Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Okul Öncesi Eğitim

Taşındı K-12 ve Lise Eğitimi
137 43 18.4k 42

• @knnrn Okul öncesi Anaokulu için sormuştum.Okul durumlarını takip etmek istiyorum,gelme ihtimallerimiz okula göre seyir alacak çünkü...Teşekkür ederim

• @knnrn
    Bolgeden bolgeye cok degisiyor. Bizim County soyle yapti:
    PreK online acildi, hibrit (3 gun in-person, 2 gun online) talep gormedi ve iptal edildi. Eylul ayinin ilk haftasi duruma gore in-person olsun mu diye tartisacaklar ama sanmiyorum. Suanki gibi tamamen on-line devam edecekler gibi gorunuyor.

• @caglaror Anladım,tesekkur ederım.

• ⭐⭐

Merhaba Forumdaslar;
    Bir anne olarak egitimin en onemli olan basamagi okul oncesi Egitimi konusunda taze deneyimlerimi aktarmak isterim.

Oglusumuz Tr'de krese 2,5 yasinda basladi. Ve Amerika'ya gelene kadar da devam etti. Herzaman cok sosyal yetistirmek icin elimizden gelen destegi ve motivasyonu sagliyoruz. FL'e tasindiktan sonra eyaletin kindergarden'a hazirlik icin destekledigi Pre-Kindergardena kayit yaptirdik. Hem Public schoollarda, hemde private daycare lerde gecerli sadece saat farkli var.

Sabah 9-12 arasi evimize yakin Private Pre-K 'ya, 2 haftadir gidiyor. Turkiye'de erken yasta gitmesinin inanilmaz yararini gorduk. Cok severek ve ozguvenle gidiyor sukurler olsun. Nacizane fikrim muhakkak gocmeden once cocugunuzu tr'de krese gonderin. Buraya geldiginizde hem cocugunuz sosyal olur ,hem anne calisir parasini kazanir hemde esler gecim anlaminda sorun yasamaz ve hemen hayatiniz eski rutinine doner.

Biz okulu arastirirken hem evimize yakin olmasi hemde google reviewslere bakarak karar verdik.
    Jax -Fl'de ucretsiz VPK kayiti yaptirmak icin ; https://www.elcduval.org/voluntary-pre-k/ sayfasina kayit olabilirsiniz.

• @HockeyUmpire2 Tesekkur ederım bayagı guzel bır mesaj,notlarımın arasına aldım.

• Merhaba 2.5 yasındaki kızımı Houstonda kreşe göndermek istiyorum. Daha önce kreşe gönderip memnun oldugunuz okullar var mı? Ücretleri ortamala nedir? Birde bu okulları nasıl arastırıcam bana bi akıl verin googleda nasıl bulabilirim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @ayvalik10 harikasınız cok teşekkür ederim

• @Dscrt lafı bile olmaz biz burada aileyiz tabiki de birbirimize yardımcı olacağız.

• Okul oncesi egitim (preschool) konusunda cok fazla kasmaya gerek yok. Yani iyi olur diye en pahalisini secmeye de gerek yok. Mufredatlarina ve daha once o okullara cocugunu gonderenlerin yorumlarina bakarsaniz, hemen hemen hepsi ayni sekilde egitim veriyorlar. O yaslarda onemli olan bir arkadas grubuna girmeyi, kurallara uymayi ogrenmesi ve Ingilizce'yi ogrenip gelistirmesi.

Bizde bircok okul arastirmistik ve hatta tek tek gidip hepsiyle gorustuk, brosurler aldik ve elbette internet uzerinden yorumlari okuduk. Sonra yasadigimiz yere en yakin olani sectik ve cok rahat ettik. Part time olarak devam ettik ve Eylul basinda baslatip, Mayis basinda sonlandirdik. Ingilizceyi orada ogrendi. Eve yurume mesafesindeydi ve hic sorun yasamadik. Ertesi yil kindergarten icin her yonuyle hazirdi.

• @MySea muhtemelen bende öyle yapıcam.. Yorumları okuyayım

• @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Okul Öncesi Eğitim

n hem evimize yakin o

merhabalar Hala Florida mısınız? Temmuz da 4 yaşındaki kızım ile geleceğim ve kreş arıyorum şimdiden. Naples tarafında olacağım arkadaş var orada. EŞim yanımızda olamayacak GC vize süreci tamamlanmadı malesef. tecrübe ve yönlendirmenize ihtiyacım var. Teşekkürler.

• ⭐⭐

@hope34 merhaba Naples vpk registration diye yazarsaniz bilgiye ulasacaksiniz. Yerlestiginizde oturdugunuz ve rating ,yorumlari iyi olan kindergardenlara vpkleri olup olmadigini sorup,okulu gezme icin appointment isteyebilirsiniz. Kararinizi verirsiniz. Iyi sanslar ,Fl 'e hosgeldiniz.

• ⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Okul Öncesi Eğitim

Okul oncesi egitim (preschool) konusunda cok fazla kasmaya gerek yok. Yani iyi olur diye en pahalisini secmeye de gerek yok. Mufredatlarina ve daha once o okullara cocugunu gonderenlerin yorumlarina bakarsaniz, hemen hemen hepsi ayni sekilde egitim veriyorlar. O yaslarda onemli olan bir arkadas grubuna girmeyi, kurallara uymayi ogrenmesi ve Ingilizce'yi ogrenip gelistirmesi.

Bizde bircok okul arastirmistik ve hatta tek tek gidip hepsiyle gorustuk, brosurler aldik ve elbette internet uzerinden yorumlari okuduk. Sonra yasadigimiz yere en yakin olani sectik ve cok rahat ettik. Part time olarak devam ettik ve Eylul basinda baslatip, Mayis basinda sonlandirdik. Ingilizceyi orada ogrendi. Eve yurume mesafesindeydi ve hic sorun yasamadik. Ertesi yil kindergarten icin her yonuyle hazirdi.

Merhaba, çocuğunuzu preschool'a başlattığınızda kaç yaşındaydı acaba? Gittiği okulda İngilizce'yi öğrendi demişsiniz. Peki öğretmenler nasıl iletişim kuruyor hiç İngilizce bilmeyen bir çocuk ile? Yani öğretmenlerin içinde Türk mü var? Çok uzak olduğum konular olduğu için, bir bilen olarak size sormak isterim.

• @abrakadabra Preschool'a 5 yasinda gitti. Sifir Ingilizce ile basladi. Ogretmenler Amerikaliydi, baska Turk yoktu. Endiselenmeyin, hemen uyum sagliyorlar. Diger cocuklar ne yapiyorsa, aynisini yapiyorlar.

Bizimki ikinci haftada basit kelimeler kullanmaya basladi. Otur, kalk, uyu, yemek ye, su ic, kapi, masa, sira, ogretmen falan gibi. 2. ayda basit cumlelerle konusmaya basladi. Tabagi buraya getir, kopek kosuyor, cocuklar yuruyor falan gibi. Ustelik sadece part time gitti. 3-4 ay sonra evde oyun oynarken kendi kendisine Ingilizce olarak konustugunu fark ettik. Ve boylece devam etti gitti...

• ⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Okul Öncesi Eğitim

@abrakadabra Preschool'a 5 yasinda gitti. Sifir Ingilizce ile basladi. Ogretmenler Amerikaliydi, baska Turk yoktu. Endiselenmeyin, hemen uyum sagliyorlar. Diger cocuklar ne yapiyorsa, aynisini yapiyorlar.

Bizimki ikinci haftada basit kelimeler kullanmaya basladi. Otur, kalk, uyu, yemek ye, su ic, kapi, masa, sira, ogretmen falan gibi. 2. ayda basit cumlelerle konusmaya basladi. Tabagi buraya getir, kopek kosuyor, cocuklar yuruyor falan gibi. Ustelik sadece part time gitti. 3-4 ay sonra evde oyun oynarken kendi kendisine Ingilizce olarak konustugunu fark ettik. Ve boylece devam etti gitti...

Tebrik ederim, çok iyi bir şekilde atlatmış en büyük kısmı. Peki sizce okul puanı çok çok önemli mi Amerika'da? Malum ev kiraları ile doğru orantılı bir şekilde artıyor okul puanları da. Puanlar ne kadar gerçekçi ve neye göre belirleniyor? Çocuk için gitmek istiyoruz derken, çocuğun hayatını daha da kötü bir duruma sokmayalım 🙂

• @abrakadabra Tesekkur ederim! Okullarin puanini ogrencilerinin test skorlari ve ogretmen/ogrenci oranlari falan belirliyor. Eyaletteki diger okullarla karsilastirma sonucu okullarin puanlari belirleniyor. Gercek rating ve ranking puanlarina bakin. Yoksa yorumlar sonucu olusturulan google reviews puanlarina degil.

Internetten iyi bir arastirma ile uygun okullari bulabilirsiniz. Ben bizimkinin okulunun durumunu veren bir sitenin linkini vereyim. Cok detayli bilgiler var. Oradan baska okullara da bakabilirsiniz.

https://www.schooldigger.com/go/DE/schools/0001500112/school.aspx

• Merhabalar, bir süredir ailece amerikaya gitmeyle ilgili planlarımız var. Ancak emin olamadığımız birşey var ki, 5 yaşındaki kızımız bu duruma adapte olabilir mi? Hiç ingilizce görmedi bilmiyor. Orda okula nasıl gidecek, kimseyi anlamayacak, okuldan soğuyabilir, arkadaş bulamayacak, mutsuz olabilir, ilkokula başladığında derslerden geri kalabilir vs. Sosyal çevreye dil bilmeden nasıl uyum sağllayabilir ki. Çok endişe ediyoruz bu durumu. Acaba buyüzden vazgeçmeli miyiz? Benzer durumda olup daha önce deneyimleyen biri varsa lütfen deneyımlerini paylaşabilir mi? öneri tavsiyede bulunabilir mi? Eminim gitmek isteyip bu durumda olan birçok kişiye fayda sağlaycaktır🙏

• Merhaba. 4 yasindaki kizim bu yil eylulde okula basladi. Profesyonel bir ingilizce egitimi almadi ama ben evde temel seyleri ogretmeye calistim. Hic isteksizlik yasamadi. Cocuklar bizlerden daha kolay uyum sagliyor ve hizli ogreniyorlar.Ilk zamanlar digerleri ne yapiyorsa onu yapacak ve zamanla ogrenecek. Ogretmenleri de durumunu bilirse yardimci olacaktir. Ve arkadas olmak icin ayni dili konusmaya hic ihtiyaclari yok bir yolunu buluyorlar 😊 Tek tavsiyem temel kelimeleri grammer kurallari olmasa da ogretmeniz ve endiselenmemeniz olabilir.

• @cleo

@cleo, içinde söyledi: Okulöncesi Eğitim Hakkında Bilgisi Olanlar?

Merhaba. 4 yasindaki kizim bu yil eylulde okula basladi. Profesyonel bir ingilizce egitimi almadi ama ben evde temel seyleri ogretmeye calistim. Hic isteksizlik yasamadi. Cocuklar bizlerden daha kolay uyum sagliyor ve hizli ogreniyorlar.Ilk zamanlar digerleri ne yapiyorsa onu yapacak ve zamanla ogrenecek. Ogretmenleri de durumunu bilirse yardimci olacaktir. Ve arkadas olmak icin ayni dili konusmaya hic ihtiyaclari yok bir yolunu buluyorlar 😊 Tek tavsiyem temel kelimeleri grammer kurallari olmasa da ogretmeniz ve endiselenmemeniz olabilir.

Çok teşekkür ediyorum deneyimlerinizi ve önerlerinizi paylaştığınız için🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k