Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba, ben daha önce bu başlıkta aynı soruyu sormuşdum ama başka insanlardan farklı cevaplar alıyorum o yüzden doğru bir cevabı bulmaya çalışıyorum ben uni okuyorum ve 2022 kazananıyım ds260 formunda university no degree seçmem söylendi bu başlıkda ancak university degree seçip bitirme tarihine formu doldurduğu tarihi yazanları gördüm hangisi doğru acaba 2022de mezun olacağım ben de university degree seçip bitirme tarihine formu doldurduğum tarihi mi yazayım?
    bir sorum daha var ben primary occupation kısmında student seçip okuduğum uninin bilgilerini mi yazmalıyım? @crazycells


  • merhaba dv22 talihlisiyim ds260 formunda 16 yaşımdan itibaren yaşadıgım yerleri yazarken youtube videosunda ilk sıraya 16 yasınızda yasadıgınız yeri yazın derken formun turkce acıklamalarında şuanki adresinizi ilk sıraya yazın diyor kafam karıştı sizce ilk sıraya eskimi yoksa şuanki yaşadıgım evin adresinimi yazmalıyım


  • merhaba dv22 talihlisiyim ds260 formunda 16 yaşındam itibaren yaşadığım adresleri yazarken youtubeda ki videoda ilk sıraya 16 yaşınızdan itibaren yaşadıgınız adresi yazın derken formun türkçe açıklamalarında ise ilk sıraya şuanki adresinizi ilk sıraya yazmalısınız diyor kafam karıştı sizce ilk olarak en eski adresimimi yazmalıyım arkadaşlar


  • @burakusa En güncel adresten eskiye doğru yazmanız gerekli.

  • ⭐⭐⭐

    @burakusa, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhaba dv22 talihlisiyim ds260 formunda 16 yaşındam itibaren yaşadığım adresleri yazarken youtubeda ki videoda ilk sıraya 16 yaşınızdan itibaren yaşadıgınız adresi yazın derken formun türkçe açıklamalarında ise ilk sıraya şuanki adresinizi ilk sıraya yazmalısınız diyor kafam karıştı sizce ilk olarak en eski adresimimi yazmalıyım arkadaşlar

    Arada 1 aydan fazla boşluk bırakmadan 16 yaşından itibaren bütün adresleri girip kaydettiğinizde sistem en güncel adresinizden eskiye doğru otomatik olarak sıraya diziyor zaten.


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaslar mulakata giderken ds260 formunun sadece barkodlu onay sayfasinin ciktisini goturecez dimi? Formun ciktisini almiyoruz yani.

  • ⭐⭐⭐

    @lilith666 Formu doldurdugunuz an ne durumda iseniz onu yazmalisiniz. Gelecekte olacak olaylari forma yazmamalisiniz.


  • @keysnambır şu anda okuyorum ama forumda öyle bir seçenek yok

  • ⭐⭐⭐

    @lilith666 En son mezun oldugunuz okul lise ise lise mezunu olarak yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @Aeroexpres Gösterebilirsiniz. Yalnızca alacağınız dökümde hisse senetlerinin ya da fonlarının o günkü değerini gösterdiğinden emin olun. Ayrıca mümkünse TL değerlerinin yanı sıra dolar değerlerinin yazması konsolos açısından fayda sağlar.

    İkinci sorunuzla ilgili olarak da henüz süreç başlamadığı için net bir şey söylemek zor. Beklemelisiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @robbie Evet. Barkodlu sayfa yeterli olacak.


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Sinan-Nalkaya, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Ben DV-2022 talihlisiyim, sahip olduğumuz pasaportlarla ilgili bir kaç problem yaşıyoruz. Bu konuyla ilgili yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

    1. Benim pasaportum Mayıs 2022 tarihinde bitmek üzere. Buda olası mülakat'a yeni pasaportla girmemi gerektiriyor. Bu durumda, yeni pasaport alıp bunu göndermiş olduğum DS-260 formunda belirtmeliymiyim? Eğer belirtmem gerekiyorsa, DS-260 formunda bu konuda düzeltme yapmam için nereyle irtibata geçmeliyim?

    2. Eşimin pasaportu Nisan 2021 tarihinde bitti. Bu durumda o da yeni pasaport alması gerekiyor. Fakat yanlış hatırlamıyorsam, DV-2022 başvurusu sırasında eşimin pasaport numarasını da girmiştim. Başvuru esnasında kullandığım pasaport numarası ile DS-260'ı doldururken (daha doldurmadım) kullanacağım pasaport numarası birbiriyle eşleşmeyecek. Bu durum bir probleme yol açar mı? Eğer evet ise, bu durumu nasıl düzeltebilirim?

    3. 1 yaşından küçük oğlum için formu doldururken, 'Pasaport' yerine 'Other Traveling Documents' seçeneğini seçtim (çünkü 5 yaşından küçüklerin pasaportu olamıyor diye hatırlıyordum fakat yanlış biliyormuşum). Fakat şu linkteki: https://travel.state.gov/content/travel/en/Intercountry-Adoption/Adoption-Process/immigrant-visa-process/filing-the-form-ds-260.html ibareye göre, oğlumun pasaportunu aldıktan daha sonra doldurmuş olduğum DS-260 formunu tekrar açtırıp, pasaport numarasını DS-260'a eklemem gerekiyormuş. Bunu nasıl yapabilirim?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    1. Pasaportunuzu guncellediginizde bunu bir daha sorun isterseniz, surecte nerede oldugunuza gore kiminle iletisime gecmeniz gerektigi degisecek.

    2. Eger talihli sizseniz, kendi basvurunuzda sadece kendi pasaportunuzun bilgilerini sagliyorsunuz. Dolayisiyla bir sorun yok.

    3. Yeni pasaport aldiktan sonra KCC ile iletisime gecip formlari actirip guncelleyebilirsiniz.

    Ailecek pasaportlarimizi yeniledik. Şuanki DV-2022 başvuru durumumuz şu şekilde,

    1. DS-260'ı doldururken eski pasaport numaramı kullanmıştım (DV-2022 çekilişine başvuru sırasında kullandığım pasaport numarası). DS-260 formunu 'submit' ettim, onun tekrardan açtırıp, pasaport numarasını güncellemem gereki. Bunu nasıl yapabilirim?
    2. Pasaport almadan önce, oğlumun DS-260 formunu da doldurup (other traveling documents'i seçerek) 'submit' etmiştim. Şimdi bu DS-260 formunu da açtırıp yeni pasaport numarasını girmem gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim?

    Teşekkürler


  • @KENOBİ-BEN

    Geçen senelerde geri dönüş mailleri 8.aylarda gelmeye başlamış

  • ⭐⭐⭐

    @Sinan-Nalkaya Her iki değişikliği de DS260 formlarınızı açtırarak yapabilirsiniz. Ancak formu açtırmak için atacağınız mailde pasaport değişikliği yapacağınız tüm aile üyelerini belirtmeyi unutmayın; yoksa yalnızca talihlinin formunu açıyorlar KCC.

    Diğer taraftan çekilişe katılırken kullandığınız pasaportu koruyun; evrak talebi geldiğinde onun da biyometrik sayfasını KCC'ye göndermeniz gerekecek.


  • @icf @bozer340 merhaba bende yeni farkettim sizin yazışmanızı okurken hata yaptığımı soyadı kısmnda, formu açtırdığınızda yazabilirseniz sevinirim.


  • @keysnambır cevap için teşekkürler:)


  • @ertevl saka gibi umarim herkesin hakki sakli kalir ve 2022 lerde kendi calendarinda interviewlerine giderler.Covid 19 pandemisinde konsolosluklarun resmen kapanmasina anlam veremedim gerekli saglik onlemleriyle isleyisine devam edebilirlerdi sadece kendilerini zor duruma soktular


  • @crazycells Merhaba verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, work&travel'a 2018 senesinde gitmiştim DS-2019 formu yanımda yok fakat vizede " NOT SUBJECT TO 212(E) TWO YEAR RULE " ibaresi var. Formun saklanması için formu göndermeden önce hemen çıktı mı almam gerekiyor yoksa mail olarak kendime gönderip mülakata gitmeden de mailden çıktısını alabiliyor muyum?


  • @emre34 tabiki formlar acilirsa mutlaka buraya yazacagim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum