F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@moonlight, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
merhabalar, 20 Eylül 2020de NOA1imizi almıştık, case statustan baktığımızda Nebraska centerda görünüyordu. Nebraska processing times halihazırda Ekim 2020lere geldiği için biz de geçen ay case inquiry açtık, processing timesın dışında kaldık diye. Cevap Nebraska'dan değil California centerdan geldi ve sanki caseimiz Californiadaymış gibi California processing times 2019 ocak ayında olduğu için siz inquiry koşullarınızı sağlamıyorsunuz diyorlar: Your Form I-130 petition, received at the California Service Center on 09/20/2020, is still pending adjudicative review. Only petitions for which a visa is immediately available are being considered in your preference category (those filed on or before 01/31/2019). Please see our Web site at www.uscis.gov for processing times.
Case'imiz Nebraska'dan California'ya aktarılmış mı demek oluyor bu, böyle bir transfer yapıldığında bize bildirim gelmiyor muydu, ya da case statusta da değişmesi gerekmez miydi?G-1145 doldurdunuz mu? Yoksa bildirimler posta ile mi ulasiyor?
Dediginiz gibi genelde service center'lar arasi dosya gecislerinde bu durum size bildiriliyor.
-
@crazycells G-1145 doldurmadık, bu cevap case inquiry açmıştık ona cevap olarak mail yoluyla geldi. Dosyamız Nebraska'da mı California'da mı hiç anlayamadık doğrusu. cevap için teşekkürler.
-
@moonlight, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells G-1145 doldurmadık, bu cevap case inquiry açmıştık ona cevap olarak mail yoluyla geldi. Dosyamız Nebraska'da mı California'da mı hiç anlayamadık doğrusu. cevap için teşekkürler.
Posta gonderilmis ama almamis olabilir misiniz?
-
Göçmen olmayan vize randevuları Temmuz-Ağustos iptal edilmis. Belki bize yoğunlaşırlar. (İnşallah)
-
@crazycells yok posta gelmedi, case status sayfasında da hala nebraskada işlem gördüğü yazıyor. inşallah dosyamız bir yerlerde kaybolmamıştır, internet üzerinden file etmiştik ama artık ne düşüneceğimi şaşırdım doğrusu.. neyse beklemeye devam, çok teşekkürler.
-
En son nisan ayı bültenini yayınlamışlar.
Bir sonuç çıkaramıyorum. Belirsizlikler devam ediyor. Bekleyen kaç kişiyiz acaba. En eski DQ kimde? Bir yerde mart 2020 görmüştüm. Belirsizlikler insanı çok yoruyor.
-
Nisan ayında 23 kişiye F2 kategori vize verilmiş. Bunlar expedite ve Mart öncesi olabilir. Ufakta olsa bir ilerleme var ama burada Mart 2020 ‘de DQ olan arkadaşların hala mülakat tarihi alamamış olması hem onlar için hemde benim gibi ilerki aylarda bekleyenler açısından üzücü. Sabır edip beklemekten başka bir çare yok malesef.
-
@gigi sahi mi? ayy inşallah artık ya :folded_hands:
-
Konsolosluk covid önlemleri dahilinde yavaş çalışıyor gibi. Ama vakalar baya düştü. İnşaallah Haziran ayında randevu bekleyen bizlere randevu verirler. Tarih belli olsa sıkıntı yok ama. Belirsizlikler çok yoruyor. Konsolosluğun DQ dan sonra ne zaman randevu vereceği tam bir gizem.
-
@Ali-Veli-Ahmet şimdilik en eski bende 3 mart 2020. Ama forumda olmayıp daha eski dq tarihli bekleyen birileri vardır belki:(
-
Bu ileti silindi! -
bu f2b süreçleri hızlanıcak diyorlardı, yok değilmi hala bir gelişme?
-
@cüneyt-tarıkman göçmen olanlar mı göçmen olmayanlar mı iptal edilmiş yoksa ikisi de mi?
-
@cnskck, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@cüneyt-tarıkman göçmen olanlar mı göçmen olmayanlar mı iptal edilmiş yoksa ikisi de mi?
Yanlış başlığa yazmışım. Göçmen olmayan vize türleri..
-
Merhabalar,
Sadece randevu bekleyenler için, duyduğum avukat ile teyit ettiğim bir konuyu paylaşmak istiyorum.Detaylı araştırırsanız belki faydası olur. Şua n tüm süreci OK olupta, Ankara randevu bekleyenler başka ülkeden randevu alıp işleme devam edebiliyorlarmış. ki tecrübesi olan kişi TR konsolosluk kapalı olduğu için Ukrayna konsolosluğundan vizesini aldığını söyledi. Avukata sordum.
Ukrayna konsolsoluğu ile bu süreci hızlandıran olmuş. konsolosluk işlemi için Ankara dışında vizesiz olan balkan ülkelerinden birine çekmemiz doğru olur mu ?
CVP:130 onaylandiktan sonra DS doldururken baska konsolosluklarda mulakat talep edebilirsiniz. Sizin tercihiniz.benim dosyam henüz onaylanmadığı için konsolosluk ile iletişime geçemiyorum belki deneyen ve vizesini alan olur.
Bilgilerinize kolay gelsin
-
@hope34 Peki sadece Ds doldurma aşamasında mı talep edilebiliyor? Yoksa şu an hali hazırda DQ'sunu almış sadece mülakat tarihi bekleyen kişiler de başka konsolosluktan randevu talep edebiliyor mu?
-
@caner11 F2B kategorisindeki gibi sayıyı direk yazarken F2A olarak neden ayrıca belirtmiyor fikriniz var mı? bir de FX iç içerisinde F2A harici hangi vize tipleri olabiliyor acaba vize sembollerine baktım ama Fx tipleri var onlar da exempt olarak geçiyor kafam karıştı. yani exempt olmayıp F2A vize verilen yok mu hiç :S
Şöyle bir not da düşmüşler bazı vize tiplerini ortam bir sembol ile mi takip ediyorlar bilemedim
Beginning with February 2021, the format of the Immigrant Visa data being reported will be updated to reflect the more commonly used and recognized general visa categories, which are the same as published in the annual Report of the Visa Office. -
@cnskck, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
hali hazırda DQ'sunu almış sadece mülakat tarihi bekleyen kişiler de başka konsoloslukta
konunun detayı hakkında hiç bilgim yok. ancak siz mülakat bekliyorsanız hangi konsolosluktan mülakat almak istiyorsanız deneyebilirsiniz. O kişi Ukrayna denemiş. Bence durumunuz özetleyen kısa ve öz bir mail ile sorun ya da sözlü iletişime geçin. bende merak ediyorum doğru mu diye? ya da ne kadar mümkün diye?
-
@hope34 Yarın aramayı düşünüyorum büyük elçiliği, inşallah bilgi edinebilirim. Öğrendiğimi paylaşırım.
-
@ipeke, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@caner11 F2B kategorisindeki gibi sayıyı direk yazarken F2A olarak neden ayrıca belirtmiyor fikriniz var mı? bir de FX iç içerisinde F2A harici hangi vize tipleri olabiliyor acaba vize sembollerine baktım ama Fx tipleri var onlar da exempt olarak geçiyor kafam karıştı. yani exempt olmayıp F2A vize verilen yok mu hiç :S
Şöyle bir not da düşmüşler bazı vize tiplerini ortam bir sembol ile mi takip ediyorlar bilemedim
Beginning with February 2021, the format of the Immigrant Visa data being reported will be updated to reflect the more commonly used and recognized general visa categories, which are the same as published in the annual Report of the Visa Office.O detayli kategorilerin hepsi aslinda F2A'nin alt kategorisi... Su sekilde GC eslerinin detayli kategorilerini yazmis olayim...
- Spouses of alien residents, subject to country limits, new arrivals (F21)
- Spouses of alien residents, subject to country limits, adjustments (F26)
- Spouses of alien residents, subject to country limits, new arrivals, self petitioning (B21)
- Spouses of alien residents, subject to country limits, adjustments, self petitioning (B26)
- Spouses of alien residents, subject to country limits, adjustments, conditional (C26)
- Spouses of alien residents, exempt from country limits, new arrivals (FX1)
- Spouses of alien residents, exempt from country limits, adjustments (FX6)
- Spouses of alien residents, exempt from country limits, new arrivals, self petitioning (BX1)
- Spouses of alien residents, exempt from country limits, adjustments, conditional (CX6)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum