Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• Arkadaslar tarih gelen yok mu ? Beni hanim bosayacak vallahi :):) 14-15 ay biter dedik 27 -28 ay oldu :) sanirim amerikan vatandaslarinin aileleri icin vize isleri olagan gidiyor . Onlar bittikten sonra anca bize sira vericekler gibi.

• @gigi Nisan ayının vize bülteni çıkar sanırım yakında ordan bir fikir edinebiliriz. Ama haklısınız ben de karamsarlığa düşüyorum çoğu zaman ve evet belirsizlik cidden baya kötü, geç de olsa bir tarih verilse en azından ona göre planımızı yaparız.

• @nevermore benim babam usa vatandaşı ama bir işe yaramıyor. İşin kötü yanı ab üyesi ülkelerden birinden doktora kabul aldım. İkilemin kralı oluştu benim için.

• @cnskck beklemenin yanısıra, her görenin “ne zaman gidiyorsun?” “daha gitmedin mi?” “neden bu kadar uzun sürdü?” sorularına maruz kalmak daha da can sıkıyor. Bekleyen arkadaşları bilmiyorum ama benim çevrem böyle malesef :(

• @gigi kesinlikle öyle, hepimiz maruz kalıyoruzdur bence böyle sorulara.

• Bunlari veya daha fazlasini bizlerde yasiyoruz ancak bizler bu sorunlari yetkililere ulastirmamiz lazim uzaktan olur. Cok buyuk onlemler alinarak olur acil bir sekilde bizlerin aile sorunlarimizi cozmelerini istememiz lazim. nasil? bilmiyorum

• @gigi valla al benden de o kadar alay konusu olmaya başladık kime ne anlatacaksın arkadaşlar sizce kaç kişi dq olarak bekliyor Türkiye de tahmin edebilirmisiniz

• merhabalar, 20 Eylül 2020de NOA1imizi almıştık, case statustan baktığımızda Nebraska centerda görünüyordu. Nebraska processing times halihazırda Ekim 2020lere geldiği için biz de geçen ay case inquiry açtık, processing timesın dışında kaldık diye. Cevap Nebraska'dan değil California centerdan geldi ve sanki caseimiz Californiadaymış gibi California processing times 2019 ocak ayında olduğu için siz inquiry koşullarınızı sağlamıyorsunuz diyorlar: Your Form I-130 petition, received at the California Service Center on 09/20/2020, is still pending adjudicative review. Only petitions for which a visa is immediately available are being considered in your preference category (those filed on or before 01/31/2019). Please see our Web site at www.uscis.gov for processing times.
    Case'imiz Nebraska'dan California'ya aktarılmış mı demek oluyor bu, böyle bir transfer yapıldığında bize bildirim gelmiyor muydu, ya da case statusta da değişmesi gerekmez miydi?

• @moonlight, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

merhabalar, 20 Eylül 2020de NOA1imizi almıştık, case statustan baktığımızda Nebraska centerda görünüyordu. Nebraska processing times halihazırda Ekim 2020lere geldiği için biz de geçen ay case inquiry açtık, processing timesın dışında kaldık diye. Cevap Nebraska'dan değil California centerdan geldi ve sanki caseimiz Californiadaymış gibi California processing times 2019 ocak ayında olduğu için siz inquiry koşullarınızı sağlamıyorsunuz diyorlar: Your Form I-130 petition, received at the California Service Center on 09/20/2020, is still pending adjudicative review. Only petitions for which a visa is immediately available are being considered in your preference category (those filed on or before 01/31/2019). Please see our Web site at www.uscis.gov for processing times.
    Case'imiz Nebraska'dan California'ya aktarılmış mı demek oluyor bu, böyle bir transfer yapıldığında bize bildirim gelmiyor muydu, ya da case statusta da değişmesi gerekmez miydi?

G-1145 doldurdunuz mu? Yoksa bildirimler posta ile mi ulasiyor?

Dediginiz gibi genelde service center'lar arasi dosya gecislerinde bu durum size bildiriliyor.

• @crazycells G-1145 doldurmadık, bu cevap case inquiry açmıştık ona cevap olarak mail yoluyla geldi. Dosyamız Nebraska'da mı California'da mı hiç anlayamadık doğrusu. cevap için teşekkürler.

• @moonlight, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@crazycells G-1145 doldurmadık, bu cevap case inquiry açmıştık ona cevap olarak mail yoluyla geldi. Dosyamız Nebraska'da mı California'da mı hiç anlayamadık doğrusu. cevap için teşekkürler.

Posta gonderilmis ama almamis olabilir misiniz?

• Göçmen olmayan vize randevuları Temmuz-Ağustos iptal edilmis. Belki bize yoğunlaşırlar. (İnşallah)

• @crazycells yok posta gelmedi, case status sayfasında da hala nebraskada işlem gördüğü yazıyor. inşallah dosyamız bir yerlerde kaybolmamıştır, internet üzerinden file etmiştik ama artık ne düşüneceğimi şaşırdım doğrusu.. neyse beklemeye devam, çok teşekkürler.

• En son nisan ayı bültenini yayınlamışlar.

https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Immigrant-Statistics/MonthlyIVIssuances/APRIL 2021 - IV Issuances by Post and Visa Class.pdf

Bir sonuç çıkaramıyorum. Belirsizlikler devam ediyor. Bekleyen kaç kişiyiz acaba. En eski DQ kimde? Bir yerde mart 2020 görmüştüm. Belirsizlikler insanı çok yoruyor.

• Nisan ayında 23 kişiye F2 kategori vize verilmiş. Bunlar expedite ve Mart öncesi olabilir. Ufakta olsa bir ilerleme var ama burada Mart 2020 ‘de DQ olan arkadaşların hala mülakat tarihi alamamış olması hem onlar için hemde benim gibi ilerki aylarda bekleyenler açısından üzücü. Sabır edip beklemekten başka bir çare yok malesef.

• @gigi sahi mi? ayy inşallah artık ya :folded_hands:

• Konsolosluk covid önlemleri dahilinde yavaş çalışıyor gibi. Ama vakalar baya düştü. İnşaallah Haziran ayında randevu bekleyen bizlere randevu verirler. Tarih belli olsa sıkıntı yok ama. Belirsizlikler çok yoruyor. Konsolosluğun DQ dan sonra ne zaman randevu vereceği tam bir gizem.

• @Ali-Veli-Ahmet şimdilik en eski bende 3 mart 2020. Ama forumda olmayıp daha eski dq tarihli bekleyen birileri vardır belki:(

• Bu ileti silindi!

• bu f2b süreçleri hızlanıcak diyorlardı, yok değilmi hala bir gelişme?

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k