Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Nisan ayında 23 kişiye F2 kategori vize verilmiş. Bunlar expedite ve Mart öncesi olabilir. Ufakta olsa bir ilerleme var ama burada Mart 2020 ‘de DQ olan arkadaşların hala mülakat tarihi alamamış olması hem onlar için hemde benim gibi ilerki aylarda bekleyenler açısından üzücü. Sabır edip beklemekten başka bir çare yok malesef.


  • @gigi sahi mi? ayy inşallah artık ya 🙏


  • Konsolosluk covid önlemleri dahilinde yavaş çalışıyor gibi. Ama vakalar baya düştü. İnşaallah Haziran ayında randevu bekleyen bizlere randevu verirler. Tarih belli olsa sıkıntı yok ama. Belirsizlikler çok yoruyor. Konsolosluğun DQ dan sonra ne zaman randevu vereceği tam bir gizem.


  • @Ali-Veli-Ahmet şimdilik en eski bende 3 mart 2020. Ama forumda olmayıp daha eski dq tarihli bekleyen birileri vardır belki:(


  • Bu ileti silindi!

  • bu f2b süreçleri hızlanıcak diyorlardı, yok değilmi hala bir gelişme?


  • @cüneyt-tarıkman göçmen olanlar mı göçmen olmayanlar mı iptal edilmiş yoksa ikisi de mi?


  • @cnskck, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @cüneyt-tarıkman göçmen olanlar mı göçmen olmayanlar mı iptal edilmiş yoksa ikisi de mi?

    Yanlış başlığa yazmışım. Göçmen olmayan vize türleri..


  • Merhabalar,

    Sadece randevu bekleyenler için, duyduğum avukat ile teyit ettiğim bir konuyu paylaşmak istiyorum.Detaylı araştırırsanız belki faydası olur. Şua n tüm süreci OK olupta, Ankara randevu bekleyenler başka ülkeden randevu alıp işleme devam edebiliyorlarmış. ki tecrübesi olan kişi TR konsolosluk kapalı olduğu için Ukrayna konsolosluğundan vizesini aldığını söyledi. Avukata sordum.

    Ukrayna konsolsoluğu ile bu süreci hızlandıran olmuş. konsolosluk işlemi için Ankara dışında vizesiz olan balkan ülkelerinden birine çekmemiz doğru olur mu ?
    CVP:130 onaylandiktan sonra DS doldururken baska konsolosluklarda mulakat talep edebilirsiniz. Sizin tercihiniz.

    benim dosyam henüz onaylanmadığı için konsolosluk ile iletişime geçemiyorum belki deneyen ve vizesini alan olur.

    Bilgilerinize kolay gelsin


  • @hope34 Peki sadece Ds doldurma aşamasında mı talep edilebiliyor? Yoksa şu an hali hazırda DQ'sunu almış sadece mülakat tarihi bekleyen kişiler de başka konsolosluktan randevu talep edebiliyor mu?


  • @caner11 F2B kategorisindeki gibi sayıyı direk yazarken F2A olarak neden ayrıca belirtmiyor fikriniz var mı? bir de FX iç içerisinde F2A harici hangi vize tipleri olabiliyor acaba vize sembollerine baktım ama Fx tipleri var onlar da exempt olarak geçiyor kafam karıştı. yani exempt olmayıp F2A vize verilen yok mu hiç :S

    Şöyle bir not da düşmüşler bazı vize tiplerini ortam bir sembol ile mi takip ediyorlar bilemedim
    Beginning with February 2021, the format of the Immigrant Visa data being reported will be updated to reflect the more commonly used and recognized general visa categories, which are the same as published in the annual Report of the Visa Office.


  • @cnskck, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    hali hazırda DQ'sunu almış sadece mülakat tarihi bekleyen kişiler de başka konsoloslukta

    konunun detayı hakkında hiç bilgim yok. ancak siz mülakat bekliyorsanız hangi konsolosluktan mülakat almak istiyorsanız deneyebilirsiniz. O kişi Ukrayna denemiş. Bence durumunuz özetleyen kısa ve öz bir mail ile sorun ya da sözlü iletişime geçin. bende merak ediyorum doğru mu diye? ya da ne kadar mümkün diye?


  • @hope34 Yarın aramayı düşünüyorum büyük elçiliği, inşallah bilgi edinebilirim. Öğrendiğimi paylaşırım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ipeke, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @caner11 F2B kategorisindeki gibi sayıyı direk yazarken F2A olarak neden ayrıca belirtmiyor fikriniz var mı? bir de FX iç içerisinde F2A harici hangi vize tipleri olabiliyor acaba vize sembollerine baktım ama Fx tipleri var onlar da exempt olarak geçiyor kafam karıştı. yani exempt olmayıp F2A vize verilen yok mu hiç :S

    Şöyle bir not da düşmüşler bazı vize tiplerini ortam bir sembol ile mi takip ediyorlar bilemedim
    Beginning with February 2021, the format of the Immigrant Visa data being reported will be updated to reflect the more commonly used and recognized general visa categories, which are the same as published in the annual Report of the Visa Office.

    O detayli kategorilerin hepsi aslinda F2A'nin alt kategorisi... Su sekilde GC eslerinin detayli kategorilerini yazmis olayim...

    • Spouses of alien residents, subject to country limits, new arrivals (F21)
    • Spouses of alien residents, subject to country limits, adjustments (F26)
    • Spouses of alien residents, subject to country limits, new arrivals, self petitioning (B21)
    • Spouses of alien residents, subject to country limits, adjustments, self petitioning (B26)
    • Spouses of alien residents, subject to country limits, adjustments, conditional (C26)
    • Spouses of alien residents, exempt from country limits, new arrivals (FX1)
    • Spouses of alien residents, exempt from country limits, adjustments (FX6)
    • Spouses of alien residents, exempt from country limits, new arrivals, self petitioning (BX1)
    • Spouses of alien residents, exempt from country limits, adjustments, conditional (CX6)

  • @moonlight, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    merhabalar, 20 Eylül 2020de NOA1imizi almıştık, case statustan baktığımızda Nebraska centerda görünüyordu. Nebraska processing times halihazırda Ekim 2020lere geldiği için biz de geçen ay case inquiry açtık, processing timesın dışında kaldık diye. Cevap Nebraska'dan değil California centerdan geldi ve sanki caseimiz Californiadaymış gibi California processing times 2019 ocak ayında olduğu için siz inquiry koşullarınızı sağlamıyorsunuz diyorlar: Your Form I-130 petition, received at the California Service Center on 09/20/2020, is still pending adjudicative review. Only petitions for which a visa is immediately available are being considered in your preference category (those filed on or before 01/31/2019). Please see our Web site at www.uscis.gov for processing times.
    Case'imiz Nebraska'dan California'ya aktarılmış mı demek oluyor bu, böyle bir transfer yapıldığında bize bildirim gelmiyor muydu, ya da case statusta da değişmesi gerekmez miydi?

    Şuan aynı durumu yaşıyoruz bizde dosyamızı sorguladıgımizda nebraskada işlem gördüğü yazıyordu ancak tarihler geçtiği halde bir onay almadık muhtemelen mail atsak sizinki gibi bir cevap alacağız avukatımız o süreleri çok dikkate almayın diyor fakat nebraska gün gün düzenli ilerleyip makul süreler gösterirken california artık iyice işin suyunu çıkarıp 28 ay gibi ütopik süreler gösteriyor gelde endişelenme bu duruma bir düzene girer diye beklerken sanki dahada karmaşık hale geldi bir yanda bir yıldan fazladır randevu bekleyenler bir yanda dosyası nerde olduğu belli olmayan uscis onayi bekleyenler çok üzücü bir durum...


  • @crazycells tesekkurler. Evet sembollerin oldugu dokumanda bunlari belirtmis ama artik kullanilmiyor anladigim biraz eski issuance lara baktim onlarin icerisinde bu yazdiginiz kirilimlarda var.

    Sonuc olarak guncel issuance larin icerisinde F2A hangi sembol altinda oluyor yani nisan ayinda kac tane F2A vizesi basilmis nasil yorumlamak dogru olur @crazycells


  • Herkese Merhaba. Sorum benzer soruların tekrarı gibi olabilir şimdiden kusura bakmayın. Bu bölümde önceden tartışılmış konuları okumaya çalıştım ama süreci yeni araştırdığım için biraz kafa karışıklığı yaşıyorum. Greencardımlıyım ve henüz amerikada yerleşik değilim. Greencardım 2019 şubat ayında gönderildi 2020 senesi itibariyle de pandemi araya girdi ancak gidiş geliş yaparak statümü korudum şu ana kadar. Önümüzdeki aylarda türkiyede evlenmeyi planlıyorum, ikimizinde burada işi var ve amerikaya beraber yerleşmeyi istiyoruz. Nişanlımın hali hazırda herhangi bir amerika vizesi statüsü yok. Bu süreci hatasız ve birbirimizden mümkün olduğunca ayrı kalmayarak halledebilmek için en doğru yöntem nedir? Vizeyi alalı 2 sene olduğu için artık benim de statümü riske sokmamam gerektiğini biliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim 🙏🏻 Bazı videolarda eş için başvurularda türkiye yerine amerikadan yapılırsa I-130 başvurusu yanında I-485 başvurusu yapılıp greencard sırası gelene kadar eş için çalışma vizesi istenebilir ve bu 3-5 ay içerisinde sonuçlanır diye bahsediliyordu. Bu vize bizim durumumuzda bize yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.


  • @wanderer Her ne kadar en başta sanki Amerikaya gidip oradan başvurmak mümkünmüş gibi görünse de araştırmaya, detaylı incelemeye başladığınızda bunun çok ta mümkün olmayan bir yol olduğunu göreceksiniz. Olmaz mı olabilir, ama her case için mümkün mü sorunsuz atlatmak, - mümkün değil. Nişanlınızın, Öğrenci veya çalışma vizesi ile ABD de bulunup, orda evlenip, öyle statu değişkliği yaparsanız ancak mümkün olabilecek bir durum. Durumunuzu bir kez daha gözden geçirirseniz en doğru kararı kendiniz verirsiniz tabaki.


  • @hulyaek anlıyorum, cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Peki evlilik türkiyede gerçekleşirse ancak öğrenci vizesi veya çalışma vizesi evlilikten önce alındıysa amerikada başvuru yaparken kusurlu duruma düşer miyiz acaba bilginiz var mı? Daha önce okuduğum yorumlarda yanlış hatırlamıyorsam @crazycells turist vizesini bu amaçla kullanmayı hiç tavsiye etmediğini belirtmişti o yüzden her şeyi sorgular durumdayım. Burada ikimizde iyi işlerimizi bırakıp gideceğimiz için aslında en risksiz yöntemle halletmeyi diliyorum. Gerçekten zor bir süreç ve burada verdiğiniz fikirler çok değerli. İnternetteki diğer kaynaklar çok yüzeysel ve söylediğiniz gibi her şey çok mümkün ve kolay gibi anlatılıyor 😞


  • @wanderer Eşinizin Öğrenci veya çalışma vizesi varsa, ABD de evlenseniz, TR de de evlenseniz gidip ABD ye yerleşip GC ve AOS başvurusunu orda yapabilirsiniz, bir sorun olacak durum değil bu. @crazycells in söylediği Turist vizesi. Bunu Turist vizesi ile yaparsanız işin içerisinde vize ihlali var, çünkü turist vizesi demek "geldim, ülkeme geri döneceğim" taahhütü demek. Turist vizesiyle girip GC a başvurursanız kendi verdiğiniz taahhüdü çiğnemiş oluyorsunu ve bunu bunu en başından bilerek yaptığınıza ikna olurlarsa hem GC talebiniz reddedilir, hem de varolan turist vizeniz, üstüne Ban yerseniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum