐

    Pandemi donemine girdigimizden beri benim berberim saolsun sevgili esim - 3 numara 🙂

    Bir adet Wahl sac kesici aldim ve gayet iyi is goruyor. Su zamana kadar tras oldugum son derece berbat berberlere bir kere verdigim ucretten daha azina satin aldim bu sac trasi cihazini. Esim ilk zamanlar pek iyi degildi, fakat son zamanlarda iyice ustalasti ve simdi berberlik ucretini - saka yollu olsa da - ima etmeye basladi 🙂 Artik bilahare yemek vs halledecegiz.


  • Ayni durum bizde de var. Evde esim yardimci oluyor bana da. Ben yinede arada sirada disarida berbere gidiyorum. Turkiye'de sac/sakal hep berbere gidiyordum, aliskanlik olmus artik.

    Oglum 5 yasindayken, bir keresinde saclarini biz evde keselim dedik. Hemen hemen 1 karis uzunlugunda saclari vardi. Kolay ne olacak ki yani bunda dedik. 🙂 Kese kese, orasini duzeltelim, burasini dogrultalim derken, en sonunda 3 numaraya vurduk kaldirdik! 😃 😃 O zamandan beri bize kestirtmez saclarini. Gerci son 2 yildir uzatiyor saclarini...


  • @murat-yıldız, içinde söyledi: Amerika'da Berber/Kuafor Olmak

    Merhabalar benimde bir sorum olacaktı, 13 senedir kuaförlük yapıyorum, bir arkadaşımın bana davetiye göndermesiyle Texas eyaletine gidip bir düzen oluşturmak istiyorum. Anladığım kadarıyla ilk etapta kuaför olarak çalışmam mümkün değil direk gel kardeşim sana hemen oturum al sana bu çalışma izni demiyorlar.bir süre lisans almak İçin katılmam gereken eğitimlerin haricinde hayatımı devam ettirebilmek adına garsonluk, lokantalarda masa silme gibi çeşitli işlerde çalışabilir miyim? ne tür bir vize almam gerekiyor nasıl bir yol izlemeliyim, bu konu hakkında tecrübesi olan birileri yol gösterirse çok mutlu olurum.

    Murat Bey Merhaba; Bir meslektaşınız olarak, yaşadığım tecrübemi aktarayım size. Öncelikle, @crazycells 'in dediği Lisans, eğitim gerekliliği hakkında bir bilgim yok. Şuan İstanbul'dayım o yüzden benim izlediğim yolu (tecrübemi) aktaracağım size. Bayan veya Erkek Kuaförü olarak gitmek için Bizim aldığımız Ustalık/Kalfalık belgesinin benzerini (sanırım Lisans bu oluyor) Amerika'dan almanız gerekiyor tabi Amerika'ya gitmeden denkliği alamayacağımız için, İş sponsorlu GC baş vurunun olmama olasılığı çıkıyor ortaya Avukatın yönlendirmesi ile biz her ihtimale karşı Yemin Beyanı doldurduk. Amerika'ya geldiğimde 1 yıl içerisinde bu denkliği alacağıma dair. Bu yolu seçerseniz (İş Sponsorlu Green Card) Avukat ile ilerleme durumunda sizi de yönlendirecektir eminim. CV'ine kuaförlüğün yanında, Postij/Kaynak/Peruk vs. yan dallarda eklendiğinde. Amerika'da bunun karşılığı veya denkliği şimdilik yok diye biliyorum. Belki de bu nedenle bir sorun olmadı. Artık Erkeklerde de Kaynak/Postij uygulanıyor, Amerika'ya gitmeyi düşünüyorsanız Eğitimini alıp CV'nize eklemenizi tavsiye ederim. Bizim tercih ettiğimiz yol, biraz uzun (2 seneye yakın oldu) ve masraflı (20K$ civarı) Umarım en kısa sürede Ankara'dan randevu haberi gelirde. Amerika'daki yaşayacağım tecrübe ile daha sağlıklı bir bilgi paylaşırım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Şener size de vize surecinizde tekrardan basarilar ve bol sabirli beklemeler 🙂 iyi haberlerinizi tez zamanda bekliyoruz.


  • @crazycells İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Yeni bir kapanma olmazsa bu sene sonuna kadar giderim diye umut ediyorum bakalım 🙂


  • Merhaba

    Eşim usta öğretici belgeli bayan kuaförü ama son 3 yıldır bebeğimizden dolayı çalışmıyor. İki sorum olacaktı ;

    1. İlk başlarda gidince her hangi bir kuaförde eleman olarak çalışabilir mi bu belgeleri gösterip. Biliyorum işe yaramıyor ama yine de artısı olur mu?

    2. Eyalet olarak nereyi seçmeliyiz kuaför gelirlerinin yüksek olduğu bölgeler neresi? Biz Teksas'ta Austin,Houston ve Dallas. Florida'daysa Boca Raton ve Orlando'yu düşünüyoruz. Hangisini tavsiye edersiniz?
      Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    san diego da olupta Türk berberi arayanlar için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @udede, içinde söyledi: Amerika'da Berber/Kuafor Olmak

    Merhaba

    Eşim usta öğretici belgeli bayan kuaförü ama son 3 yıldır bebeğimizden dolayı çalışmıyor. İki sorum olacaktı ;

    1. İlk başlarda gidince her hangi bir kuaförde eleman olarak çalışabilir mi bu belgeleri gösterip. Biliyorum işe yaramıyor ama yine de artısı olur mu?

    2. Eyalet olarak nereyi seçmeliyiz kuaför gelirlerinin yüksek olduğu bölgeler neresi? Biz Teksas'ta Austin,Houston ve Dallas. Florida'daysa Boca Raton ve Orlando'yu düşünüyoruz. Hangisini tavsiye edersiniz?
      Teşekkürler.

    Evet, faydasi olacaktir diye dusunuyorum. Direkt berber olarak calisamaz (veya koltuk kiralayamaz) ama ihtiyaca gore baska bir ise alinabilir.

    Sizin durumunuzda bence problem olabilecek en onemli sey dil... Sizin bahsettiginiz bolgede genelde Hispanic'ler bu isi yapiyor, dolayisiyla ingilizceden cok ispanyolca bilgisi gerekebilir.


  • @ayvalik10 güzel bir haber, kaliteli de bir kuaför dükkanı olmuş. Ama videoda biraz daha detay bilgi verilse çok güzel olurdu. Böyle fona müzik koyup arka planda görüntülerin döndüğü videoları sevemedim. Ama olur da yolum San Diego'ya düşerse mutlaka gitmek isterim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bu videoda kişi ile irtibata geçerseniz sizlere çok büyük yardımı dokunacaktır. Boca racon bölgesinde ayrıca şubeleri de var.

  • ⭐⭐⭐

    Kimse kadın kuaförü olmakla ilgili detaylı bir şey yazmamış üzüldüm 😞 youtubede bu konuda çok fakir hep erkek berber videoları çıktı 😞
    turist vize görüşmemize 7 ay var bu arada dedim bende çıraklığa yazılayım elimiz bi makas tutsun eşimede sende kaynakçılığa git diyorum sdfsgdgs
    bu işide bi yandan öğrensem fena olmaz diye düşünmüştüm, orta okuldayken çıraktım kuaförde fön falan biliyorum ama ombre sombre öğrenmek için gidecektim de sanırım o belge bi işe yaramıyor .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    en güncel bilgileri bu videoda bulabilirsiniz bu arada 11 aralıkta ki paylaştığım kişi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    memleketi bursa olup chicago da olanlar için kuaför önerisidir.


  • @ayvalik10 sağol abi. olurda gidersem memleketlime kestiririm bari 🙂


  • Öncelikle merhaba arkadaşlar 31 yaşında olup 18 yılı aşkındır erkek kuaförlugu yapıyorum evli ve 2 prenses babasıyim sorum şu nasıl gelebilirim veya nasıl sponsor bulabilirim. Şimdi den teşekürler


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 1
  • 14
  • 146
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum