Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Gelir vergisi / beyani

Taşındı Vergi Sistemi
1.0k 200 76.7k 190

• @cnpist Posta ile gonderilen 2019 yili beyanlarinin cogunlugunu Mayis ayinda islem yaptilar. Su anda 2020 yili beyanlarini isleme koyuyorlar. Sizinkini buyuk ihtimalle adjustment yaparlar. Ama sayet yapmazlarsa, onumuzdeki sene duzeltirsiniz. Zaten cok yavas ilerliyorlar, o yuzden ben olsam, amend yaparak daha fazla karisikliga yol acmam.

• @MySea tesekkurler. 7 mayis tarihi var cekin uzerinde, bayagi yeni yani. ilginc olan kısmi bana gore, biz Amerikadaki bir adresi de beyanda yazmistik ama Turkiyeye posta ile gondermisler. Rakam hakkinda ne diyorsunuz, biz 4700 dolar bildirdik impact payment sebebi ile, 2 yetiskin 1 cocuk ; cek 4200 dolar gelmis. O da karisik biraz.

• @cnpist Tahminimce size en sonki stimulus payment gondermisler gibi sanki. 3 kisi x $1,400 = $4,200

2020 deki stimulus payments olsaydi:

$2,900 ilk olani ve $1,800 ikincisi olmaliydi. Yani sizin de belirttiginiz gibi toplamda $4,700 olmaliydi.

• @MySea tesekkurler.

• Herkese Selam
    2020 Green card talihlisiyiz. (Esim asil talihli ben ve cocugumuz hak sahibi olduk)
    Benim Sorum su.; Henuz yerlesmek ile ilgili halen beklemedeyiz. Vergi beyanimiz icin bir muhasebeci ile gorustum. Hizmet bedeli olarak 750 $ (senelik )talep etti. Amerikada vatandas olarak yasayan kuzenlerim,fiyatin yuksek oldugunu kendimin Turbotax adli websitesinden ucretsiz yapabilecegimi soyledi. Ancak halan beyannemeyi onaylatamadim. Baska bir amerikada yasayan arkadasim greenkart ile amerikada yasayanlarin online beyannemeyi dolduramayacigini bildigini ancak emin olamadigini soyledi. Bu konuda halen turkiyede green kart ile bulunanlar nasil vergilerini oduyor. Bilgi paylasirsaniz sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@LEOBEBEK @knnrn paylaştığı resimler vardı eğer değişmediyse bu şekilde de ödeyebilirsiniz.
    Slayt42.JPG
    Slayt43.JPG
    Slayt44.JPG
    Slayt45.JPG Slayt46.JPG
    Slayt47.JPG
    Slayt48.JPG
    Slayt49.JPG
    Slayt50.JPG
    Slayt51.JPG
    Slayt52.JPG Slayt53.JPG Slayt54.JPG
    Slayt55.JPG
    Slayt56.JPG
    Slayt57.JPG
    Slayt58.JPG
    Slayt59.JPG
    Slayt60.JPG
    Slayt61.JPG
    Slayt62.JPG
    Slayt63.JPG

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@LEOBEBEK Credit Karma Tax veya TurboTax gibi bir uygulama ile beyanı doldurup çıktısını alın, posta ile IRS'e gönderin. ABD dışında olanlar veya sıfır gelir beyan edenler genelde bu şekilde yapıyor.

• Tum adimlar okey. Turbotaxden yapiyorum.
    Form 2441 dependent care kisminda tikaniyorum. Cocugun bakimini ben karsiliyorum isaretli,esim calismiyor. Ama form2441 adiminda provider ssn soruyor. Kendiminkini giriyorum. Original tax payer ile ayni kisi olamaz diyor. Ben cocuk yardimi almiyorum ki. Kimin ssn i olucak o. Sorunu cozemedim.

• @LEOBEBEK Dependent care, sizin cocugunuza sagladiginiz bakim degildir. Cocugunuza bakmasi icin ucret karsiligi kiraladiginiz kisi veya kurumdur. Mesela, daycare centers, preschoollar veya bu konuda ucret odediginiz sahislar. Eger daycare center veya preschool ise, yil sonunda onlar size odediginiz miktarin yazdigi bir form gonderirler. Oradaki bilgileri girersiniz tax return yaparken. Eger sahis ise, sahsin SSN ve adresini falan girmeniz gerekiyor. O sahisda sizden aldigi ucretlerin gelir vergisini odemek zorunda kendi tax return yaptigi zaman.

• Herkese merhaba,mart 2021 de çocugum amerikada dünyaya geldi.herhangi bir yardım(economic impact, child tax credit vs) almadım çocuk için devletten çünkü muhasebeci 2020 yılı vergi beyanında çocuğu belirtemiyeceğimi söyledi 2021 doğumlu olduğu için ama internetten okuduklarıma göre alınabileceği yazıyor.konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

• @MySea merhaba. Durum su biz bu saydiklarinizin hicbirini kullanmiyoruz cocuk icin. Herhangi bir krese de gitmiyor. İki yasinda cocuk. Zaten biz turkiyede yasiyoruz. Bu adimin bize gelmesi sacma. Acaba bilmedigimiz bi zorunluluk mu var amerikada mutlaka odenmesi gereken.

• @LEOBEBEK Online tax websiteleri size tum olasiliklari veya durumlari acaba uyuyor mu diye sunarlar. Genelde step by step ilerlerler. Size uymayan bir secenek varsa, no veya next deyip gecmelisiniz. Kullandiginiz programa gore bu seceneklerin sirasi veya cevap verme sekli degisebilir. Size uyuyorsa da elinizdeki formlar ve bilgiler bazinda gerekli yerleri doldurmalisiniz.

• @nwtzki, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

Herkese merhaba,mart 2021 de çocugum amerikada dünyaya geldi.herhangi bir yardım(economic impact, child tax credit vs) almadım çocuk için devletten çünkü muhasebeci 2020 yılı vergi beyanında çocuğu belirtemiyeceğimi söyledi 2021 doğumlu olduğu için ama internetten okuduklarıma göre alınabileceği yazıyor.konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

2021 vergi bildirimi yaparken toplu olarak alabilirsiniz ek yardimlari. IRS kayitlari cocugunuzdan bihaber oldugu icin, su an nasil alabileceginizi ben de bilemiyorum maalesef, ama alamamaniz sorun degil, 2021 icin vergi bildiriminizi yaparken alamadiginiz tum yardimlari geri alabilirsiniz.

• Selamlar,
    vergi beyanı konusunda bir sorum var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 2020 Haziran sonunda ABD'ye ilk girişi yaptık. Ancak kısa bir süre kalıp Türkiye'ye döndük. Daha sonra 1 yılı geçirmeden bir kere daha gidip geldik. Henüz orada bir iş imkanı bulamadık. Bu yüzden Türkiye'deki işlerimizden ayrılmadık. Eşim ve ben hala aktif olarak devlet memuruyuz ve Türkiye'de maaşlarımızı alıyoruz. 2021 Nisan ayında vergi beyanında bulunmamız gerektiğini yeni öğrendik. Şu anda vergi beyannamesi doldurmalı mıyız? Türkiye'deki maaşlarımızı beyan etmeli miyiz? Bu Eylül sonunda kalıcı olarak gitmeyi düşünüyoruz. Vergi beyanında bulunmadığımız için girişte bir sorunla karşılaşılır mı? Cevaplarınız için şimdiden çok çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yokidak, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

Selamlar,
    vergi beyanı konusunda bir sorum var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 2020 Haziran sonunda ABD'ye ilk girişi yaptık. Ancak kısa bir süre kalıp Türkiye'ye döndük. Daha sonra 1 yılı geçirmeden bir kere daha gidip geldik. Henüz orada bir iş imkanı bulamadık. Bu yüzden Türkiye'deki işlerimizden ayrılmadık. Eşim ve ben hala aktif olarak devlet memuruyuz ve Türkiye'de maaşlarımızı alıyoruz. 2021 Nisan ayında vergi beyanında bulunmamız gerektiğini yeni öğrendik. Şu anda vergi beyannamesi doldurmalı mıyız? Türkiye'deki maaşlarımızı beyan etmeli miyiz? Bu Eylül sonunda kalıcı olarak gitmeyi düşünüyoruz. Vergi beyanında bulunmadığımız için girişte bir sorunla karşılaşılır mı? Cevaplarınız için şimdiden çok çok teşekkürler.

Evli çiftler için yıllık 24800 dolar altında kazanıyorsanız vergi beyanı yapmak zorunlu değil. Sizin durumunuzda Göçmen statüsü kazandığınız, yani ABD'ye ilk giriş yaptığınız tarihten itibaren hesaplamanız lazım. https://www.hrblock.com/tax-center/income/other-income/how-much-do-you-have-to-make-to-file-taxes/

Vergi beyanı yapmadınız diye girişte bir sorun olmaz.

• Merhaba arkadaslar. Bu sene ilk defa vergi bildirimi yaptim ve federal geri odememi aldim fakat state geri odemeyi yapmak icin oglum adina dogum belgesi istiyor. Oglum Turkiyede dogdu dogum belgesi isini nasil halledebilirim

• ⭐⭐

@ahmetemre, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

Merhaba arkadaslar. Bu sene ilk defa vergi bildirimi yaptim ve federal geri odememi aldim fakat state geri odemeyi yapmak icin oglum adina dogum belgesi istiyor. Oglum Turkiyede dogdu dogum belgesi isini nasil halledebilirim

Nüfus kayıt örneği verebilirsiniz. Yakınında konsolosluk varsa ingilizce veriyorlar. Ben o şekilde halletmiş kimlik için. Annesi babası olduğumuzu kanıtlamak için. E-devletten ingilizce var mı bilmiyorum oda olur var ise eğer. Hatırlamıyorum e-devletten.

• @gkhanfeez e devleti denedim ingilizce vermiyor. Konsolosluk bayaa uzak. Tercuman ceviririm ama 100$ diyor 3 kelime cevirmek icin, zaten yarisi ozel isim. Baska carem yok galiba mecbur tercumana gidicem

• ⭐⭐

@ahmetemre, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

@gkhanfeez e devleti denedim ingilizce vermiyor. Konsolosluk bayaa uzak. Tercuman ceviririm ama 100$ diyor 3 kelime cevirmek icin, zaten yarisi ozel isim. Baska carem yok galiba mecbur tercumana gidicem

Kabul görürse oda olur çünkü konsoloslukta 20 doalr alır. Gidis geliş felan derken ayni parayı bulur.

• @ahmetemre, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

@gkhanfeez e devleti denedim ingilizce vermiyor. Konsolosluk bayaa uzak. Tercuman ceviririm ama 100$ diyor 3 kelime cevirmek icin, zaten yarisi ozel isim. Baska carem yok galiba mecbur tercumana gidicem

Su basligi da incelemenizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/3328/resmi-işlemler-için-kullandığınız-çeviri-translation-hizmetleri

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k