Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @knnrn irs’in sitesine hesabinizla giris yaptiginizda transactionlari gosteren yere bakinca kisa da olsa bir aciklama yazmasi lazim.


  • @knnrn, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    @MySea @sadriabi Yukarıdaki rakama ilave olarak 3500 dolar daha yatmış. IRS'ten gelen iki ayrı ödeme şeklinde görünüyor. Bu 3500 dolar ne içindir bilen var mı? Stimulusları zaten almıştık. Geçen yıl eşim çalışmadı, herhangi bir işsizlik parası da almadı. Acaba onunla ilgili bir şey mi?

    @MySea hakli. O kadar cok degisiklik oldu ki benim muhasebeci kafayi yedi. Defalarca degisiklik yapti, formlari bastan doldurdu.
    Mevsimlik yaptigim bir is icin komsu eyaletten (CT) gelecek return'u yine de yanlis hesapladi. Yanlis derken olumlu anlamda, fazla return oldu yani.

    Size gelen fazlaligin ben yine advance tax credit geri odemesini devletin tahsil etmekten vazgecmesi sebebiyle oldugunu dusunuyorum. Bir diger ihtimal yine @MySea nin dedigi gibi cocuklar icin tax credit artti. Ve zaten galiba o artis tam da dediginiz kadar di. Bu arada Uncle Joe 100. gun konusmasinda advance tax credit geri odemelerindeki degisikligi sadece bu yil degil 4 yil boyunca uygulayacagiz dedi. Republican'lara ragmen sosyal devlet olma yolunda ilerliyoruz cok sukur! 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea Ben de güle güle harcamak istiyorum 🙂 ama bir yanlışlık da olabilir diye endişe ediyorum. Sonradan geri istemesinler. IRS transkriptime baktığımda Mart ayında yatan 4200 dolarlık stimulusu göremedim. Biraz daha inceleyeyim.


  • @knnrn Gecen sene ve bu senenin gelirlerinden hangisinin tax returnu fazla ise onu hesapliyor olabilirler. Garip bir yil oluyor tax returnler acisindan. Cocuklar icin ek 300$ krediler Haziranda baslayacak.


  • Bunun için forumda bir başlık gördüğümü hatırlıyorum fakat bulamadım başlığı.

    Asıl sorum ise iş ilanlarında belirtilen örnek $14 a hour elimize geçen net para değil değil mi? Sanırım %30 u vergiye gidiyor galiba, bunun hesaplayıcısını ne diye aratarak bulabilirim?
    Galiba take home pay dedikleri şey bu ama emin olamadım

    Teşekkürler!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dontoliver, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    Bunun için forumda bir başlık gördüğümü hatırlıyorum fakat bulamadım başlığı.

    Asıl sorum ise iş ilanlarında belirtilen örnek $14 a hour elimize geçen net para değil değil mi? Sanırım %30 u vergiye gidiyor galiba, bunun hesaplayıcısını ne diye aratarak bulabilirim?
    Galiba take home pay dedikleri şey bu ama emin olamadım

    Teşekkürler!

    Sorulariniz icin yeni baslik olusturmayin, ozellikle de bu tur baska bir ana basligin altinda sorulabilecek bir soru icin...

    Bu basligin ilk sayfalarini inceleyebilirsiniz. ABD'de hem federal, hem eyalet, hem de lokal vergi oduyorsunuz ve herkesin odeyecegi vergi kendi durumuna gore degisir, o nedenle tum maaslar brut olarak yazilir.


  • @dontoliver Tahmini hesaplama icin:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dontoliver Ödeyeceğiniz vergi yıl boyunca toplam gelirinize göre değişir. %30 vergi ödemek için yıllık 70-80 binden fazla kazanmak gerekir. Yıl boyunca saati 14 dolara çalışırsanız, evli ve çocuklu biri için hiç vergi ödemezsiniz. Ödeseniz de bu para yıl sonunda vergi iadesi olarak geri döner.


  • 2019 senesinin vergi bildirimini esim posta yolu ile yapmisti, bu sene muhasebeci tuttuk ve 2020 bildirimi 17 Mayis tarihinde yapildi. Gecen sene posta yolu ile yaptigimiz icin bize impact payment gelmemis idi biz de 2020 vergi bildiriminde bunu belirttik, bizim 4700 dolar alacagimiz gozukecek sekllde bildirim yaptik. Bugun postadan 4200 dolarlik bir cek aldim, Turkiyedeki adrese. Posta ile giden ilk vergi bildirimi anlasilan sisteme girmis which is good. Bu cek biz 2020 bildirimini yaptiktan sonra geldigi icin ne yapmamiz gerek, bildirimi duzelttirmek mi yoksa 2021 bildiriminde fazla aldigimizi beyan etmek mi dogrusu; ne onerirsiniz. Bir de 2020 bildirimi yaparken 4700 dolar lik bir vergi iadesi alınmasi hesaplanmisti, 2 yetiskin ve bir de 16 yasinda cocuk hesaplanmisti lakin gelen impact payment 4200 dolar. Bu konuda da fikirleri almak isterim. Tesekkurler.


  • @cnpist Posta ile gonderilen 2019 yili beyanlarinin cogunlugunu Mayis ayinda islem yaptilar. Su anda 2020 yili beyanlarini isleme koyuyorlar. Sizinkini buyuk ihtimalle adjustment yaparlar. Ama sayet yapmazlarsa, onumuzdeki sene duzeltirsiniz. Zaten cok yavas ilerliyorlar, o yuzden ben olsam, amend yaparak daha fazla karisikliga yol acmam.


  • @MySea tesekkurler. 7 mayis tarihi var cekin uzerinde, bayagi yeni yani. ilginc olan kısmi bana gore, biz Amerikadaki bir adresi de beyanda yazmistik ama Turkiyeye posta ile gondermisler. Rakam hakkinda ne diyorsunuz, biz 4700 dolar bildirdik impact payment sebebi ile, 2 yetiskin 1 cocuk ; cek 4200 dolar gelmis. O da karisik biraz.


  • @cnpist Tahminimce size en sonki stimulus payment gondermisler gibi sanki. 3 kisi x $1,400 = $4,200

    2020 deki stimulus payments olsaydi:

    $2,900 ilk olani ve $1,800 ikincisi olmaliydi. Yani sizin de belirttiginiz gibi toplamda $4,700 olmaliydi.


  • @MySea tesekkurler.


  • Herkese Selam
    2020 Green card talihlisiyiz. (Esim asil talihli ben ve cocugumuz hak sahibi olduk)
    Benim Sorum su.; Henuz yerlesmek ile ilgili halen beklemedeyiz. Vergi beyanimiz icin bir muhasebeci ile gorustum. Hizmet bedeli olarak 750 $ (senelik )talep etti. Amerikada vatandas olarak yasayan kuzenlerim,fiyatin yuksek oldugunu kendimin Turbotax adli websitesinden ucretsiz yapabilecegimi soyledi. Ancak halan beyannemeyi onaylatamadim. Baska bir amerikada yasayan arkadasim greenkart ile amerikada yasayanlarin online beyannemeyi dolduramayacigini bildigini ancak emin olamadigini soyledi. Bu konuda halen turkiyede green kart ile bulunanlar nasil vergilerini oduyor. Bilgi paylasirsaniz sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @LEOBEBEK @knnrn paylaştığı resimler vardı eğer değişmediyse bu şekilde de ödeyebilirsiniz.
    Slayt42.JPG
    Slayt43.JPG
    Slayt44.JPG
    Slayt45.JPG Slayt46.JPG
    Slayt47.JPG
    Slayt48.JPG
    Slayt49.JPG
    Slayt50.JPG
    Slayt51.JPG
    Slayt52.JPG Slayt53.JPG Slayt54.JPG
    Slayt55.JPG
    Slayt56.JPG
    Slayt57.JPG
    Slayt58.JPG
    Slayt59.JPG
    Slayt60.JPG
    Slayt61.JPG
    Slayt62.JPG
    Slayt63.JPG

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @LEOBEBEK Credit Karma Tax veya TurboTax gibi bir uygulama ile beyanı doldurup çıktısını alın, posta ile IRS'e gönderin. ABD dışında olanlar veya sıfır gelir beyan edenler genelde bu şekilde yapıyor.


  • Tum adimlar okey. Turbotaxden yapiyorum.
    Form 2441 dependent care kisminda tikaniyorum. Cocugun bakimini ben karsiliyorum isaretli,esim calismiyor. Ama form2441 adiminda provider ssn soruyor. Kendiminkini giriyorum. Original tax payer ile ayni kisi olamaz diyor. Ben cocuk yardimi almiyorum ki. Kimin ssn i olucak o. Sorunu cozemedim.


  • @LEOBEBEK Dependent care, sizin cocugunuza sagladiginiz bakim degildir. Cocugunuza bakmasi icin ucret karsiligi kiraladiginiz kisi veya kurumdur. Mesela, daycare centers, preschoollar veya bu konuda ucret odediginiz sahislar. Eger daycare center veya preschool ise, yil sonunda onlar size odediginiz miktarin yazdigi bir form gonderirler. Oradaki bilgileri girersiniz tax return yaparken. Eger sahis ise, sahsin SSN ve adresini falan girmeniz gerekiyor. O sahisda sizden aldigi ucretlerin gelir vergisini odemek zorunda kendi tax return yaptigi zaman.


  • Herkese merhaba,mart 2021 de çocugum amerikada dünyaya geldi.herhangi bir yardım(economic impact, child tax credit vs) almadım çocuk için devletten çünkü muhasebeci 2020 yılı vergi beyanında çocuğu belirtemiyeceğimi söyledi 2021 doğumlu olduğu için ama internetten okuduklarıma göre alınabileceği yazıyor.konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.


  • @MySea merhaba. Durum su biz bu saydiklarinizin hicbirini kullanmiyoruz cocuk icin. Herhangi bir krese de gitmiyor. İki yasinda cocuk. Zaten biz turkiyede yasiyoruz. Bu adimin bize gelmesi sacma. Acaba bilmedigimiz bi zorunluluk mu var amerikada mutlaka odenmesi gereken.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 9
  • 1
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum