Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• @Gigi08, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar. Aklıma takılan bazı noktalar için fikrinizi merak ediyorum.
    İlk olarak Excel tablosunu incelediğimde KCC'den evrak talebi 39XXXlere gelmiş olduğunu görüyorum. Fakat forumu inceleyince yoğunlukta olarak 20XXXlerde olduğu bilgisini edindim. Acaba Excel tablosunda bir yanlış doldurma söz konusu olabilir mi ya da ben mi yanlış yorumladım? Eğer 30XXXlerde olan ve evrak talebi gelmiş olan varsa buradan yazabilir mi?
    İkinci olarak gideceğim yer kesin olmadığı için DC260'ı doldururken o kısmı boş bıraktım. KCC'den gelen evrak talebinden sonra formu açtırmayı planlıyorum. Acaba boşa zaman mı kaybediyorum diye düşünüyorum. Bu konuda konsolosluğun yeni açılmasını da baz aldığımızda tavsiyeleriniz nelerdir?
    Üçüncü olarak da 31XXXlere sıra gelmesinin olasılığının düşük olduğunun farkındayım. Excel'de 31XXX kadar 563 kişinin Türkiye'den katıldığını düşünürsek konsolosluk Eylül ayının sonuna kadar her ay en az 200 başvuruyu işleme alabilir mi? Bu konuda düşünceleriniz nelerdir? Diğer vize türlerinin de bugün açılması GC sürecini yavaşlatır mı?
    Şimdiden yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Merhaba;
    KCC ya evrak talebi yapmıyor ya da çok geç yapıyor. Bu sebeple goodluck davasında avukatımız evrak talebi beklemeden evraklarınızı gönderin diye bize bilgi verdi. Ben zaten ondan da önce göndermiştim. Zaten geçen yıl evrak talebi istemeden yollayanların evrakları onaylandı ve hatta mülakat alanlar var. Bu sebeple beklemeden evraklarınızı göndermenizi öneririm.

• @borai, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

10 Mayıs tarihinde "Siz istemiyorsunuz ama evrakları göndereyim mi artık ne yapayım?" diye attığım maile dönüş aldım. Şu adrese, şu formatta gönderebilirsiniz diye cevap verdiler. İlk mesajdaki istenen evraklar haricinde bir şey yoktur diye düşünüyorum.

Sadece ben GC çıktığı zaman ve DS formunu doldururken çalışmıyordum, şansıma da bugün işe başladım. Sorun olur mu bu durum sizce bugün yarın evrakları toparlayıp göndersem? Yoksa güncelleme yaptırmam şart mıdır?

şart değil. siz evraklarınızı gönderin talep edildiği gibi..
    bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@TR35, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Selamlar, AIS kaydı oluşturmaya çalışıyorum fakat geçen hafta perşembe günü mülakat davet maili gelmesi rağmen ve statüm Transit'den Ready'ye geçmiş olmasına rağmen CN için "mülakat için hazır değil " diyor, AIS kaydı oluşturan varmı? tşk.

merhaba. gruptaki diğer arkadaşımız da sizin gibi oluşturamadı.
    geçen senelerden de aşina olunan bir durummuş, sisteme bazen geç düştüğü oluyormuş.
    ama büyük bir sıkıntı değil AIS kaydı. mülakattan 1 gün önce bile doldursanız olur.
    gruptan başaran arkadaşlar olursa size de bilgi vereceğim..

• Arkadaşlar KCC'den evrak talebi gelmedi fakat katıldığım davanın benle ilgilenen avukatı evraklarımı göndermem gerektiğini bildiren bir mail attı.
    Evraklar hakkında bi kaç sorum olacak;
    Polis belgesi (Adli sicil kaydı) nı e-devlet üzerinden İngilizce aldım onda sıkıntı yok ama diğer belgeler Doğum( vukuatlı nüfus kayıt örneği) ve Askerlik belgesini Türkçe veriyor e-devlet ten '' Askerlik durum belgesi '' haricinde orjinal 'Terhis Belge'm mevcut bunlarıda İngilizceye cevirtmek zorundamıyız..?

• @Onur37 merhaba. ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın!
    mülakata ankara'da girecekseniz evraklarınız türkçe olabilir.

bu başlığın ilk iletisinde evraklarla ilgili bütün detayları bulabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri?page=1

• @TR35, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Selamlar, AIS kaydı oluşturmaya çalışıyorum fakat geçen hafta perşembe günü mülakat davet maili gelmesi rağmen ve statüm Transit'den Ready'ye geçmiş olmasına rağmen CN için "mülakat için hazır değil " diyor, AIS kaydı oluşturan varmı? tşk.

Haziran sonuna dogru bir daha deneyin. Bir problem oldugunu sanmiyorum.

Merhabalar. Aklıma takılan bazı noktalar için fikrinizi merak ediyorum.
    İlk olarak Excel tablosunu incelediğimde KCC'den evrak talebi 39XXXlere gelmiş olduğunu görüyorum. Fakat forumu inceleyince yoğunlukta olarak 20XXXlerde olduğu bilgisini edindim. Acaba Excel tablosunda bir yanlış doldurma söz konusu olabilir mi ya da ben mi yanlış yorumladım? Eğer 30XXXlerde olan ve evrak talebi gelmiş olan varsa buradan yazabilir mi?
    İkinci olarak gideceğim yer kesin olmadığı için DC260'ı doldururken o kısmı boş bıraktım. KCC'den gelen evrak talebinden sonra formu açtırmayı planlıyorum. Acaba boşa zaman mı kaybediyorum diye düşünüyorum. Bu konuda konsolosluğun yeni açılmasını da baz aldığımızda tavsiyeleriniz nelerdir?
    Üçüncü olarak da 31XXXlere sıra gelmesinin olasılığının düşük olduğunun farkındayım. Excel'de 31XXX kadar 563 kişinin Türkiye'den katıldığını düşünürsek konsolosluk Eylül ayının sonuna kadar her ay en az 200 başvuruyu işleme alabilir mi? Bu konuda düşünceleriniz nelerdir? Diğer vize türlerinin de bugün açılması GC sürecini yavaşlatır mı?
    Şimdiden yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Beklemeden evraklari gonderin bence de. Eksik adres icin bir email yazip, adresi email'de belirtip bunu forma yazmalarini veya sizin yazmaniz icin formu acmalarini isteyebilirsiniz.

• @gucarslan Teşekkür ederim . :) Son sorum Yunanistan'dan adli sicil kaydı aldım bunu İngilizce çevirteceğim çevirinin nasıl olması gerekiyor ? Tercüme bürosundan basit bi tercüme yeterli midir yoksa apostille şart mı ? Burada çeviriyi avukat imzalı apostille de yapıyorlarmış fiyat farkıda var sanırım o yüzden soruyorum.

• @Onur37, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@gucarslan Teşekkür ederim . :) Son sorum Yunanistan'dan adli sicil kaydı aldım bunu İngilizce çevirteceğim çevirinin nasıl olması gerekiyor ? Tercüme bürosundan basit bi tercüme yeterli midir yoksa apostille şart mı ? Burada çeviriyi avukat imzalı apostille de yapıyorlarmış fiyat farkıda var sanırım o yüzden soruyorum.

apostile gerek yok. (bu arada resmi belgelere apostil vurdurmanin bedava olmasi lazim)

tercume burosuna "certified translation" demeniz yeterli.

• @kingocali, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@gucarslan Ohooo, ben o başlığı gördüm de, ikna bile oldum 🙂

Glazer'ın kariyerini, dava detaylarını ve müvekkilden istediklerini ferah zamanımda detaylıca inceleyeceğim ama, en azından, 500 Dolar sorun olmayacak gibi gözüküyor. Geri kalan detaylar da aklıma yatarsa, olur bu iş. Ben de kararımı, neden ve sonuçlarıyla buradan paylaşırım.

Her zamanki gibi, elinize, emeğinize sağlık 🙏🏻

Ben zaman bulabilene kadar, davaya katılımın son günü gelmiş, çatmış. Yine olur mu diye bir zorladım ama, önce bir eligibility questionnaire dolduruluyor. Avukatlar o questionnaire'de verdiğiniz cevapları beğenirlerse sizinle iletişime geçip, sizin davaya katılmanıza izin veriyor. Bugüne kadar gördüğümüz davalar gibi değil.

Glazer'ların tiplerini gözüm tutmadı (Ama bu hatayı Curtis Morrison'ın davasına katılmamaya karar verirken de yapmıştım). Eğitimlerini tuttu. Davanın sunduğu çözüm önerisi ve değer teklifi de makul. ImmPact Litigation Team'in benim görüştüğüm avukatı, Goh v. Blinken davasının olası sonuçlarından birinin, mülakatın açık ve nispeten boş olan başka bir konsolosluğa taşınabilmesi olduğunu söylemişti -- ki, kendi beyanına göre, bu cevabı davanın avukatlarına danışarak vermişti. Şimdi tekrar Goh v. Blinken davasının dava dilekçesine baktım. Avukatların açıkça mülakat yerinin değiştirilmesini talep eden bir çözüm önerisi yok.

Özetle, geç kalmamış olsam, Glazer'ların "DV2021 Regulatory Challenge Litigation" davasına katılmak isterdim. Eligibility Questionnaire'i ne olur, ne olmaz diye doldurdum. Kendilerinden "Eligible'sın ama, geç kaldın" cevabını alırsam ve ileride davaya bir tur daha katılımcı kabul ederlerse, bu davaya da katılacağım.

Davaya zamanında katılmayı beceremedim ama, en azından, kararımı paylaşma sözümü tutmuş olayım. Saygılar...

• sn. @kingocali merhaba,
    bizden bir arkadaş bu davaya katıldı. kendisinden detayları alıp ilgili dava başlığına aktarmaya çalışacağım. umarım faydası olur..

• @rayen Evrakları gönderdim. Öneriniz için çok teşekkür ederim.

• @crazycells Teşekkür ederim önerileriniz üzerine evrakları gönderdim. Evrak onayı gelmeden mi eksik evraklar için email göndermemi tavsiye edersiniz yoksa onayı beklemeli miyim?

@crazycells Teşekkür ederim önerileriniz üzerine evrakları gönderdim. Evrak onayı gelmeden mi eksik evraklar için email göndermemi tavsiye edersiniz yoksa onayı beklemeli miyim?

Bence direkt email yazip gonderin, formu actiklari zaman da hemen degisikligi yapip formu hizlica tekrar gonderin.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

sn. @kingocali merhaba,
    bizden bir arkadaş bu davaya katıldı. kendisinden detayları alıp ilgili dava başlığına aktarmaya çalışacağım. umarım faydası olur..

16 Haziran'da (davaya son katılım tarihinden bir gün sonra), Nicolette Glazer'dan, formlar, sözleşme, ödeme ve ifade gibi tüm formaliteleri 19 Haziran'a kadar tamamlamam halinde, davaya hala dahil olabileceğime dair bir e-mail aldım. An itibariyle bütün formaliteleri tamamladım. Glazer'lardan herhangi bir eksiğim olduğuna dair bir mesaj gelmediği takdirde, Glazer davasına benim de katılmış olduğumu söylemek yanıltıcı olmayacaktır diye tahmin ediyorum.

Edit: Başka davalarda da davacı olmaya izin verilen, tabiri caizse, onları "tamamlayıcı" nitelikteki DV2021 Regulatory Challenge Litigation isimli davaya katıldım. Zira, halihazırda Goh v. Blinken davasının da davacısıyım.

• Arkadaşlar merhaba, dosya numaram 94xxlerde fakat hala onay maili almadım. Endişelenmeli miyim? Onay maili tam olarak nasıl oluyor, neyle başlıyor? Bu durumla ilgili beklemekten başka bir şey yapmamı önerir misiniz?

• @Gigi08 Rica ederim umarım kısa sürede onaylanır. Biz Mart ayında gönderdik evrakları daha current olmadan. Bakalım bir işe yarayacak mı ? Süreçte başarılar dilerim.

• @eneseneskargi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Arkadaşlar merhaba, dosya numaram 94xxlerde fakat hala onay maili almadım. Endişelenmeli miyim? Onay maili tam olarak nasıl oluyor, neyle başlıyor? Bu durumla ilgili beklemekten başka bir şey yapmamı önerir misiniz?

merhaba onay maili şu şekilde başlıyor;
    Congratulations! Our records indicate that your case is ready to be scheduled for an interview when your case number becomes current and appoinments are available.......

Ben sizin yerinizde olsam KCC'ye evraklarımın durumunu sorardım. Hatta her hafta. Benim evraklarımı gönderdikten 6 hafta sonra başladım sormaya ve nihayetinde tamam evraklarını aldık işliyoruz diye bir cevap yolladılar ve emin oldum. Bence sormaktan çekinmeyin derim. Davaya katıldınız mı?

• @kingocali Hayırlı olsun hocam. 🙂

• @eneseneskargi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Arkadaşlar merhaba, dosya numaram 94xxlerde fakat hala onay maili almadım. Endişelenmeli miyim? Onay maili tam olarak nasıl oluyor, neyle başlıyor? Bu durumla ilgili beklemekten başka bir şey yapmamı önerir misiniz?

merhaba. evrak onayları dün itibariyle 9050'de.
    yakında size de gelecektir.. beklemeye devam edin lütfen.

Benzer Başlıklar

• -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k