Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @Ali-Yüksel, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. 4 kişilik bir aileyiz. Talihli eşim. Ailede 3 kişide 10 yıllık abd turist vizesi var. 1 kızım da abd de ünv. okuyor. Onunda F1 vizesi var.
    Mülakata abd de girebiliyormuyuz? Orayı tercih edebilirmiyim?
    Oturum izni mi olması gerekiyor hepimizin?
    Aynı zamanda kızımın 21 yaş sorunu da var. Aksi halde hep beraber Ankara'da girecez. Kızım da mülakata girmek için gelip dönecek. teşekkrler.

    Turist vizesiyle ABD'ye ancak kisa sureli seyahat amaciyla girebilirsiniz. Turist vizesinin "gocmenlik islemleri icin ABD'ye girme" amacli bir kullanimi yok maalesef.

    Fakat F1 vize sahibi ABD'ye okumak icin girip, gocmenlik islemleri icin de basvuruya ABD'de devam edebilir. Mumkunse F1 vizesi ile girisini DS-260 formunu doldurmadan yapsin. Vizeleri kullanirken, kurallara ne kadar uyarsaniz sorun yasama ihtimaliniz o kadar azalir.


  • @ganzo, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhabalar . formda sosyal medya hesapları kısmında facebook ve instagram kullanıcı adımı bulabildim. Bu sosyal medya hesaplarında aynı kullanıcı adına izin verilmiyor diye biliyorum. ancak Linkedın daha formal oldugu için kullanıcı adı yerine isim ve soyisim yazılıyor. Aynı ısım ve soyisme sahip olanlar olanlar da olduğu için karışıklığa sebep olmaz mı? kullanıcı adı yerine link verilebilir mi ? ÇOK TEŞEKKURLER

    kullanici adinizi yazmaniz yeterli.


  • @yuppi, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba,

    Work/Education/Training - Present kısmında mevcut okuduğum üniversite bilgilerini yazdım. Work/Education/Training - Previous kısmında lise ve üstü okunulan eğitim kurumları sayısını 2 olarak işaretledim. Lise bilgilerimi girdim. Add another diyerek tekrar mevcut okuduğum üniversitenin bilgilerini girdim. Diploma kısmına NONE YET yazarak bitirme tarihine mevcut tarihi yazdım. Bu şekilde doldurmak doğru mu? Çünkü okunulan eğitim kurumları sayısını 2 olarak yazdığımda otomatik 2. doldurma alanı çıkmadı kendim ekledim.

    Formu doldurduktan sonra sign and submit kısmında case number girerken EU dan sonraki 000'ı girmememizin sebebi tam olarak nedir? örnek formda girmeyiniz gibi herhangi bir ibare görmediğim için emin olmak adına soruyorum.

    Ayrıca previous adress kısmında yazdığımız adreslerle ilgili ileride belge istiyorlar mı? Malum ikameti taşınır taşınmaz aldırmadığım için e-devlet üzerinde forma doldurduğum şekilde görünmüyor adreslerim.

    0'lari yazinca form kabul etmiyor, o yuzden :)


  • @FUAT-ARI, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells İngiltereden milakata katılamıyor muyuz? Bende formumda İngiltere yazdım

    katilabilirsiniz.


  • @pocketkings7, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    kusura bakmayın siteye yeniyim ondan burada soruyorum telegram için form doldurdum dün ne zaman gruba alınırım ? Ayrıca ikinci sorum süreç ilerlemiyor yazmakta çoğu yerde bunun sonucu olarak DV2022 işlemlerinin bitmesi çok öte (2022 sonu gibi ) bir tarihte mi olacaktır.

    Şimdiden teşekkürler. 2022EU16XXX Dosya numaram

    ilk iletide DV2022 zaman cizelgesini bulabilirsiniz.


  • @akifcalis, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Ankara Büyükelçiliği’nin açılıp açılmaması ile ilgili yeni bir gelişme var mı acaba?

    bu durumu su basliktan takip edebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3251/türkiye-deki-abd-konsolosluk-hizmetleri-durduruldu-coronavirüs-covid-19/


  • @aberkcandas, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Son sorum: Geçen yıl Amerika'ya turist vizesine başvurmuş ve red almıştım. Bunun herhangi bir etkisi oluyor mu?

    Hayir, gocmen olmayan vize basvurulariniz direkt olarak gocmen vize basvurunuzu etkilemiyor. Eger 214(b)'den red aldiysaniz hicbir sorun yok.


  • @Ahmet-Can-Çelik, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhaba . telegram grubu icin talep oluşturmustum fakat halen bir gelişme olmadı ne zaman dahil olabiliriz sürece ?

    DS formunu doldurduk kcc maili bekliyoruz ? bugune kadar hic kcc den mail alan oldumu ?

    eğer ilgili iletideki prosesi doğru okuyup doldurduysaniz formu çoktan alınmış olmanız gerekir. büyük ihtimalle username ya da gizlilik ayarlarında bir eksiğiniz var. bana özelden ulaşın lütfen..

    kcc'den mail alan olmadi DV2022'den bu arada. beklemeniz gerekli.


  • @MehmetArikan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, Formu bu ay doldurup göndermeyi düşünüyorum fakat şöyle bir problemim var; Eski eşimle boşanma davamız sürüyor, (aslında dava sonuçlandı, boşandım fakat istinafa gönderildiği için, boşanma resmi olarak gerçekleşemedi, hala soyadımı taşıyor) şu an dosya istinafta, muhtemelen 2 ay sonra dönecek ve boşanma gerçekleşecek. Doğal olarak şu an evli olarak submit edeceğim formu. Sorum; 2 ay sonra boşanma gerçekleşince formu tekrar açtırmam gerekiyor mu? yoksa zaten vize görüşmesine gelemeyeceği için, formu tekrar açtırmadan, vize görüşmesinde ''ben şu tarihte boşandım'' demem yeterli olur mu?

    Formu gonderdiginiz gun resmi bilgiler ne ise, formda da o bilgiler olmali.

    bu hukuki terimlere cok asina degilim maalesef, ama su soruya net bir cevap verebiliyorsaniz o durumda sorun yok... Su an medeni kanunlara ve mahkeme kararlarina gore resmiyette bosanmis mi gorunuyorsunuz? Eger oyleyse bosanmis olarak isaretlemenizde bir sakinca yok. Fakat siz de emin degilseniz sayin @Sono 'nun dedigi gibi netlesmesini bekleyebilirsiniz.

    Neticede sadece DS-260 formu doldurulmus ve mulakata katilan kisiler vize alabilecek. Esiniz zaten mulakat sirasinda sizden resmi olarak bosanmis olacagi icin vize alma ihtimali yok.


  • @MehmetArikan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. O halde ben 18K CS ile DS 260 ı Temmuz sonu gibi submit etsem, herhangi bir sıkıntı olur mu sizce? Sıralamada geri kalma, geç kalma, İşlemlerin geç başlaması, mülakata geç çağrılma...vb gibi bir sorun yaşar mıyım?

    Sorun olmaz. Eylul-Ekim aylarina bile kalmasi problem yaratmayacaktir.


  • @crazycells cevap için teşekkr. Ama kızımın 18 ağustos ta okulu açılıyor ve abd ye gidecek.Aralık ta dönecek..sömestr de Ocak ta tekrar gidecek mayısa kadar orada.Yani giriş çıkış yapıyor sürekli 3 yıldır öyle.Ben bu aralar da 260 formunu doldurdum sabit yapmayı düşünüyordum.Şimdi sorun yaparlar mı girişte diye kafama takıldı?


  • @crazycells submit


  • Arkadaslar selam, benim 260'ta work/education/training kismindaki additional sorulari kisminda "mesleki bir dernege uye misiniz" ve "baska diller konusuyor musunuz" gibi sorular gorunmuyor??? Orda bende sadece 2 soru var, askerlik yaptin mi bir de son 5 yilda baska ulkeye gittin mi. Neden olabilir bu sizce?


  • merhaba,

    Bedelli Askerlik yapanlar DS-260 formunda "Have you ever served in military?" sorusuna ne cevap vermeli?

    ben bedelli askerlik yaptığım halde bu soruya no dedim. Served kelimesi kafamı karıştırdı. Problem olur mu?

  • ⭐⭐⭐

    @Mysterio Kişiden kişiye formdaki sorular değişebiliyor. Siz yalnızca kendi formunuzdaki sorulardan sorumlusunuz.


  • @sametbzks, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhaba,

    Bedelli Askerlik yapanlar DS-260 formunda "Have you ever served in military?" sorusuna ne cevap vermeli?

    ben bedelli askerlik yaptığım halde bu soruya no dedim. Served kelimesi kafamı karıştırdı. Problem olur mu?

    olmaz merak etmeyin.


  • @Sono tamam, tesekkurler


  • Merhabalar,
    Buradaki mevcut işimde çalışırken 6 ay ABD'de misafir araştırmacı olarak çalıştım. Ama maaşım buradaki kurum tarafından ödendi. Ben de işleri yazarken bu 6 aylık işi yazmamıştım. Başka sebeplerle formun açılması için mail gönderdim. Form açılınca bu işi de gireyim mi yoksa gerek yok mu? Çok teşekkür ederim.


  • Arkadaslar bikac sorum daha olacak cevaplayabilirseniz cok sevinirim:
    1- su an calismiyorum, primary occupation kismina student yazip, okul bilgilerimi girdim. En son olarak staj yapmistim abd'de ogrencilik kapsaminda, bu alanda da calismak istiyorum orada zaten. Bunu other occupations diye sorduklari yere yazmali miyim, evet yazmaliysam staj yaptigim yeri mi, yoksa o alani bitirdigim okulumu mu yazmaliyim? O alanda hic calismadim cunku. (were you previously employed kismina zaten staj bilgimi-yerini yazdim)
    2- SSN numaram var, j1 ile aldigim. Hic work icin kullanilmadi. Sorduklari kisma yes deyip numarami yazdim, 2. Soruya da yes deyip numara ve kart gonderin dedim. Dogru mudur?
    3- abd'de 1 yildan fazla kaldim, bizim de polis kaydi almamiz istenecek mi fbi'dan?
    4- forumda baslik icinde arama kismini bulamiyorum :) nerededir acaba?

    Cok tesekkurler tekrar.


  • Merhabalar,
    Green card kazananı benim. Eşim türk vatandaşı değil. KCC bu durumda eşim için extra bir belge talep ediyor mu?
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    520k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum