Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @AhmY, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    minor sa sknti yok orada birde airbags did not deployed demis ise airbag in patlamadgni soyluyor buda iyi birseydir araba icin ama alip almamak sana kalmis ben seni yonlendiremem...

    Zaten airbag deploy oldugu zaman, cogu durumda araci totaled kabul ediyorlar. Airbag yenilemek maliyeti eger o eyalet icin toplam arac hasar limitlerinin uzerindeyse (ki cogu zaman uzerinde oluyor), sigorta sirketleri airbag tamir ettirmek yerine araci totaled kabul ediyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea sigorta şirketleri Türk ustaları ile tanışmamışlar. Airbag deploy olsun farketmez bir koli bandına bakar 🙂 sonra devam satışa eğer airbag kaza anında açılmadıysa sistem çalışmadı diyorlar. Yazılımcılar kafa patlatıyorlar nasıl açılmadı nerede sorun yazılım sorunu ararlar. Ama tek arayacakları şey

    bant.jpg


  • @ayvalik10 Daha once iki defa farkli arabalarla kaza yaptim.

    Ilkinde kirmizi isikta duran trafikte arkadan araba carpinca, carpmanin etkisi ile bende ondeki araca carptim. Airbags deploy olmadilar. Arabayi sigorta tamir ettirdi.

    Ikincisinde, stop signda durmayan ve cok suratli gelen araba, sag onden bana carpti. Tum airbagler deploy oldu. Beni hastaneye goturduler, arabayi polis cekici cagirip cektirmis. Sigorta totaled karari verdi, arabanin piyasa degerini bana odeme yapti.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea çok geçmiş olsun ama sana iki defa para yatırması gerekiyordu. Birincisi araç değeri ikincisi hurda parası kaza sonrası arabayı da verdiysen demir parasını da ödediler mi. Ülkeler farklı olsa da sigorta mantığı aynıdır. Bu arada arabanın tüm airbagleri deploy olmasa da tamir parası arabayı kazalı hali satışından daha fazla çıkarsa ozaman totaled ayırıyorlar.
    Türkiye de ne arabalar var dışarıdan hiçbir şey gözükmüyor ama pert(totaled) ağır hasar sadece ön takım inmiş aşağıya. Bu işlerin inanılmaz mafyası var. Sen ben gidipte ihaleye giremezsin sigorta şirketinden arabayı alamazsın.


  • @ayvalik10 Totaled yaptiklari arabayi zaten o hali ile satarak para kazaniyorlar.

    Birde junk yardlar var. Boyle arabalari sigorta sirketlerinden makul bir fiyata alip, parcalarini satiyorlar. Alici takim-aletleri ile gidiyor, junk yard da istegi arabayi buluyor ve istedigi parcayi cikartiyor, parasini odeyip aliyor.

    Bende daha once BMW vardi birkac defa, bir parca lazim oldugu zaman bu islerden anlayan bir arkadasla junk yarda gidip, aradigimiz parcayi bulup, cikartip o sekilde aliyorduk. Oldukca ucuza geliyordu. Tabii ki araba tamirden anlamak lazim. Ben anlamam ama anlayan arkadaslarim var, benim icin hallediyorlar isim dustugu zaman. 🙂


  • @ayvalik10 Turkiyede isin binbir turlu cakkaligi var. Sigorta pert karari verir, mafyasi "hurda" araci alir, sigorta karari sisteme girmez, araba tamir olur, hasarsiz olarak normalin biraz altina satilir, pert karari sonradan sisteme girilir. Boyle bir cok kisiye pert araba sattilar.


  • @somebody Hocam burasi Turkiye degil tittle clean se sorun cikmaz ama siz satarken diye dusunmeyin, ne kadar sorunsuz binerim diye bakin.Bu baslik altinda cokca konusuldu bu olay 🙂


  • 2017 Nissan Altima'nin liste fiyati $20k. 🧐

    Ben 2017 de sifir olarak indirimlerle $21k odeyerek almistim. Satmamak icin buyuk bir direnc gosteriyorum bu gunlerde...😟


  • @MySea 2017 modeli 20k ediyorsa direkt sat gitsin abi, yaşadığın yerde vergi de yok 24-25 e falan boş paket sıfırını alırsın yine, garantili güncel bir aracın olur.
    2020 kasım ayında 2021 nissan altima sv modelini Enterprise’ta 14 gün kiralamıştım, çokta hoşuma gitmişti araç 1000 mil bile değildi, enterprisecarsales var aynı zamanda bu kriz ortamından önce 20.000 mil bile olmadan araçları ellerinden çıkarırlardı, 15-17k arası 2020 altima sv alabiliyordum, şimdi baktıgımda 23-25k arası aynı araçlar milleri de 50.000 e dayanmış, öyle 10-20 bin milde ellerindende çıkartmıyorlar artık. Aklımda öyle bir araç almak vardı ama gelinen durum sıfır araç almaya itti.


  • @ahmetkocyigit Haklisiniz, yani bu durumda satip, yeni sifir bir araba almak cok daha avantajli gibi gorunuyor. Ben tekrar Nissan dusunmuyorum. Su anda tekrar baska markalari falan arastirmalara basladim...


  • ....maddi durum iyiyse sifirdan yeni araba almak cok avantajlidir, bir kacyil arabanin garantisi vardir,normal sekilde servisi yapilirsa Arac kolay kolay ariza yapmaz,devamli uzun yollara gidilmiyorsa araba kolay kolay yipranmaz.


  • @sir-altan Ayni dusuncedeyim.


  • @aliarmgn @MySea sıfır arabada zarar inanılmaz çok oluyor. Benim fikrim ise 2-3 yaşında lease dönüşü olan veya 30-40 binde almak. Hem zarar çok olmuyor hemde sıfır gibi araç almış oluyorsunuz


  • .toyota pic up dual cab 2005 yilinda 33,000$ e aldim 2014 de 14,000$ a sattim...2014 de araba normal degeri 44-- 45 binlik araba aldim simdi 7 yilini dolduruyor,sigorta 20 ile 23 bin arasi market value veriyor.....her kesin gonlunde bir aslan yatar derler.yeni arabalarda belki hukumete vergi vardir,amerikada vergisi olmiyan hic bir sey satilmiyor,elden kendi arabalarini satanlarda satis vergisi filan veriyorlarmi merak ettim.


  • @sir-altan Elden kendiniz arabanizi satarsaniz, yil sonunda vergi beyani yaparken, bu satisi belirtmeniz gerekiyor.


  • Arkadaslar carmax a araba sattiginizda odemeyi nasil yapiyor? bilen var mi?


  • @somebody Bildigim kadariyla bank draft seklinde odeme yapiyorlar. Yani banka ceki ile.


  • Merhaba, ben DV22 talihlisiyim. CN25k. Ailecek geleceğiz ve araba harici 6 ay geçinecek kadar birikimimiz var. Bizler Amerika'ya gelebilirsek sıfır arabaları 10k-15k ön ödeme ile kredili alabiliyor muyuz. Tavsiye eder misiniz yoksa biraz daha üstüne koyup temiz bir ikinci el arabamı alalım? Tecrübe sahibi sizlerin görüşleri fikir vermesi açısından çok faydalı olacak. Saygılar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erdemslife @semavi youtube kanalı kadir zora takip edersen bu soruların cevabını bırak daha da fazlasını bulabileceksin


  • @erdemslife, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Merhaba, ben DV22 talihlisiyim. CN25k. Ailecek geleceğiz ve araba harici 6 ay geçinecek kadar birikimimiz var. Bizler Amerika'ya gelebilirsek sıfır arabaları 10k-15k ön ödeme ile kredili alabiliyor muyuz. Tavsiye eder misiniz yoksa biraz daha üstüne koyup temiz bir ikinci el arabamı alalım? Tecrübe sahibi sizlerin görüşleri fikir vermesi açısından çok faydalı olacak. Saygılar.

    Ben olsam o fiyata ikinci el alırım.Üç tane araba aldık şimdiye kadar ufak sorunlarsa olsa hep idare etti ki benim aldığım arabalar daha ucuz eskiydi. En modelli arabam vovlo xc90 2013 onlada 120 bin yaptım sonra sorun çıkardı. Sağlam bir kurumdan ya da güvenilir birisinden aldınız mı sorun çıkmaz. arabadan anlıyorsanız daha da kolay ben bütün arabalarımı kendim çek ettim sorunlarını bilerek almıştım. Benim tavsiyem ikinci el olurdu. Arabayla iş felan yapmayı düşünüyorsanız o zaman kesin ikinci el çünkü araba bir kaç yıl içinde çöp olacak araba ile iş yapıldığında.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum