Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    arkadaşlar hadi greencard kazandık ve gidecez orada tanıdığımız kimse yok hiç içinizde bir korku yokmu benim biraz var ama üstesinden gelirim diye düşünüyorum


  • türkiyede kalmaktan daha çok korkuyorum

  • ⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erkand, içinde söyledi: Korkuyormusunuz

    tanıdığımız kimse yok

    bir forum müdavini olarak sana "tanıdığımız kimse yok" bu cümleyi hiç yakıştıramadım. Sen gidipte kimse sana yardımcı olmadı mı forumda ki kişiler her daim birbirileri ile bağlantıda oluyorlar sadece sen bilmiyorsun. @semavi şimdiye kadar kaç kişiye iş verdi yada diğer kişiler gibi kaç kişinin hayatını kolaylaştırmak için uğraşıyorlar. Ondan dolayı korkma olayını şöyle düşün. Türkiye de sürekli BELEŞE - TORPİLLE kendi başına hiçbir şey başaramamış hep başkaları hazır önüne getirmiş kişi isen KORK yoksa bizim gibi çalışan insanlar dünyada hiçbir ülkesinde korkmasına gerek yok (TÜRKİYE HARİÇ)


  • Açıkçası ben de korkuyorum bizim de hiç bir tanıdığımız yok 🙄


  • @ayvalik10 Hocam @semavi 'yi videolardan tanıyorum sadece ve biraz sohbetimiz oldu mail ve telegram aracılığıyla. Daha gitmeden adres problemimizi çözdü kendisi, orada araç konusunda gelen neredeyse herkese yardımcı oldu.

    İlk gidişte kendisi alamasa dahi oluşturduğu zincir ile havalimanından herkesi almaya çalıştı ve sonraki gün sabahında kahvaltı bile ısmarladı. Yani biz daha gitmeden kendisini çok sevdik. Bu forum ve dayanışma herkese güç katıyor.

    Biz de Ağustos'a mülakat aldık ve kısmet olursa Eylül'de gitmeyi planlıyoruz inşallah. Kendisine şimdiden tüm yardımları için teşekkürlerimi sunuyorum.


  • Mumkun oldugu kadar Ingilizcenizi gelistirmeye calisin. Ozellikle daha giris yapmak icin aylarca sureniz varsa. Mumkunse evinizde en az gunluk 1 saatinizi Ingilizceye ayirin. Artik internet uzerinden bile bedava bircok imkan var. Youtube uzerinden bedava yayin yapan dersler var. Yine internet uzerinde kitap okuyabilirsiniz. Deneme testleri alabilirsiniz. Yani imkan cok, yeter ki siz kararli ve azimli olun!

    Sonrasinda gelirken cok iyi bir strategy kurmaniz lazim. Yani hangi sehire gideceksiniz, ilk basta nerede kalacaksiniz, yaninizda getireceginiz butcenizi en uygun ve faydali sekilde nasil kullanabilirsiniz, ne gibi isler ile baslayabilirsiniz gibi...Bu konularin hepsi ile ilgili bu forumda ve ayrica youtube uzerinde bilgiler mevcut. Arastirma yapmak zorundasiniz! Evet siz kendiniz! 😃 Kimse bunlari sizin icin arastiramaz...

    Ve kendinize guvenin, hemen pes etmeyin, zorluklara zihinsel ve bedensel olarak hazirlikli olarak gelin! Bol sanslar 🙂


  • kendimden bir de ornek vereyim:

    Gectigimiz kis Italya'ya is nedeniyle gitme ihtimalimiz ortaya cikti. (Su an icin ertelendi). Her neyse ben bunu ogrenince, birkac hafta boyunca Italya'yi arastirdim. Italya'daki expats gruplarina, Italya'daki Turkler grubuna, Italya'daki Amerikalilar grubuna uye oldum. Internet uzerinde Italya hakkinda sayisiz videolar izledim. Hangi sehirleri iyi, hangileri pahali, hangileri ucuz ogrendim. Bazi sehirlerinin hangi semtleri yasamak icin uygun hangileri kotu onlari bile ogrendim. Hatta pizza hangi restaurantlarda yenilir, ortalama yemek fiyatlari, meyve sebze fiyatlari, kiralar, okullar bile arastirdim. Ehliyet meselesi, shipping yapilan arabanin islemleri, mobilya kiralama yerleri vs vs...Hatta Italya'dan Turkiye'ye araba ile gidis gelis guzargahlarini bile takip ettim, gidip gelenlerin videolarini izledim. Trenle Italya icindeki seyahatlari, maliyetlerini, toll yollari ve toll ucretlerini bile arastirdim buldum. Kopegimiz icin veteriner sartlarini, goturup getirme kurallarini ogrendim. Bahceli evlerin nasil ve ne kadara kiralandigini, ne gibi sartlar gerektigini, icinde neler oldugunu vs vs...Yani simdi Italya'ya gitsem, sifir Italyanca ile kimseye sormadan bir ucundan diger ucuna tek basima seyahat edebilirim. 😃


  • Ben başlarda korktum ama korkmamın ailevi sebepleri de var. Gitmem çok sıcak karşılanmadı, sağlıklı düşünemedim. 2 ay sürdü bu ama hep gitme odaklı araştırdım. Daha yeni ikna ettim ve şu an daha sağlıklı düşünebiliyorum. Özellikle ülkemiz bu durumdayken.

    Yalnız olacağım, tanıdığım sadece bir kişi var. Ona konuyu bile açamadım. Bugüne kadar hep beyaz yaka, 8-17 çalışarak yaşadım. Hafta sonları hep evdeydim. Evde akşam biramı açar, Play Station'ımı oynarım. Bol bol film izlerim. Rahatım ve oturmuş bir düzenim var. Bu düzeni bozmaktan korktuğum oldu ama artık korkum yok. Bir an önce gitmek istiyorum hatta. Ama biraz para biriktirmek, dili geliştirmek için "ne kadar geç o kadar iyi" diye de düşünüyorum. Ayrıca yemek yapmayı bilmem, ütü yapmayı bilmem. Oraya gittiğimde birçok anlamda yeni bir hayata başlayacağım ve heyecanlıyım. Bir yerde yeniden başlamak gerekiyordu. Yerimde olmak isteyen o kadar insan varken tabii ki kendimi şanslı hissediyorum. Amerikan filmlerini artık daha farklı gözle izliyorum. Tercihen günlük yaşantıda geçen filmleri tercih ediyorum. Bir New York, Los Angeles izlemek keyif veriyor.

    Korku olduğunda orada kavuşacağınız hayatı hayal edin. Ben bazen beni yarı yolda bırakan insanları da düşünüp motive oluyorum. Biraz basit bir düşünce gibi gelebilir ama benim orada yaşama ihtimalim tüm yaşadıklarıma değmiş olacak gibi hissettiriyor.


  • Evet korkuyorum ama burada yaşamak zorunda kalırsam diye 🙂

  • ⭐⭐

    @Stiff tebrikler kazanmışsınız🥳 benim ailem bana destek çıkıyor bu kararımla hatta abim ablam da katılacak bu çekilişe kime çıkarsa birbirimize destek olacağız ondan yana bir sıkıntım yok, sadece havaalanından indiğimde ne yapacağım onu bilmiyorum gerçi daha çekilişe katılmamışım kazanırsam diyorum ama gitmemek gibi bir hata yapmam.

  • Yasaklı

    Korku değilde biraz çekincem var . Geçen aileme şakayla karışık Amerika’ya falan gideceğim dedim annem neredeyse evlatlıktan reddedecekti . Dünyanın öbür ucuna gidip ne yapacaksın , bizden uzak olacaksın , buradaki kurulu düzenini ( devlet memuruyum ) bırakıp niye gidiyorsun gibi bir sürü laf etti . Eğer gidersem küs gideceğiz ve ilk bir iki yılım adaptasyon dışında bir de bu moral bozukluğu ile geçecek . O yüzden şahsi olarak bir korkum yok ama biraz kafam karışık

  • ⭐⭐

    @PeS-MoBiLe Ailelee neden böyle karışıyor anlamıyorum bir benim ailem destekçi sanırsam, Sonuçta herkes iyi bir yaşam için gidiyor aileler karşı çıkmak yerine aksine destek vermeli ki çocuğu iyi şartlar görsün.

    Eğer kazanırsan hiç düşünme derim eğer küserlerse de merak etme 1 hafta dayanamazlar ararlar seni gurbette olacağın icin 👍🇺🇸

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Erkand en ufak korku yok

  • ⭐⭐

    @Rhonster seni tüm forum biliyor artık amerika sınırına girince uçaktan da atlarsın 😂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Erkand mümkün 😃

  • ⭐⭐

    ....birden bire degisik bir ulkeye ve kulture girmek kolay degil,mademki amerikaya gitmeyi dusunuyorsunuz,once on hazirliklara baslamak lazimdir, muhim olan iki sey vardir,birincisi bir muddet idare edecek kadar para,ikincisi ise gideceginiz ulkenin dilini kisa zamanda ogrenmek, hic bir yabanci dil bir kac ayda ogrenilmez,ama gayret edip ogrenmeye calismak lazimdir.....ilk defa amerikaya yerlesmeye giden arkadas ilk etapta turk toplumunun cok oldugu bir bolgeye girmesini tavsiye ederim,ayaklari uzerine duracak duruma gelincede istedigi veya sevdigi sehire veya eyalete gidebilir..ingilizce bilip konusursan derdini anlatirsin,konusamazsan ezilirsin,ezilirsin derken hangi isi bulsan calismaya mecbur olursun.


  • @thementor, içinde söyledi: ABD'de tanıdık olmadığı için korkuyor musunuz?

    @ayvalik10 Hocam @semavi 'yi videolardan tanıyorum sadece ve biraz sohbetimiz oldu mail ve telegram aracılığıyla. Daha gitmeden adres problemimizi çözdü kendisi, orada araç konusunda gelen neredeyse herkese yardımcı oldu.

    İlk gidişte kendisi alamasa dahi oluşturduğu zincir ile havalimanından herkesi almaya çalıştı ve sonraki gün sabahında kahvaltı bile ısmarladı. Yani biz daha gitmeden kendisini çok sevdik. Bu forum ve dayanışma herkese güç katıyor.

    Biz de Ağustos'a mülakat aldık ve kısmet olursa Eylül'de gitmeyi planlıyoruz inşallah. Kendisine şimdiden tüm yardımları için teşekkürlerimi sunuyorum.

    Cok tesekkurler guzel dusunceleriniz icin... Arac konusunda , sirketimi actigimdan beri, yardimci olmuyorum, o ticaret 🙂 Para kazanilan seylerde yardim olmaz... belki jest olur, guzellik olur vs....

    Digerleri ile alakali... vaktim yeterse karsiliksiz olarak yardim etmeye calisiyorum. Arkadaslarda sagolsunlar ben rica edince kirmiyorlar, onlarda ellerinden geleni yapiyorlar... Illaki hevesimizi kiran seyler de oluyor...

    Son bir kac aydir ise tasinma, sektor sorunlari vs derken cok zorlaniyorum ve ne foruma yazabiliyorum nede youtube videosu cekebiliyorum... Tam da gorusmelerin verildigi zamanlara denk geldi ve bir cok kisinin kafasinda sorular var... Mesaj ve emailleri atladigim cok oluyor... kusura bakmayin..


  • Hiç tanıdığım yok benimde , ilk başvuruda çıkınca ve pek araştırma yapmadığım için gidip/gitmemek arasında kalmıştım ilk zamanlar.

    Şuan korona vakaları yüzünden mülakatlar ertelenmesin diye dua edicem nerdeyse 😃 Ne olur ne olmaz diye 2023 çekilişine bile katılmak geçiyor aklımdan o derece 😃

  • ⭐⭐⭐

    @osman-1 katilmanizda bir sakinca yok hatta dv2020 ve dv2021’deki gibi olumsuzluk olma ihtimaline karsi basvurmanizi tavsiye ederim.


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 15
  • 491
  • 141
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum