Gelir vergisi / beyani
-
Genel bilgi notu geceyim : FBAR yaparken , Turkiyedeki bankalardaki musteri numaranizi vererek yapabilirsiniz. İlla hesap numaralarini hepsini degil, musteri numaranizi vererek banka bilgisini yapabilirsiniz.
-
@knnrn Tekrar merhaba Kenan bey, bir soru daha sormak istiyorum izninizle:
TurboTax üzerinden işlemleri gerçekleştirdim bütün adımları takip ettim ve en sonunda bu çıktı. Benim bu kaydettiğim 1040 formunun çıktısını alıp ABD'deki IRS'e mi postalamam gerekiyor artık?
Teşekkürler...
NOT: Tekrar tekrar sorduğumun farkındayım ama geçen sene e-file ederken bu sene postalıyor olmayı kabul etmiyor zihnim mantığım. Değişen bir şey olmadı çünkü, gene gelirimi $0 olarak gösterdim (çünkü öyle, gelirim yok).
-
@mulus Evet, posta ile gönderin sadece. Geçen yıl neden öyle oldu bilmiyorum, normalde sıfır gelir için sistem e-file kabul etmez.
Bu yıl da e-file yapmak için 1 dolarlık faiz geliri hilesini yapabilirsiniz, bunda bir sakınca yok.
-
DHL Express ile İstanbul - Texas Austin'deki IRS merkezi için Cuma günü teslim olacak şekilde evrakımı 69 Euro yani 695 liraya yolladım. Eğer @knnrn beyin fikrini önceden görmüş olsaydım belki e-file edebilecektim ama kısmet =) Türkiye'den dosya göndermek isteyenlere de fikir olsun aşağı yukarı rayiç buymuş.
İnşallah ileride sıkıntı sorun çıkmaz. Çok korkuyorum vergi işinden. Allah kısmet eder de şu naturalization zamanı geldiğinde başıma iş olsun istemiyorum =) $0 yazmam sorun olur mu? Yani, cidden beyan edecek bi gelirim yok, ne yazacağımı da bilemedim...
-
Selam forum ahalisi,
Bugün niyet ettim, vergimi halletmeye fakat durum biraz sıkıntılı daha önce tecrübesi olanlar yeşillendirirse sevinirim.
- 2 kez gir çık yaptım.
- Hanım’ın ve çocukların greencard’ı henüz yok.
- Tüm gelirim Türkiye’de ki şirketimden.
TurboTax ile görüştüm. En iyisi 2020 için bekar olarak doldurman denildi. Doğru mu? Yoksa hiç doldurmamak daha mı iyi? Amacım sorumluluğumu yerine getirip niyetimin ciddi olduğunu vurgulamak.
-
@YollardakiAdam Benim durumumda aynı Eşimin Green yok. 2 senedir beyanımı bekar olarak dolduruyorum. Bu bildirimi Tax office vasıtasıyla yapıyorum. Çünkü eşlerimiz ABD hükümlerine tabi değil ve vergi mükellefi değiller O açıdan vergi bazında bekar olarak doldurman gerekiyor.
-
İlk beyanımı yaptım. TurboTax kullandım kafam rahat olsun diye. 30dk içinde IRS’den kabul edildiğine dair mail geldi. Çok da büyütecek bir şey değilmiş halbuki o kadar zor bir süreç gibi görünüyordu ki!
-
IRS aylardır vergi beyanımı onaylamamıştı. Geçen gün kontrol ettiğimde onaylandığını, ancak değişiklik yapıldığını gösteriyordu. Vergi iadesi miktarını 4500 dolardan 6900 dolara çıkarmışlar. Neden böyle yapmışlar anlamadım, ancak bir mektup göndermişler. Yeni doğan bebek için son stimulus yatmamıştı, ancak aradaki fark stimulus miktarından fazla. Bir itirazım olduğundan değil, ama merak ettim :)

-
@knnrn Biden Amca ufak suprizler yapmis sana:beaming_face_with_smiling_eyes: Vergi beyanini ne zaman yapmistin? Benim 2 ay oldu hala bekliyorum.
-
@sigmoidalmammal 24 Şubat'ta göndermiştim. Beklediğime değdi. :)
-
Yaklasik 30 milyondan biraz fazla tax returns, manual islem nedeniyle henuz approve yapilmadilar. Yani bunlarin hepsinin IRS memurlari tarafindan tek tek gozden gecirilmesi ve ondan sonra onaylanip, refundlarin gonderilmesi gerekiyor. Stimulus odemeleri nedeniyle tax return islemlerini geriye atmislardi, gecen haftadan bu yana yeni yeni islem yapmaya basladilar. IRS sozcusu gecen haftaki aciklamasinda, bazilarinin yaz sonuna kadar surebilecegini belirtti.
-
@knnrn American rescue plan sebebiyle advance tax credit’leri geri odemesinde (baska bir deyisle tax refund’dan mahsup edilmesinde) degisiklik yapildi. Mayisin birinci haftasinda IRS formlari yenilendi. Bu tarihten once bildirim yapan bazi kisiler hesap ettiklerinden fazla return aliyor anlasilan.
-
-
@knnrn Oncelikle parayi gule gule harcayin! Ne icin gonderdikleri hakkinda hicbir fikrim yok. Cocuk parasi olabilir mi? Bu yil o kadar cok degisiklik yaptilar ki, kesin olarak sudur budur demek zor.
-
@knnrn irs’in sitesine hesabinizla giris yaptiginizda transactionlari gosteren yere bakinca kisa da olsa bir aciklama yazmasi lazim.
-
@knnrn, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@MySea @sadriabi Yukarıdaki rakama ilave olarak 3500 dolar daha yatmış. IRS'ten gelen iki ayrı ödeme şeklinde görünüyor. Bu 3500 dolar ne içindir bilen var mı? Stimulusları zaten almıştık. Geçen yıl eşim çalışmadı, herhangi bir işsizlik parası da almadı. Acaba onunla ilgili bir şey mi?
@MySea hakli. O kadar cok degisiklik oldu ki benim muhasebeci kafayi yedi. Defalarca degisiklik yapti, formlari bastan doldurdu.
Mevsimlik yaptigim bir is icin komsu eyaletten (CT) gelecek return'u yine de yanlis hesapladi. Yanlis derken olumlu anlamda, fazla return oldu yani.Size gelen fazlaligin ben yine advance tax credit geri odemesini devletin tahsil etmekten vazgecmesi sebebiyle oldugunu dusunuyorum. Bir diger ihtimal yine @MySea nin dedigi gibi cocuklar icin tax credit artti. Ve zaten galiba o artis tam da dediginiz kadar di. Bu arada Uncle Joe 100. gun konusmasinda advance tax credit geri odemelerindeki degisikligi sadece bu yil degil 4 yil boyunca uygulayacagiz dedi. Republican'lara ragmen sosyal devlet olma yolunda ilerliyoruz cok sukur! :)
-
@MySea Ben de güle güle harcamak istiyorum :) ama bir yanlışlık da olabilir diye endişe ediyorum. Sonradan geri istemesinler. IRS transkriptime baktığımda Mart ayında yatan 4200 dolarlık stimulusu göremedim. Biraz daha inceleyeyim.
-
@knnrn Gecen sene ve bu senenin gelirlerinden hangisinin tax returnu fazla ise onu hesapliyor olabilirler. Garip bir yil oluyor tax returnler acisindan. Cocuklar icin ek 300$ krediler Haziranda baslayacak.
-
Bunun için forumda bir başlık gördüğümü hatırlıyorum fakat bulamadım başlığı.
Asıl sorum ise iş ilanlarında belirtilen örnek $14 a hour elimize geçen net para değil değil mi? Sanırım %30 u vergiye gidiyor galiba, bunun hesaplayıcısını ne diye aratarak bulabilirim?
Galiba take home pay dedikleri şey bu ama emin olamadımTeşekkürler!
-
@dontoliver, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Bunun için forumda bir başlık gördüğümü hatırlıyorum fakat bulamadım başlığı.
Asıl sorum ise iş ilanlarında belirtilen örnek $14 a hour elimize geçen net para değil değil mi? Sanırım %30 u vergiye gidiyor galiba, bunun hesaplayıcısını ne diye aratarak bulabilirim?
Galiba take home pay dedikleri şey bu ama emin olamadımTeşekkürler!
Sorulariniz icin yeni baslik olusturmayin, ozellikle de bu tur baska bir ana basligin altinda sorulabilecek bir soru icin...
Bu basligin ilk sayfalarini inceleyebilirsiniz. ABD'de hem federal, hem eyalet, hem de lokal vergi oduyorsunuz ve herkesin odeyecegi vergi kendi durumuna gore degisir, o nedenle tum maaslar brut olarak yazilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum