Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uzuun-Hasan, içinde söyledi: amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?

    @nicely dislike anlarım da, niye üç silahşörler gibi geziyorsunuz onu anlayamadım? Nere bişeyler karalasan peşindeler....

    Sayin @nicely kendi deneyimini aktarmak yerine alti doldurulmamis ve yaniltici klise cumlelerle yazdigi icin sanirim 🙂

    • akıl hastalığı almış başını gitmiş
    • Sağlık zaten bitik o kesin
    • yaşanacak bir yer degil
    • Medeniyet ve tarihte yok burada

  • @Rookie, içinde söyledi: amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?

    Biri bana sağlık sisteminin nasıl bitik olduğunu açıklayabilir mi ? Hastaneler mi dolu ? Kapıda patır patır insanlar ölüyor müdahale mi edilmiyor ? Girebiliyorsunuz ama hayır tedavi etmeyiz mi diyorlar ? Ya da ediyorlar da yanlış teşhis ve tanı mı koyuyorlar ? Nedir yani bu bitikliği biri açıklasın da öğrenelim.

    Oncelikle, ABD'de saglik hizmetleri herkes icin ulasilabilir bir durumdadir, yani bir hastaneye gittiginiz zaman paraniz yoksa bile sizi tedavi ederler. Zaten faturalar sonradan gelir!

    ABD'de saglik hizmetleri ve testler/ameliyatlar vb pahalidir. O yuzden, duzgun bir saglik sigortasi olmazsa olmazlardan birisidir. Ve yine bu nedenle, eyaletlerin medicaid vb parasiz saglik sigortasindan yararlanan cok sayida dusuk gelirliler vardir. Bu aslinda bir cesit sistem sorunu. Buyuk ilac firmalari, sigorta sirketleri, hastane yonetimleri ve daha bircok unsurdan olusan bir durum!

    ABD'de saglik hizmetlerinin kalitesi ise yine tecrubelerime gore, bircok parametreye gore degiskenlik gostermektedir. Hizmetin kalitesi doktoruna, hemsiresine, saglik personeline, hastane/klinik modeline ve hatta lokasyona gore degisebilmektedir.

    Sorulariniza gelirsek:

    1- Hastaneler dolu degil.

    2 ve 3- Kimse kapida patir patir olmuyor, genel anlamda hastaneye giris yapan herkese gerekli tedaviyi uygularlar. Homeless bile olsa.

    4- Yanlis teshis ve tedavi her ulkede var. Yok diyen yalan soyler. Bununla birlikte, ABD'de boyle birsey basiniza gelirse ve maddi/manevi veya saglik yonunden zarar gorurseniz, mahkemeye gitme ve kazanma durumunuz daha gercekci.

    5- Bitik demek goreceli ve degisken bir kavram. Ulkelerdeki ortalama yasam suresini, genel hastalik analizlerini, ameliyat basari oranlarini, nufus sayisi ve demografik analizlerini falan bulup karsilastirmak gerekir. Ancak ondan sonra, falan ulkenin saglik sistemi falanca ulkeden daha basarili gibi sonuclara gidilebilir.


  • @MySea sorularımın cevaplarını ben de çok iyi biliyorum sağolun ☺️.

    Benim anlatmak istediğim şu bu tip büyük cümleler olumlu ya da olumsuz Amerika da sağlık sistemi bitik!, Amerika batıyor ! , Amerika uçuyor ! vb kurarken altını doldurmanız gerek.Neden ? Çünkü bu forum da Amerika’ya gelmek isteyen ve hayatını o şekilde planlayan bir çok insan var bu insanları yanlış yönlendirmeye hakkımız yok.


  • @Rookie, içinde söyledi: amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?

    @MySea sorularımın cevaplarını ben de çok iyi biliyorum sağolun ☺️.

    Benim anlatmak istediğim şu bu tip büyük cümleler olumlu ya da olumsuz Amerika da sağlık sistemi bitik!, Amerika batıyor ! , Amerika uçuyor ! vb kurarken altını doldurmanız gerek.Neden ? Çünkü bu forum da Amerika’ya gelmek isteyen ve hayatını o şekilde planlayan bir çok insan var bu insanları yanlış yönlendirmeye hakkımız yok.

    Sloganvari yada alti doldurulmadan 'ben dedim oldu' seklinde cumlelere direk inanip. hic arastrmayan var ise bence uyandirmayalim... Birakin yanlis yonlensinler...

    Gocmenlik basit bir 'arastirma' silsilesini tamamlayamayacak insanlara gore degil...

    Sonra buraya gelip, arastirmak yerine armut pis agzima dus tarzinda ondan bundan abarti yardimlar vs bekleyip buradakilerinde hevesini kirip, buradaki yardimsever insanlarin Turklerden uzaklasmalarina neden oluyor boyle tipler...

    Klasik hastaligimiz... Hoca anlatsin biz inanalim, ogretmen anlatsin dinleyelim, siyasetci anlatsin kanalim...


  • @semavi Amerika'ya gelmeyi ve orada yaşamayı o kadar çok istiyorum ki Kadir abi, şayet nasip olacak olsa var gücümle mücadele etmeye hazırım. Umarım bir gün bana da nasip olur... 🙏🏻


  • .,.,.,.,


  • @xackletaker Hayatın gerçekleri yaklaşımı mantıklı evet katılıyorum. Bu hayatın gerçeklerinin Amerikada'da fazlasıyla olmasını bilmek, gerçekçi olmak için yeterli bence, bu bakış açısı => Perfect.


  • @crazycells https://www.nimh.nih.gov/health/statistics/mental-illness Genel anlamda ve ciddi anlamda delilik oranları, uyuşturucudan dolayı oluşan türleri çok yaygın, bu paylaştığım adreste datalar var ve her geçen yıl malesef artmaya devam ediyor. ÖZellikle downtown bölgelerinde çok göze battığı için 15 20 tane Serious mental illness olan kişi olsa zaten insan sehirde yürürken bir gardını alarak davranıyor, çok rahat huzurlu hareket edilmiyor. Önleyemedikleri bir uyuşturucu problemi var buda bence Amerika'yı sarmaya devam eden, söküp atamadıkları bir kanser.

    Bu arada ben delileri severim yanlış anlasılmasın;

    Gençliğim İstanbul - Balat bölgesinde çok geçti, ülkemizin delilerinin gözünü seveyim. Amerika'da malesef delilerin bir çoğu uyuşturucu etkisiyle agresifleşmiş, suç işlemeye meğilli kişiler. Daha geçen hafta yasadıgım yerde arkadasın evinin yakmaya calısırken homeless yakaladık, Polisi çağırdık götürdüler, şimdi arastırdık serbest kalmıs, tekrar gelip yapıp yapmayacagı belli değil 😃 Böyle enteresan bir şey, Agresif manyak dolu etrafta.


  • Megan Fox'un yeni erkek arkadaşını gördüm evet abd de zihinsel hastalıklar konusunda yaygınlığa ikna olmuş buluyorum...sizde bakın arkadaşlar hepimizin Megan Fox ile sevgili olabilme ihtimali olduğu ülkedir abd şansınız yokmuş gibi düşünmeyin. 😃


  • Uyuşturucu sorunu gerçektem görmezden gelinecek bir durum değil. En çok ondan korkuyorum çocuklarımı dusununce...


  • @semavi İyilikler ve güzellikler her daim seninle olsun Kadir abi, sen gerçekten güzel kalpli bir insansın.


  • San Jose, CA da silahli saldiri ve 9 can kaybi.


  • @MySea Ya sorma tam konusmaların ustune yine bir olay oldu, benim dikkatimi çeken şey bu shooting oalyları nedense hem orta ve batı tarafında oluyor daha çok, Boston, MA 'e gidecem ya harbiden, medeni yer, tarihte kısmen var, kültürde var, eğitimde var, doğasıda güzel... Az birşey pahalı yaşam ama, çekmeye değer sanki...


  • @MySea @crazycells Tam olarak bu haber mesela bahsettiğim Serious Mental Illness'a giriyor. Eski eşi demişki;

    “He had two sides,” Cassidy’s ex-wife Cecilia Nelms told the Bay Area News Group, a CNN-affiliate, outside her home Wednesday. “When he was in a good mood, he was a great guy. When he was mad, he was mad.”
    

    Tüm vefat edenler için R.I.P diyorum, üzücü bir durum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nicely ben zaten ABD'de akli dengesi yerinde olmayan insanlar yok demiyorum; ama siz "akıl hastalığı almış başını gitmiş" diyorsunuz 🙂 bu konuda fikrinizi savunmak istiyorsaniz "cherry picking" yapilmis ornekler yerine , nufusa oranlarina dair bilgi vermelisiniz. Bir seyin alip basini gitmesi, tek tuk orneklerle degil, bu durumun sayisiyla ilgili bir iddia...

    Ben de haberlerde cocugunu karakola birakip terk eden aile gordum, ama bu ornekten hareketle "ABD'de annelik babalik yok" ya da "ABD'de herkes cocugunu birakip kaciyor" diye bir iddiada bulunmuyorum.


  • @crazycells Evet ben gorup hissetlerime göre yorum yapan halktan biriyim. Bana göre Amerika'da Türkiye ile kıyaslayınca kayıtlara geçen Akıl hastalığı, uyuşturucu Bağımlılığı, Obezite, Silah kullanımına bağlı şiddet, Taciz ve tecavüz olayları almış başını gitmiş, malesef.


  • @crazycells Ben Amerika'ya göç etmeyi çok istiyorum şayet şanslı kişilerden olursam orada tutunabilmek ve adapte olabilmek için var gücümle mücadele etmeye hazırım. Bence insan zorlukları göze alıp hayallerinin peşinden gitmeli.


  • Amerika'ya bir gün gidersem beni endişelendiren tek şey, insanların evin içine ayakkabı ile girmesi. Başka hiçbir şey mi seni endişelendirmiyor diyebilirsiniz 🙂 Ama hakikaten bunu mantığım bir türlü almadığı için, algılayamıyorum. Mesela yağmurlu havalarda da bunu yapıyorlar mı? Evin içini nasıl temiz tutuyorlar o zaman? Tuvalete de ayakkabıyla mı giriyorlar?


  • @travelleth Benim gordugum house larda zaten hali kullanmiyorlar, apartmanlarda her yer haliflex ama ayakkabi ile giriyorlar. Tamir tadilat isi icin request actigimda direk olarak Galos (Overshoes) ile girmelerini not dusuyorum, yoksa bam gum dalarlar 🙂


  • @travelleth Genel olarak Amerikalilarin cogunlugu evde ayakkabi ile dolasiyorlar. Bizim eve gelenler oldugunda, daha kapida "shoes off please" diyerekten uyariyoruz. Oglumun arkadaslari mesela artik kurali biliyorlar, kapida hemen ayakkabilarini cikartmaya baslarlar 🙂

    Tamirci falan geldiginde ise, ayni seyi soyluyoruz. Cogunlukla uyuyorlar ama bazen "work shoes/boots" diye itiraz edenler oluyor, onlara da galos veriyoruz. Bazilari da kendi galoslarini getiriyorlar araclarindan.


Benzer Başlıklar

  • 491
  • 152
  • 22
  • 77
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum