[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Aklıma takılan son bir kısım kaldı :) Şuan freelancer olarak ara sıra ufak tefek işlerde çalışıyorum Primary Occupation kısmını boş mu geçmeliyim ? sonuçta resmiyette bir işim yok.
-
@Bilgehan-Bulut-0, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar ds260 formunda course of study kısmı ile ilgili bir sorum var. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve okulun resmi sisteminde de computer engineering diye geçiyor ancak Amerikada bu bölümün adı Computer Science olarak geçiyor, hangisini yazmalıyım acaba?
Farketmez kardeşim. Bölümünü türkçe karakter kullanmadan da Türkçe olarak yazabilirsin.
-
@cgokhan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Aklıma takılan son bir kısım kaldı :) Şuan freelancer olarak ara sıra ufak tefek işlerde çalışıyorum Primary Occupation kısmını boş mu geçmeliyim ? sonuçta resmiyette bir işim yok.
Boş geçmeyin. Mesela Freelance Marangoz olarak yazmanda bir sakınca yok. :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@Bilgehan-Bulut-0, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar ds260 formunda course of study kısmı ile ilgili bir sorum var. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve okulun resmi sisteminde de computer engineering diye geçiyor ancak Amerikada bu bölümün adı Computer Science olarak geçiyor, hangisini yazmalıyım acaba?
Bir de eğitimime devam etmekteyim hangi tarihler arası kısmında to: kısmını boş mu bırakmalıyım acaba? Teşekkürler
-
@Bilgehan-Bulut-0 Okulda nasıl anılıyorsa öyle yazın.
-
@Bilgehan-Bulut-0 Dünün tarihine girerek, Diploma olarak None Yet diyebilirsiniz.
-
Merhaba,
Aynı iş yerinde 15 seneden fazladır calışıyorum ama daha öncesinde de çalıştığım yerler vardı. Bu durumda were you previously empoyed kısmına ne demem lazım? Yes dersem son 10 senedir çalıştığım yerleri soruyor ki hala aynı işteyim ve bitiş tarihi yok. No mu demeliyim ki bu da doğru bilgi değil..tesekkürler
-
@aylinak, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
Aynı iş yerinde 15 seneden fazladır calışıyorum ama daha öncesinde de çalıştığım yerler vardı. Bu durumda were you previously empoyed kısmına ne demem lazım? Yes dersem son 10 senedir çalıştığım yerleri soruyor ki hala aynı işteyim ve bitiş tarihi yok. No mu demeliyim ki bu da doğru bilgi değil..tesekkürler
Doğru bilgi olması açısından önceki çalıştığınız yerleri de yazabilirsiniz. Çünkü Amerika'da doğru beyan önemlidir. Burda da sonuçta size bir külfet getirmeyecek. Ben önceki 5-6 çalıştığım yeri de yazdım. 2 yada 3'ü 10 sene öncesinden.
-
@aylinak, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
Aynı iş yerinde 15 seneden fazladır çalışıyorum. Daha önce de çalıştığım yerler de vardı. Were you previously employed kısmına yes dersem son 10 sene içerisinde çalışılan yerleri soruyor. 10 sene öncesinde de aynı yerde çalıştığım için buraya no mu demeliyim yoksa 15 sene öncesindeki yerleri mi yazmalıyım?Tesekkürler
evet diye isaretleyip, 15 yillik isinizi yazabilirsiniz.
-
@Programmer, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ali-yılmaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Programmer adını da mı yazalım. Evlenmeden ki ad ve soy adını şu an hala kullanıyor şimdi sadece benim soy adım eklendi. Örneğin evlenmeden önce adı Ayşe Fatma olsun, şimdi Ayşe Fatma Yılmaz oldu. Yani hem adını hem de kendi soy adını mı yazacağız? Teşekkürler.
Evet aynen öyle. İkisini yazmanız gerekiyor (ad-soyad)
Çok teşekkürler🙏🙏
-
@Programmer, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Programmer adını da mı yazalım. Evlenmeden ki ad ve soy adını şu an hala kullanıyor şimdi sadece benim soy adım eklendi. Örneğin evlenmeden önce adı Ayşe Fatma olsun, şimdi Ayşe Fatma Yılmaz oldu. Yani hem adını hem de kendi soy adını mı yazacağız? Teşekkürler.
Evet aynen öyle. İkisini yazmanız gerekiyor (ad-soyad)
Çok teşekkürler🙏🙏
Rica ederim. Bu durumu ben de merak etmiştim. Aynı şekilde cevap verdim.
-
Merhaba, form doldurma sürecinde benim de danışmak istediğim bir konu var. Bu senin talihlilerinden birisi de biziz.
Özellikle formda ilerlerken adres kısmında zorluk yaşıyoruz. Ben, 2010 - 2018 yılları arasında, 6 farklı ülkede inşaat şantiyelerinde çalıştım. Bu 6 ülkenin bazılarında 2-3 ay geçici olarak kaldım, bazılarında ise 12-18 ay gibi uzun süreli oturum izni ile bulundum. Aynı şekilde eşim de, iki kez bağlı bulunduğu kurumun geçici görevlendirmesi ile 3 aylık periyotlarla 2 ayrı ülkede bulundu.
Bu ülkelerde bulunduğumuz adresleri hatırlayamıyoruz, bu durumda nasıl ilerlemeliyiz? Örneğin, çalıştığım şirketin o ülkede bulunan resmi ofisinin adresini versem uygun olur mu?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. -
Merhaba formda dolduğum kısımlarda yanlış olduğunu farkettiğim kısımlar mevcut 14 ü ve 17 sinde kcc ye aşağıdaki şekilde mail gönderdim fakat halen dönüş yapılmadı.
Sorum formu açtırıp güncelleyen arkadaşlar mevcut mu ? Formun açılması süresi ortalama nedir ? Ayrıca formu açtırmak tehlikeli midir veya sıralama ile ilgili bir sıkıntı yaşatır mı ? sıra numaramı imzamdan görebilirsiniz.
Şimdiden teşekkürler.
Alıcı: [email protected]
Konu: 2022EU00022XXXMail içeriği:
Dear Sir/Madam,
Please unlock my DS260 form as I would like to make some revisions.
Thank you.
Name: ILKER YILDIRIM
Case Number: 2022EU00022XXX
Date of Birth: 30 JUNE 1984 -
Eylülde eğitim için erasmusa gidicem ve kalacak yerim değişcek eğitim bilgilerime +okul eklenicek ve bunun gibi birçok şeyde değişiklik olacak bu sorun olurmu ?
-
@POLARBEAR25
Birkaç aylık geçici adresleri hatırlamıyorsanız yazmanıza gerek yok. Daha uzun süreli adresleri hatırladığınız kadarıyla yazmaya çalışın. -
@yildirim84 2021 süreci de halen devam ettiğinden KCC geri dönüşleri 2-3 haftayı buluyor şu aralar.
-
@Burooo07, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Eylülde eğitim için erasmusa gidicem ve kalacak yerim değişcek eğitim bilgilerime +okul eklenicek ve bunun gibi birçok şeyde değişiklik olacak bu sorun olurmu ?
Sorun olmaz, formu doldurduğunuz an itibariyle doğru bilgileri girmeniz yeterli. Eğer mülakata orada girmeniz gerekecekse değişiklik talep edersiniz.
-
Merhaba. 22 Talihlisi eşim. 1 kızım ABD de okuyor. Ben ve küçük kızım var 16 yaş. 4 kişiyiz.
Mülakat yerini Ankara yazıyoruz. Mülakat tarihinde kızım ABD den gelecek Ankara da mülakata gireceğiz beraber. Kızım okuluna dönecek hemen.
1-Gidebilir mi yalnız olarak asıl talihliden önce? veya
2-Eşim tek gitti 1 hafta kaldı ve döndü. Sonra aile bireyleri farklı zamanlarda ve yalnız olarak 6 ay içinde talihliden bağısız olarak giriş yapabilir mi? teşekkrler. -
@gucarslan başvuru esnasında 21 yaşından küçüktü. Şimdi 21 yaşında. ocak 2000 doğumlu.
-
@Ali-Yüksel merhaba, ilk olarak kusura bakmayın sorunuzu geç gördüm.
kızınız için aşağıdaki iletide yer alan hesabı yapıyor olmanız gerek. eğer bu denklemdeki hesaba göre uygunsa vize alabilir.https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi/2
ayrıca kızınızın da mülakata sizinle birlikte ankara'da girmesi gerekli ne yazık ki, ayrı şekilde abd'de mülakata giremez.edit: asıl talihli vize aldıktan sonra kızınız aos sürecine devam edebilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum