Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Dscrt lafı bile olmaz biz burada aileyiz tabiki de birbirimize yardımcı olacağız.


  • Okul oncesi egitim (preschool) konusunda cok fazla kasmaya gerek yok. Yani iyi olur diye en pahalisini secmeye de gerek yok. Mufredatlarina ve daha once o okullara cocugunu gonderenlerin yorumlarina bakarsaniz, hemen hemen hepsi ayni sekilde egitim veriyorlar. O yaslarda onemli olan bir arkadas grubuna girmeyi, kurallara uymayi ogrenmesi ve Ingilizce'yi ogrenip gelistirmesi.

    Bizde bircok okul arastirmistik ve hatta tek tek gidip hepsiyle gorustuk, brosurler aldik ve elbette internet uzerinden yorumlari okuduk. Sonra yasadigimiz yere en yakin olani sectik ve cok rahat ettik. Part time olarak devam ettik ve Eylul basinda baslatip, Mayis basinda sonlandirdik. Ingilizceyi orada ogrendi. Eve yurume mesafesindeydi ve hic sorun yasamadik. Ertesi yil kindergarten icin her yonuyle hazirdi.


  • @MySea muhtemelen bende öyle yapıcam.. Yorumları okuyayım


  • @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Okul Öncesi Eğitim

    n hem evimize yakin o

    merhabalar Hala Florida mısınız? Temmuz da 4 yaşındaki kızım ile geleceğim ve kreş arıyorum şimdiden. Naples tarafında olacağım arkadaş var orada. EŞim yanımızda olamayacak GC vize süreci tamamlanmadı malesef. tecrübe ve yönlendirmenize ihtiyacım var. Teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @hope34 merhaba Naples vpk registration diye yazarsaniz bilgiye ulasacaksiniz. Yerlestiginizde oturdugunuz ve rating ,yorumlari iyi olan kindergardenlara vpkleri olup olmadigini sorup,okulu gezme icin appointment isteyebilirsiniz. Kararinizi verirsiniz. Iyi sanslar ,Fl 'e hosgeldiniz.

  • ⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Okul Öncesi Eğitim

    Okul oncesi egitim (preschool) konusunda cok fazla kasmaya gerek yok. Yani iyi olur diye en pahalisini secmeye de gerek yok. Mufredatlarina ve daha once o okullara cocugunu gonderenlerin yorumlarina bakarsaniz, hemen hemen hepsi ayni sekilde egitim veriyorlar. O yaslarda onemli olan bir arkadas grubuna girmeyi, kurallara uymayi ogrenmesi ve Ingilizce'yi ogrenip gelistirmesi.

    Bizde bircok okul arastirmistik ve hatta tek tek gidip hepsiyle gorustuk, brosurler aldik ve elbette internet uzerinden yorumlari okuduk. Sonra yasadigimiz yere en yakin olani sectik ve cok rahat ettik. Part time olarak devam ettik ve Eylul basinda baslatip, Mayis basinda sonlandirdik. Ingilizceyi orada ogrendi. Eve yurume mesafesindeydi ve hic sorun yasamadik. Ertesi yil kindergarten icin her yonuyle hazirdi.

    Merhaba, çocuğunuzu preschool'a başlattığınızda kaç yaşındaydı acaba? Gittiği okulda İngilizce'yi öğrendi demişsiniz. Peki öğretmenler nasıl iletişim kuruyor hiç İngilizce bilmeyen bir çocuk ile? Yani öğretmenlerin içinde Türk mü var? Çok uzak olduğum konular olduğu için, bir bilen olarak size sormak isterim.


  • @abrakadabra Preschool'a 5 yasinda gitti. Sifir Ingilizce ile basladi. Ogretmenler Amerikaliydi, baska Turk yoktu. Endiselenmeyin, hemen uyum sagliyorlar. Diger cocuklar ne yapiyorsa, aynisini yapiyorlar.

    Bizimki ikinci haftada basit kelimeler kullanmaya basladi. Otur, kalk, uyu, yemek ye, su ic, kapi, masa, sira, ogretmen falan gibi. 2. ayda basit cumlelerle konusmaya basladi. Tabagi buraya getir, kopek kosuyor, cocuklar yuruyor falan gibi. Ustelik sadece part time gitti. 3-4 ay sonra evde oyun oynarken kendi kendisine Ingilizce olarak konustugunu fark ettik. Ve boylece devam etti gitti...

  • ⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Okul Öncesi Eğitim

    @abrakadabra Preschool'a 5 yasinda gitti. Sifir Ingilizce ile basladi. Ogretmenler Amerikaliydi, baska Turk yoktu. Endiselenmeyin, hemen uyum sagliyorlar. Diger cocuklar ne yapiyorsa, aynisini yapiyorlar.

    Bizimki ikinci haftada basit kelimeler kullanmaya basladi. Otur, kalk, uyu, yemek ye, su ic, kapi, masa, sira, ogretmen falan gibi. 2. ayda basit cumlelerle konusmaya basladi. Tabagi buraya getir, kopek kosuyor, cocuklar yuruyor falan gibi. Ustelik sadece part time gitti. 3-4 ay sonra evde oyun oynarken kendi kendisine Ingilizce olarak konustugunu fark ettik. Ve boylece devam etti gitti...

    Tebrik ederim, çok iyi bir şekilde atlatmış en büyük kısmı. Peki sizce okul puanı çok çok önemli mi Amerika'da? Malum ev kiraları ile doğru orantılı bir şekilde artıyor okul puanları da. Puanlar ne kadar gerçekçi ve neye göre belirleniyor? Çocuk için gitmek istiyoruz derken, çocuğun hayatını daha da kötü bir duruma sokmayalım 🙂


  • @abrakadabra Tesekkur ederim! Okullarin puanini ogrencilerinin test skorlari ve ogretmen/ogrenci oranlari falan belirliyor. Eyaletteki diger okullarla karsilastirma sonucu okullarin puanlari belirleniyor. Gercek rating ve ranking puanlarina bakin. Yoksa yorumlar sonucu olusturulan google reviews puanlarina degil.

    Internetten iyi bir arastirma ile uygun okullari bulabilirsiniz. Ben bizimkinin okulunun durumunu veren bir sitenin linkini vereyim. Cok detayli bilgiler var. Oradan baska okullara da bakabilirsiniz.


  • Merhabalar, bir süredir ailece amerikaya gitmeyle ilgili planlarımız var. Ancak emin olamadığımız birşey var ki, 5 yaşındaki kızımız bu duruma adapte olabilir mi? Hiç ingilizce görmedi bilmiyor. Orda okula nasıl gidecek, kimseyi anlamayacak, okuldan soğuyabilir, arkadaş bulamayacak, mutsuz olabilir, ilkokula başladığında derslerden geri kalabilir vs. Sosyal çevreye dil bilmeden nasıl uyum sağllayabilir ki. Çok endişe ediyoruz bu durumu. Acaba buyüzden vazgeçmeli miyiz? Benzer durumda olup daha önce deneyimleyen biri varsa lütfen deneyımlerini paylaşabilir mi? öneri tavsiyede bulunabilir mi? Eminim gitmek isteyip bu durumda olan birçok kişiye fayda sağlaycaktır🙏


  • Merhaba. 4 yasindaki kizim bu yil eylulde okula basladi. Profesyonel bir ingilizce egitimi almadi ama ben evde temel seyleri ogretmeye calistim. Hic isteksizlik yasamadi. Cocuklar bizlerden daha kolay uyum sagliyor ve hizli ogreniyorlar.Ilk zamanlar digerleri ne yapiyorsa onu yapacak ve zamanla ogrenecek. Ogretmenleri de durumunu bilirse yardimci olacaktir. Ve arkadas olmak icin ayni dili konusmaya hic ihtiyaclari yok bir yolunu buluyorlar 😊 Tek tavsiyem temel kelimeleri grammer kurallari olmasa da ogretmeniz ve endiselenmemeniz olabilir.


  • @cleo

    @cleo, içinde söyledi: Okulöncesi Eğitim Hakkında Bilgisi Olanlar?

    Merhaba. 4 yasindaki kizim bu yil eylulde okula basladi. Profesyonel bir ingilizce egitimi almadi ama ben evde temel seyleri ogretmeye calistim. Hic isteksizlik yasamadi. Cocuklar bizlerden daha kolay uyum sagliyor ve hizli ogreniyorlar.Ilk zamanlar digerleri ne yapiyorsa onu yapacak ve zamanla ogrenecek. Ogretmenleri de durumunu bilirse yardimci olacaktir. Ve arkadas olmak icin ayni dili konusmaya hic ihtiyaclari yok bir yolunu buluyorlar 😊 Tek tavsiyem temel kelimeleri grammer kurallari olmasa da ogretmeniz ve endiselenmemeniz olabilir.

    Çok teşekkür ediyorum deneyimlerinizi ve önerlerinizi paylaştığınız için🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @black21 sorunuzu ilgili basliga tasidim, bu basliktaki bilgileri incelemenizi tavsiye ederim.


  • Bizim de 4.5 yasinda oglumuz var, ingilizceyle ilgili cocuklarin hicbir sorunu olmuyor. Ben ona soruyorum ingilizce anlamini bilmedigim veya unuttugum seyleri 😄cocuklar cok hizli bir sekilde dili ogreniyor ve iletisimde hicbir sikinti yasamiyorlar


  • Merhabalar. Ben J1 ile ABD'ye yeni geldim. Yanımda eşim ve 5 yaşında kızım var. Ücret almadığım bir pozisyon olduğu için ve çalışma iznim de olmadığı için maalesef kreşe para ayıramayacağım. Kızım da evde çok sıkılıyor, hem de bir an önce İngilizce öğrenmeye başlasın istiyorum. Kızım için ücretsiz kreş olanaklarını araştırıyorum. Virginia eyaletinde bildiğiniz ücretsiz kreşler var mıdır?

  • ⭐⭐

    @mutlu234, içinde söyledi: Okul Öncesi Eğitim

    Merhabalar. Ben J1 ile ABD'ye yeni geldim. Yanımda eşim ve 5 yaşında kızım var. Ücret almadığım bir pozisyon olduğu için ve çalışma iznim de olmadığı için maalesef kreşe para ayıramayacağım. Kızım da evde çok sıkılıyor, hem de bir an önce İngilizce öğrenmeye başlasın istiyorum. Kızım için ücretsiz kreş olanaklarını araştırıyorum. Virginia eyaletinde bildiğiniz ücretsiz kreşler var mıdır?

    Merhaba, 2011 yılında ben de J1 vizesi ile ABD'de bulundum ve 3 ay çalıştım yasal olarak ve haftalık paycheck aldım. Çalışma izni kısmından emin misiniz? Çalışma izninizin olması gerek bu vize türünde, ondan dolayı yazmak istedim.


  • @mutlu234 merhaba, hangi county’e bagliysaniz public school resmi sitesinden bularak mail atin ve summer school icin bilgi alin. Normal okul sezonu haziran ortasinda bitiyor su anda dahil etmeyebilirler mevcut okullara.
    Kiliselerin uygun fiyatli hizmetleri olabilir ilgilenirseniz. Ayrica kutuphanelerde ve park alanlarinda programlar oluyor cocuklar icin ucretsiz onlara katilabilirsiniz.


  • @abrakadabra Merhaba evet eminim, sadece geldiğim üniversitede maaş almadan çalışabiliyorum (scholarship)


  • @cleo hocam sağolun size cevap yazmayı unutmuşum. Public School’a başvuru yaptım. Önümüzdeki dönem başlayacak. Benim için çok iyi oldu, hem çocuğumun uyumu hızlı olacak, hem eğitim sistemine girmiş olacak, hem de kreşe para vermemiş olacağım. Yaz için de yaz okulu düşünüyorum uygun fiyatlı.


  • @mutlu234 Rica ederim, cok sevindim kiziniz adina. Cok kolay adapte oluyorlar cocuklar, 3 ay sonra her seyi cozmus olur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum