Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @başkan DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @başkan DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @evren DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @metert ilçe eğitim müdürlüğüne ve enson mezun oldugum okula gittim 2008 öncesinin e-devlete kaydının yapılamadığını onun yerine diplomanın gerçek olduguna dair okuldan sonra ilçe eğitimden ardından kaymakamlıktan onay aldıgım bir belge aldım ve bunu konsolosluga dün gönderdim durumuda yazdım şimdi heyecanla beklemedeyim

    Bu arada su an aklima geldi, mezun olsaniz dahi universiteden transcript belgesi alabilirsiniz. Transcript sanirim diplomadan sonra universiteden alabileceginiz en resmi belge kabul edilebilir ve transcript'te butun ders, not ve tarih detaylari yaziyor olur. Bence universiteden transcript isteyin, eger konsolosluk hala teyit isterse transcript mektubunu gonderirsiniz. (iki tane kapali transcript alin, birini acip kontrol edin yazilanlari eger istediginiz bilgiler varsa konsolosluga kapali olani gonderin)

    sayın crazycell, transcript in sahtesini yapmak cok daha kolay.notları değiştirip amerika da master ayarlayanlar biliyorum.eliçilik transcript ile uğraşmaz;; çünkü diploma teyit en kolay ve en hızlı olanıdır.diğerinde takip için barkod-seri no gibi ibareler bulunmaz.

    hala universite ogrencisi olanlar okuldan alinmis bir ogrenci belgesi ya da transcript ile mulakati gecebiliyorlar. Dolayisiyla kapali bir transcript bence konsolosu bu konularda ikna etmede yeterli olur. Tabii her iki durumda da bunun teyidini yapiyor olabilirler.

    zor iş sayın crazycells, transcript i bir de ingilizceye cevirmek lazım. bunun yerine üniversitelerde, "şu isimde su numaralı şahıs üniversitemizde öğrencimizdir"şeklinde öğrenci belgesi veriliyor.eşim öğretmen olduğu için bizzat biliyorum.bilginize.

    yok yok ceviriye gerek yok, turkce ya da ingilizce belgelerin cevrilmesine gerek yok. Bu arada pek cok universite transcript ve ogrenci belgesini ingilizce olarak da sagliyor, eger oyle bir olanak varsa direkt ingilizce alabilirsiniz.


  • @orhant DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crywolf34 merhaba. Vize görüşmen umarım olumlu geçmiştir. Aldınız mı vizeyi?

    Evet aldım vizeyi.Pasaport da elime geçince yazıcam gelişen süreci.


  • Sn. @orhant bahsettiğiniz listeyi bulamıyorum, kısa yolunu veya konumunu paylaşabilirseniz sevinirim.

  • Yasaklı

    Islemleri takip edebilecegim veya vizemin onaylanip onaylanmadigini kargoya verilip verilmedigini takip edebilecegim bir yer varmi?


  • @crazycells Bingo, motto: "az ama öz olsun"!
    Ben henüz başlamadım veri aktarmaya, hele bir süreç başlasın. Bekliyorum...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @commodore DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sn. @orhant bahsettiğiniz listeyi bulamıyorum, kısa yolunu veya konumunu paylaşabilirseniz sevinirim.

    DV2018 cizelgesi surada: http://bit.ly/2oUsb7r


  • @crazycells çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells Bingo, motto: "az ama öz olsun"!
    Ben henüz başlamadım veri aktarmaya, hele bir süreç başlasın. Bekliyorum...

    aynen oyle 🙂

    ya da sayin @orhant 'in sorusuna soyle cevap verelim 🙂 eger foruma geri donus yaparsa bizimdir, geri donus yapmazsa zaten hic bizim olmamistir (forum uyemiz olmamistir anlaminda) 🙂


  • @crazycells Aynı sofradan yemek yedik, Karnı doyan düşman oldu . iyice demagojiye bağlayım dedim :)))


  • @caglaror inş bu ay sıra size gelecek sıfır attırma olmaz ise 🙂


  • Arkadaşlar merhaba, bugün konsolosluktan mailimiz geldi, pasaportları istediler çok şükür. (Diplomamız kayıptı, idari işlemleydi) benim gibi sanırım 2 arkadaş vardı. Süreç 12 günde bitti.


  • @Mustafa33 gözünüz aydın hayırlı olsun.


  • @Mustafa33 güzel haber hem benim hem sizin için .iyi yolculuklar 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mustafa33 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar merhaba, bugün konsolosluktan mailimiz geldi, pasaportları istediler çok şükür. (Diplomamız kayıptı, idari işlemleydi) benim gibi sanırım 2 arkadaş vardı. Süreç 12 günde bitti.

    gozunuz aydin, hayirli olsun...
    bundan sonraki surecte bol sanslar!


  • @metert çok sağol üstad. Darısı başınıza inşallah. @crazycells size ayrı bir parantez açmak isterim. Karşılıksız olarak yardım ediyorsunuz bana da çok yardımcı oldunuz. Üstad eline koluna sağlık...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mustafa33 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @metert çok sağol üstad. Darısı başınıza inşallah. @crazycells size ayrı bir parantez açmak isterim. Hem burada hem face'de hem de whatsapp'da koşulsuz ve karşılıksız olarak yardım ediyorsunuz bana da çok yardımcı oldunuz. Üstad eline koluna yüreğine sağlık...

    Rica ederim, bol sanslar! Whatsapp'ta yardimci olmuyorum, aciklik getirelim o konuya yanlis anlasilmasin 🙂 numaram sizdigi icin sorular soruldu, gecen sene vaktim oldugundan bazilarini cevapladim ama artik cevaplamiyorum. Sorulari sadece forumda cevapliyorum.


  • Forumda cevaplanması taraftariyim bende... Herkese ulaşabilmesi lazım soruların ve sorunların...


  • Merhabalar herkese,

    24 Mayis'ta Almanya Frankfurt'ta gerceklestirdigim mülakat deneyimimi sizlerle paylasmak istiyorum.
    Öncelikle yurtdisinda mülakata girecegim icin biraz stresli bir sürec oldu benim icin. Acaba belgeleri dogru bir sekilde toplayabilecek miyim diye az biraz ekstra caba sarfetmem gerekti. Mesela Türk Konsoloslugundan aldigim Nüfus Kayit Sureti'nin gecerli olmayabilecegi üzerine yabanci forumlarda cesitli yazilarla karsilastim.
    Bundan dolayi bir hafta kala, e-devletten indirdigim Askerlik belgesi ve Nüfus Kayit suretlerinin yeminli tercüman tarafindan yapilan Almanca tercümesini de dosyama ekledim. Bunun disinda 6 aydan uzun süre kalinan her ülke icin Sabika kaydi isteniyor. Almanya'da bu Polizeiliches Führungszeugnis isimli Belge icin basvurumu yaptiktan 1 hafta sonra postayla adresime ulasti. Gene FrankfurEsyalari 3 Euro karsiliginda konsoloslugun yakinindaki bir Büfe'ye biraktim, biraz forumlari kurcalayinca zaten vize görüsmesine giden insanlarin esyalarini nereye biraktiklarini ögrenebiliyorsunuz. Almanya'da bulunan Amerikan Konsoloslugunun anlasmali oldugu doktorlar listesinden (https://de.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/medical-examination/) Frankfurt'ta bulunan Muayenehane'yi telefonla arayip randevu istedigimde, randevuya gerek olmadigini, (Ptesi,sali ve sanirim persembe günleri) web sitelerinde belirtilen saat araliklarinda catkapi gidebilecegimi belirttiler. Bunun üzerine Nisan ayinin son günü saglik raporum icin ver elini Frankfurt diyerekten sabahin 5 inde evimden yola ciktim. 2. sirada gitmistim muayene acildiktan sonra, bundan ötürü 2 saatte tüm islemlerim halloldu, asi karnem bulunmadigi icin asilari olmak istedigimi söyledim. Bunun üzerine muayene eden doktor bana bu asilar ile ilgili sorular sordu ve su cicegini kücükken gecirdigimi söyledigim icin onu asi listesine almadi ve kalan asilari yazdi. Türkiye'de sanirimraporu direk teslim aliyorsunuz; fakat Almanya'da kendileri direk Amerikan konsoloslugana gönderiyorlar. Mülakat gününe gelince, zamaninda gitmis olmama ragmen baya yavas ilerledi. Evvela vezneden 330 Dolarlik ücreti yatirdim, sonrasinda siram geldiginde belgelerimin kontrol edildi ve tek degisiklik Dogum Yerim konusunda yapildi, Istanbul'un bir ilcesi yaziyordu pasaportta ama ben City denildigi icin DS260 formunda sehir ismini "Istanbul" yazmistim, hizlica düzeltildi. 2 farkli kisiyle görüstüm; birincisi belgelerimin tam olup olmadigini kontrol eden, eksik fotokopileri ceken Alman bir teyze idi sanirim. Mülakati ingilizce yapmak istedigimde bozuldu cünkü biraz. Neden Almanca yapmak istemedigimi falan sordu; almanca da bildigimi ama toplamda 3-4 senelik bir almanya gecmisimin oldugunu vefakat ingilizce daha akici konustugumu söyledim, gülümsedi ve ozaman ingilizce devam edelim dedi. Sonrasinda karari verek olan kisiyle, amerikali kadinla görüsme kismina geldigimde kafamda deli sorular vardi tabi. Iste oraya gidince kimin evinde kalacan, ne zaman temelli gidecen, vs bir sürü soruya hazirlanip da gitmistim kafamda. Bana sordugu tek soru ise "Cevap vermek zorunda degilsiniz ve sizi rahatsiz etmeyecekse bu sorum, merak ediyorum neden Amerikada yasamak istiyorsunuz?". Bilimden girdim, inovasyondan ciktim biraz da popüler kültür sosu derken, Oh thank you, u r indulging me dedi ve koca bir gülümsemeyle vizemin onaylandigini söyleyip tebrik etti 🙂
    Yazim ve imla hatalari icin kusuruma bakmayin lütfen, yorgunluktan dökülüyorum an itibariyle. Yardimci olabilecegim bir konu olursa seve seve...


  • @huseyind hayırlı olsun 🙂 sağlık ve konsolosluk masrafları Türkiye'dekiyle aynı mı acaba ? 🙂

  • Yasaklı

    @huseyind tebrik ederim. Sizin meslek neydi acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum