[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@Gigi08, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells Teşekkür ederim önerileriniz üzerine evrakları gönderdim. Evrak onayı gelmeden mi eksik evraklar için email göndermemi tavsiye edersiniz yoksa onayı beklemeli miyim?
Bence direkt email yazip gonderin, formu actiklari zaman da hemen degisikligi yapip formu hizlica tekrar gonderin.
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
sn. @kingocali merhaba,
bizden bir arkadaş bu davaya katıldı. kendisinden detayları alıp ilgili dava başlığına aktarmaya çalışacağım. umarım faydası olur..16 Haziran'da (davaya son katılım tarihinden bir gün sonra), Nicolette Glazer'dan, formlar, sözleşme, ödeme ve ifade gibi tüm formaliteleri 19 Haziran'a kadar tamamlamam halinde, davaya hala dahil olabileceğime dair bir e-mail aldım. An itibariyle bütün formaliteleri tamamladım. Glazer'lardan herhangi bir eksiğim olduğuna dair bir mesaj gelmediği takdirde, Glazer davasına benim de katılmış olduğumu söylemek yanıltıcı olmayacaktır diye tahmin ediyorum.
Edit: Başka davalarda da davacı olmaya izin verilen, tabiri caizse, onları "tamamlayıcı" nitelikteki DV2021 Regulatory Challenge Litigation isimli davaya katıldım. Zira, halihazırda Goh v. Blinken davasının da davacısıyım.
-
Arkadaşlar merhaba, dosya numaram 94xxlerde fakat hala onay maili almadım. Endişelenmeli miyim? Onay maili tam olarak nasıl oluyor, neyle başlıyor? Bu durumla ilgili beklemekten başka bir şey yapmamı önerir misiniz?
-
@Gigi08 Rica ederim umarım kısa sürede onaylanır. Biz Mart ayında gönderdik evrakları daha current olmadan. Bakalım bir işe yarayacak mı ? Süreçte başarılar dilerim.
-
@eneseneskargi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Arkadaşlar merhaba, dosya numaram 94xxlerde fakat hala onay maili almadım. Endişelenmeli miyim? Onay maili tam olarak nasıl oluyor, neyle başlıyor? Bu durumla ilgili beklemekten başka bir şey yapmamı önerir misiniz?
merhaba onay maili şu şekilde başlıyor;
Congratulations! Our records indicate that your case is ready to be scheduled for an interview when your case number becomes current and appoinments are available.......Ben sizin yerinizde olsam KCC'ye evraklarımın durumunu sorardım. Hatta her hafta. Benim evraklarımı gönderdikten 6 hafta sonra başladım sormaya ve nihayetinde tamam evraklarını aldık işliyoruz diye bir cevap yolladılar ve emin oldum. Bence sormaktan çekinmeyin derim. Davaya katıldınız mı?
-
@kingocali Hayırlı olsun hocam. 🙂
-
@eneseneskargi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
merhaba. evrak onayları dün itibariyle 9050'de.
yakında size de gelecektir.. beklemeye devam edin lütfen. -
süreci takip eden herkese bol şans dosya numaram yüksek olmasına rağmen evraklarımı göndermelimiyim gönderdikten sonra akabinde numaram current oldu ama evrak talebi almadım gibi bi mesaj atsam olurmu (daha önce hiç mail atmadım kccye cn yüksek olduğu için) benim evraklarım pasaport nüfus kayıt örneği askerlik durum belgesi ve adli sicil kaydı fakat e devletten bu evrakları alırken sadece adli sicil kaydı yabancı ülkeye ibaresiyle ingilizce olarak alınabiliyor ben bunu ingilizce aldım ama diğerleri türkçe hepsini türkçemi göndermeliyim
-
@janhord mail atsanız bile minimum 30 günde cevap yazıyorlar. Zaman kaybetmeden evraklarınızı yollayın. Bu başlığın ilk sayfasını inceleyin.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri?page=1
-
@janhord, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
süreci takip eden herkese bol şans dosya numaram yüksek olmasına rağmen evraklarımı göndermelimiyim gönderdikten sonra akabinde numaram current oldu ama evrak talebi almadım gibi bi mesaj atsam olurmu (daha önce hiç mail atmadım kccye cn yüksek olduğu için) benim evraklarım pasaport nüfus kayıt örneği askerlik durum belgesi ve adli sicil kaydı fakat e devletten bu evrakları alırken sadece adli sicil kaydı yabancı ülkeye ibaresiyle ingilizce olarak alınabiliyor ben bunu ingilizce aldım ama diğerleri türkçe hepsini türkçemi göndermeliyim
Sürece devam etmek istiyorsanız belgelerinizi göndermeniz gerekli.
Belgelerinizi İngilizce ve ya Türkçe olarak gönderebilirsiniz. -
@janhord, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Dosya numaram 38 bin küsur. Numaramın Haziran itibariyle "current" olacağı Mayıs'ta açıklandı. 39 binli dosya numaralarından bile evrak talebi almış bulunanlar olduğu için, 3 Mayıs'ta KCC'ye "Bana evrak talebi gelmedi" e-mail'i attım. 1 Haziran'da, Mike diye bir KCC çalışanı, zaten kendilerine 8 ay süre vermemişim ve kendileri benimkinden sonraki numaralara bile evrak talebi göndermemiş gibi, "Bize başvurunu işlemek için birkaç hafta süre ver" otomatik e-mail'ini gönderdi. 2 hafta daha bekledim. 15 Haziran'da, evrak talebi almadan, tam da söylediğiniz belgeleri, tam da söylediğiniz şekilde (İngilizce'si olanları İngilizce; olmayanları Türkçe) gönderdim. Devam eden davaların, müvekkillerini adam yerine koyup, onlara gerçekten hizmet veren avukatları da, müvekkillerine, evrak talebi beklemeden evraklarını göndermelerini söylüyorlar.
DS-260 formunda, mülakat yerinizi Ankara olarak seçtiyseniz, İngilizce alabildiğiniz belgeleri İngilizce, alamadıklarınızı Türkçe olarak göndermeniz yeterli. Mülakat yeriniz başka bir yerse, belgelerinizin tamamını İngilizce'ye çevirtmeniz gerekiyor.
-
@rayen çok teşekkürler, evet goodluck davasındayım :)
-
@gucarslan çok teşekkür ederim.
-
Merhaba arkadaşlar vizemin alt tarafındaki bir açıklama nin anlamini çözemedim gerci @gucarslan hocam açikladı ama ben genede gruba da sorayim dedim ..hangi başlığa yazacağımı da tam bulamadım ama ... alttaki yazı soyle
Annotation**
NIE under all P.P.s on Novel CoronavirusVize sayfasında böyle birsey olurmu ki aklıma takılan coronavirus !!!!
-
@kingocali merhabalar belgeleri İngilizce'ye cevirtmek icin nasıl bir yol önerirsiniz, yani noterden mi oluyor, yeminli tercüman mi çeviriyor, bu konuda bilginiz var mı acaba ve tercüman isim onerisi
-
@Ahsen-Keser, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@kingocali merhabalar belgeleri İngilizce'ye cevirtmek icin nasıl bir yol önerirsiniz, yani noterden mi oluyor, yeminli tercüman mi çeviriyor, bu konuda bilginiz var mı acaba ve tercüman isim onerisi
Sorduğunuz soruların cevaplarını şu başlığın ilk iletisinde bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri
Özetle, yeminli tercüman çevirmeli. Noter onayına gerek yok. Size en yakın notere gidip, hangi yeminli tercümanla çalıştığını öğrenebilirsiniz.
-
@aydın-t, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba arkadaşlar vizemin alt tarafındaki bir açıklama nin anlamini çözemedim gerci @gucarslan hocam açikladı ama ben genede gruba da sorayim dedim ..hangi başlığa yazacağımı da tam bulamadım ama ... alttaki yazı soyle
Annotation**
NIE under all P.P.s on Novel CoronavirusVize sayfasında böyle birsey olurmu ki aklıma takılan coronavirus !!!!
sizi direkt olarak ilgilendirmiyor aslinda, giriste veya seyahat sirasinda sorun yasamayin diye koyuyorlar. Kendileri icin bir bilgi yani :)
"national interest exception" oluyor acilimi... Acaba Turkiye'deki DV vizelerine de koyacaklar mi... eger koymazlarsa Schengen baniyla ilgili olarak sizin vizenize eklediklerine kanaat getirebiliriz sanirim.
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Annotation**
sizi direkt olarak ilgilendirmiyor aslinda, giriste veya seyahat sirasinda sorun yasamayin diye koyuyorlar. Kendileri icin bir bilgi yani :)
"national interest exception" oluyor acilimi... Acaba Turkiye'deki DV vizelerine de koyacaklar mi... eger koymazlarsa Schengen baniyla ilgili olarak sizin vizenize eklediklerine kanaat getirebiliriz sanirim.
Hocam bağışlayın ama anlamadım coronaviris ibaresi aklıma takıldı giriş ve çıkışta nasıl bir kolaylık veya sorun olmasın... benim aklıma asi filan geldi belki çok saçma ama bunun asi vn alakası yok değil mi ...tekrardan teşekkürler
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Annotation**
Hocam bağışlayın ama anlamadım coronaviris ibaresi aklıma takıldı giriş ve çıkışta nasıl bir kolaylık veya sorun olmasın... benim aklıma asi filan geldi belki çok saçma ama bunun asi vn alakası yok değil mi ...tekrardan teşekkürler
Türkçe meali şu oluyor: Koronavirüs sebebiyle bazı kısıtlamalar var ve siz bu vizeyle bazı kısıtlamalardan muafsınız.
-
@smartcells Oooooo super sikinti olacak birsey değilse çok iyi hocam Allah razı olsun çok çok teşekkürler 👍🙂
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum