Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
@bravist, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@karacafamily, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@zuar10 Bilgilendirme için teşekkürler. Pause durumu nedeniyle davaya katılma konusunda hâlâ kararsızım. Ancak bu tarz haberlerden sonra, davaya katılmayanların da haktan yararlanabileceği yönündeki durum “Acaba 500 dolar verip katılsak mı?” algısına neden oluyor.
Forumda davaya katılıp katılmama kararının bize bırakılmış olması ve bu konuda yönlendirme yapılmaması normal; sonuçta herkes kendi değerlendirmesini yapıp karar vermeli. Ancak ortaya çıkan yeni gelişmeler ve haberler, kararsız kalan kişiler açısından kafa karışıklığı yaratabiliyor.
Merhaba, dün yapay zeka ile google ile bu dava olaylarını araştırdım epey. Şuan pause kararının iptali için açılmış davalar devam ediyor hakimin haziran ortası gibi bir ara karar vermesini bekliyorlar.
Avukatlık firmaları hemen 2. tur davalar açacağız diye açıklama yapmış. Kimi başvuru son tarihini 15 haziran yapmış kimi 19 haziran. Kimi firma 500 Dolar ön ödeme (dava kazanılırsa vizeyi alıp Amerika'ya giderseniz 2000 dolar da orada alacaklar) kimi 1000 dolar ön ödeme istiyor.
Davaları kazanma garantisi yok. Dava kaybedilirse avukata ödenen parayı geri alma imkanı yok, 30 Eylül gibi sürecin kesin bir bitiş tarihi olduğu için dava kaybedilse bile temyize gitmenin anlamı yok (süreç bitmiş oluyor).
Hakimin vizeleri rezerv etme imkanı yok (30 Eylül den sonra hiçbir şekilde vize basılamıyor). Hakimin herkesi kapsayacak bir karar alması da CASA 2025 kararları ile (federal yargıçların aldığı kararları herkes için alamayacağına dönük üst mahkeme kararı) kısıtlanmış gibi duruyor.
Araştırmalarımda şunu gördüm; Hakim davacılar lehine bir karar verdi diyelim, bu durumda davacı listesi konsolosluklara iletiliyor (DOS aracılığıyla) elçilikler iletilen listedeki davacıları hemen çağırıp vizesini verebilir. Bu vize verme süresi hükümet avukatlarının hakimin kararının yürütmesini durdurma kararı alana kadar (stay) geçerli oluyor. Bu süre belki saatlerle, belki günlerle belki haftalarla sınırlı. Kesin bir süre belli değil. Bu boşlukta mahkeme kararı ile vize alan davacılar olabilir.
Hükümet tarafı davayı kaybederse büyük ihtimalle yürürlüğü durdurma ve kararı temyiz etme haklarını kullanacaktır. Bunu yapmayıp hakim sadece davacılar lehine karar verdi, bu haksız ve adaletsiz bir karardır, biz herkese vize vermeye başlıyoruz demeleri büyük bir mucize olur.
Anlayacağınız davalara katılmak çok çok küçük bir ihtimal veriyor vizeye kavuşmak için. Avukatlara büyük bir kazanç sağlıyor.
Bu arada 2. Tur davalarının 1. Tur davaları ile birleştirilme ihtimali de var. 2. Tur davalarının ayrı işleme durumu ve Eylül ayına yetişmeme ihtimali de var.Tüm bu ihtimal ve bilgilerle her birey davalara katılmak veya katılmamak konusunda kimseden etkilenmeden kendi kararını kendi vermeli bence.
Dileğim herkesin vizesine kavuşması.
Herkesin gonlunden gectigi gibi olmasi ve istedikleri sonuca kavusabilmesi dilegiyle. Yapay zeka, google vb tum olanaklar kullandiklari algoritma ve arama secenekleri ile belirli bir seviyede yorum yapabiliyor. Canli olarak neler yasandi, bu yasananlar nasil etkiler birakti, o donem ile bu donem ne kadar birbirine benziyor, buyuk umitleree kapilmamak ama umudunuzu da kaybetmemenizi hatirlatacak tum bilgiler asagidaki linkte ve devamindaki yonlendirme linkinde mevcut. Musait zamaninizda okumaniz faydali olacaktir. Bol sans!
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri
-
@arnblt tesekkurler

-
@commodore DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhaba Arkadaşlar,
Dün GC görüşmesi sonunda vizemizin onaylandığını belirten yazıyı aldık ve pasaportlarımızın gelmesini bekliyoruz.
Gerek sağlık muayenesi ve gerekse mülakat sürecinde daha önce yazılanlardan çok farklı bir şey olmadığı için detaylı yazmayacağım.
Bu süreçte başta Sayın @crazycells olmak üzere, foruma katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Yine de birkaç gözlemimi aşağıya yazmadan geçemeyeceğim;- Hem Ungan'larda hem de elçilikte randevunuz ne olursa olsun erken bulunmakta fayda var, "first come first served" kuralı geçerli. (örneğin elçilikte 07:30 randevularını çağırdılar, ben 08:00 randevularını bekleyedururken 09:00'ların bile çoktan sırada olduğunu sonradan fark ettim, bu da elçilikten ayrılma zamanını geciktiriyor)
- Bizim katıldığımız mülakat grubunda yabancılar dışında bir çok Türk bulunmasına rağmen kimse forumdaki kadar konuşkan değildi. Halbuki bir anlamda kader arkadaşları olarak yeni dostluklar kurulması ve tecrübe paylaşımı için güzel bir fırsattı.
- Diğer mülakat tecrübelerinde bahsedilen yemin faslı olmadı.
- Turist vizesi onaylanmayan bir ailenin yalvar yakar olması ve sonunda oradan çıkarılmaları son derece üzücüydü.
Sn. @crazycells , forumda takip ettiğim kadarıyla, ABD'ye girişte teslim edilecek kapalı bir zarftan bahsediliyordu ama mülakat sonrası böyle bir zarf verilmedi. Bu zarf pasaportlarla mı gelecek, yoksa Ungan'lardan verilen göğüs röntgenlerinin bulunduğu kapalı zarftaki CD mi kastediliyor?
Herkese bol şanslar dileklerimle selam ve sevgiler sunuyorum.
hayirli olsun. Demek ki gorunusunuz guven vermis
bu arkadas zaten yalan soylemez demis olabilirler 
-
Selamlar, Doktor Ungan muayenelerimizi olduk, kısa notlar paylaşmak istedim. Düzen laboratuarları ve Ungan'larda toplam 3 kişi muayenemiz tam 2 saat sürdü, gayet rahat ve düzenliydi. Para kısmını biraz açarsam, Düzen laboratuarında kan , idrar tahlili ve röntgen toplam 352 dolar tuttu 3 kişi. Ungan muayenehanesinde ise, 3 kişi toplam 770 dolar daha ödedim. Bu 770 doların 300 doları 3 kişinin toplam muayene ücreti, kalan 470 dolar ise aşıların toplamı oldugunu sorarak öğrendim. Eşime 2, bana 3 , 19 yaşındaki kızıma 4 aşı yaptılar. Hangi aşıları yaptıklarını yarın raporları almaya gittiğimde öğreneceğim ama aşıların her birinin 50 dolar ile 100 dolar( kızımın aşısından biri 100 dolarmış, diğerleri daha az) arasında oldugunu öğrendim. Yani günün masrafı 3 kişi için 1.120 dolar tuttu yaklaşık 5.200 tl yaptı. Kişi başı ortalama 373 dolar ya da 1.730 tl diyelim. Tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Kaldı geriye konsolosluk görüşmesi. Onu da birkaç güne yazarım

-
Aşı ve hekimlerin aşı satması ile ilgili düzenlemeler var ama konuya ben de -müşteri- sıfatıyla katılacağım için bunları yazmayacağım. Lakin günü gelince eczaneden 5-6 katı ucuza alınan aşıları bir de döviz kuruyla satmanın mantığını birileri sorabilir

-
Selamlar, dün unganlarda muayenemi oldum. Mülakat tarihime göre biraz erken oldu ama arkadaşım için gitmiştik, kayıttaki hanımefendi gelmişken sizi de alalım tekrar tekrar gelmemiş olursunuz diyip yardımcı oldu
tek bir iğne vuruldu ama makbuzda 3 aşı yazıyordu, raporu almaya gittiğimde hangi aşılar olduğunu soracağım. Unganlara 250 dolar, düzen laboratuvarına kan idrar testi ve göğüs filmi için 120 dolar ödedim. -
@gallifrey DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Selamlar, dün unganlarda muayenemi oldum. Mülakat tarihime göre biraz erken oldu ama arkadaşım için gitmiştik, kayıttaki hanımefendi gelmişken sizi de alalım tekrar tekrar gelmemiş olursunuz diyip yardımcı oldu
tek bir iğne vuruldu ama makbuzda 3 aşı yazıyordu, raporu almaya gittiğimde hangi aşılar olduğunu soracağım. Unganlara 250 dolar, düzen laboratuvarına kan idrar testi ve göğüs filmi için 120 dolar ödedim.ABD ye vize yani son giris tarihiniz muayene tarihinizin 6ay sonrasi oluyor , bilginize.
-
@sash DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@gallifrey DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Selamlar, dün unganlarda muayenemi oldum. Mülakat tarihime göre biraz erken oldu ama arkadaşım için gitmiştik, kayıttaki hanımefendi gelmişken sizi de alalım tekrar tekrar gelmemiş olursunuz diyip yardımcı oldu
tek bir iğne vuruldu ama makbuzda 3 aşı yazıyordu, raporu almaya gittiğimde hangi aşılar olduğunu soracağım. Unganlara 250 dolar, düzen laboratuvarına kan idrar testi ve göğüs filmi için 120 dolar ödedim.ABD ye vize yani son giris tarihiniz muayene tarihinizin 6ay sonrasi oluyor , bilginize.
Biliyorum, niyetim vizeyi alıp üç gün sonra gitmek

-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@sanwhere DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crywolf34 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Haftaya bugün vize görüşmem var, konsolosluktan 2.bir mail gelmedi istenilen belgeler hakkında.İlk mesajdaki belgeleri hazırladım.Ek olarak DS1810'u doldurup götürmeme gerek var mı yoksa orada mı doldurmam gerekiyor ? Son olarak 16 Mayıs gibi hesap dökümü almıştım,tarih eski diyip herhangi bir sorun çıkarabilirler mi ?
Merhaba,
- mailden kastınız nedir? bize de geldi bazı emailler, ancak belgeler hakkında 2. gelen bir eposta yok?
Bana da gelmedi o mail sıkıntı yapmayın.Görüşmeye götüreceğiniz belgeler hakkında bir mail.Konunun ilk mesajında mevcut zaten bu belgeler.Yine de görmek isterseniz başkasına gelen maili aşağıya koyacağım. Bahsettiğimiz diğer belge ise 26 yaşına kadar olan erkeklerin ABD askerlik sistemine kayıtları hakkında bir belge.Doldurulmaması halinde para cezası ve Abd vatandaşlığına geçiş kısmında zorluk yaşattırıyor.
"Belki mail almayan arkadaşlar vardır. Son gelen mail şu şekilde.
Documents to bring with you (all applicants)
Court Record(s) (Original and English translation with copy), If any applicant has been arrested, charged, convicted, or imprisoned in any country.
Police Certificate (Original and English translation with copy), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there. Police certificates for Turkey must include the archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi), but do not need to be translated. For Fiancée (K1) visa applicants, any applicant who has lived in any foreign country more than 6 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there.
Prior marriage documents (Original and English translation with copy), Marriage Certificate, Divorce Certificate and/or Death Certificate regarding your prior spouse(s), If applicable.
Copy of co-sponsor’s U.S. passport or green card, Please bring the U.S. passport or green card copy of your sponsor(s) and/or household member(s), if you have a co-sponsor other than your petitioner.
I-134, Affidavit of Support (Original), If you are a Diversity or Fiancée Visa applicant and you have a sponsor, then you should use I-134 Affidavit of Support form.
I-864, Affidavit of Support (Photocopy), Not required for the Employment Based visa categories.
Medical exam, All immigrant visa applicants are required to undergo a medical examination by a panel physician designated by the consular section. The validity of the medical exam will determine the visa validity, which will be the last day to enter the United States.
PTT registration receipt, Each passport holder applying for a visa must register their passport pickup location with Turkish Post (PTT) before coming to the Embassy by using the provided link or calling +90-850 390 2884 (or 703-520-2490 from inside the United States). Failure to register your appointment at this web site will delay your entry at the Embassy gate on the day of your interview.
Previous passport with valid U.S. nonimmigrant visa (Original), If applicable.
Color photograph, 2 x 2 inches (51 x 51 mm) in size, printed on photo-quality paper, two per applicant.High school or University Diploma (Original and English translation with copy).
Bank statements, Should show account balance and transaction history for the previous six months. Personal bank statements OR original I-134 Affidavit of Support from a sponsor along with his/her 1040 Individual Income Tax returns and W2 forms and a copy of his/her U.S. passport or green card. If you are submitting a form I-134. If you are submitting a form I-134, please make a copy for each additional family member immigrating.
Marriage Certificate (Original and English translation with copy).
Diversity Visa application Fee, $330 U.S. dollars per applicant, please bring exact change. Please note that you can pay in TL. or U.S. dollars.
Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi).
Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO). " -
Bu ileti silindi! -
@sanwhere DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crywolf34 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Haftaya bugün vize görüşmem var, konsolosluktan 2.bir mail gelmedi istenilen belgeler hakkında.İlk mesajdaki belgeleri hazırladım.Ek olarak DS1810'u doldurup götürmeme gerek var mı yoksa orada mı doldurmam gerekiyor ? Son olarak 16 Mayıs gibi hesap dökümü almıştım,tarih eski diyip herhangi bir sorun çıkarabilirler mi ?
Su formun ciktisini alip sol tarafini doldurun:
3 hafta gecmis olacak, sorun cikarmazlar diye tahmin ediyorum, bol sanslar simdiden mutlu haberlerinizi bekliyoruz.
merhaba, bu belge ne ile ilgilidir acaba, bize 2. bir eposta gelmedi. bir yanlışlık mı var acaba diye endişeleniyoruz.
askerlik icin form o, 18-25 yas arasindaki erkekleri etkiliyor sadece.
-
Herkese selam, green card'ımız onaylandı. Tam 1,5 saat sürdü toplam bekleme süremiz, gayet sorunsuz geçti, son vize görüşmemiz 4-5 dk sürdü sadece. Evraklarla ilgili ufak bir konu oldu, onu paylaşmak isterim. 3 kişilik aile olarak benim e-devlet hesabımdan 3 adet vukuatlı nüfus kayıt örneği verdim ama evrakları teslim alan görevli 3 örneğin de benim hesabımdan alındıgını, normalde diğer aile bireylerinin kendilerinin alması gerektiğini söyledi. Evrakın bir yerinde isim yazıyormuş. Konsolos sorun yaparsa posta ile gönderirsiniz dedi ama sorun olmadı. Sadece heyecan yapmamak adına ya da olur da sizin bu evrakınız onaylanmaz diye korkarsanız aile bireyleri kendi e devlet şifreleriyle alsınlar bu evrakı. Dediğim gibi bende sorun olmadı ama gene de paylaşmak istedim. Herkese kolaylıklar dilerim.
-
@erkoholland hayırlısı olsunnn
-
@crywolf34 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@sanwhere DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crywolf34 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Haftaya bugün vize görüşmem var, konsolosluktan 2.bir mail gelmedi istenilen belgeler hakkında.İlk mesajdaki belgeleri hazırladım.Ek olarak DS1810'u doldurup götürmeme gerek var mı yoksa orada mı doldurmam gerekiyor ? Son olarak 16 Mayıs gibi hesap dökümü almıştım,tarih eski diyip herhangi bir sorun çıkarabilirler mi ?
Merhaba,
- mailden kastınız nedir? bize de geldi bazı emailler, ancak belgeler hakkında 2. gelen bir eposta yok?
Bana da gelmedi o mail sıkıntı yapmayın.Görüşmeye götüreceğiniz belgeler hakkında bir mail.Konunun ilk mesajında mevcut zaten bu belgeler.Yine de görmek isterseniz başkasına gelen maili aşağıya koyacağım. Bahsettiğimiz diğer belge ise 26 yaşına kadar olan erkeklerin ABD askerlik sistemine kayıtları hakkında bir belge.Doldurulmaması halinde para cezası ve Abd vatandaşlığına geçiş kısmında zorluk yaşattırıyor.
"Belki mail almayan arkadaşlar vardır. Son gelen mail şu şekilde.
Documents to bring with you (all applicants)
Court Record(s) (Original and English translation with copy), If any applicant has been arrested, charged, convicted, or imprisoned in any country.
Police Certificate (Original and English translation with copy), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there. Police certificates for Turkey must include the archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi), but do not need to be translated. For Fiancée (K1) visa applicants, any applicant who has lived in any foreign country more than 6 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there.
Prior marriage documents (Original and English translation with copy), Marriage Certificate, Divorce Certificate and/or Death Certificate regarding your prior spouse(s), If applicable.
Copy of co-sponsor’s U.S. passport or green card, Please bring the U.S. passport or green card copy of your sponsor(s) and/or household member(s), if you have a co-sponsor other than your petitioner.
I-134, Affidavit of Support (Original), If you are a Diversity or Fiancée Visa applicant and you have a sponsor, then you should use I-134 Affidavit of Support form.
I-864, Affidavit of Support (Photocopy), Not required for the Employment Based visa categories.
Medical exam, All immigrant visa applicants are required to undergo a medical examination by a panel physician designated by the consular section. The validity of the medical exam will determine the visa validity, which will be the last day to enter the United States.
PTT registration receipt, Each passport holder applying for a visa must register their passport pickup location with Turkish Post (PTT) before coming to the Embassy by using the provided link or calling +90-850 390 2884 (or 703-520-2490 from inside the United States). Failure to register your appointment at this web site will delay your entry at the Embassy gate on the day of your interview.
Previous passport with valid U.S. nonimmigrant visa (Original), If applicable.
Color photograph, 2 x 2 inches (51 x 51 mm) in size, printed on photo-quality paper, two per applicant.High school or University Diploma (Original and English translation with copy).
Bank statements, Should show account balance and transaction history for the previous six months. Personal bank statements OR original I-134 Affidavit of Support from a sponsor along with his/her 1040 Individual Income Tax returns and W2 forms and a copy of his/her U.S. passport or green card. If you are submitting a form I-134. If you are submitting a form I-134, please make a copy for each additional family member immigrating.
Marriage Certificate (Original and English translation with copy).
Diversity Visa application Fee, $330 U.S. dollars per applicant, please bring exact change. Please note that you can pay in TL. or U.S. dollars.
Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi).
Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO). "Özgün belge ve İngilizce tercümeleri diyor burada ama ben Türkçe veya İngilizce olan özgün belgelerin tercüme edilmesine gerek yok diye okuduğumu hatırlıyorum. Bu konuda bilgi verebilir misiniz lütfen? Türkçe belgeleri İngilizce'ye tercüme ettirmemiz zorunlu mu?
-
@saulgoodman belgelerin türkçesi ve fotokopileri yetiyor. ingilizce ve türkçe dışındaki üçüncü diller için tercüme gerekli sadece.
-
Evet hep forumda heyecanla okuduğum mülakat deneyimini sonunda deneyimledim ve vizem onaylandı.Esim ve çocuğuma başta maddi ve manevi sebeplerle alamadım.Kendim gidip çalışıp bi kaç yıl sonra herşeyi yoluna sokunca onlarıda alacağım bir şekilde ama nasıl onun cevabını suan bende bilmiyorum.Basta forum yetkilileri olmak üzere yardımları için sonsuz teşekkürler.Birde numarasını bekleyenlere bol şans zor bir durum inşallah gitmek isteyen herkes gider mülakat detaylarını yazıyorum İstanbul yolunda otobüste
-
@evren Bundan sonraki hayatınızda başarılar . siz sanırım para göstermediniz sadece tapu göstermiştiniz o süreçtende bahsedermisiniz.
-
@Evren Yolunuz açık olsun.
-
Yolunuz acık olsun kolay gelsin
Benzer Başlıklar
142
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum