Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @vlknhouston Dünya da nerede olursanız olun sigorta mantığı aynıdır. Siz bir poliçeye kişi ilavesi yapamazsınız. Ondan dolayı aşağıdaki linkten hangisi size yakınsa texas dediğin için teksas arattırdım. İkinci linkte de zip koduna göre arama çıkacak onların yetkili ekranları olduğu için kişi ilavesi yapabilirler. Sadece sizden fark isteyecekler.

    https://localhelp.healthcare.gov/#/results?q=TEXAS CITY%2C TX 77591&lat=29.39172&lng=-94.996&city=TEXAS CITY&state=TX&zip_code=77591&mp=FFM

    yetkili satış yerleri için de zip kodu aşağıdaki yere yazabilirsiniz.

    Healthcare.gov uzerinden kolaylikla eklenebiliyor. Bilginize.


  • @vlknhouston Eger zamaniniz varsa basvurunuzu yeniden gozden gecirmeleri icin duruma itiraz edin. Geliriniz dusukse kabul edebilirler. Medicaid/CHIP ile kafaniz rahat olur.


  • @TMG evet düzenleme yaptım. Benim işin içinden cikamadigim nokta aslında sistemin hepimizi aynı grupta gösterip bir plan satın almamızı istemesi. Yani biz eşimle halihazırda bir plana dahiliz zaten. Sistem hepimiz için tekrar bir plan satın almaya yönlendiriyor. O yüzden tereddüt ettim. Sızın ve diğer arkadaşların verdikleri cevaplardan anladığım kadarıyla yeni plan satın almamız gerek. O yüzden eşimle birlikte dahil olduğumuz planı sonlandırmamız gerek. Doğru anladım değil mi? Bu arada cevabınız için çok teşekkürler.


  • HSA ve FSA hakkinda bilgisi olan var mi? Nedir ve hangisini secmek daha avantajli?


  • @aliarmgn

    HSA ve FSA aslinda kisisel savings account gibi ama oradaki parayi sadece saglik harcamalarina kullanabilirsiniz. Ikisinin de en buyuk faydasi ise oraya yatirdiginiz para vergilendirilmiyor, yani tax-free. Aralarindaki fark ise, HSA account da kontrol sizde. FSA account da kontrol isvereninizde. Bir diger fark ise, eger isyerini degistirirseniz, FSA account kaybedersiniz veya isden ayrilirken eger kullanilmayan bir para kaldiysa, isverene gider.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aliarmgn, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    HSA ve FSA hakkinda bilgisi olan var mi? Nedir ve hangisini secmek daha avantajli?

    Şurada konuşulmuştu: https://yesilkartforum.com/forum/post/174166


  • Merhaba, dis sigortasi yaptirmak istiyorum, sorum su ":
    sigorta baslattikdan sonra ne kadar sure sonra yararlanmaya baslayabilirim tahmini olarak,
    ve sigortami burdan mi yapmaliyim? tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Manwe6265, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Merhaba, dis sigortasi yaptirmak istiyorum, sorum su ":
    sigorta baslattikdan sonra ne kadar sure sonra yararlanmaya baslayabilirim tahmini olarak,
    ve sigortami burdan mi yapmaliyim? tesekkurler

    hemen baslayabilmeniz lazim. Bazen sigortanin basladigi ayin (ilk odemenin yapildigi ayin) 1'inden itibaren de gecerli sayilabiliyor. Bu bilgileri sigortayi secerken gorebilmeniz lazim diye dusunuyorum. ABD'ye gelmeden yaptirmaniz sart degil.


  • ...............................


  • @USAdana Eger bahsettiginiz in vitro insemination ise, bunu her eyalette tum sigorta sirketleri cover etmiyorlar. Bulundugunuz eyaletteki sigorta sirketlerini arastirmaniz gerekecek. ABD ortalama masrafi $12k civarlarinda.

    Eger intrauterine insemination ise, ABD ortalamasi her cycle icin $1000 civarlarinda. Yine sigorta sirketlerini arastirmaniz gerekiyor.


  • ..................................


  • merhaba green card ile 2 ay once houston'a tasindim. Su an bir isim yok. Turkiyeden emekli maasim haricinde gelirim yok. Saglik sigortasi icin internetten (healt care sitesinden) basvurdum. Yillik gelirim 14000 $ gostermeme ragmen esimle benim icin aylik 1200 $ odeme cikardi. Obama Care'den yararlanabilirim diye umuyordum. Saglik sisteminden uygun fiyattan yararlanabilmek icin ne yapmam lazim acaba.


  • @Gostrider Itiraz edip yeniden incelenmesini talep edin. Sizden ek belgeler isteyeceklerdir.


  • @Gostrider, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    merhaba green card ile 2 ay once houston'a tasindim. Su an bir isim yok. Turkiyeden emekli maasim haricinde gelirim yok. Saglik sigortasi icin internetten (healt care sitesinden) basvurdum. Yillik gelirim 14000 $ gostermeme ragmen esimle benim icin aylik 1200 $ odeme cikardi. Obama Care'den yararlanabilirim diye umuyordum. Saglik sisteminden uygun fiyattan yararlanabilmek icin ne yapmam lazim acaba.

    Geliriniz düşük aslında. İşinizde yok.

    Buradan madicaid başvurusu deneyin. Kabul görürseniz ödemede çıkmaz. Bu arada healthcare'de bir sıkıntı olmuş diye düşünüyorum daha fazla gelirle daha az ödeme çıkan vardı. Bir de Houston'da sigortacı bir Türk arkadaş var onun şirketi de size yardımcı olabilir. Adını unuttum öğrenip özelden de yazarım.

  • ⭐⭐⭐

    @gkhanfeez yetiskinlerin medicaid almasi public charge sayiliyor diye biliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @gkhanfeez yetiskinlerin medicaid almasi public charge sayiliyor diye biliyorum.

    Public charge kuralı sadece green card başvurularında dikkate alınıyor. Vatandaşlık başvurusunda sağlık ile ilgili hiçbir şey sizi public charge yapmaz. https://www.uscis.gov/archive/public-charge-fact-sheet

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gostrider, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    merhaba green card ile 2 ay once houston'a tasindim. Su an bir isim yok. Turkiyeden emekli maasim haricinde gelirim yok. Saglik sigortasi icin internetten (healt care sitesinden) basvurdum. Yillik gelirim 14000 $ gostermeme ragmen esimle benim icin aylik 1200 $ odeme cikardi. Obama Care'den yararlanabilirim diye umuyordum. Saglik sisteminden uygun fiyattan yararlanabilmek icin ne yapmam lazim acaba.

    Obamacare gelir olmadığı veya çok düşük olduğu durumlarda çıkmaz, çünkü bir nevi vergi iadesi alıyorsunuz. Eyalet veya federal sağlık programlarından yararlanmanız lazım ama bunun için en kötü diyebileceğimiz eyalet Texas. @gkhanfeez dediği gibi Texas Benefits başvurusu yapın. Ama en mantıklı yol işe girip işveren üzerinden yapmaktır. Bir süre sigortanız olmadan kalabilir.


  • Diger bir option da sagligina guveniyorsa sigorta yaptirmamak olabilir. TX eyaletinde sigorta zorunluysa, 45 -60k lik gelire sahip birisinin tax filing yaparken odeyecegi ceza 800 -1000 dollar gibi birsey olur. Bu tutar da senede 13000 sigorta icin odemekten daha iyidir. Zaten bu obama care in saglik problemi olmayanlar icin bi numarasi yok. Ha sigorta yaptirmissin ha yaptirmamissin. ayni sey. Sigortali olsan da policene gore her yil 8000 -10000 dollar saglik harcaman olmali ki ondan sonra yasayacagin saglik problemlerinde tedavi icin saglik sigortasi aktive olsun. Resmen milletle dalga geciyorlar. Saglik en degerli hazine, siz siz olun ABD de sagliginiza cok ama cok dikkat edin.


  • @gkhanfeez gokhanbey, sigortaci arkadasini bildirebilirmisiniz, ondan bilgi alayim.Kendim bir yol bulamadim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasbelkader Sigorta artık hiçbir yerde zorunlu değil.


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 10
  • 15
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum