Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Sağolun sayın @MySea teşekkürler.


  • @crywolf34, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    @damladav Seattle pahalı bir şehir orası gerçek.Florida'nın uygun olmasına teorim ise hispaniclerin yüzde olarak daha fazla olması.

    @Chandler Seattle pahalıymış


  • @Joey, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    @crywolf34, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    @damladav Seattle pahalı bir şehir orası gerçek.Florida'nın uygun olmasına teorim ise hispaniclerin yüzde olarak daha fazla olması.

    @Chandler Seattle pahalıymış

    tampaya gidip timsahlara yem olamam kankacım 😃


  • @Chandler, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    @Joey, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    @crywolf34, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    @damladav Seattle pahalı bir şehir orası gerçek.Florida'nın uygun olmasına teorim ise hispaniclerin yüzde olarak daha fazla olması.

    @Chandler Seattle pahalıymış

    tampaya gidip timsahlara yem olamam kankacım 😃

    Bakarızz 😃


  • Lender firmasi secerken tabikide oranlara bakmak gerekir ama benim merak ettigim amerika capinda buyuk bir firma ile calismak daha mi mantikli yoksa l isiniZ dustugunde elinizin altindaki yerel firma mi mantikli?


  • @kursat68 yerel lenderlar eyalet, county desteklerine daha hakim olduklari icin bir adim onde bana gore. Daha dogru yonlendiriyorlar. Faiz oranlari konusunda da ciddi karsilastirmalar yaptim ve ilginc bir sekilde yerel bir lenderdan daha iyi bi fiyat aldim. Tabi herkesin tecrubesi farkli olabilir ama benim tercihim lokal lender.


  • Ben lokal bir lender'dan 0 origination point ile daha dusuk bir rate alip buyuk firmaya match ettirmistim. Buyuk firma ile islemleri cok hizli bir sekilde tamamlamistik ama hesaba giren en kucuk para icin bile aciklama/gift letter istemislerdi. Local firma ile calismadim ama belki approval icin o kadar zorlamiyor olabilirler, approval rate'leri de daha yuksek olabilir.


  • Herkese merhaba aklıma bir soru takıldı size danışmak istedim.. ev almak istedik belli bir miktar toplu para ödedik ve kira öder gibi kredi ödücez peki bir süre sonra mesela 10 yıl sonra yine belli bir miktar toplu para ödenmesini istiyorlar mı ?


  • @sinemüren hayır öyle bir ödeme yükümlülüğü yok.


  • @Rookie teşekkür ederimm


  • Merhabalar ,
    Amerika'da ilk defa ev sahibi olacaklara Federal devlet veya Eyaletlerce sağlanan herhangi bir teşvik, hibe veya vergisel destekler varmadır acaba?
    Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ZaferY Evet var.

    https://www.nerdwallet.com/blog/mortgages/first-time-home-buyer-programs-by-state/


  • @knnrn çok teşekkür ederim bilgilendirme için.


  • Arkadaşlar merhaba;
    Türkiyedeki kredi notumu amerikaya götürerek kaç ay içerisinde ev kredisine girebilirim.Houston da ev alınabilecek(okul,güvenlik açısından) yerler neresidir öneri olarak.

    İyi günler dilerim.


  • @mirach39, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    Arkadaşlar merhaba;
    Türkiyedeki kredi notumu amerikaya götürerek kaç ay içerisinde ev kredisine girebilirim.Houston da ev alınabilecek(okul,güvenlik açısından) yerler neresidir öneri olarak.

    İyi günler dilerim.

    Türkiye’de ki kredi notunuzu Amerika’ya götürme/transfer etme gibi bir ihtimaliniz yok maalesef.

    Amerika’ya gelip sisteme dahil olduktan sonra ne zaman ev alabilirim diye sorarsanız farklı deneyimler mevcut önce ki sayfaları kontrol ederseniz bulabilirsiniz.


  • @mirach39 tr de skorum çok iyi idi ama burada bir işe yaramadı. 6ay içinde fico skorum oluştu ve geldikten tam 1 yıl sonra evimizi aldık. Ama biz gaza gelip düşüncesizce aldık ve sonrasında baya maddi zorluk çektik evde çıkan sorunlar yüzünden. Evi kredi ile alacaksanız ne zaman alacağınızı belirleyen en önemli faktör kredi skoru, statü, iş, gelir.

    Geliriniz çok da iyi olsa statüye takılabilirsiniz.

    Benden 1 yıl önce gelen yılda benden20 bin$ fazla kazanan arkadaşım yatırımcı vizesi ile burada olduğundan daha yeni ev alabildi. 3 yıldır kredi çıkmıyordu kendisine.

    Burada vatandaş olup bordrosunda saatlik ücret+bahşiş göründüğünden ev alamayan dolu insan var.

    Biz houstonda sugarland'i seçtik, ve gayet memnunuz.

    İlk okul 9/10, orta okul 10/10, lise 7/10

    Puanlar her yıl değişiyor, biz evi aldığımızda ilk okul 10/10 du mesela.

    Burada okul ne kadar iyi ise mahalle okadar güvenli. Biz evi arabayı açık bırakıyoruz ve sıkıntı yaşamıyoruz. 10 mil ilerde bissonnet st'de her gece olay var.


  • Mortgage kredisini verecek olan finans kurumu, dogal olarak, krediyi verecegi kisinin bunu odeyebilme kapasitesine yeterliligini inceler.

    Bunun en onemli gostergeleri kredi skoru, duzenli bir is ve hane gelir duzeyi. Ulkede bulunma statusu biraz daha geriden gelir. Cunku kacaklar bile diger sartlari yerine getirebilirlerse, ev alabilirler. Ki alanlar da cevremizde mevcut.

    Bu gunlerde ABD genelinde, mortgage faizlerinin dusuk seviyelerde olmasindan dolayi ve covid faktorunun de etkisi nedeniyle (bina imalat malzemelerinin fiyatlarinin yukselmesi yuzunden yeni konut yapma ivmesinin cok yavaslamasi), evler satin almak icin buyuk bir talep patlamasi var. Bunun sonucu olarak, ev fiyatlari normalden cok daha fazla yukselmis durumda. Yani ev almak icin iyi bir zamanlama degil.


  • Merhaba @MySea,

    Ev almak için iyi bir süreç değil demişsiniz, bende aslında dediğinize katılıyorum. Daha önceden çalıştığım emlakçım pandemi dönemi nedeniyle ev yapılmadığı ve malzeme fiyatlarına çok fazla zam geldiğinden, hem yeni hem eski fiyatlarının yuzde 20 30 arttığını iletti. Söylediği şu an alıcıların lehine sadece düşük faiz oranlarının olduğu. Kendimde takip ettiğim kadarıyla geçen sene base fiyatı sıfır olarak $270 bin olan evler şu an $320 - $330 bine fırlamış durumda hatta yeni ev yapan inşaat firmaları daha önceden yapılan bir çok modeli yapmıyor gibi.

    Peki sizce bu durumun normale dönmesi ne kadar zaman alır veya durum alıcı lehine gelişir mi? Açıkcası ben fiyatların tekrardan ineceğine çok inanmıyorum, yeni evler yapılsada ilerleyen zamanda sanki fiyatlar düşmeyecekmiş gibi geliyor.

    İkinci bir sorum da şu olacak, malum Amerika'ya geldikten sonra kurumsal - sabit gelir edinilen iş bulma süreci bazen aylar - seneler alabiliyor. 1 2 sene örneğin Amazon Flex - Uber vs. tarzı geçici işler yaparken mortgage alabilme ihtimali olur mu , örneğin 20% down payment yapma durumu olursa ? Yoksa direk sabit gelir olmadığı için bu işlerde mortgage onaylanmama durumu mu olur?


  • @AE123 Ben bu yil icinde ev fiyatlarinda bir dusus beklemiyorum. Cunku hala pandemi etkisi ozellikle uretim ve imalat sektorunde devam ediyor. ABD Eylul ile beraber tamamen normallesmeye donmeyi planliyor. Bu durumda, mortgage faiz oranlari yavas yavas yukselmeye baslayacaktir. Onun etkisi de talebi biraz azaltacaktir. Yani 2021 sonrasi fiyatlar normale donebilir.

    Zaten stimulus paketlerin etkisi ve yine uretim/logistikde yasanan sorunlarla birlikte enflasyon orani yukari cikmaya basladi. FED bir sekilde buna mudahale edecektir. Yani faizleri arttiracaktir. Onemli olan ne zaman bunu yapacak!!!

    Mortgage sirketleri ve bankalar genel olarak sizin odeyebilme kapasitenize bakarlar. Kredi skoru, sabit bir gelir, diger borclanmalar en onemli faktorler. Aylik belirli bir gelir gosterebilirseniz, sorun cikmaz diye dusunuyorum.


  • @MySea , cevabınız için teşekkür ederim.

    Ev fiyatları ciddi anlamda uçtu gitti, ev almayı düşünenlere şu zamanda kolay gelsin. Umarım belirttiğiniz gibi faizler belki biraz yükselirse ev fiyatları geri gelir. Normalde kişisel gözlemim senelik yüzde 10% gibi mülkler genel anlamda değerlenirdi ama pandemi sonrası kontrolsüz direk %20 - %25 arasında değer artışları oldu.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum