Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Hemen hepimizin ortak derdi; biran önce greencard ımızı alıp yeni yaşamımıza başlamak. Bu bağlamda her yıl başvurularımızı olabildiğince hatasız ve neredeyse tüm umutularımızı bağlayarak başvurumuzu yapıyoruz.

    Bu başvuruların, "gerçek anlamda gitmek isteyen" ve "bu potansiyele sahip olan" insanlara çıkması en önemli konu bizler için. Geçen yıl başlayan pasaport zorunluluğunun getirilmesi oldukça olumlu bir gelişme idi, forumda biryerlerde yıllara göre başvuru adetlerini gösteren bir tablo vardı, orada pasaporttan kaynaklı başvuru sayılarında gözle görülür bir azalma olduğunu görebiliryorduk. Kendi çevremde de pasaport zorunluluğu getirildikten sonra başvuru yapmayan birkaç aileyi şahsen tanıyorum.

    Yazacaklarım bazıları tarafından etik görülmeyebilir ama öte yandan gerçekten gitmek için çaba sarfeden ve gitmeyi hak eden (hak eden: tüm hazırlıklarını yapan anlamında kullanılmıştır) insanlara bir şekilde avantaj sağlayabilecek bir çalışma yapmak mümkünmüdür? Mesela amerika birlerşik devletleri içerisinde örneğin ermeni lobisi var ve siyasette de oldukça etkinler, bizler de kendi aramızda böyle bir oluşum geliştirip, bu oluşumda yer alan insanlar için avantaj sağlayabilecek birşey yapılabilir mi?

    Örneğin, oluşturulacak lobi, başvuru döneminde "yeterince hazırlığı olmayan" birinin kazandığında yaşayacağı zorlukları sosyal medya ve diğer mecralarda çok fazla dillendirerek, başvuru yapacakları düşünmeye sevk etmesi önemli bir adım olabilir, yada amerikaya yerleşip ama orada mutlu olmayanların hikayeleri ön plana çıkarılabilir.

    BURADAKİ AMAÇ, İNSANLARIM UMUDUNU KIRMAK DEĞİLDİR, EĞER FIRSAT EŞİTLİĞİNİ KULLARAK SAHTE PASAPORT BİLGİSİ YADA LAF OLSUN DİYE BAŞVURUDA
    BULUNARAK BENİM KAZANABİLECEĞİM BİR HAKKI ELİMDE FUTURSUZCA ALABİLİYOR, KAZANMA ŞANSIMI AZALTIYOR İSE BENDE KARŞI HAREKET YAPARAK BU
    İHTİMALİ OLABİLDİĞİNCE AZALTMALIYIM..

    HEDEFLENEN AMAÇ; GERÇEK ANLAMDA HAZIR OLANLARI ÖN PLANA ÇEKMEK DÜŞÜNCESİDİR. YOKSA HİÇKİMSENİN HAYATINA MÜDAHALE ETMEK İSTEĞİ DEĞİLDİR,
    ANCAK, DÜNYA ADİL BİR YER OLMADIĞINDAN BİZLER BİR ŞEKİLDE KENDİMİZİ ÖN PLANA ÇIKARAK AVANTAJ SAĞLAYABİLECEKSEK BUNU YAPMAMAK KENDİMİZE HAKSIZLIKTIR.

    Bir de, "sahte pasaport numarası ile başvurular" ı önlemek, yada "hele bir çıksın da ondan sonrasına bakarız" veya "param yok ama kazanırsam elbet birşeyler yaparım" vs vs gibi gerek maddi gerekse manevi ve mental olarak hazırlamamış insanların ben bu çekilişe dahi katılmamaları gerektiğini düşünüyorum.

    Öncelikle, bende bir kişi başvurmadan önce aşağıdaki sorular kendisine sorup, dürüstçe cevaplamalı ve bu cevap insani olarak ve objektif şekilde yaklaştığında kendi kendine de tatmin olmalı:

    1-Amerikaya Gerçekten gitmek istiyormuyum (burada da durumum fena değil, ayrıca aile ve arkadaşlarımda uzak kalsam orada mutlu olurmuyum)
    2-Maddi olarak hazırmıyım (bırakalım konsolosluğun getirdiği zorunlulğu bir tarafa, amerikaya tabiri caiz ise "baldırı çıplak" şekilde cebinizde 1-2 bin dolar ile (bazıları bunu bile çıkaramayabileceğini söyleyebliyor) gitmeye çalışmak ne derece doğrudur?
    3-Oraya gittiğimde en azından insanlarla iletişim kurabilecek seviyede ingilizcem varmı? Gidince derdinizi nasıl anlatmayı planlıyorsunuz? hadi resmi kurumlarda interpreter ile iletişim sağlayabilirsiniz ama amazon yada doordah yada uber-lyft yaparken insanlarla iletişim kurmayacakmısınız?
    4-Ruhsal olarak kültür çatışmasını sorunsuz hazmedebilecekmiyim?
    5-Amerikada size güvenebileceğiniz ve yardımcı olacak birileri varmı?

    daha aslında onlarca soru oluşturulabilir, neticede konu "kendimize tamamen yeni bir hayat kurmak" !!!

    Yorumlarını merak ediyorumm


  • @orhancengizk merhaba. Hazır olanın kazanmasını istiyorsun ama sans hazır olana vuracak diye bir durum yok. Sahte pasaport numarası veya yanlış bilgiyle kazananlar elenip hayatlarının fırsatlarını kaçırmış oldukları için zaten çok pişman olacaklar.
    Adalet aranabilecek bir çekiliş değil. Adalet aranacak başka bir çok gidiş yolu var.
    Birde insanın seçme hakkı vardır. Biz kazandık ve gitmek istiyoruz ve bunun için çaba harcıyoruz. Ama vazgeçmek isteyenler olabilir.
    Lobi meselesi gerçekçi değil. Çünkü gitmeyi özendiren binlerce sosyal medya kanalı var 😃😀. Sadece Abd için değil. Avrupa ve Avustralya temalı kanallar var. Buna bir talep var ülkemizde. Talebe karsılık yayınlar var. Ama vazgeçirmeye yönelik bir talep yok veya çok daha az. O yüzden önüne geçmek mümkün değil😄
    Bir hayalin peşinden gitmek isteyebilir insan. Vazgeçedebilir veya gitmek için şartları sağlayamayabilir. Kimsenin kimseden bir hak çaldığı veya engel olduğu gibi bir durum yok bence. Birinin talihli olması bir başkasının talihli olmasını engelliyor olabilir ama o engellenen kişi ben, sen veya o mudur bilemeyiz. Bir kişinin kazanması senin hakkını çalmıyor. Daha şanşlı sadece. Sahte başvuru yapıyor olsa veya yanlış bilgilerle başvurmuş olsa bile. O onun sorunu.
    Bir diğer konu ise hazır olma meselesi. Para, dil lise mezuniyeti ve temiz bir sicil. Herkeste olmayabilir. Şartlar zorlanır. Borç alınır veya kredi çekilir. Mülakattan önce hesaba emanet olarak alınabilir. Şahsen imkanım olmasa değil 2K dolarla gitmeyi 500 dolarla bile giderim😋. Yaşayacağım sıkıntıları göze alırım ki burda yaşamaktansa en dipten Abd de bir yaşamı tercih ederdim.
    Dil eksik ise eyalet seçimini ona göre yapılabilir. Bu 2 sart olarak görülen para ve dil bir zorunluluk değil. Dil zaten değil para ise çözülebilir.
    Neredeyse istenen tek gereklilik temiz bir sicil. .(Birde lise mezunu olmak var ama çözümü iş ispatıyla çözülüyor) Ki adaletsizlik arayacaksak lise dahi okuma fırsatı bulamamış insanların çekilişe katılamaması bence bu çok adaletsiz. Ama bunu bile belli şartlarda aşabiliyorsun.
    Eğitimini tamamlamış maddi olarak iyi durumda olan ve dil bilen insanlara zaten farklı seçenekler var. Onların çekiliş harici yapabilecekleri bir çok yöntem var.
    Adı üstünde çekiliş 😄 Şartları kendimiz için daraltmayı istemek şans faktörünü yok eder. Bu da çekiliş olmaz. Biraz bencilce oluyor diye düşünüyorum(kesinlikle size söylemiyorum). Sahte pasaport veya yanlış bilgilerle başvurmakta bencil ve sorumsuzca.
    Sayın @orhancengizk size bol şanslar diliyorum.


  • Pasaport en büyük engel oldu bunlara

    Cidden istemeyen biri gidip de pasaport çikarmaz

    Pasaport çikarmanin evraklari toplamak , pasaport randevusu almak derken en az 2 -3 gün işi var bir de para harcayacaklar.

    Son 2 çekiliş sezonunda case number 25700 lerde kapatmiş arada Allah bilir kaç tane yanliş bilgiden veya başka sebepden elenen oldu . Bu senelerde 25000 rakamina kadar aradaki boşluklar azalacak inşallah .

    Bunlar hep gerçekten gitmek isteyenlere avantaj olacak


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum