Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @arnblt tesekkurler 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @commodore DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba Arkadaşlar,
    Dün GC görüşmesi sonunda vizemizin onaylandığını belirten yazıyı aldık ve pasaportlarımızın gelmesini bekliyoruz.
    Gerek sağlık muayenesi ve gerekse mülakat sürecinde daha önce yazılanlardan çok farklı bir şey olmadığı için detaylı yazmayacağım.
    Bu süreçte başta Sayın @crazycells olmak üzere, foruma katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
    Yine de birkaç gözlemimi aşağıya yazmadan geçemeyeceğim;

    • Hem Ungan'larda hem de elçilikte randevunuz ne olursa olsun erken bulunmakta fayda var, "first come first served" kuralı geçerli. (örneğin elçilikte 07:30 randevularını çağırdılar, ben 08:00 randevularını bekleyedururken 09:00'ların bile çoktan sırada olduğunu sonradan fark ettim, bu da elçilikten ayrılma zamanını geciktiriyor)
    • Bizim katıldığımız mülakat grubunda yabancılar dışında bir çok Türk bulunmasına rağmen kimse forumdaki kadar konuşkan değildi. Halbuki bir anlamda kader arkadaşları olarak yeni dostluklar kurulması ve tecrübe paylaşımı için güzel bir fırsattı.
    • Diğer mülakat tecrübelerinde bahsedilen yemin faslı olmadı.
    • Turist vizesi onaylanmayan bir ailenin yalvar yakar olması ve sonunda oradan çıkarılmaları son derece üzücüydü.
      Sn. @crazycells , forumda takip ettiğim kadarıyla, ABD'ye girişte teslim edilecek kapalı bir zarftan bahsediliyordu ama mülakat sonrası böyle bir zarf verilmedi. Bu zarf pasaportlarla mı gelecek, yoksa Ungan'lardan verilen göğüs röntgenlerinin bulunduğu kapalı zarftaki CD mi kastediliyor?
      Herkese bol şanslar dileklerimle selam ve sevgiler sunuyorum.

    hayirli olsun. Demek ki gorunusunuz guven vermis 🙂 bu arkadas zaten yalan soylemez demis olabilirler 🙂


  • Selamlar, Doktor Ungan muayenelerimizi olduk, kısa notlar paylaşmak istedim. Düzen laboratuarları ve Ungan'larda toplam 3 kişi muayenemiz tam 2 saat sürdü, gayet rahat ve düzenliydi. Para kısmını biraz açarsam, Düzen laboratuarında kan , idrar tahlili ve röntgen toplam 352 dolar tuttu 3 kişi. Ungan muayenehanesinde ise, 3 kişi toplam 770 dolar daha ödedim. Bu 770 doların 300 doları 3 kişinin toplam muayene ücreti, kalan 470 dolar ise aşıların toplamı oldugunu sorarak öğrendim. Eşime 2, bana 3 , 19 yaşındaki kızıma 4 aşı yaptılar. Hangi aşıları yaptıklarını yarın raporları almaya gittiğimde öğreneceğim ama aşıların her birinin 50 dolar ile 100 dolar( kızımın aşısından biri 100 dolarmış, diğerleri daha az) arasında oldugunu öğrendim. Yani günün masrafı 3 kişi için 1.120 dolar tuttu yaklaşık 5.200 tl yaptı. Kişi başı ortalama 373 dolar ya da 1.730 tl diyelim. Tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Kaldı geriye konsolosluk görüşmesi. Onu da birkaç güne yazarım 🙂


  • Aşı ve hekimlerin aşı satması ile ilgili düzenlemeler var ama konuya ben de -müşteri- sıfatıyla katılacağım için bunları yazmayacağım. Lakin günü gelince eczaneden 5-6 katı ucuza alınan aşıları bir de döviz kuruyla satmanın mantığını birileri sorabilir 😕


  • Selamlar, dün unganlarda muayenemi oldum. Mülakat tarihime göre biraz erken oldu ama arkadaşım için gitmiştik, kayıttaki hanımefendi gelmişken sizi de alalım tekrar tekrar gelmemiş olursunuz diyip yardımcı oldu 🙂 tek bir iğne vuruldu ama makbuzda 3 aşı yazıyordu, raporu almaya gittiğimde hangi aşılar olduğunu soracağım. Unganlara 250 dolar, düzen laboratuvarına kan idrar testi ve göğüs filmi için 120 dolar ödedim.


  • @gallifrey DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Selamlar, dün unganlarda muayenemi oldum. Mülakat tarihime göre biraz erken oldu ama arkadaşım için gitmiştik, kayıttaki hanımefendi gelmişken sizi de alalım tekrar tekrar gelmemiş olursunuz diyip yardımcı oldu 🙂 tek bir iğne vuruldu ama makbuzda 3 aşı yazıyordu, raporu almaya gittiğimde hangi aşılar olduğunu soracağım. Unganlara 250 dolar, düzen laboratuvarına kan idrar testi ve göğüs filmi için 120 dolar ödedim.

    ABD ye vize yani son giris tarihiniz muayene tarihinizin 6ay sonrasi oluyor , bilginize.


  • @sash DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @gallifrey DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Selamlar, dün unganlarda muayenemi oldum. Mülakat tarihime göre biraz erken oldu ama arkadaşım için gitmiştik, kayıttaki hanımefendi gelmişken sizi de alalım tekrar tekrar gelmemiş olursunuz diyip yardımcı oldu 🙂 tek bir iğne vuruldu ama makbuzda 3 aşı yazıyordu, raporu almaya gittiğimde hangi aşılar olduğunu soracağım. Unganlara 250 dolar, düzen laboratuvarına kan idrar testi ve göğüs filmi için 120 dolar ödedim.

    ABD ye vize yani son giris tarihiniz muayene tarihinizin 6ay sonrasi oluyor , bilginize.

    Biliyorum, niyetim vizeyi alıp üç gün sonra gitmek 🙂


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @sanwhere DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crywolf34 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Haftaya bugün vize görüşmem var, konsolosluktan 2.bir mail gelmedi istenilen belgeler hakkında.İlk mesajdaki belgeleri hazırladım.Ek olarak DS1810'u doldurup götürmeme gerek var mı yoksa orada mı doldurmam gerekiyor ? Son olarak 16 Mayıs gibi hesap dökümü almıştım,tarih eski diyip herhangi bir sorun çıkarabilirler mi ?

    Merhaba,

    1. mailden kastınız nedir? bize de geldi bazı emailler, ancak belgeler hakkında 2. gelen bir eposta yok?

    Bana da gelmedi o mail sıkıntı yapmayın.Görüşmeye götüreceğiniz belgeler hakkında bir mail.Konunun ilk mesajında mevcut zaten bu belgeler.Yine de görmek isterseniz başkasına gelen maili aşağıya koyacağım. Bahsettiğimiz diğer belge ise 26 yaşına kadar olan erkeklerin ABD askerlik sistemine kayıtları hakkında bir belge.Doldurulmaması halinde para cezası ve Abd vatandaşlığına geçiş kısmında zorluk yaşattırıyor.

    "Belki mail almayan arkadaşlar vardır. Son gelen mail şu şekilde.

    Documents to bring with you (all applicants)
    Court Record(s) (Original and English translation with copy), If any applicant has been arrested, charged, convicted, or imprisoned in any country.
    Police Certificate (Original and English translation with copy), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there. Police certificates for Turkey must include the archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi), but do not need to be translated. For Fiancée (K1) visa applicants, any applicant who has lived in any foreign country more than 6 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there.
    Prior marriage documents (Original and English translation with copy), Marriage Certificate, Divorce Certificate and/or Death Certificate regarding your prior spouse(s), If applicable.
    Copy of co-sponsor’s U.S. passport or green card, Please bring the U.S. passport or green card copy of your sponsor(s) and/or household member(s), if you have a co-sponsor other than your petitioner.
    I-134, Affidavit of Support (Original), If you are a Diversity or Fiancée Visa applicant and you have a sponsor, then you should use I-134 Affidavit of Support form.
    I-864, Affidavit of Support (Photocopy), Not required for the Employment Based visa categories.
    Medical exam, All immigrant visa applicants are required to undergo a medical examination by a panel physician designated by the consular section. The validity of the medical exam will determine the visa validity, which will be the last day to enter the United States.
    PTT registration receipt, Each passport holder applying for a visa must register their passport pickup location with Turkish Post (PTT) before coming to the Embassy by using the provided link or calling +90-850 390 2884 (or 703-520-2490 from inside the United States). Failure to register your appointment at this web site will delay your entry at the Embassy gate on the day of your interview.
    Previous passport with valid U.S. nonimmigrant visa (Original), If applicable.
    Color photograph, 2 x 2 inches (51 x 51 mm) in size, printed on photo-quality paper, two per applicant.

    High school or University Diploma (Original and English translation with copy).
    Bank statements, Should show account balance and transaction history for the previous six months. Personal bank statements OR original I-134 Affidavit of Support from a sponsor along with his/her 1040 Individual Income Tax returns and W2 forms and a copy of his/her U.S. passport or green card. If you are submitting a form I-134. If you are submitting a form I-134, please make a copy for each additional family member immigrating.
    Marriage Certificate (Original and English translation with copy).
    Diversity Visa application Fee, $330 U.S. dollars per applicant, please bring exact change. Please note that you can pay in TL. or U.S. dollars.
    Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi).
    Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO). "


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sanwhere DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crywolf34 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Haftaya bugün vize görüşmem var, konsolosluktan 2.bir mail gelmedi istenilen belgeler hakkında.İlk mesajdaki belgeleri hazırladım.Ek olarak DS1810'u doldurup götürmeme gerek var mı yoksa orada mı doldurmam gerekiyor ? Son olarak 16 Mayıs gibi hesap dökümü almıştım,tarih eski diyip herhangi bir sorun çıkarabilirler mi ?

    Su formun ciktisini alip sol tarafini doldurun:

    3 hafta gecmis olacak, sorun cikarmazlar diye tahmin ediyorum, bol sanslar simdiden mutlu haberlerinizi bekliyoruz.

    merhaba, bu belge ne ile ilgilidir acaba, bize 2. bir eposta gelmedi. bir yanlışlık mı var acaba diye endişeleniyoruz.

    askerlik icin form o, 18-25 yas arasindaki erkekleri etkiliyor sadece.


  • Herkese selam, green card'ımız onaylandı. Tam 1,5 saat sürdü toplam bekleme süremiz, gayet sorunsuz geçti, son vize görüşmemiz 4-5 dk sürdü sadece. Evraklarla ilgili ufak bir konu oldu, onu paylaşmak isterim. 3 kişilik aile olarak benim e-devlet hesabımdan 3 adet vukuatlı nüfus kayıt örneği verdim ama evrakları teslim alan görevli 3 örneğin de benim hesabımdan alındıgını, normalde diğer aile bireylerinin kendilerinin alması gerektiğini söyledi. Evrakın bir yerinde isim yazıyormuş. Konsolos sorun yaparsa posta ile gönderirsiniz dedi ama sorun olmadı. Sadece heyecan yapmamak adına ya da olur da sizin bu evrakınız onaylanmaz diye korkarsanız aile bireyleri kendi e devlet şifreleriyle alsınlar bu evrakı. Dediğim gibi bende sorun olmadı ama gene de paylaşmak istedim. Herkese kolaylıklar dilerim.


  • @erkoholland hayırlısı olsunnn

  • ⭐⭐

    @crywolf34 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @sanwhere DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crywolf34 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Haftaya bugün vize görüşmem var, konsolosluktan 2.bir mail gelmedi istenilen belgeler hakkında.İlk mesajdaki belgeleri hazırladım.Ek olarak DS1810'u doldurup götürmeme gerek var mı yoksa orada mı doldurmam gerekiyor ? Son olarak 16 Mayıs gibi hesap dökümü almıştım,tarih eski diyip herhangi bir sorun çıkarabilirler mi ?

    Merhaba,

    1. mailden kastınız nedir? bize de geldi bazı emailler, ancak belgeler hakkında 2. gelen bir eposta yok?

    Bana da gelmedi o mail sıkıntı yapmayın.Görüşmeye götüreceğiniz belgeler hakkında bir mail.Konunun ilk mesajında mevcut zaten bu belgeler.Yine de görmek isterseniz başkasına gelen maili aşağıya koyacağım. Bahsettiğimiz diğer belge ise 26 yaşına kadar olan erkeklerin ABD askerlik sistemine kayıtları hakkında bir belge.Doldurulmaması halinde para cezası ve Abd vatandaşlığına geçiş kısmında zorluk yaşattırıyor.

    "Belki mail almayan arkadaşlar vardır. Son gelen mail şu şekilde.

    Documents to bring with you (all applicants)
    Court Record(s) (Original and English translation with copy), If any applicant has been arrested, charged, convicted, or imprisoned in any country.
    Police Certificate (Original and English translation with copy), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there. Police certificates for Turkey must include the archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi), but do not need to be translated. For Fiancée (K1) visa applicants, any applicant who has lived in any foreign country more than 6 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there.
    Prior marriage documents (Original and English translation with copy), Marriage Certificate, Divorce Certificate and/or Death Certificate regarding your prior spouse(s), If applicable.
    Copy of co-sponsor’s U.S. passport or green card, Please bring the U.S. passport or green card copy of your sponsor(s) and/or household member(s), if you have a co-sponsor other than your petitioner.
    I-134, Affidavit of Support (Original), If you are a Diversity or Fiancée Visa applicant and you have a sponsor, then you should use I-134 Affidavit of Support form.
    I-864, Affidavit of Support (Photocopy), Not required for the Employment Based visa categories.
    Medical exam, All immigrant visa applicants are required to undergo a medical examination by a panel physician designated by the consular section. The validity of the medical exam will determine the visa validity, which will be the last day to enter the United States.
    PTT registration receipt, Each passport holder applying for a visa must register their passport pickup location with Turkish Post (PTT) before coming to the Embassy by using the provided link or calling +90-850 390 2884 (or 703-520-2490 from inside the United States). Failure to register your appointment at this web site will delay your entry at the Embassy gate on the day of your interview.
    Previous passport with valid U.S. nonimmigrant visa (Original), If applicable.
    Color photograph, 2 x 2 inches (51 x 51 mm) in size, printed on photo-quality paper, two per applicant.

    High school or University Diploma (Original and English translation with copy).
    Bank statements, Should show account balance and transaction history for the previous six months. Personal bank statements OR original I-134 Affidavit of Support from a sponsor along with his/her 1040 Individual Income Tax returns and W2 forms and a copy of his/her U.S. passport or green card. If you are submitting a form I-134. If you are submitting a form I-134, please make a copy for each additional family member immigrating.
    Marriage Certificate (Original and English translation with copy).
    Diversity Visa application Fee, $330 U.S. dollars per applicant, please bring exact change. Please note that you can pay in TL. or U.S. dollars.
    Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi).
    Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO). "

    Özgün belge ve İngilizce tercümeleri diyor burada ama ben Türkçe veya İngilizce olan özgün belgelerin tercüme edilmesine gerek yok diye okuduğumu hatırlıyorum. Bu konuda bilgi verebilir misiniz lütfen? Türkçe belgeleri İngilizce'ye tercüme ettirmemiz zorunlu mu?


  • @saulgoodman belgelerin türkçesi ve fotokopileri yetiyor. ingilizce ve türkçe dışındaki üçüncü diller için tercüme gerekli sadece.

  • Yasaklı

    Evet hep forumda heyecanla okuduğum mülakat deneyimini sonunda deneyimledim ve vizem onaylandı.Esim ve çocuğuma başta maddi ve manevi sebeplerle alamadım.Kendim gidip çalışıp bi kaç yıl sonra herşeyi yoluna sokunca onlarıda alacağım bir şekilde ama nasıl onun cevabını suan bende bilmiyorum.Basta forum yetkilileri olmak üzere yardımları için sonsuz teşekkürler.Birde numarasını bekleyenlere bol şans zor bir durum inşallah gitmek isteyen herkes gider mülakat detaylarını yazıyorum İstanbul yolunda otobüste


  • @evren Bundan sonraki hayatınızda başarılar . siz sanırım para göstermediniz sadece tapu göstermiştiniz o süreçtende bahsedermisiniz.


  • @Evren Yolunuz açık olsun.


  • Yolunuz acık olsun kolay gelsin


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum