Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ben pasaportunu sure si I 10 yillik uzattiktan sonra da-260 basvurusu yapardim. Zaten kisa surede pasaportunun suresini uzatabilirsin.

  • ⭐⭐⭐

    @xbens, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese selam benim bir kaç sorum olacak ;

    • City of birth kısmına örneğin üsküdar , state province of birth kısmına bağlı olduğu il istanbulu mu yazmalıyız yoksa nufus cuzdanımızın arkasında yazan kayıtlı olduğumuz ili mi yazmalıyız örneğin amasya ? Nufus cuzdanında doğum yeri yazıyor ama ili yazmıyor .
    • Bildiğimiz diller için bizden vize görüşmesi esnasında herhangi bir sertifika yada sınav sonucu kanıt olarak isteniyor mu ?
    • 5 sene önce 1 aylığına almanyaya gitmiştim onun için herhangi bir polis belgesi istenir mi ?
    • Son olarak submit ettikten sonra almamız gereken çıktıyı daha sonra alabiliyor muyuz şuan yazıcım olmadığı için alamıyorum ?
      Herkese bol şans

    Doğum Yeri olarak evet Üsküdar state kısmına da İstanbul yazacaksınız. Doğum yeriniz il merkezi ise iki kısmada aynı ili yazacaksınız.Kimliğin arkasında kısım kütük bilgileridir. Herkeste değil ama farklı olabilir.
    Bildiğiniz diller için sertifika sormazlar.
    Pois Belgesi 1 yıl ve üzeri kalmışsanız isteniyor.
    Daha sonra aynı siteden çıktı alabiliyorsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells çok teşekkürler ,evet türkiyedeki abd konsolosluğu demek istedim

    Nasil bir avantajdan bahsettiginizi anlayamadim. Turkiye'deki konsolosluk kapali olursa, sadece bu nedenden oturu size Kanada'da oncelik vermezler.

  • ⭐⭐⭐

    Bu arada DS-260'ı güç bela doldurdum ama submit etmedim. Bir tanıdıktan adres bekliyorum. Olmazsa başka çareye bakacağız. DS-260'ın talihli için olan kısmı gerçekten yorucuymuş. Herkese kolay gelsin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar bir soru daha sorabilir miyim ?Biz green kart başvursu yaparken eşimizin pasaportundaki soyadını mı yazıyorduk yoksa kimlik kısmında ki ? tam hatırlamıyorum çünkü benim eşimin ülke içi pasaportu (bizde ki kimlik yerine geçiyor ) soyadı benım ile aynı fakat yurtdısı pasaportunda anne kızlık soyadı duruyor .Ben yanlıs hatırlamıyorsam pasport bilgilerini sordupu için green kart başvurusunda kendi adıma doldurulan basvuru formunda eşimin soyadı kısmına yurt dısı pasaportunda olduğu gibi anne kızlık soyadını yazdım dıye hatırlıyorum ..

    Maalesef o bilgilere ulasmaniz mumkun degil. O nedenle tam, resmi ve guncel bilgilerle DS-260 formunu doldurabilirsiniz.

    Anladım .peki soyismi pasaportunda hala anne kızlık soyadı yazıyor esımde ama yurtıcı pasaportu (kimlik) benım ıle aynı bu bir sorun teskil eder mi ? sonucta 5yıldır evliyiz yada degısmesı mı lazım pasaportunu ?

    hangi ulkenin pasaportu? ve o ulkedeki evlilik sonrasi soyismi kurallari nedir?

    Rusya pasaportu .Evlendikten sonra ülke içinde kullandıkları pasaportta (bizim kimlik yerine geçiyor) soyismini değiştirdi fakat biz yurtdısı pasaportunun suresı var diye değiştirmedik orada hala anne kızlık soyadı yazıyor .Green karta basvuru yaparken kendı formumda esınızın bılgılerı kısmında yanılmıyorsam esımın yurtdısı pasaport bilgilerini soruyordu bende ona gore doldurmustum orada hala anne kızlık soyadı yazılı .Şimdi ben tam hatırlamadığım ıcın ikileme düştüm yanlış bir işlem yaptım mı dıye acaba ..ds 260 formunda esımın yurtdısı pasaport bılgılerını mı yazacagım yoksa ülkeiçinde kullandıkları kımlık yerıne gecen kısımda kı bilgilerı mı ?

    Evlilikle soyisim veya isim degisikliginden sonra yeni bir pasaport cikartip, guncel ve resmi isminizin yer aldigi pasaportu kullanmalisiniz. Eski pasaportunuzun hala gecerli olmasi, ustundeki ismin en guncel isminiz oldugu anlamina gelmiyor. Resmi olarak ciddi bir problem yok fakat iyi bir uygulama degil 🙂 O nedenle size tavsiyem tum resmi belgelerinizi en guncel bilgiler ustunde yer alacak sekilde guncellemeniz ve resmi formlarda bu guncel bilgileri kullanmaniz yonunde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @LLL, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Peki bu mecburi midir ? Türkçe veya ingilizce olması önem taşır mı ?

    Ankara'daki ABD konsoloslugundaki konsoloslarin cogu Turkce biliyor, o nedenle cok onemli degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet-Alicem-Özdilek, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Tekrar merhaba, bir önceki sorulara verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Benim hali hazırda bir SSN'im mevcut, DS260'ın Social Security Info. sorularından "Do you need a new card issued? " a negatif cevap vermeyi tercih ettim, hali hazırda SSN'e sahip olduğum için. Takip eden "Do you authorize disclosure of information..." sorusuna bu bilgilerin kullanımını istedikleri için yes demeyi düşünüyordum, SSN sahibi olarak bu sorulara nasıl cevap vermem daha uygun olur bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    Yenisini isteyin...

    J1 ile aldiginiz kartin ustunde kisitlama var, o kisitlamadan kurtulmak icin yeni bir kart almalisiniz (numara degismeyecek, sadece kart degisecek)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @halilpekuz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,
    Daha önce amerikada bulundum fakat eski pasaportum kayıp haliyle eski visa numarasını bulamıyorum.Ds-260 Formu doldururken istiyor. Onu bulabilceğim bir yöntem bileniniz var mı ?

    Eger kendi kayitlariniz arasinda yoksa bulmaniz pek mumkun degil. Pasaportunuzun kayip oldugu bilgisini forma yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burooo07, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Unıversıte okuyorumda Tamamlanan en yüksek eğitim seviyesinde othere seçip üniversite okuyorummu diyim yoksa lise mezunu mu diyim

    vize bilgilerinizi imzaniza tasimalisiniz.

    lise mezunu olarak doldurabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @KorLic35, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells cevap için çok teşekkür ederiz kalbinize ve yüreğinize sağlık herkes ile tek tek ilgileniyorsunuz 🙏🏻

    surecinizde bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ableindahouse, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Formdaki aile bilgileri kısmında sadece annem ve babamın doğum yerini girdiğimde hata ile karşılaşıyorum. Anlam veremedim. Annem de babam da Elazığ doğumlu. Lakin sistem State/Province kısmında ELAZIG'ı bir türlü kabul etmiyor. Dont know kısmını mı işaretlesem bilemedim, hiçbir mantığı yok verdiği hatanın.

    ELAZIG veya elazig su kelimeleri kopyala yapistir yaparak yazmayi deneyin. I harfinden kaynaklanan bir hata gibi gorunuyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bilgehan-Şeref, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Merhaba, Öncelikle cevabınız için teşekkür ederiz. Otomatik olarak değişmiyor. Eşim kendi ülkesine gidip bizim evlilik cüzdanımızı gösterip değiştiriyor soy ismini.

    o halde siz degistirmediginiz surece pasaporttaki soyisim guncel soyisim oluyor... Bu bilgiyi formlarda kullanmanizda bir sakinca yok...

    hem A... B... hem de A... B... C... esinizin ismi. Daha once yazdigim gibi insanlar farkli ulkelerde farkli isimlere sahip olabilirler. Bu isimlerin hepsini "alias" bolumunde listelemeyi unutmayin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aze, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan TEŞEKKÜR EDERİM ADRES KISMINI GEÇEMİYORUM ,11 TANE ADRES VAR

    once bastan sonra 1 adreste kalmis gibi yazin tarihleri...

    sonra sirasiyla adresleri ekleyerek tarihleri adim adim guncelleyin... her seferinde save tusuna basmayi unutmayin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bozer340, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba tekrardan oncelikle herkesin bayramini kutluyorum. Benim case numaram 20bin lerde ve birbirinden farkli gorusler var. Eger ds 260 formunu gec veya erken gonderirsem case numaram veya siram degisiyor mu acaba ? Kimi erken gonderirsen siraya once giriyorsun diyor kimisi hayir baz alinan case numarasindaki siran diyorlar. Degerli arkadaslar dogrusu nedir ? Kizlarimin pasaportu yok onlari cikartmak icin 1 hafta kadar beklemem lazim ama gec kalirsam 20binlerdeki sirami kaybetmis mi oluyorum ?
    Tesekkurler

    Gec gonderirseniz surecinizde de gecikme olur. Fakat o cumledeki "gec" 13 Mayis vs. 23 Mayis degil 🙂 2021 yili icinde gonderdiginiz surece bir sorun yasamazsiniz. Eger 2022'ye sarkitirsaniz surecte ciddi gecikmeler yasayabilirsiniz.

    Mayis-Haziran aylarinda rahat rahat ve dogru sekilde formu doldurup gondermeniz yeterlidir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre-Öztürk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Öncelikle herkese merhabalar. Bu sene yapılan kurada bilgilerimi eksiksiz bir şekilde girdim ve ardından çekilişte yeşilkart'a hak kazandığımı öğrendim. Fakat başvuru yaptığım pasaportumu kaybettim. Kısa süre içerisindede DS 260 formunu doldurmam gerekiyor. Yeni bir pasaport çıkartıp pasaport bilgilerini güncelleyebilir miyim. Pasaportumu kaybettiğimi dair evrakları beyan edebileceğim ve ya kaybolduğunu arz edebileceğim bir nokta var mı DS 260 Forumunda. Bu durum kazandığım hakkı olumsuz olarak etkiler mi ve yapabilirim. Lütfen bilen birisi cevap verebilir mi şimdiden teşekkür ederim.

    Yenisini cikartip formu o sekilde doldurun.

    Aciklanan yonergelere gore mulakata eski pasaportu goturmezseniz vize alip almayacaginiz konsolosun inisiyatifine kalmis.

    e-devletteki kayitlarda eski pasaportunuza dair bilgiler var, bunlari toparlayip mulakata goturmenize tavsiye ederim. Pasaportun onemli kisimlarinin kopyasi veya fotosu yok mu sizde?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @qrack, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba,
    Babam 2022 greencard talihlisi. Dolayısıyla ben ve annem de bu durumdan faydalanabiliyoruz ancak formu doldurmakla ilgili bir kaç sorum var.
    1.Babam 60 yaşında bu bir sorun teşkil eder mi?
    2.Şuan emekli kendisi öncesinde THY personeliydi. Formda iş ile ilgili kısmı doldururken müdürü ve işvereni ile ilgili bilgiler istiyor ancak babam çalıştığı süre içerisinde birçok müdürü olduğunu söyledi. En son müdürünü mü yazmalı ya da nasıl doldurmalıyız emin olamadık.
    3.Daha önce amerikaya 4 kez turist olarak gitmiştik. Ne kadar kaldığımızla ilgili bilgiler istiyor. Ülkeden giriş-çıkış zamanlarını e-devletten görebiliyoruz ama ülkeye girdiğimizden bir gün önce çıkmış oluyoruz ABD den, yolculuğun uzun olması dolayısıyla. Bu durumda ülkeye girdiğimiz tarihi mi yazmalıyız yoksa ABD'den çıktığımız günü mü yazmalıyız ?

    Teşekkürler

    3.tarihte bir gunluk fark hicbir sorun yaratmaz, Turkiye tarihini veya ABD tarihini kullanabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    Bu soru daha önce sorulmuş ama kafamda netleşmedi. Have you ever used other names? sorusunda evli kadının tek ismi ve tek soyadı var diyelim (yani isim değişikliği yok sadece evlendiği için soyadı değişiyor), buna rağmen kızlık soyadı ile beraber ismini tekrar yazmak gerekiyor mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isoceylan99, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selam arkadaşlar, ben XXXXXX üniversitesinin 2. Sınıfında iki dönem yurt dışında bir üniversitede Erasmus yapıp, 2. sınıfı orada tamamladım ve 3. sınıf için başka bir üniversiteye yatay geçiş yaptım. 1- Bu durumda, Number of Educational Institutions Attended kısmına bu 3 üniversiteyi de eklemeli miyim? 2- Eğer öyleyse, bu üniversitelerin 2'sinden herhangi bir derece edinmedim, bu yüzden Degree, diploma or certificate received kısmına ne yazmalıyım? 3- ve şu an okuduğum üniversiteyi bitirmem için daha bir yıl var, üniversitenin bitiş tarihine tam olarak ne yazmalıyım? Teşekkürler…

    lise + universite icin 4 yazip hepsini listeleyin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @istavrit, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells 2007 yılında Work and Travel ile Amerikaya Gitmiştim SSN numaram vardı şimdi Green Card Çıktı. Eski SSN numarasını istiyor mu form doldururken ? Yeni SSN numarası verirler mi?

    numarasini istiyor, fakat dilerseniz yeni bir numara talep edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @suderelii, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan çok teşekkür ederim çıktı doldurdum fakat ekstra yeni bi ds 260formunu doldurup doldurmayacacağımın gerekliliği konusunda kafam karışmıştı ama teşekkür ederim yanıtınız için tekrardan

    Green Card alacak herkes icin ayri bir DS-260 formu doldurmalisiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum