Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kredi Skoru / Credit History

Bankacılık
1.3k 217 246.6k 216

• @crazycells BofA dan basvuru yapmistik. Benimki reddedildi esiminki onaylandi. Hesaplarimiz ortak ve bankaya gidip başvuru yaptık.

• @HockeyUmpire2 teşekkürler cevabınız için. Bizde deneyelim telefondan

• Kredi kartına başvuracak arkadaşlar eğer onaylanıp onaylanmaması hakkın da şüpheleriniz varsa önce istediğiniz bankanın web sitesine girip Pre-Qualify seçeceğine bakın öyle bi seçenek varsa bilgilerinizi girip kontrol ettiğiniz de kredi skorunuz etkilenmeden qualify olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.American Express,Discovery ve Capital Bank’ın bu hizmeti mevcut.

Store kartlarından özellikle belli bir süre uzak durmanız da fayda var çünkü bu arkadaşlar çat diye kredi limitinizi düşürüp kartınızı dahi iptal edebiliyorlar.

Ayrıca sağlıklı bir kredi geçmişi oluşturmak istiyorsanız bu süreci uzun süreli düşünmeniz de fayda var.Kredi kartı başvurularınızın arasına en az 3 ay ara koymalısınız 6 ay en sağlıklısı.Evli arkadaşlar birbirlerini kredi kartlarına eklerlerse ek kart gibi bu da birbirinizin kredi hacmini arttıracağı için olumlu etki edecektir.

• ⭐⭐⭐

@Rookie Siz biliyorsunuzdur zaten ama terimi bilmeyenler icin yaziniza ufak ekleme yapayim. Birisine ek kart cikartmak onu kart hesabiniza “authorized user” olarak eklemek diye geciyor.

https://www.nerdwallet.com/article/credit-cards/credit-card-authorized-users

• @lsmms, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@crazycells BofA dan basvuru yapmistik. Benimki reddedildi esiminki onaylandi. Hesaplarimiz ortak ve bankaya gidip başvuru yaptık.

Suradan bilgilerinizi girerek bir deneyin isterseniz, hangi bankalarin size ilimli yaklasacagina dair bir bilginiz olmus olur. Eger Discover ya da Citi'den teklif varsa degerlendirirsiniz, eger yoksa 1 ay bekleyip sonra bir daha denemekte fayda var.

https://www.creditcards.com/cardmatch/

• @Rookie, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Store kartlarından özellikle belli bir süre uzak durmanız da fayda var çünkü bu arkadaşlar çat diye kredi limitinizi düşürüp kartınızı dahi iptal edebiliyorlar.

Bunun nedeni aslinda Syncrony Bank, kendileri pek cok department store ile anlasma yaptiklarindan, eger cok fazla farkli kartiniz varsa bir anda hepsini iptal edebiliyorlar. Ama cok fazla kartiniz olmasina da gerek yok, eger sizden para kazanamadiklarini farkederlerse de hesabinizi kapatabiliyorlar :) O nedenle bu banka ile uzun sureli iliski dusunmemek lazim.

Syncrony Bank'in calistigi markalardan bazilari:

Screen Shot 2021-04-28 at 2.22.26 PM.png

https://www.synchrony.com/for-consumers.html#credit-cards

• ⭐⭐⭐⭐

Taksitli Bilgisayar almak için Best Buy için kart başvurusunda bulunmuştum Pat diye 23 puanım gitti birde Red ettiler . Apple Card zar zor aldım Bilgisayar işimi bir şekilde halletmiş oldum . Ondan da puanımı eksilttiler Zar zor biriktirdiğim kredi puanlarım anlamsızca düştü Bir de 2 senelik BoA kartım olmasına rağmen yeni kartların eklenmesi ile ortalama yıllık kart kullanım değeriniz düşüyor. Kredi riskiniz artıyor Öncelikle bir kaç karta başvuru yapın alın ve ondan sonra bir daha yeni kartlara bulaşmayın . Daha sonra hepsi aynı anda kredinizi yükseltmeye başlasın . Yada store kartlara hiç bulaşmayın .

• @redsat2000, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Taksitli Bilgisayar almak için Best Buy için kart başvurusunda bulunmuştum Pat diye 23 puanım gitti birde Red ettiler . Apple Card zar zor aldım Bilgisayar işimi bir şekilde halletmiş oldum . Ondan da puanımı eksilttiler Zar zor biriktirdiğim kredi puanlarım anlamsızca düştü Bir de 2 senelik BoA kartım olmasına rağmen yeni kartların eklenmesi ile ortalama yıllık kart kullanım değeriniz düşüyor. Kredi riskiniz artıyor Öncelikle bir kaç karta başvuru yapın alın ve ondan sonra bir daha yeni kartlara bulaşmayın . Daha sonra hepsi aynı anda kredinizi yükseltmeye başlasın . Yada store kartlara hiç bulaşmayın .

Merak etmeyin "hard inquiry"ler sadece 1 yil puana etki ediyor.

Bence de store kartlari konusunda dikkatli olmak lazim, eger benzer indirimleri baska kredi kartlarindan almak mumkunse o durumda Chase, Amex, Citi, Capital One, Discover, BOA gibi bankalari tercih etmek kesinlikle daha dogru olur.

• İlk sene geldiğimdeki çıkardığım Bank of America kredi kartının ardından, Amazon üzerinden Chase Bank kredi kartı, Best Buy üzerinden de Citi Bank kredi kartlarını çıkardım ve hiçbir sorun yaşamadım. Kredi skorum da olumsuz etkilenmedi.

• Merhaba gecen hafta hesabima 300dolar geldi(c/h accounting credit adjustment fdes nnf) galiba secure credit karti icin verdigim parami yatirdilar, peki simdi amerikan express kredi karti basvurusu yapmak istiyorum, red alma cekincem var, sizce daha da beklemeli miyim?

• @Manwe6265 Kredi skorunuz 700 uzerindeyse, deneyin. Buyuk ihtimalle onaylarlar. AMEX kartlarin bazilarinda yillik feeler var, dikkat edin.

• ⭐⭐

@Manwe6265, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Merhaba gecen hafta hesabima 300dolar geldi(c/h accounting credit adjustment fdes nnf) galiba secure credit karti icin verdigim parami yatirdilar, peki simdi amerikan express kredi karti basvurusu yapmak istiyorum, red alma cekincem var, sizce daha da beklemeli miyim?

Amex’in sitesinde kredi puanınız etkilenmeden pre-qualify seçeneği var. Onaylanıp onaylanmayacağına bakabilirsiniz. Büyük ihtimal onaylanır. Amex rahat o konuda.

• @Manwe6265, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Merhaba gecen hafta hesabima 300dolar geldi(c/h accounting credit adjustment fdes nnf) galiba secure credit karti icin verdigim parami yatirdilar, peki simdi amerikan express kredi karti basvurusu yapmak istiyorum, red alma cekincem var, sizce daha da beklemeli miyim?

Suradan kontrol ettiniz mi?

https://www.creditcards.com/cardmatch/

Kendi sitesinden de bakabilirsiniz... genelde amex offer'lari "once in a lifetime" oldugu icin en yuksek offer icin incognito mode'da giris yapmayi deneyin... Hangi karti dusunuyorsunuz? cash veya cash preferred mu?

Bir de kredi gecmisiniz kac aylik/yillik ?

• @Manwe6265 gozunuzden kacmasin diye belirtmis olayim... blue cash everyday icin bonus normal sitede $200, incognito mode'da $250 gorunuyor... eger daha once amex'e giris yaptiysaniz 200 gorme ihtimaliniz yuksek, o nedenle 250'yi gormeden basvuruyu yapmayin.

• Garanti bankası bonus yanında amex kart vermişti zamanında, her yerde geçmiyordu, tabi o amex altyapısını kullanıyordu belki asıl amex için böyle sıkıntılar yoktur. Amerika’da da öyleyse pekte mantıklı olmayabilir.

• @ahmetkocyigit AMEX ABD'de de her yerde geçmiyor ama nispeten daha yaygın bir ağı var. En yaygın olan Visa kart sistemi, o her yerde geçiyor.

• @crazycells Toplam 8 ay olmus kredi gecmisim,
    Dusundugum kart: Blue Cash Everyday® Card
    CArdmatch den kontrol ettim, Greenlight Debit card diye bisey onerdi,
    ''cash veya cash preferred mu? '' tam anlamadim ''cash'' dedigimiz benim istedigim kart turunden sanirim :Blue Cash Everyday® Card
    (American Express'e'daha once kayit olmadim)
    Soru: American Express'e online hesap acmak icin oncelikle kartina sahip mi olmamiz gerekiyor?
    cevaplar icin herkese tesekkur ederim :)

• @Manwe6265, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@crazycells Toplam 8 ay olmus kredi gecmisim,
    Dusundugum kart: Blue Cash Everyday® Card
    CArdmatch den kontrol ettim, Greenlight Debit card diye bisey onerdi,
    ''cash veya cash preferred mu? '' tam anlamadim ''cash'' dedigimiz benim istedigim kart turunden sanirim :Blue Cash Everyday® Card
    (American Express'e'daha once kayit olmadim)
    Soru: American Express'e online hesap acmak icin oncelikle kartina sahip mi olmamiz gerekiyor?
    cevaplar icin herkese tesekkur ederim :)

8 ay fena degil, Chase icin 1 yil gerekiyor ama Amex icin sansinizi deneyebilirsiniz.

Evet, cash derken "blue cash everyday" den bahsediyordum... amex sayfalarinda cok dolasinca da ozel olandan ziyade normal bonusu gosteriyor, o nedenle bonusu 200 degil de 250 dolar olarak gordugunuze emin olun basvuru yaparken...

Su sekilde gorunuyor bende:

Screen Shot 2021-05-05 at 10.02.10 PM.png

• @crazycells cok tesekkur ederim, benim icin onemli bilgilerdi.

• Amex hakkın da diğer iyi bi nokta da 3X olarak adlandırdıkları kredi limiti artışı.Onay alıp kartınızı aktif etttiğiniz tarihten belli bir süre sonra kredi liminitizi talep ettiğiniz taktirde direk 3 katına çıkarıyorlar.Yani diyelim kredi liminitiniz $3000 olarak onayladılar kartınızı aktif ettiniz ve olumlu kullanıyorsunuz belli bir sürenin sonun da kredi artış talebin de bulunuyorsunuz ve direk $9000 a çıkarıyorlar limitinizi.Ben bu süreyi 61 gün diye hatırlıyorum ama yanlış hatırlıyor olabilirim sitelerinden kontrol edilmesin de fayda var.

Ayrıca eğer bi tanıdığınız size davet yollarsa siz ve davet yollayan kişiye de belli bi bonus veriyorlar.

Bu arada @crazycells bi ara kredi kartları için ayrı başlık oluşturacaktınız aslın da onu bi an önce yapsak bence faydalı olur.Kredi kartları konusun da hangisi daha kolay alınır uzun vadede hangisi daha olumlu olur öneri bonusları vs bunları o konu da paylaşırsak ulaşım açısından çok iyi olur 😊

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k