Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @knnrn teşekkürler. Türkiyedeki doları ABD ye gönderirken en uygun banka hangileri? Yani Türkiye de garanti abd de banka of amerika gibi var mı böyle spesifik bir tavsiyeniz?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @knnrn teşekkürler. Türkiyedeki doları ABD ye gönderirken en uygun banka hangileri? Yani Türkiye de garanti abd de banka of amerika gibi var mı böyle spesifik bir tavsiyeniz?

    Hangi banka olduğunun bir önemi olduğunu sanmıyorum. Ben Yapı Kredi'den Bank of America'ya swift ile para yollamıştım, bir sıkıntı olmadı. Wise ile de defalarca her iki yönde para transferi yaptım, gayet memnunum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @knnrn en uygun derken kesinti anlamında diyorum. Yani benden 100 bin dolar için 1000 dolar alırlarsa bu büyük sıkıntı yaratır bana. Ondan sormuştum işlem ücreti en az olan banklar hangileri diye


  • @denizci10
    Karşı hesaba tam olarak ulaşmasını istediğim tutar 100.000 ABD Doları. Swift ücreti, muhabir bankaların ücretleri dahil ayrıca toplam ne kadar masraf ödemem gerekiyor diyerek çeşitli bankalardan hesaplama yapmalarını, teklif isteyebilirsiniz.

    TR'den ABD'deki kendi veya başka birinin hesabına swift ile para gönderenler işlem yılı ve ayı, TR banka adı, gönderilen tutar, ABD banka adı, toplam kesilen veya ayrıca ödenen masraf tutarı deneyimlerini paylaşabilirse memnun oluruz.


  • TR ile ABD arasi transfer yapmadan once hesabinizin oldugu bankalari arayip masrafi sorabiliirsiniz. Miktara gore masraf pek degismiyor aslinda, ucret biraz fiks gibi. Calistiginiz bankalar ile pazarlik edebilirsiniz. Muhabir banka ucreti konusunda genelde Turk bankalari bilgi vermiyorlar, ne kadar alirlar bilemeyiz diyorlar ama Turk banklarinin aldigi orandan az oldugunu soyluyorlar. bir bankacinin tavsiyesi, Amerikada hangi bankaya para gidecek ise onunla irtibata gecip, calistiklari muhabir bankayi ogrenmem oldu. Amerikada paranin gidecegi bankanin calistigi banka, anlasmasi oldugu icin daha az komisyon alabilir dedi lakin bu konuda bir not duseyim, bankaci umarim biz de o muhabir banka ile calisiyoruz dedi :). Tum bankalari arayip ya da yakin subeye giderek fiyat almanizi oneririm. Ben daha transfer yapmadim, bunlar telefondan aldigim genel bilgiler. 50000 dolar uzeri gonderimlerde masak sorabilirmis ama GCsi olanlar, yerlesik duzene gidenlerin bu konuda soracaklari sorulara rahatlikla cevap verebileceginden eminim :).


  • Bugun ilk defa wise’i kullanmak istedim.

    Adimlari takip ettim ama son adimda banka kullanici adi ve sifremi isteyince devam etmedim. Daha once boyle bir uygulama gormedim, acikcasi ne kadar guvenilir bir kurum olsa da farkli bir firmaya dogrudan banka kullanici adi ve sifresini vermenin iyi bir fikir oldugunu dusunmuyorum.

    Wise icinde hesap bilgileri vs kullanarak farkli bir yolla para gonderme imkani var mi?


  • @Anka hocam sisteme girmeden parani nasil gonderecek.Oradan siz izin veriyorsunuz,aslinda kendi hesabiniza giriyorsunuz. site girmiyor hesabiniza.


  • @aliarmgn hesap numarasi ve routing numarasi ya da debit kart numarasi uzerinden olur diye dusunuyordum.

    Soyle bir sey buldum. Bunun detayina bakicam.

    https://amp.reddit.com/r/personalfinance/comments/h9lqr5/transferwise_is_asking_for_bank_login_and

  • ⭐⭐⭐

    Kızkardeşime biraz acil para gerektiği için Pazartesi günü kullandığım global kriptopara borsasından (Huobi) biraz USDT çektim,. Kullandığım borsadan Paribu'ya USDT transfer ettim (1 USDT= 1 USD ). Transfer 45 saniye içinde tamamlandı. Bu transferden gönderilen miktardan bağımsız olarak sadece 1 USDT komisyon kesiliyor.

    Paribu'da bu USDT'leri anlık USD kuru üzerinden TL'ye çevirdim. Sonra bu TL'yi istediğiniz bankaya 3 TL komisyonla EFT yapabiliyorsunuz (Sadece kendi adınıza açılmış hesaplara!). Kendi bankama EFT yaptım ve kısa sürede banka hesabıma geçti bu para. Oradan da kız kardeşimin hesabına 2.20 TL komisyonla EFT yaptım. Toplamda 30 dakika sürmedi bu işlemler.
    Bütün ödediğim komisyon $1 + 5.20 TL.

    ABD'ye kendime para transfer planım (5000 dolar altı küçük miktarlar için) bu şekilde olacak:
    Parayı Paribu'ya 1 dolar komisyonla gönder. Paribudan CepteTEB hesabına 3 TL komisyonla gönder. Amerika'da CepteTeb bankamatik kartıyla ATM'den günlük limit dahilinde çek. Bu şekilde transferden sonra maksimum 15-20 dakika içinde parayı çekip cebime koyabileceğim.

    Daha yüksek miktarlar için her gün gidip 500 500 çekmek çok makul değil. SWIFT veya komisyonu düşük diğer yöntemler daha akıllıca olacaktır yüksek miktarda para transferi için.


  • Merhaba, Teb banka kartiyla Bank of America Atm'lerinden gunluk cekim limiti nedir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AE123 en son müşteri temsilcisi ile görüştüğümüz zaman günlük 6.000 TL karşılığı dolar çekebiliyorsunuz

    .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Anka guvenli guvenli merak etmeyin... Zaten wise degil, "plaid" adindaki yazilim giriyor hesabiniza, ki hemen hemen butun bankalar plaid'i kullaniyor. Bir nevi endustri standarti olarak dusunebilirsiniz... Bu sekilde plaid hangi siteyle (sizin durumunuzda wise ile) hangi bilgileri paylasip paylasmamasi gerektigine karar veriyor.

    Yani sizin banka bilgilerinize ve hesap ayrintilarina wise erisemiyor. Sadece plaid'in kendisine verdigi bilgiler uzerinden hareket ediyor... Hatta kendinize ayri bir plaid hesabi acip, oradan hangi uygulamanin, hangi bankanizin, hangi bilgilerine erisebilecegini de istediginiz zaman ayarlayabilirsiniz...

    Plaid'in sitesi surada:


  • Ben annemi tek başına bırakıp geleceğim maalesef. Anneme para göndermek durumunda kalacağım. Para göndermek için buradaki yolları uygulayabilirim, bir şeye takılırsam mutlaka desteğinizi rica edeceğim.

    Benim sorum; annem cep bankacılığı kullanamaz. Ben Amerika'dan Türkiye'deki hesapları yönetebilecek miyim ? Hattımı kapatmayacağım ama sms hizmeti nasıl kullanılıyor, Türkiye'deki bir banka hesabını uzaktan rahat kontrol edebiliyor muyum gibi soru işaretlerim var.

    Teşekkürler.


  • @Stiff calistiginiz bankalarin aplikasyonlarini indirin. YKB, İsbankasi , Qnb Finansbank calisiyor. Mesaj almaya da gerek yok. Denizbank calismiyor, internet bankacaligi dahil. YKB eger browser girecekseniz sms gondermek istiyor ama aplikasyonda bu yok. Bildiklerin bunlar. Kolay gelsin.


  • @Stiff bir de bankadaki musteri temsilcinizle gorusun. Whatsuptan yapilan yazismalari talimat olarak kabul ediyor bazilari, gorusmeniz faydali olabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @Stiff TR hattinini kapanmayacak sekilde cok arada (yanlis hatirlamiyorsam senede 1) tl yukleyerek acik tutuyoruz. Yedek bir telefonda takili duruyor. Bankacilik sms'leri geliyor. Turkiye'den atilan reklam sms'leri bile hala geliyor. Alim icin ucret odemiyorsunuz.


  • Merhabalar, TEB'den hesap açarsak Bank of the West, First Hawaiian Bank, Bank of America bankalarından kesintisiz para çekebileceğimiz yazıyor. Bu sistem sıkıntısız çalışıyor mu arkadaşlar ? Olumlu veya olumsuz tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Nakit parayı taşıyarak getirmektense TEBden hesap açmayı düşünüyorum gelmeden.


  • @Anka Bu arada tek seçenek bu değil. Yani ilk aşamada "bank debit ACH" yerine "wire transfer" olarak yaparsanız doğrudan hesabınıza girmesine gerek olmuyor. Para transferini oluştururken bunu seçiyorsunuz. Ben de bu yazıdan yardım almıştım:


  • Merhabalar Teb dolar hesabindan bank of amerikaya 10 k (10000) dolari swiftle gondersem toplam ne kadar komisyon olarak kesilir.


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 34
  • 2
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum