Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 722.5k 333

• @kürşat Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

Araç vergileri nasıl yani model ve silindir hacmine goremi ?

Eyalete gore degismekle birlikte %0-%8 arasinda degisen sales tax var, ruhsat cikarilirken odenen. Plaka vs icin 30-40$ bir masraf vardi. Bir de motorlu arac yillik excise tax diye bir sey var yasadiginiz sehir yonetimine odenen. 2013 Hyundai accent icin yillik 35$ odedim bu sene.

• Selam ,

İlk gelenler için dodge journey , grand caravan tarzı araç önermezmisiniz . Her işe gelebilecek arabalar gibi görünüyor?

• Ben gelmeden once Honda Pilot, Ford Edge gibi Suv lara bakiyordum ama gelince dealer dan bir 2007 Toyota Camry aldim ve memnunum. Cunku ilk geldigimde bir sure delivery isleri yapabilecegimi de dusunuyordum ki oyle de oldu. Ayrica Uber ve Lyft icin de uygun bir arac. Burada yakit ucuz ama delivery ile yaptiginiz mesafeleri dusununce 3 gunde bir depo benzin aliyorum, eger yakit tuketimi fazla olan bir arac alirsaniz kazandiginiz para yakita gidecektir. Eger gelmeden isinizi ayarlayabiliyorsaniz zaten istediginiz arabayi alin bence de. Ayrica ilk geldiginizde hizli bir sekilde araba almaniz gerekiyorsa Dealer en kolay yolu, birazda dealer in elindeki araclardan karar vermeniz gerekiyor boyle olunca. Sonuc olarak ilk araba az yakan bir sedan olmali bence.

• @mehmett bilgilendirme için teşekkür ederim .

• @sadriabi hocam neyin % sekizi

• @greenleo Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

Selam ,

İlk gelenler için dodge journey , grand caravan tarzı araç önermezmisiniz . Her işe gelebilecek arabalar gibi görünüyor?

Dodge caravani defalarca önerdim. Çocuk 2 ve fazla ise ilk zamanlar eşya taşımayı da düşünerek alınabilir bir araba oluyor...

Benim şuan ki kombinasyon şöyle...

Dodge grand caravan 7 kisilk
    Mercedes ml550 5 kişilik SUV
    Chylrysler Crossfire 2 kişilik Coupe... (Fantazi olsun diye aldım :) )

Uzun yolda caravani mercedese değişmem çocuklarla... Hele ki çocuklar hareketli İse...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kürşat Muhtemelen satis bedelinin. Benim bildigim duzenli odenen bir vergi yok, bizde 1 yildan fazladir 2 tane araba var, satin alirken odenen vergiden baska henuz birsey odemedik. Bu yilin sonunda bandrol yenilemek gerekiyor, onun masrafi da 80 dolar civari diye duydum. Yani Texas icin iki yillik 80 dolar diyebiliriz herhalde. Ayrintili bilgi edinince paylasirim.

Düzenleme: Binek araçlar için yıllık 75 dolar vergi ve 25 dolar da muayene toplam 100 dolar ödeniyor. Sıfır kilometre araçlar için bandrol 2 yıl süreli olduğu için bu süre boyunca vergi ve muayene yok.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kürşat https://comptroller.texas.gov/taxes/motor-vehicle/sales-use.php

Burada yazdigina gore satis durumunda %6.25 vergi odeniyor. Ayrica satis olmasa da baska eyalette kayitli araci Texas'a kaydetmek icin de vergi odeniyor.

Ancak "yillik vergi" gibi bir sey yok. Motor hacmi, yasi vb onemli degil.

• Florida aracimin Texas kaydinda (diger ucretler disinda) Sales Tax Fee $90.00 odemistim.

http://www.txdmv.gov/motorists/new-to-texas

• 5 6 bine onerebileceginiz arabalar nelerdir 3 yetiskin ama kesinlikle bi kac ay sonra 2. Bi araba sart olacaktir yada motorsiklet

• @mehmett peki delivery işlerini hangi firmalar üzerinden yapıyorsunuz.. ilk etapta bende düşünüyorum..

• Delivery isindense lyft daha iyi gelir kaynagi bence

• @maranty Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@mehmett peki delivery işlerini hangi firmalar üzerinden yapıyorsunuz.. ilk etapta bende düşünüyorum..

Bu konuya baska bir baslik altinda devam etsek bu basligin konusunu dagitmamis oluruz :)

• @mehmett tabi varsa öyle bir konu yönlendirme yapalım yoksa burdab cevaplayabilisiniz

• @metert lyft te 1 yıl american ehliyeti istiyor oda problem oluyor şu an için maalesef :(

• @maranty hatırladım sizin eyalette olmamıştı sanırım ,floridada oluyor demişti sayın @FBazer .pizza delivery olabilir .hangi eyaletteydiniz acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• Amerika’da araç sahibi olmak ile ilgili forumda son derece detaylı bilgiler bulunmakla birlikte çok dağınık. Acaba aşağıdaki Senaryoya göre sorular ve cevabı şıklar konusunda ilgili ve bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse çok mutlu olacağım.

Senaryo Şudur:

50-60 yaş aralığında iki kişilik bir Aile. Şehir Merkezine 30km.mesafeli bir alanda ev kiralamayı düşünüyorlar. Kitlesel ulaşım olanağının olup olmadığını şimdilik bilmiyorlar. Aileden sadece bir kişi çalışmayı düşünüyor. O nedenle bir araca ihtiyaçları var. Herhangi bir Kredi Skorları henüz oluşmamış durumda. Araç alımı için ayırabilecekleri nakit bütçeleri 5,000.-$ civarında. Türkiye’de uzun yıllar orta sınıf SUV araç kullanmışlar ve onun rahatlığına alışıklar. Amerika’daki mesafeleri de göz önünde bulundurarak IKEA ve benzeri yerlerden eşya aldıklarında da işe yarabilecek bir araç beklentileri var. Araçtan teknik anlamda çok anlamıyorlar. Kandırılmakta istemiyorlar.

Şimdi geldik sorulara

1. Amerika’ya ayak bastık henüz SSN kartımız gelmedi. Ancak ulaşım ihtiyacı için ne önerirsiniz?
      a. SSN kartının gelmesini bekle
      b. Araba Kirala
      c. 5,000.-$ a bayıl git arabayı altına çek.

2. Arabayı nerden bulacağız?
      a. Internet üzerinden ( Önerilen 3 site )
      b. Yetkili Dealerlardan bizzat bakarak
      c. Arkadaş, eş, dost veya direkt kişiden

3. 5,000.-$ Bütçe için ve en az iki Yıl Kullanacağın araç için uygun Mil nedir?
      a. 40K – 70K
      b. 70K – 120K
      c. 12K üzeri

4. 5,000.-$ Bütçe için ve en az iki Yıl Kullanacağın araç için uygun araç yaşı nedir?
      a. 3 – 5 Yaş
      b. 5 - 8 Yaş
      c. 8 Yaş üzeri

5. Araçların Kaza Geçmişlerini sorgulatabileceğimiz siteler bulunuyor mu?
      a. Evet var,,
      b. Hayır yok,,
      c. Dealer’ın insafına kaldın

6. Araç için Garanti istersek en güvenli yol nasıldır?
      a. Dealer’dan yazılı yıl ve +Mil garantisi istemek
      b. Sözlü Garanti istemek
      c. Bana güven gerisini merak etme sen

7. Araçların devir teslimi, satış belgesi nasıl oluyor?
      a. Yetkili Dealer’da alan satan arasında belge düzenlenir.
      b. Noter benzeri bir kurumda,
      c. Ver parayı al anahtarı,

8. Araç alım satımında ilave vergiler nelerdir?

9. Yıllık Kasko sigortası, Trafik Sigortası, Yıllık Bandrol v.b. ne tür ilaveler biniyor. Yüzdesel veya maktu anlamda?

10. Araç arıza yaptığında yetkili servislere mi götürüyorsunuz yoksa özel servis ve tamircilere mi?

11. Aracın değerinin yarısı kadar hasar çıkarsa, nasıl davranırsınız. Hurdalığa mı bırakırsınız yoksa tamir mi ettirirsiniz?

Aslında bayağı soru sordum. Ancak bu soruları veya aklıma gelmeyen hususları bir arkadaşımız topluca derleyip bizleri aydınlatabilirse çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zafery Öncelikle bir şeye açıklık getirmek istiyorum. Sadece bir kişinin çalışacak olması bir arabaya ihtiyacınız olacağı anlamına gelmez. Benim eşim çalışmıyor ama kendi arabası olmadan yapamazdı. Eşiniz bütün gün evde oturmayı göze alıyorsa bir şey diyemem.

1- Araba alana kadar kiralamak mantıklı olabilir.
    2- Hepsi (İnternetten bulmak için Craigslist, dealer olarak yetkili bayilerin takas ile aldığı modeller)
    3- Aracın temizliğine göre hepsi uygun olabilir.
    4- Hepsi (araca iyi bakılmışsa yaşı çok önemli olmayabilir)
    5- Carfax (sigorta ile yapılmamış tamirler kayıtlarda görünmez)
    6- Sadece bayiden veya dealer'dan alırken garanti söz konusu olabilir.
    7- a ve b
    8- https://comptroller.texas.gov/taxes/motor-vehicle/sales-use.php
    9- Zorunlu sigorta (liability) aylık 80-120 dolar civarında, bandrol 2 yılda bir 80-100 dolar civarında. Kasko (collision and comprehensive) yaptırmak size kalmış, 5000 dolarlık bir araç için aylık 150-200 dolar olabilir.
    10- Garantisi varsa yetkili servise, yoksa size kalmış. Ben olsam özel tamirciye giderim.
    11- 5000 dolarlık araç için 2500 dolar masraf ABD'de çok değil.

Biz gelir gelmez krediyle 2 tane yeni araba aldık. Eğer işe girmişseniz kredi skoru olmadan da araç alabilirsiniz. En az %20 peşinat vermeniz gerekir. İşiniz yoksa bu mümkün değil.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Kenan gayet uygun cevaplar vermis...

100binde bitik arabalarda var 200binde saat gibi olanlarda... Bu isin kesinligi yok maalesef...

Minivan tarzi bir arac iyi gider diye dusunuyorum. SUV tarzlari esya tasima da cok basarili degil... SUV yada MINIVAN da alinsa, o butcelere temiz seyler denk gelebilir...
    Kaza gecmislerini cok dert etmeyin. Turkiye de ki kazali araclarin hasarlarinin 5te biri hasarda arabalar perte cikiyor burada. Yani basit hasarlar aliyorlar, hasar fazla ise direk pressleniyor yada parca halinde satiliyor arac...

Alim satim olaylari kolay. Kullanicidan alirsaniz kagit imzalayip verecek, dealerdan alirsaniz o islemleri kendisi yapacak zaten...

Diger bir nokta ise... Bir kisi calisacak ve diger o gelene kadar evde oturacaksa tamam... Ama markete falan gidecekce ona da en azindan 'yuruyen' bir araba lazim... Tabi houston icin konusuyorum bunu. Bolgeye gore degisir...

Houston civarina gelinecekse yas ve durum nedeniyle yardimci olmaya calisirim.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Car Shipping

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    171 Bakış
    EzgiLeraE
    @Umut-Şele, içinde söyledi: Amerika'da Car Shipping @EzgiLera PA -> IA icin bakiyorum. Bir kac firma ile gorustum fakat yorumlarina baktiktan sonra acikcasi supheye dustum. Isim dolayisiyla kendim surmeye vakit bulamayacagim icin de ellerine dustum gibi bir durum oldu aslinda. Forumda tırcı arkadaşlar vardı. Belki onlar yardım ederler firma seçmenize. İşiniz ne bilmiyorum ama 1 gece otelde konaklayarak 1 hafta sonunda alınacak bir mesafe gibi duruyor. Şahsen ben uzun yolda araba kullanmayı seviyorum ve arabanız da donanımlıysa biraz -adaptive cruise control gibi- çok yorucu olmaz muhtemelen.
  • kabahatli araba kazasını temyiz etme başvurusu

Ehliyet ve Araba
    2
    0 Oy
    2 İleti
    123 Bakış
    ayvalik10A
    @aysthehk başlık bulamazsın çünkü bizim hukuk büromuz var sağolsunlar kendilerine çok teşekkür ediyoruz @Claudia-J-Muslu bizlere inanılmaz bir şekilde yardımcı oluyor. Onun sayfasına bu yazıyı taşırsanız kendileri müsait bir zamanda sizlere yardımcı olacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Faizsiz, taksitli sifir araba almanin en guzel yolu

Ehliyet ve Araba
    9
    2 Oy
    9 İleti
    914 Bakış
    RookieR
    @egesahinkaya Türk kafasıyla alakası yok doğru düşünüyorsunuz basit bi matematik hesabıyla leasingin mantıklı olmadığını anlayabilir ve sayın @DonTurcos un dediği gibi finance den daha fazla faiz ödersiniz.
  • Statu Degistirirken Araba Kullanimi

Taşındı Ehliyet ve Araba
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    kirikK
    @arnblt Heheheh peki cok tesekkur ederim tekrardan :) Biraz rahatladim, bazen de risk almam gerekiyor sanirim :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k