Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari


  • @goblis Anladım. Teşekkür ederim bilgi için. Ben sıkıntı yaratabilir düşüncesindeydim.


  • @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Teslimat adresini güncelle dediğimizde en altta "Belgelerinizi almakla yetkili üçüncü şahsın adı (eğer üçüncü bir şahıstan yararlanmıyorsanız boş bırakın)" seçenek varken özel teslimat seçeneğinden şubeye teslimi seçtiğimizde en altta "dikkatine" yazan bir boşluk var ben güncellemeden önce kardeşim alacağı için onun ismini yazmıştım ve onun ismi otomatik doldurulmuş olarak geliyor. Şimdi bu güncellemede de onun ismini mi yazmam gerekiyor acaba yine onun alabilmesi için?

    Yine ismini yazin, bos kalmasin.


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @b-ozgurgumus, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Günaydın herkese 🙂 ben ds260 formunu doldururken pasaport düzenleme tarihini yanlış yazmışım şimdi fark ettim. Bunu mail ile mı düzelttirmeliyim yoksa vize görüşmesinde mi dile getirmeliyim? Bide ds260 formunu doldururkenki adresim ve çalışma durumum ile şuankiler farklı. Bunları da düzenlemeli miyim?

    şuan DS260 formunu actirmanizi tavsiye etmem, cok riskli.
    mülakatta bunu belirtebilirsiniz diye düşünüyorum. yine de sn. @crazycells'in fikrini de almak sağlıklı olur.

    diğer detay icin de formu actirmaniza gerek yok.

    Bence de actirmaya gerek yok, son haftalara giriyoruz... 👍


  • @isik, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    İş teklifi konusunda bir sorum olacak.
    Yeni mezun biri olarak çok fazla maddi birikim gösteremediğimden ve sponsor bulamadığımdan iş teklifi aradım. Tanıdıklar vasıtasıyla bulduğum bir teklif var şu an elimde ama ne şartları güzel ne de beni uzun vadede çalıştırmak istiyorlar (ikna ederim belki birkaç ay çalışınca ama sanmıyorum).
    Bu sebeple başka iş arıyorum bulursam yapacağım, bulamazsam teklif edilen işi yapacağım. Mülakatta bu iş teklifini göstermem, sonra başka bir iş seçsem sıkıntı yaratır mı?

    problem olmaz. kendi hayatiniza ve sartlara gore hangi teklif daha iyiyse, ona yonelebilirsiniz 🙂


  • @crazycells Merhabalar,
    09/08/21 tarihinde sağlık raporu için randevumuz var.. 1 yaşında bir kızımız var sağlık raporu alabilmek için yapılması gereken aşılar varmış..
    bebekler için yapılan aşılar nelerdir acaba .. zaten yapılması gereken bütün aşılarımız yapıldı buna rağmen tekrardan uygulanan aşılar var mıdır ?
    konu ile ilgili bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim


  • @Esra-Peker bebeginiz bütün aşı kayıtları mevcuttur..e nabızdada zaten cıkmaktadır..bildiğim kadarıyla bebege hiç bir sekilde herhangi bir muayne yada aşı yapılmıyor..


  • @godzilla1923, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    e nabızdada zaten cıkmaktadır..bildiğim kadarıyla bebege hiç bir sekilde herhangi bir muayne yada aşı yapılmıyor..

    Umarım dediğiniz gibi olur ..🙏 teşekkür ederim. Tecrübe ettikten sonra paylaşım yapacağım bende ..


  • @Esra-Peker, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Merhabalar,
    09/08/21 tarihinde sağlık raporu için randevumuz var.. 1 yaşında bir kızımız var sağlık raporu alabilmek için yapılması gereken aşılar varmış..
    bebekler için yapılan aşılar nelerdir acaba .. zaten yapılması gereken bütün aşılarımız yapıldı buna rağmen tekrardan uygulanan aşılar var mıdır ?
    konu ile ilgili bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

    elinizdeki asi belgelerini ve kartlarini muayeneye goturun. Eger eksik doz varsa yapilir, ama eksik doz yoksa yeniden asi yapilmaz merak etmeyin.


  • Merhabalar, eylül mülakatları açıklanacaksa bu tarih tahmini ne zaman olur? teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @eneseneskargi Temmuz sonuna kadar açıklanmış olmasını bekliyorduk, olmadı. Önümüzdeki hafta gelebilir.


  • Merhaba arkadaslar , daha once dosya onaylarinin alfabetik siraya gore olabilecegini dusundugumu soylemistim , bugun Curtis Morrison twittlerine bakarken onun ve Brit Simonun da ayni fikirde oldugunu gordum.

    <blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/DV2022?src=hash&amp;ref_src=twsrc^tfw">#DV2022</a> tip- When submitting your documents to KCC for review, use leading zeroes. <a href="https://t.co/zF4EmZXhST">https://t.co/zF4EmZXhST</a></p>— Curtis Morrison (@curtisatlaw) <a href="

    ">July 30, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

    ancak benim case numaram 8000lerde oldugu halde ve aradan 1 aydan fazla gecmesine ragmen dosya onayi gelmedi. Dosyalarimi ilk yolladigimda isleme alindigina dair oto mail aldim. Ancak sonrasinda ne spam olarak ne de normal olarak onay yada dosyalarimda hata olduguna dair mail almadim. 2 kere urgent olarak KCCye mail attim ancak oradan da geri donus olmadi. Alfabetik siralama mantigina gore en azindan 2 hafta icerisinde onay alinabilir diye dusunuyordum.
    Benim durumumda farkli bir olay soz konusu olabilir. Dosya onaylari 8000 leri gectigi icin KCC mail filtrelemesi 9000 alti mailleri gostermiyor olabilir.

    Benim maceramin sonuna geldim. Herkese bol sans dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @T-A Ankara’nın Eylül ayında onaysız mulakat vereceğini düşünüyoruz genel olarak. Cunku su anda Eylül ayı icin yalnızca 10-20 kişinin onayı var biliyoruz. Siz hem forumu hem de mail kutunuzu yakından takip etmeye devam edin lütfen.


  • Merhabalar,
    Daha önce de size bu konu ile ilgili yazmıştım ve KCC ye mail göndermiştim. ABD'de varış adresimi yazmamıştım. Ve güncelleme yapmaları adına onlara bir mail gönderdim. Aşağıdaki maili aldım bugün. Ama Eylül ayı mülakatlarının dağıtılması esnasında DV Formunu açtırmak mantıklı gelmiyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    Thank you for your inquiry.

    Your answers on the DS-260 application should be as accurate as possible in order to minimize the potential for confusion and delay in your case. Once submitted, a DS-260 cannot be deleted or removed. If there is an error in your DS-260 application form or if you need to make changes, the Kentucky Consular Center (KCC) can unlock the form for you so that you can make any changes required. If you would like us to unlock one or more forms in your case, please reply to this address, including your case number, date of birth (MMDDYYYY) and the names of the applicants whose forms you would like us to unlock, and an explanation as to why you need the DS-260 unlocked.

    Once unlocked, if you would like for KCC to process your application, you must resubmit it. A DS-260 will not continue processing unless it is re-submitted. Unlocking an application is the only way to make changes, or to prevent a form from being processed.

    In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

    For additional information, please refer to the following websites:

    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html

    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html

    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html

    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/

  • ⭐⭐

    @Gigi08 Sona yaklaşırken ABD adresi için form açtırmanıza gerek yok. Mülakatta ya da ABD’ye girişte verilebiliyor.


  • @goblis Teşekkürler.


  • Merhabalar, SaveDiversityVisa twitter hesabındaki gönderiye göre EU 14100 Cn altı yüzde 95 oranında 2NL aldığı yazıyor. Bunun doğruluğundan emin miyiz, bildiğim kadarıyla Türkiye'den daha kimse almadı nasıl yüzde 95 gibi bir oran olabiliyor, aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler.


  • Evrak göderdikden sonra onay almamızı hızlandıracağımız bir mail örneği yazarmısınız birde hangi adrese mail atacağız @gucarslan


  • @Gökhan-Kırca Türkiye için değil zaten tüm Avrupa yı kast ediyordur.

  • ⭐⭐⭐

    @Gökhan-Kırca O şu anlama geliyor:

    “Mulakat verilen dosyaların yüzde 95’i 14100’den dusuk.”

    Yanı 14100 altındaki numaraların yüzde 95’i mulakat aldı anlamına gelmiyor.

    Ayrıca agustos ayı icin 211 dosya numarasına mulakat dağıtımı gerçekleştirdi Ankara. Bugün yarın eylul ayının dağıtılmasını bekliyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mso, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Evrak göderdikden sonra onay almamızı hızlandıracağımız bir mail örneği yazarmısınız birde hangi adrese mail atacağız @gucarslan

    ilk olarak sürecinizi imzanıza taşır mısınız rica etsem?
    bir mail örneği yok, kişisel bilgilerinizi yazıp onay almadığınızı, acil olarak onay verilmesini rica edin.


Benzer Başlıklar

  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • Hangi eyalet?

    Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum