Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @cem1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, EU siralamam var, mulakat tercihim Ankara ancak Fasta(Afrika) mulakata girme imkanim var. Koronadan etkilenmemisler konsolosluk duzenli olarak calismis yani. Tavsiyeniz ne olur, avrupa ile afrika siralamasi farkli bu durumda hangi siralamaya gore cagiracaklar beni? Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ediyorum.

    Dosyanızın bölgesi yani EU current durumuna göre çağırılırsınız.
    Numaranız yüksek değil, orada yaşamıyorsanız böyle bir değişiklik yapmanızı gerektirecek bir durum yok şu an.


  • Merhaba, 2022 talihlisiyim. Şu an Ankara’da yaşıyorum fakat büyük ihtimal Avrupa’ya 6 ay içinde taşınacağım. Formda hem konsolosluk hem de adres olarak Ankara’yı seçince sonradan değiştirme imkanım olur mu acaba? Olmazsa da burada da görüşmeye gelirim problem değil fakat adresim güncel olmayacak bu bir sorun yaratır mı?

    Herkese teşekkür ederim


  • @goblis tek sorun turkiyedeki us konsoloslugu calismadigi icin islemleri hizlandirmak istiyorum, orada girersem bu yilin sonuna kadar her sey bitmis olacak ama turkiye icin hic bir sey belli degil simdilik, mulakat tarihi fas icin verildiginde, bir hafta oncesinden gidip mulakati verip gelsem daha iyi olmaz mi, bilmedigim bir sakincasi var mi bu sekilde yapmamin?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mert-Karayılan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Tekrardan merhabalar, geçen senelerde work and travel yaptığım için social security numberım bulunmakta, fakat ben yinede yeni bir ssn almak için ds260 formunu doldururken Social Security Number kısmında ''yeni bir ssn kartına ihtiyacınız var mı'' sorusuna evet yanıtını versem herhangi bir sorun çıkar mı yoksa ssnimin olduğu için hayır olarak işaretlememi önerirsiniz. (Vergi iade başvurularını yaparken ssni isteyen şirketlere güvenmediğimden yeni bir ssn kartını almayı talep etsem ne olur açıkçası) Şimdiden teşekkürler 🙂

    evet olarak işaretlemeniz doğru olan. aynı numarayla yeni ve statünüze uygun bir ssn alacaksınız.


  • @goblis bu arada her iki ulkede de vatandaslik hakkim var, esimin ise sadece Turkiye vatandasligi var, esim de benim gelecek tabikii.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tantalizedracoon, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, 2022 talihlisiyim. Şu an Ankara’da yaşıyorum fakat büyük ihtimal Avrupa’ya 6 ay içinde taşınacağım. Formda hem konsolosluk hem de adres olarak Ankara’yı seçince sonradan değiştirme imkanım olur mu acaba? Olmazsa da burada da görüşmeye gelirim problem değil fakat adresim güncel olmayacak bu bir sorun yaratır mı?

    Herkese teşekkür ederim

    ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın!

    eğer ikamet adresiniz farklı bir ülke olacaksa ve orada fiilen yaşamaya başlayacaksanız ve oturumunuz olacaksa evet değiştirebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tyalcin, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba, ben 13 mayıs 2021 günü ds-260 formunu submit ettim. Ancak aklıma bir takılan bir soru var. Ben 2010 yılında beyin kanaması geçirdim ve askerden muaf oldum. Şuan devam eden bir sorun, her hangi bir fiziksel eksikliğim yok. Ameliyat vesaire de olmadım ve daimi olarak kullandığım bir ilaç da bulunmamakta. Ds-260 formunda da askerliği yapmadığımı belirttim. KCCden istenen belgeler arasında askerlik durumunu istediklerini gördüm. E-devletten alacağım belgede de muaftır diye yazıyor. Mülakatta bu muafiyetin sebebi nedir diye sorulur mu? Diyelim soruldu ve sebebini söyledim diyelim bu vize işlemlerini sıkıntıya düşürür mü? Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

    sağlık muayenesindeki doktor tarafından yapılan tetkiklerde verilecek bir karar bu. ama biliyoruz ki dikkat ettikleri şey salgın hastalıklar. eğer hastalığınızla ilgili belge, rapor vb şeyler varsa kesinlikle yanınızda götürün.

    mulakatta hastalığınızla alakalı soruların sorulacağını zannetmiyorum.

    kcc'ye de e-devletten aldığınız o evrağı gönderebilirsiniz, sorun teşkil etmez.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sultanofhearts, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar Merhaba Kcc'ye mail attım ds 260 formunun tekrar açılması için acaba ortalama kaç günde cevap gelir.

    sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.

    iş yoğunluğuna göre 5-10 iş gününü bulabilir.

  • ⭐⭐

    @cem1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @goblis bu arada her iki ulkede de vatandaslik hakkim var, esimin ise sadece Turkiye vatandasligi var, esim de benim gelecek tabikii.

    Formu doldurduysanız KCC’ye değişiklik talebinde bulunabilirsiniz. Olumlu yanıt vereceklerini düşünüyorum.


  • Merhaba, daha önce sorulmuş olabilir fakat mesajları okumaktan artık gözlerim yoruldu.
    1-) Doğum yerim, kimliğimde ve pasaportumda sadece doğduğum yerin ilçesi yazıyor... personal info. kısmında iki yere de aynı bilgiyi mi girmeliyim yoksa province yazan yere ilin adını mı yazsam problem olur mu ? örneğin city maltepe province istanbul yada maltepe maltepe
    (NOTE: Data on this page must match the information as it is written in your passport or travel documents. ) bu yazıya istinaden kafam karıştı.
    2-) Askerliğimi geçen sene pandemi nedeniyle 6 ay yerine 7 ay yaptım ☺ . E-devlette Tarihçeli ikamet ettiğim adreslerde bu adres yok sizce girmeli miyim ?

  • ⭐⭐

    @cgokhan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, daha önce sorulmuş olabilir fakat mesajları okumaktan artık gözlerim yoruldu.
    1-) Doğum yerim, kimliğimde ve pasaportumda sadece doğduğum yerin ilçesi yazıyor... personal info. kısmında iki yere de aynı bilgiyi mi girmeliyim yoksa province yazan yere ilin adını mı yazsam problem olur mu ? örneğin city maltepe province istanbul yada maltepe maltepe
    (NOTE: Data on this page must match the information as it is written in your passport or travel documents. ) bu yazıya istinaden kafam karıştı.
    2-) Askerliğimi geçen sene pandemi nedeniyle 6 ay yerine 7 ay yaptım ☺ . E-devlette Tarihçeli ikamet ettiğim adreslerde bu adres yok sizce girmeli miyim ?

    1- city: Maltepe province: Istanbul yazabilirsiniz
    2- yazmanızın mahsuru yok


  • @gucarslan çok teşekkür ederim


  • @gucarslan telefon numarası zorunluluğu var mıdır? Yazmasak olur mu?

  • ⭐⭐⭐

    @Bayram-Denktaş, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan telefon numarası zorunluluğu var mıdır? Yazmasak olur mu?

    Yazmak zorundasınız. İkinci veya iş telefonu olmayabilir ama ilkini yazmalısınız.


  • DS 260 Formunda eğitim bilgileri kısmını doldururken en son okuduğumuz okuldan mı başlayacağız liseden mi?


  • Merhaba. Ben ve eşim 2022 talihli öğretmeniz. Bugünden geçmişe yönelik çalıştığımız işleri yazarken, 25 yıldır geçmişte çalıştığımız okulları yazdık. Meslek olarak "teacher" yazdık. İşverenin adını sorduğunda da okul müdürünün adını yazdık. Fakat bazı 1 yıl gibi kısa süreli çalıştığımız okul müdürlerinim adını unuttuk. Dolayısıyla bilmiyorum şıkkını işaretledik. Doğrumu ilerliyoruz. Özverili yardımlarınız için teşekkürler.


  • Merhaba, 6 sene önce work and travel programına katılmıştım, O zaman almış olduğum pasaportum kayıp olduğu için vize numarası, hangi tarihte giriş yaptınız gibi soruları yanıtlayamıyorum. Ne yapmalıyım ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bayram-Denktaş neden telefon yazmak istemiyorsunuz?


  • Merhaba; Eşim evlendik den sonra hem kendi kızlık hem de benim soyadımı birlikte kullanıyor. BS 260 formunda alt bölümde kızlık soyadını ve adını belirtmeme gerek var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ali-Yüksel, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. Ben ve eşim 2022 talihli öğretmeniz. Bugünden geçmişe yönelik çalıştığımız işleri yazarken, 25 yıldır geçmişte çalıştığımız okulları yazdık. Meslek olarak "teacher" yazdık. İşverenin adını sorduğunda da okul müdürünün adını yazdık. Fakat bazı 1 yıl gibi kısa süreli çalıştığımız okul müdürlerinim adını unuttuk. Dolayısıyla bilmiyorum şıkkını işaretledik. Doğrumu ilerliyoruz. Özverili yardımlarınız için teşekkürler.

    evet, doğru ilerliyorsunuz. hepsini hatırlamanız mümkün degil zaten. hatırladığınız kadarını yazmanız yeterli. bol sans..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum