Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kisaca, DV visalar oncelik olarak 4. tier grubu icinde. Yani covid onlemleri ve konsolosluklardaki bekleyen dosya yigilmalari gozonune alindiginda, 30 Eylul'e kadar 55 bin visa verebilmemiz mumkun degil demek istemisler.


  • @MySea, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    mleri ve konsolosluklardaki bekleyen dosya yigilmalari gozonune alindiginda, 30 Eylul'e kadar 55 bin visa verebilmemiz mumkun degil demek istemisler.

    ayıptır söylemesi 1.2.3. tier neymiş. saçmalık

  • Yasaklı

    @cüneyt-tarıkman
    Tier One: Immediate relative intercountry adoption visas, age-out cases (cases where the applicant will soon no longer qualify due to their age), and certain Special Immigrant Visas (SQ and SI for Afghan and Iraqi nationals working with the U.S. government)

    Tier Two: Immediate relative visas; fiancé(e) visas; and returning resident visas

    Tier Three: Family preference immigrant visas and SE Special Immigrant Visas for certain employees of the U.S. government abroad

    Tier Four: All other immigrant visas, including employment preference and diversity visas

    Devamı ve kaynak: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/immigrant-visa-prioritization.html

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba, Merak ettiğim için soruyorum İranlılar mülakat için Ankara konsolosluğundan başka konsoloslukta mülakata girebilirler mi ? Örneğin Tiflis veya erivan konsoloslukları gibi ?

    Girdikleri birkac konsolosluk var. Ankara, Abu Dhabi ve Erivan...

    Emin degilim ama en buyuk is yuku Ankara'da olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    malumun ilami..

    beklenen aciklama gerçekleşti diyebiliriz.
    az önce travel state tarafından yapılan açıklamaya hepimizin aklından geçenin ilk ağızdan dile getirilmesi oldu sanırım.

    travel state; mevcut durum, covid ve özellikle dv hakkında yaptığı açıklama ile önümüzdeki aylarda bizleri nelerin beklediğini açıkça dile getirdi sonunda..

    açıklamada özellikle son cümle sanırım bizleri bekleyen sonucun ilk kez resmi olarak yazıya dökülmüş hali;

    However, as a result of COVID the number of visas issued in lower-priority preference categories or in such programs as the diversity visa program likely will not approach the statutory ceiling in Fiscal Year 2021.

    kisaca; 55,000 vizeyi veremeyecegiz, elimizden geleni yapıyoruz ama dv bizim icin 4. sirada..

    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/immigrant-visa-prioritization.html

    zaten bu isin normal yollarla olmayacaginin hepimiz farkindayiz. DV2020'de olacagi gibi, mahkeme kararlariyla vize almak mumkun olacak sadece.


  • @crazycells Hal böyle olunca niçin önümüzdeki hafta DV2022 çekilişini yapıyorlar, zaten DS260 formu doldurulmuş onaylanmış / onaylanmayı bekleyen bissürü insan var, bunlar dururken kendilerine tekrar iş çıkartıyorlar, DV2022 yi iptal edip 1 sene daha DV2021 talihlilerin başvurularını uzattık demek çok mu zor? imkansızmı? arkasında yatan mantık ne çok merak ediyorum.


  • @TR35, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells Hal böyle olunca niçin önümüzdeki hafta DV2022 çekilişini yapıyorlar, zaten DS260 formu doldurulmuş onaylanmış / onaylanmayı bekleyen bissürü insan var, bunlar dururken kendilerine tekrar iş çıkartıyorlar, DV2022 yi iptal edip 1 sene daha DV2021 talihlilerin başvurularını uzattık demek çok mu zor? imkansızmı? arkasında yatan mantık ne çok merak ediyorum.

    hem zor hem imkansız.

  • ⭐⭐

    @TR35 Arkasında yatan neden göçmenlik kanunu. Çeşitlilik vizesinin süreçleri ait olduğu mali yılın dışına çıkamıyor. 1 Ekim - 30 Eylül arasında ne kadar vize verilebilirse o kadarıyla kalıyor. Dolayısıyla DV2022 tamamen farklı bir süreç ve kurumlar bunu kendi kafalarına göre iptal edemezler. Bahsettiğiniz gibi bir durum ancak kongre kararıyla olabilir.
    DV2020 için istisnai olarak 9000 civarında vize mahkeme kararıyla rezerve edildi ama bunlar basılabilecek mi , olursa ne zaman nasıl belli değil. Çünkü mahkemeler güçler ayrılığını ihlal edip kanunları farklı uygulatamaz. Bu yüzden rezerve kararı veren hakim, nihai karar için yasal dayanak oluşturmaya çalışıyor. Vizeleri basın dememe ihtimali de var malesef.


  • @TR35, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells Hal böyle olunca niçin önümüzdeki hafta DV2022 çekilişini yapıyorlar, zaten DS260 formu doldurulmuş onaylanmış / onaylanmayı bekleyen bissürü insan var, bunlar dururken kendilerine tekrar iş çıkartıyorlar, DV2022 yi iptal edip 1 sene daha DV2021 talihlilerin başvurularını uzattık demek çok mu zor? imkansızmı? arkasında yatan mantık ne çok merak ediyorum.

    verdiğin örnek aynen şunun gibi . THY uçak bileti alıyorsun yarın saat 10'a. Hava muhalefeti nedeni ile uçuş iptal ediliyor. Yarın 10'da uçuşu olanları götürmeyin bizim uçağı komple oraya aktarın diyorsun.


  • @goblis teşekkürler, yok haklısın böyle birşey olursa kendi kafalarına göre değil seninde dediğin gibi kongre kararı ile olur, bu şekilde insanları ümitlendireceklerine yasal bir karar çıkartılabilir, 2020 ve 2021 ciddi bir tecrübe oldu, 2022'ler bari bu eziyeti çekmesin düşüncesindeyim gerçekten zor bir süreç.


  • @cüneyt-tarıkman pek aynı şey değil sizin örnek ama anlıyorum sizide, inşallah 2022 talihlisi olursunuz ama bizim çektiğimiz bu bilinmezliği çekmezsiniz, bol şans.


  • @TR35, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @cüneyt-tarıkman pek aynı şey değil sizin örnek ama anlıyorum sizide, inşallah 2022 talihlisi olursunuz ama bizim çektiğimiz bu bilinmezliği çekmezsiniz, bol şans.

    Umarım dava ile yada ne bileyim aşılama sonrası hepinizi hızlı bir şekilde alır ve verirler. Yapılan büyük haksızlık tabiki. Ne bileyim komşu ülkelerden alın deseler o bile işinizi görür. KKTC gibi mesela.. Adamlar keyiflerine göre açmasa vize alamayacağız. Yanlış anlama bende 1 yıldır F1 vizesi bekliyorum . Ertele babam ertele. 2022 Ocak verdiler şimdi. Bakalım ne olacak.

  • ⭐⭐⭐

    @TR35 DV2020 talilhlileri de genellikle vize alamadi. Sizin bakis aciniza gore DV2020 surece devam etmeli ve siz talihli olmamaliydiniz. Empati yapabildiniz mi boyle ifade edince?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TR35, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells Hal böyle olunca niçin önümüzdeki hafta DV2022 çekilişini yapıyorlar, zaten DS260 formu doldurulmuş onaylanmış / onaylanmayı bekleyen bissürü insan var, bunlar dururken kendilerine tekrar iş çıkartıyorlar, DV2022 yi iptal edip 1 sene daha DV2021 talihlilerin başvurularını uzattık demek çok mu zor? imkansızmı? arkasında yatan mantık ne çok merak ediyorum.

    Maalesef DV kategorisi o sekilde ilerlemiyor. 1 yillik programlar bunlar, o yil boyunca vize alabilirseniz alirsiniz, eger alamazsaniz sansinizi kaybediyorsunuz. Yil biter bitmez yeni talihlilerle yeni program yili basliyor...

    DV2022 programini da gocmenlik yasalarina gore iptal edemezler ve yasalardaki gibi uygulamak zorundalar.


  • @keysnambır merhaba, ben bugün iptal ettik deseler rahatlayacağım, bu yüzden zaten aynı bilinmezlikler devam edeceğine baştan hiç çekilişi yapmayın insanlarıda ümitlendirmeyin diyorum, Sisteminin şuanki koşullarda çalışmadığını DV2020'da hissettik, DV2021'de gördük, DV2022 ne için? başvurup sonuçlanana kadar 2 yılı geçiyor insanın, az bir süremi. Kaldıki bu çekilişi kazandık diye Turistik vize hakkımızı kaybetmiş oluyoruz, bu açıdan da bakmak lazım, sistem ne zaman eskisi gibi işler ozaman yaparsın bu çekilişi düşüncesindeyim, Teşekkürler.


  • Turist vize hakkının kaybedildiğini bilmiyordum. Bu GC alanakadar mı yoksa alamasan bile ömür boyu vermiyorlar mı?

  • ⭐⭐⭐

    @Jackhead Her vizenin belli bir kullanım amacı var. Siz turist vizesine başvurduğunuzda, geçmişte göçmen niyetiniz olduğunu sistemden görecekler. Bu noktada başvuruyu değerlendirecek konsolosu turist vizesiyle amacınızın ABD'de kalmak olmadığını, ülkenize tekrardan döneceğinize ikna etmeniz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Jackhead geçerli turist vizeniz mülakat sırasında iptal edilir. sonrasında da zaten green card sahibi olacağınız için turist vizenize gerek kalmaz. eğer green card iadesini yapar ve artık göçmen olmak istemediğinizi beyan ederseniz 10 yıllık turist vizesi sahibi olabilirsiniz.

    Green Card İade Etme Koşulları


  • @gucarslan merhaba, DV lottery kazanmadan önce aile kaynaklı greencard başvurum olduğundan 10 yıllık vizem bittikten sonra başvurdum yenisi için ve alamadım, green card çekilişine katılanlar değilde kazananlar DS260 formunu dolduranlar için bu niyet bu şekilde anlaşılıp red edilebilir, yoksa sizin dediğiniz gibi greencard sahip olup iade edilirse ozaman alınır diye tahmin ediyorum, tşk.


  • Merhaba, 2021 talihlisiyim, ancak durum gösteriyorki dava açmadan vize almamız mümkün değil. Gerçi dava açsakta sonuç değişirmi bilemiyorum, an azından ümidimiz olacak. Benim sorum 2022 için de hem eşim hem kendi adıma tekrar çekilişe katıldım. 3 gün sonra çekiliş var , 2022 çekilişinde ben veya eşim kazanırsa durum ne olur. 2021 kazananı olduğum için 2022 de kazansam bile direk elenirmiyim? Veya beni en başta seçime girmeden elemişlermidir. Bilgisi veya tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

62
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum