Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morpenguen 4-5 ileti yukarı bakarsan @mysea bizim Türkiye de banka ekstre ingilizcelerini yazmıştı. Son ödeme tarihinden itibaren gelecek ayın kesim tarihine kadar ödemen gerekiyor ki kesim tarihinde ödemediğin kısma faiz gelmesin.


  • @crazycells, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @YollardakiAdam, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Amazon Prime Visa karta basvurdum genelde approve edilmesi az diyorlardi fakat guzel bir limitle onay aldim. Amazon'da gezinirken Secure Card dikkatimi cekti yanlis degilsem onceden yoktu. Chase uzerinden olmasa da baska bir banka uzerinden alabilirsiniz.

    Uzun bir suredir var aslinda bu kart, ama "Synchrony Bank" veriyor bu karti... Kendileri customer service'leriyle ve ani kararlariyla cok da iyi bilinen bir banka degil 🙂 Genelde pek cok department store ile de anlasmalari var; fakat cok fazla hesabi olan kisilerin bir anda ve haber vermeden tum hesaplarini kapatabiliyorlar.

    Kendileri lanet bir bankadir cunku hesabimi cat diye kapatmislardi Amazon Store Card'im vardi bir zamanlar


  • @crazycells Ben hiçbir şey anlamadım, oraya ilk gittiğimizde kredi skorumuz olmadığı için sokakta mı kalacağız, araba alamıyoruz, telefon alamıyoruz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mahmut-Tuncel dediklerin hepsini alıyorsun. Sana kim dediyse cahilin tekidir. Sadece ödeyeceğin miktarlar fazla oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morpenguen, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @knnrn peki next closing date’i 9 nisan olan kartıma 9 nisandan sonra borç bırakırsam ayın kaçına kadar ödeme yapmam gerekiyor?

    Zaten son odeme tarihi hesabinizda yazar, online olarak banka hesabiniza girin, orada son tarih olarak ne gorunuyorsa (genelde 20-25 gun sonrasi oluyor ama bankadan bankaya degisebilir) o tarihten once odeyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mahmut-Tuncel, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @crazycells Ben hiçbir şey anlamadım, oraya ilk gittiğimizde kredi skorumuz olmadığı için sokakta mı kalacağız, araba alamıyoruz, telefon alamıyoruz?

    Nakit odeyip her seyi alabilirsiniz 🙂

    Eger kredi alacaksaniz bir yerden o durumda daha yuksek faizle borc almaniz gerekecek, ama zamanla kredi skorunuz gelistikce size verilecek faizlerde de dususler olacaktir.


  • Selamlar, secured card başvurusu yapmıştım reddedildi bir sonraki başvuruyu ne kadar süre sonra yapmalıyım? @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lsmms, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Selamlar, secured card başvurusu yapmıştım reddedildi bir sonraki başvuruyu ne kadar süre sonra yapmalıyım? @crazycells

    hangi bankadan yapmistiniz? online olarak mi yaptiniz?

  • ⭐⭐

    @lsmms merhaba geldik geleli bir seneyı gecti ve esim 1563kere bankaya gitmemize ragmen kart vermediler, ustelik hem hesapta paramız vardı, hemde puystubumuz, security credi kartı bile, hatta academy, belk gbi magazaların bıle kartı reddedildi, neden bilmiyorum. En son Credit karma dan citi banka telefondan online security credi cartına basvurduk ve sonunda kabul edildi. Demem O ki, hıc banka banka ugrasmayın, sizde hemen telefonunuzdan halledin. Iyı sanslar


  • @crazycells BofA dan basvuru yapmistik. Benimki reddedildi esiminki onaylandi. Hesaplarimiz ortak ve bankaya gidip başvuru yaptık.


  • @HockeyUmpire2 teşekkürler cevabınız için. Bizde deneyelim telefondan


  • Kredi kartına başvuracak arkadaşlar eğer onaylanıp onaylanmaması hakkın da şüpheleriniz varsa önce istediğiniz bankanın web sitesine girip Pre-Qualify seçeceğine bakın öyle bi seçenek varsa bilgilerinizi girip kontrol ettiğiniz de kredi skorunuz etkilenmeden qualify olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.American Express,Discovery ve Capital Bank’ın bu hizmeti mevcut.

    Store kartlarından özellikle belli bir süre uzak durmanız da fayda var çünkü bu arkadaşlar çat diye kredi limitinizi düşürüp kartınızı dahi iptal edebiliyorlar.

    Ayrıca sağlıklı bir kredi geçmişi oluşturmak istiyorsanız bu süreci uzun süreli düşünmeniz de fayda var.Kredi kartı başvurularınızın arasına en az 3 ay ara koymalısınız 6 ay en sağlıklısı.Evli arkadaşlar birbirlerini kredi kartlarına eklerlerse ek kart gibi bu da birbirinizin kredi hacmini arttıracağı için olumlu etki edecektir.

  • ⭐⭐⭐

    @Rookie Siz biliyorsunuzdur zaten ama terimi bilmeyenler icin yaziniza ufak ekleme yapayim. Birisine ek kart cikartmak onu kart hesabiniza “authorized user” olarak eklemek diye geciyor.

    https://www.nerdwallet.com/article/credit-cards/credit-card-authorized-users

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lsmms, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @crazycells BofA dan basvuru yapmistik. Benimki reddedildi esiminki onaylandi. Hesaplarimiz ortak ve bankaya gidip başvuru yaptık.

    Suradan bilgilerinizi girerek bir deneyin isterseniz, hangi bankalarin size ilimli yaklasacagina dair bir bilginiz olmus olur. Eger Discover ya da Citi'den teklif varsa degerlendirirsiniz, eger yoksa 1 ay bekleyip sonra bir daha denemekte fayda var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rookie, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Store kartlarından özellikle belli bir süre uzak durmanız da fayda var çünkü bu arkadaşlar çat diye kredi limitinizi düşürüp kartınızı dahi iptal edebiliyorlar.

    Bunun nedeni aslinda Syncrony Bank, kendileri pek cok department store ile anlasma yaptiklarindan, eger cok fazla farkli kartiniz varsa bir anda hepsini iptal edebiliyorlar. Ama cok fazla kartiniz olmasina da gerek yok, eger sizden para kazanamadiklarini farkederlerse de hesabinizi kapatabiliyorlar 🙂 O nedenle bu banka ile uzun sureli iliski dusunmemek lazim.

    Syncrony Bank'in calistigi markalardan bazilari:

    Screen Shot 2021-04-28 at 2.22.26 PM.png


  • Taksitli Bilgisayar almak için Best Buy için kart başvurusunda bulunmuştum Pat diye 23 puanım gitti birde Red ettiler . Apple Card zar zor aldım Bilgisayar işimi bir şekilde halletmiş oldum . Ondan da puanımı eksilttiler Zar zor biriktirdiğim kredi puanlarım anlamsızca düştü Bir de 2 senelik BoA kartım olmasına rağmen yeni kartların eklenmesi ile ortalama yıllık kart kullanım değeriniz düşüyor. Kredi riskiniz artıyor Öncelikle bir kaç karta başvuru yapın alın ve ondan sonra bir daha yeni kartlara bulaşmayın . Daha sonra hepsi aynı anda kredinizi yükseltmeye başlasın . Yada store kartlara hiç bulaşmayın .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Taksitli Bilgisayar almak için Best Buy için kart başvurusunda bulunmuştum Pat diye 23 puanım gitti birde Red ettiler . Apple Card zar zor aldım Bilgisayar işimi bir şekilde halletmiş oldum . Ondan da puanımı eksilttiler Zar zor biriktirdiğim kredi puanlarım anlamsızca düştü Bir de 2 senelik BoA kartım olmasına rağmen yeni kartların eklenmesi ile ortalama yıllık kart kullanım değeriniz düşüyor. Kredi riskiniz artıyor Öncelikle bir kaç karta başvuru yapın alın ve ondan sonra bir daha yeni kartlara bulaşmayın . Daha sonra hepsi aynı anda kredinizi yükseltmeye başlasın . Yada store kartlara hiç bulaşmayın .

    Merak etmeyin "hard inquiry"ler sadece 1 yil puana etki ediyor.

    Bence de store kartlari konusunda dikkatli olmak lazim, eger benzer indirimleri baska kredi kartlarindan almak mumkunse o durumda Chase, Amex, Citi, Capital One, Discover, BOA gibi bankalari tercih etmek kesinlikle daha dogru olur.


  • İlk sene geldiğimdeki çıkardığım Bank of America kredi kartının ardından, Amazon üzerinden Chase Bank kredi kartı, Best Buy üzerinden de Citi Bank kredi kartlarını çıkardım ve hiçbir sorun yaşamadım. Kredi skorum da olumsuz etkilenmedi.


  • Merhaba gecen hafta hesabima 300dolar geldi(c/h accounting credit adjustment fdes nnf) galiba secure credit karti icin verdigim parami yatirdilar, peki simdi amerikan express kredi karti basvurusu yapmak istiyorum, red alma cekincem var, sizce daha da beklemeli miyim?


  • @Manwe6265 Kredi skorunuz 700 uzerindeyse, deneyin. Buyuk ihtimalle onaylarlar. AMEX kartlarin bazilarinda yillik feeler var, dikkat edin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum