Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @yekta DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @huseyind hayırlı olsun 🙂 sağlık ve konsolosluk masrafları Türkiye'dekiyle aynı mı acaba ? 🙂

    Yekta bey sizin şansınız çok yüksek moralinizi yüksek tutun.sorduğunuz soruya gelince masraflar orda daha yüksek bize göre.


  • @başkan Telekomünikasyon mühendisiyim ama Yazilim gelistirme kisminda calisiyorum


  • @yekta tesekkür ederim. konsolosluga 330 Dolar verdim. Saglik masraflarim da 250 Euro muayenehaneye, 130 Euro da onlarin tahlilleri gönderdikleri lab. a havale ettim.


  • @başkan teşekkürler inş dediğiniz gibi yüksektir şansım 🙂

  • Yasaklı

    @huseyind DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @başkan Telekomünikasyon mühendisiyim ama Yazilim gelistirme kisminda calisiyorum

    Cevap için teşekkürler. Ben makine mühendisiyim. Numaram yüksek biraz şansım tutarsa oraya gelince görüşelim. Ben avm-konut-lüks otel gibi yapıların hwac gibi projelendirilmesinde uluslararası tecrübeye sahibim.belki birlikte iş yapabiliriz.nj geleceğim.


  • @huseyind ozmaan Türkiye'den daha uygun fiyatlar orda

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @huseyind hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.

  • Yasaklı

    @yekta DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @huseyind ozmaan Türkiye'den daha uygun fiyatlar orda


  • @yekta Türkiye'de fiyatlar ne durumda acaba?


  • @crazycells cok tesekkür ederim güzel dilekleriniz icin 🙂 Silikon vadisi gibi bir hedef var önümde ama Almanya'da 2 sene daha kalmak istiyorum, bazi haklari kazandiktan sonra gitmek istiyorum. Suan kafam baya karisik ama sanirim forumda bu konuyla ilgili yani uzun süre sadece giris-cikis yapip 2-3 sene sonrasinda temelli yerlesmeyle ilgili basliklar vardi. Acaba tekrardan bir yüksek lisansa mi basvursam diye düsünüyorum, böylece oraya girislerimde ögrenci oldugumu belgelerle kanitlayip sikinti yasamadan pasaport kontrolünü gecebilirim. Bu konuda beni yönlendirebileceginiz bir baslik ya da tavsiyeniz varsa, cok makbule gecer acikcasi 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @huseyind DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells cok tesekkür ederim güzel dilekleriniz icin 🙂 Silikon vadisi gibi bir hedef var önümde ama Almanya'da 2 sene daha kalmak istiyorum, bazi haklari kazandiktan sonra gitmek istiyorum. Suan kafam baya karisik ama sanirim forumda bu konuyla ilgili yani uzun süre sadece giris-cikis yapip 2-3 sene sonrasinda temelli yerlesmeyle ilgili basliklar vardi. Acaba tekrardan bir yüksek lisansa mi basvursam diye düsünüyorum, böylece oraya girislerimde ögrenci oldugumu belgelerle kanitlayip sikinti yasamadan pasaport kontrolünü gecebilirim. Bu konuda beni yönlendirebileceginiz bir baslik ya da tavsiyeniz varsa, cok makbule gecer acikcasi 🙂

    Tabii 🙂 su konuya goz atabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri


  • @huseyind 330 dolar konsolosluga para yatırma . sağlık muayenesi + aşılar 400 dolar . totalde 730 dolar kişi bası

  • Yasaklı

    arkadaslar baska yer yok mecburen buraya yazıyorum.İŞ FIRSATI:izmir de halı yıkama makinesi imal eden şirket, newyork şubesi için:amerikalı müşterileri çekip çevirebilecek, ekip kurabilecek,yeni müşteriler kazandırabilecek,raporlama yapabilecek, iyi derecede ingilizce bilen, türkiye ya da amerika dan ,tercihen makine mühendisliğinden mezun ,amerika- sorumlusu iş arkadaşı arıyor.ofis ve diğer masraflar şirket tarafından karşılanacaktır.ücret dolgundur.ilgilenenler özelden bana yazsınlar lütfen.


  • @huseyind Hüseyin kardeşim merhaba vizen hayırlı uğurlu olsun, bizde ailecek Frankfurt konsolosluğunda mülakata gireceğiz. Benim merak ettiğim

    1. Frankfurt konsolosluğunda mülakatı Türkçe yapabiliyormuyuz, zira ne Almancam çok iyi ne de İngilizcem mülakat yapacak kadar akıcı değil.
    2. İkinci olarak da nüfus kayıt örneği gibi evrakları Türkçe mi verdin, herhangi bir evrağı ingilizceye tercüme ettirdin mi

  • Merhabalar, eşimle birlikte geçen Cuma günü Unganlar'da muayenemizi olduk. Kısaca özetlemek gerekirse;

    • Unganların muayenehanesi ilgili binanın 4. katında yer alıyor. Sabah 9 randevusuna biraz erken gittik, kimse yoktu, daha sonra bizi yandaki bekleme salonuna aldılar. Muayenehane açıldıktan sonra içerideki bekleme salonuna geçtik.
    • Pasaportları İstanbul'dan getirmeyi unutmuştum. Sağ olsunlar anlayışlı davrandılar, cep telefonumda pasaport kimlik bilgilerini içeren sayfaların fotoğrafları vardı. Bunları mail attım ve bastırıp dosyama iliştirdiler. Raporları teslim alırken orijinal pasaportları getirmem gerektiğini belirttiler ama ilgili muayene ve tahlilleri o gün yaptırabildik. Raporu Pazartesi 16.00'da alabileceğimi belirttiler ama ben şehirdışından geldiimi söyleyince Cumartesi 11'de alabilirsiniz o halde dediler.
    • Aşı kartımız vs. yoktu. Handan hanım ikimize de üçer aşı yaptı. Yapılan aşılar (Varicella(suçiçeği), Tdap (difteri/tetanoz/boğmaca), MMR (kızamık/kabakulak/kızamıkçık))
      1. kattaki Düzen laboratuvarında kan ve idrar örnekleri alındı, akciğer filmi çekildi.
    • Unganlar'a muayene + aşılar için toplam 500$, Düzen Laboratuvarına toplam 270$ ödedik. Hepsini TL cinsinden nakit ödedik. Kredi kartı geçiyordu.

  • 2 kişi 770$ yani güncel tutar 🙂 İyiymiş vallahi. Allah hepimize kolaylık versin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @başkan DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    arkadaslar baska yer yok mecburen buraya yazıyorum.İŞ FIRSATI:izmir de halı yıkama makinesi imal eden şirket, newyork şubesi için:amerikalı müşterileri çekip çevirebilecek, ekip kurabilecek,yeni müşteriler kazandırabilecek,raporlama yapabilecek, iyi derecede ingilizce bilen, türkiye ya da amerika dan ,tercihen makine mühendisliğinden mezun ,amerika- sorumlusu iş arkadaşı arıyor.ofis ve diğer masraflar şirket tarafından karşılanacaktır.ücret dolgundur.ilgilenenler özelden bana yazsınlar lütfen.

    ilan sayfalarimiz acilana kadar ilanlarinizi surada paylasabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/category/75/serbest-kürsü

    Diger konularin icinde hem gereksiz ileti olmus olacak, hem de gorulmesini istiyorsaniz araya kaynayip gidecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sahin DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @huseyind Hüseyin kardeşim merhaba vizen hayırlı uğurlu olsun, bizde ailecek Frankfurt konsolosluğunda mülakata gireceğiz. Benim merak ettiğim

    1. Frankfurt konsolosluğunda mülakatı Türkçe yapabiliyormuyuz, zira ne Almancam çok iyi ne de İngilizcem mülakat yapacak kadar akıcı değil.
    2. İkinci olarak da nüfus kayıt örneği gibi evrakları Türkçe mi verdin, herhangi bir evrağı ingilizceye tercüme ettirdin mi

    Sayin @huseyind de ayrica cevaplar ama ABD konsolosluklarinda mulakata ya ingilizce ya da o ulkenin diliyle girebiliyorsunuz genelde o nedenle ilk sorunuzun cevabi buyuk ihtimal hayir, net bilgiyi ilgili konsolosluk sayfasindan ogrenebilirsiniz, gerci zaten sayin @huseyind de mulakat sirasinda kendisine ingilizce mi almanca mi diye soruldugunu yazmisti diye hatirliyorum.

    2.Hayir, vereceginiz evraklar ingilizce olmali, baska ulkelerdeki konsolosluklarda Turkce evrak kabul edilmiyor. O nedenle ya TC. konsolosluklarindan ingilizce cevirisiyle alacaksiniz belgeleri. Ya da elinizdeki turkce belgeleri yeminli tercuman araciligiyla ingilizceye cevireceksiniz.


  • @yalta 770$ doktora ödedik, haftaya 660$ elçiliğe, Amerika'ya girince bir 440$cık daha 🙂 benjaminleri ödedikçe içim bir hoş oluyor 🙂


  • 11 Haziran 07:30 mülakatı için 06:30'da konsoloslugun önündeydim.07:15 gibi sadece 07:30 randevularını içeri almaya başladılar.Pasaportu ve fotograflari kontrol ediyor giristeki güvenlik.Daha sonra xrayden gecip sıra numarası veriyorlar.Benim ki 002 idi. Toplamda 2 adet sira kagidi veriyor.İcerde greencard gorusmeleri sag tarafta,diger vize turleri solda olmak üzere ikiye ayrılmıştı anladigim kadariyla.Yine ilk 7 gise on tarafta,8-12 arası giseler arka taraftaydi. 07:55 civarı ilk numara yandi ve 12 numaralı giseye dogru gittim. Burada sıra numarasının bir tanesini, adli sicil kaydı,vukuatli nufus örneği,diploma asli ve fotokopisi,pasaport,banka hesap dökümü,2 adet fotograf ve saglik belgesini istedi.Ek olarak selective servise belgesini (18-26 yas erkeklerin askerliği ile alakalı bir belge) ister misiniz soruma ek olarak onu da aldı.Daha sonra yerime geçip,beklemeye koyuldum.Tahmini 10 dk sonra yine numaram yandi, bu sefer 330 $ ücretimi ödeyip,yine beklemeye devam.Son kez numaram yandiginda; vize ücretimi ödedigimden 30 dk geçmişti.Bu sefer görevli sag elimi kaldırıp ilk olarak yemin etmemi, daha sonra sol dört parmak, sağ dört parmak,iki baş parmak izi aldı.Amerika'da nereye gideceğimi,orada tanıdığım birinin olup olmadığını ve orada ne iş yapacağımı sorup, hayırlı olsun deyip vize başvurusunun onaylandığına dair belgeyi verdi.Bu arada görüştüğüm bütün görevlilerin Türk olması istisna mıydı bilemiyorum :)Büyükelçilikten dısari ciktigimda saat 08:45 civariydi.Mülakattan iki gün sonra saat 15:00 civarı Ptt tarafından içeriğinde Saglik raporu ve pasaport olan kargonun belirttiğim şubeye geldiğine dair SMS aldım.Darısı tüm bekleyenlerin başına.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum