Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ilk olarak >>

    kentucky consular center, nam-ı diğer KCC; sadece çeşitlilik vizesi (diversity visa) süreçlerini (Adjustment of Status - AOS hariç) daha hızlı ve sorunsuz yönetmek amacıyla dış işleri bakanlığı tarafından kurulmuş bir birimdir.
    department of states (DOS), KCC'yi aşağıdaki şekilde tanıtır resmi sitesinde;

    The annual Diversity Visa (DV) program run by the Department of State makes available up to 55,000 diversity immigrant visas each year to randomly selected entrants from eligible countries. The DV is run once a year, usually in October, and selectees are randomly chosen by computer, who then may apply for a diversity immigrant visa.

    The program is administered by the U.S. Department of State, Kentucky Consular Center (KCC) in Williamsburg, Kentucky.

    ⬇


    • KCC'nin asıl görevleri ve yetkileri nelerdir?

    KCC kısaca, DV çekilişi sonrası DV talihlilerinin sonuçlar açıklandıktan sonraki süreçlerini yönetmek ve uygun olan talihlileri mülakata kadar hazırlayıp, dosyalarını konsolsoluğa transfer etmekle görevlidir. KCC, talihlilerinin vize almasında kesinlikle yetkili bir departman değildir. talihlinin vize alıp alamayacağına, tamamen konsloslukluk tarafından karar verilmektedir.

    KCC sadece talihlilerin evrak süreçlerindeki uygunluğu, yine DOS tarafından belirlenen şekilde kontrol etmekle yükümlüdür. talihli, DV kuralları gereği, çekilişe uygun şekilde evraklarını KCC'ye iletir ve KCC, yaptığı kontroller sonrasında dosyayı konsolosluğa transfer ederek sürecini tamamlamış olur.

    eğer bir DV talihlisi, başvuru şartlarını yerine getiremiyorsa ve gerekli belgeleri KCC'ye istenilen zamanda ve istenilen şartlarda teslim edemiyorsa sürecine devam edemez. KCC bu süreçte, hiçbir şekilde inisiyatif hakkına sahip değildir. belirlenmiş kurallar çerçevesinde gerekli kontrolleri yaparak, talihliye vize mülakatına kadar eşlik eder ve görevini tamamlar.

    talihli; çekiliş şartlarında belirlenen kuralları çekilişe katıldığı an kabul etmiş sayıldığından, KCC tarafından gerek duyulduğunda iletişime geçilerek bilgilendirilir ve yapılan taleplere cevap vermesi beklenir. talihli tarafından mail ile verilen yanıtlara göre de talihlinin DV süreci, ya devam eder ya da etmez. bu tamamen talihlinin verdiği beyanlara ve evraklarının doğruluğu ile alakalıdır. KCC'nin buradaki rolü tamamen kontrol mekanizması olmasından geçer.


    • KCC, DV talihlisi ile ne zaman ve nasıl iletişime geçer?

    KCC'nin DV sürecindeki rolü, DV talihlisi DS260 formunu doldurup yasal göçmenlik sürecini başlattığında resmi olarak başlar. bütün regionlardaki talihliler için asıl görevleri, talihlilerin süreçlerini ileletebilmek üzere onlara evrak talebi (documents request), evrak onayı (documents approval) ve mülakat randevu bilgisi (2NL) göndermektir.

    KCC'nin evrak işleme şeması

    Screenshot_1.jpg


    Evrak Talebi (Document Request) 📩

    KCC, DS260 formunu dolduran talihlinin sürecine devam edebilmesi için onlardan destekleyici dökümanları mail yolu ile talep eder. bu talep, talihlinin case numarasına göre sırası geldiğinde istenir. bu destekleyici dökümanlar talihli tarafından istenilen formatta hazırlanır ve KCC'ye iletilir.

    ❗ bu evraklar, [email protected] adresine gönderilmelidir.

    Screenshot_1.jpg


    Otomatik Yanıt Mailleri (Auto Reply) 📩

    KCC ile iletişime geçilen her mail sonraası sistem, mailin kendilerine ulaştığına dair size bir alıntı mail gönderir. bu mail ort. 3 ~ 5dk içinde size ulaşır. bu mailin tek amacı, size yolladığınız mailin KCC tarafından teslim alındığını bildirmek içindir. eğer bu maili almıyorsanız gönderdiğiniz mail adresini kontrol edip tekrardan göndermeyi deneyin.

    ❗ bu maili hiçbir şekilde cevaplamayın.

    Screenshot_2.jpg


    Evrak Onayı (Document Approval) 📩

    DV talihlisi için en önemli adımlardan biri olan evrak onayı, KCC tarafından incelenen evrakların uygun olduğunu ve talihlinin artık mülakata hazır olduğunu belirtmek için gönderilir. bu mail talihlinin case numarasına göre erken ya da geç gelebilir. prosedürde 6 hafta içinde onaylanacağı belirtilen evraklar için bu süre baze kısa bazen daha uzun olabilir. telaş etmeyin..

    Screenshot_3.jpg


    2NL 📩

    eğer dosyaniz mülakata hazırsa, KCC size aşağıdaki maili gönderir ve sistemde gerekli kontrolü yapmanızı, artık mülakat bilgilerini belirlendiğini bildirir.

    11.PNG

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    KCC ile Nasıl İletişime Geçilir?

    DV talihlileri zaman zaman işlem yaptırmak için KCC ile iletişime geçmek zorundadır.
    bu genelde DS260 formunda değişiklik yapmak, bazen de süreçleri ile alakalı bilgi almak içindir.

    ➡ [email protected]

    mail adresi KCC ile iletişime geçmek için kullanılan tek mail adresidir. bu adres dışında, KCC'den bilgi alınabilecek başka bir mail adresi yoktur. bu mail adresiyle;

    • DS260 formunu açtırma (unlock)
    • genel bilgi almak
    • evrak talebi sorma
    • evrak onayı sorma
    • mülakat yeri değiştirmek gibi işlemleri yapabilirsiniz.

    🔔 KCC'nin sorgu maillere cevap verme süresi normal şartlarda 3~7gün arasındadır. ancak bu süre iş yoğunluğu, eleman eksikliği gibi sebeplerden uzayabilir.
    (bkz: DV2021 süreci)


    ⚠ unutmayın!

    KCC'ye göndereceğiniz bütün maillerde;

    ➡ mail başlığına case numnarası
    ➡ mail içeriğine ad-soyad / case number / doğum tarihi bilgileri kesinlikle eklenmelidir.


    KCC'ye gönderilen her mail sonrası sistem size aşağıdaki maili gönderir.
    bu mail, gönderdiğiniz mailin onlara ulaştığını gösteren otomatik bir yanıt mailidir.
    hiçbir şekilde bu maili cevaplamayın!

    Screenshot_2.jpg


    ➡ ☎ 0016065467500

    bu numara KCC ile iletişime geçmek için kullanılabilecek bir diğer yoldur. geçen senelerde telefonlara cevap veren KCC, eylül 2020 tarihinden beri hiç bir şekilde cevap vermemektedir.


    ➡ [email protected]

    bu mail adresi, DV talihlilerinin evrak talebi (documents request) sonrası evraklarını KCC'ye gönderecekleri mail adresidir. bu adresi, sadece ve sadece evrak göndermek için kullanmanız gerekir. göndreceğiniz evraklar .pdf ya da .jpeg formatında max 30mb olmalıdır. bu mail adresi bunun dışında hiçbir iletişim aracı değil, sadece evrak gönderimi için bir araçtır.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DS260 Formunu Açtırmak (DS260 Unlock)

    🔓

    DV talihlilerinin süreçleri, DS260 formunun doldurulması ile başlar.
    talihlilerden beklenen, bu formun tek seferde ve en doğru şekilde doldurulmasıdır. burada verilen bilgilerin doğru olması, talihlinin süreci için oldukça önemlidir. bu yüzden asıl olan sakin ve acele etmeden formu doldurmak ve submit etmektir.

    form doldurulması sırasında yapılan büyük hatalar (yanlış yazılan ad-soyad, pasaport no, eş/çocuk bilgileri, vatandaşlık bilgileri, yasal durum bilgileri, mahkeme bilgileri vb. ) ya da süre devam ederken yaşanan değişiklikler (evlilik, doğum, ölüm, boşanma vb.) var ise form açtırılmalı ve gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

    🖇 bunun dışında yapılan ufak hatalar (adres bilgisinde kapı numarası, okul adında harf hatası, iş yeri bilgisinde adres detayı, meslek bilgisinde sektör detayı vb.) formu açtırmak tavsiye edilmemektedir. ama elbette karar her zaman talihlinin kendisine aittir.


    DS260'ı açtırmak (unlock) için 🔓

    [email protected] adresine


    e-mail başlığına: case numaranız (örnek: 2021EU00012345) / Unlock request

    email içeriğine:

    Name-surname: firstname (middlename) lastname
    Case Number: (örnek: 2021EU00012345)
    Date of Birth: ay/gün/yıl

    Dear Sir/Madam,

    Please unlock my DS260 form as I would like to make some revisions.

    Thank you.*


    💡 eğer değişiklikleri bütün aile bireyleri için yapacaksanız ilgili metne "for all family members" ifadesini eklemeyi unutmayın!
    (Please unlock my DS260 form for all family members as I would like to make some revisions)


    normal süreçte formunuz 3~5 gün içinde açılır ve size bununla ilgili bir mail gelir. lütfen siz de gönderdikten sonraki 3. gün sisteme girip formunuzun açılıp açılmadığını kontrol edin. bazen mail gelmediği / spam mail kutusuna düşme durumu olabilir.

    unutmayın!
    DS260 formunu sadece gerekli durumlarda açtırmaya özen göstermek her zaman en doğru olandır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Dosya Transferi'nde (Case Transfer) KCC'nin Rolü

    dosya transferi = case transfer = mülakat yeri değişikliği

    DV talihlileri, eğer gerekli şartları sağlıyorlarsa çekilişe katıldıkları ülkeden başka bir ülkede vize mülakatı yapma şanslarına sahiptirler. ancak bu ihtimal, talihlinin güncel yasal oturum durumu ve mülakat yeri değiştirmek istediği konsolosluğun kapasitesi ve onayına göre şekillenecektir.

    bu işlem için önemli olan ilk gereklilik, dosya taşımak istediğiniz konsolosluğun bulunduğu ülkede ikamet etmeniz ve yasal oturum sahibi olmanızdır.

    DV2022 mali yılında bir çok arkadaşımız oturumsuz şekilde dünyanın bir çok yerine dosyalarını taşıyıp mülakat alabildiler. bu daha önce tecrübe etmediğimzi bir durum olsa da DV2022 mali yılında gerçekleşti ve ankara'da mülakat alamayan arkadaşlarımız, dosyalarını taşıdıkları konsolosluklarda mülakat alıp vizelerine kavuştular. bu her mali yılda olur mu bilinmez ancak; yine de denemekte fayda olduğunu düşünüyoruz.


    dosya transferi 2 ana başlıkta şekillenir;

    ilk olarak bu iletideki mail tiplerini incelememiz gerekir.

    3.tip maili alan alıp DOCQ olan talihliler

    3) DOCQ: Hem ana talihli hem de varsa diğer aile üyelerinin DS260 kontrolleri bitmiş dosya statüsü. Eski sistemde evrak isteğine karşı bütün evraklar alınmış her şey tamamlanmış duruma karşılık düşüyor. Eskiden bu aşamaya gelenlere otomatik evrak onayı maili gönderiliyordu (Congratulations! Our records indicate that your case is ready to be scheduled..) diye. Yeni sistemde otomatik gönderim yapılmıyor, onun yerine eğer sorgulama yapılırsa ve dosya bu statüdeyse 3. Tip email ile cevaplıyorlar (Records indicate you have submitted a complete and valid DS260 application...) diye başlayan mail

    1- DOCQ Olunmamışsa

    DV talihlisi DOCQ olmamışsa yapması gerekenler aşağıdaki gibidir;

    • Dosyanızı taşımak istediğiniz ülkede ikamet ediyor olmanız.

    eğer dosyanızı bir ülkeye taşımak istiyorsanız sizden beklenen o ülkede yasal olarak ikamet ediyor olmanızdır.

    • KCC'ye dosyasını taşımak istediği ile alaklı mail atmanız.

    [email protected] adresine atacağınız bu mailde oturumunuz bulunan ve mülakat yapmak istediğiniz ülkeye ait yasal oturum evraklarınızın (pasaport, oturum kartı vb.) taranmış hallerini pdf. formatında, o ülkedeki adresinizi ve kişisel bilgilerinizi (ad-soyad, doğum tarihi, case number) bulunduğundna emin olun!

    • DS260 formunu güncellemek

    KCC'den gelen onay mailine istinaden DS260 formundaki adresinizi, mülakatınızı yapacağınız yerdeki adresini olacak şekilde güncellemelisiniz.

    bu işlemler sonucunda KCC, talihliye mülakat yerinin değiştiğine dair mail atar.


    2- DOCQ Olunmuşsa

    DV talihlisi DOCQ olmuşsa artık KCC, talihlinin süreci için bir işlem yapmaz ve süreci konsolosluk tarafından yapılmasını talep eder. burada yapılması gereken, talihlinin ilgili konsolosluğa ulaşıp dosyasını yine ilgili oturum evrakları ile talepte bulunarak ilerletmesidir.

    bu talepten sonra konsolosluk uygun görürse mülakatınızı orada yapabileceğinizi açıklayan onay maili gönderecektir.

    ⚠ unutmayın ki!
    konsolosluğun dosyanızı kabul etmesi; konsolosluğun yoğunluğu, siyasi durum, yerel sebepler vb. durumlara göre değişebilir.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Emeğinize sağlık çok bilgilendirici olmuş.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan elinize saglik.


  • Emeğinize sağlık çok net ve açıklayıcı olmuş.

  • ⭐⭐⭐

    @gucarslan muhteşem bir kaynak olmuş, ellerinize ve emeklerinize sağlık.


  • Konu için tekrar teşekkürler. Benim durumum şu şekilde belki ilerideki arkadaşlara faydası olur yok göstermesi açısından. Ben 4 senedir Rusya'da ikâmet ediyorum green card başvuru formunda Türk vatandaşı olduğum için Türkiye kotasından kazandım. Fakat ikamet yerim şuan Moskova olduğu için kazanadığımı gösteren sayfada Türkiye mülakat yeri Moskova yazıyor. Süreci burdaki konsolosluk kapali olduğu için Ankara'ya taşımak istiyorum yukarıda taşımak istediğiniz ülkede yaşıyor olmanız diye belirtilmiş yada yasal oturum. Bu koşullarda ben Türkiye de yaşamadığım için mülakat yerimi değiştiremiyor muyum? Ds 260 formunda mülakat yerini Ankara olarak işaretledim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fıratsky, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)

    Konu için tekrar teşekkürler. Benim durumum şu şekilde belki ilerideki arkadaşlara faydası olur yok göstermesi açısından. Ben 4 senedir Rusya'da ikâmet ediyorum green card başvuru formunda Türk vatandaşı olduğum için Türkiye kotasından kazandım. Fakat ikamet yerim şuan Moskova olduğu için kazanadığımı gösteren sayfada Türkiye mülakat yeri Moskova yazıyor. Süreci burdaki konsolosluk kapali olduğu için Ankara'ya taşımak istiyorum yukarıda taşımak istediğiniz ülkede yaşıyor olmanız diye belirtilmiş yada yasal oturum. Bu koşullarda ben Türkiye de yaşamadığım için mülakat yerimi değiştiremiyor muyum? Ds 260 formunda mülakat yerini Ankara olarak işaretledim

    TC vatandasiysaniz sorun yasamamaniz lazim. Sonucta vatandasi oldugunuz ulkeye dilediginiz zaman, sorunsuzca girebilirsiniz.


  • @crazycells, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)

    @Fıratsky, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)

    Konu için tekrar teşekkürler. Benim durumum şu şekilde belki ilerideki arkadaşlara faydası olur yok göstermesi açısından. Ben 4 senedir Rusya'da ikâmet ediyorum green card başvuru formunda Türk vatandaşı olduğum için Türkiye kotasından kazandım. Fakat ikamet yerim şuan Moskova olduğu için kazanadığımı gösteren sayfada Türkiye mülakat yeri Moskova yazıyor. Süreci burdaki konsolosluk kapali olduğu için Ankara'ya taşımak istiyorum yukarıda taşımak istediğiniz ülkede yaşıyor olmanız diye belirtilmiş yada yasal oturum. Bu koşullarda ben Türkiye de yaşamadığım için mülakat yerimi değiştiremiyor muyum? Ds 260 formunda mülakat yerini Ankara olarak işaretledim

    TC vatandasiysaniz sorun yasamamaniz lazim. Sonucta vatandasi oldugunuz ulkeye dilediginiz zaman, sorunsuzca girebilirsiniz.

    Teşekkür ederim umarım ama bu, süreci, deneyimleyeceğiz


  • @gucarslan çok teşekür ederim başkanım


  • Çok aydınlatıcı bilgiler emeğinize sağlık


  • Merhabalar,kcc hangi belgeleri istiyor acaba?,iyi günler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cycraft sorduğun soru hangi vize türü için acaba eğer green kart içinse ozaman aşağıdaki linkten öğrenebilirsin. Belgelerden önce green kart için konuşuyorum önce DS260 bir form dolduracaksın ondan sonra ds260 doldurduğun bilgilerin ispat etmek için de evrak göndereceksin.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları?page=1


  • @Cycraft, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)

    Merhabalar,kcc hangi belgeleri istiyor acaba?,iyi günler.

    Alttaki konunun ilk iletisine bakınız.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri?page=1


  • Dosya transferi hakkında bir sorum var.

    Örneğin mülakat konumu Ankara olan birisi evrak onayı aldıktan sonra, mülakat konumunu Berlin'e taşırsa ve KCC'ye gönderdiği onaylamış evraklarda Türkçe olanlar varsa yeniden evrakları İngilizce olarak göndermesi talep ediliyor mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum