Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Soru doğrudan benimle alakalı 🙂 DV2018 talihlisiyim. Ağustos ayında mülakata girmeyi umuyorum. Hesabımdaki parayı ABD bankasına aktarabilir miyim aktaraz mıyım, hadi aktardım diyelim elçiliğe ispat ederken ne gibi sıkıntı yaşarım onu merak ettim. Çünkü bir önceki iletimde de belirttiğim gibi elçiliğin istediği antentli, imzalı, kaşeli bir ispat sunamayacağım.


  • ABD'de ikamet adresi olmadan ve subeye bizzat basvuru yapmadan ABD bankasinda hesap acilamiyor. Gelmeden once ben de denemistim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @entelman Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @crazycells Soru doğrudan benimle alakalı 🙂 DV2018 talihlisiyim. Ağustos ayında mülakata girmeyi umuyorum. Hesabımdaki parayı ABD bankasına aktarabilir miyim aktaraz mıyım, hadi aktardım diyelim elçiliğe ispat ederken ne gibi sıkıntı yaşarım onu merak ettim. Çünkü bir önceki iletimde de belirttiğim gibi elçiliğin istediği antentli, imzalı, kaşeli bir ispat sunamayacağım.

    Peki ABD vizeniz var mi? konsoloslugun vizeyi verecegine guvenerek boyle kararlar vermeyin bence.

    Gocmen vizeler icin resmi bir yazi olmali dediginiz gibi, internet ciktisi kabul edilir mi emin olamadim maalesef.


  • @sadriabi @crazycells Çok teşekkürler. Almam gereken mesajı ben aldım 🙂 Vizeyi kısmetse ağustos ayında almayı umuyorum.


  • @mkt peki abd de vodafone var mı ? misal tr deki banka hesabına abd de nasıl erişeceğiz ? vodafone misal avrupada var ama abd de yok diye biliyorum. hani şifre gönderiyorlar sms e falan. telefon şifresi olmadan nasıl gireceğiz TR banka hesaplarına abd den ? misal düzenli ödemelerimiz vs var ne yapmalı? sms siz girme yöntemi var mı?


  • Bankaların bir çoğu artık sms doğrula kodu yerine geçen applikasyon içi doğrulamalar kullanır oldu ama faturasız (önyüklemeli) bir hattı açık tutup yanınızda götürebilirsiniz. Genelde 6 ay gibi sürelerle yeni kontör yüklemeniz halinde açık kalan bu hatları hesabınızla (gitmeden) ilişkilendirip orada da kullanabilirsiniz.


  • hattım faturasız. ama TR vodafone sonuçta. orda çekmez sanırım.


  • @haluk-cetiner Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @mkt peki abd de vodafone var mı ? misal tr deki banka hesabına abd de nasıl erişeceğiz ? vodafone misal avrupada var ama abd de yok diye biliyorum. hani şifre gönderiyorlar sms e falan. telefon şifresi olmadan nasıl gireceğiz TR banka hesaplarına abd den ? misal düzenli ödemelerimiz vs var ne yapmalı? sms siz girme yöntemi var mı?

    TR'de kullandiginiz operatorun burada anlasmali oldugu operator araciligiyla kullanabiliyorsunuz. konturlu TR Vodafon hattini bu sekilde bir yildan uzun bir suredir internet bankaciligina erisim sifrelerini almak amaciyla burada kullaniyoruz.

  • ⭐⭐

    ABD'de hesap açma işlemi ne kadar sürer? 1 gün içersinde halledilebilir mi? Öğlen 12.30 da Chicago'ya inmiş olacağım. Gün içersinde hesap açtırıp paraları yatırmam gerek. Bu mümkün müdür? Ayrıca çek defteri hesabın açılışıyla birlikte mi verilir, yoksa daha sonra mı teslim edilir? Ayrıca iner inmez banka hesabı ile birlikte kredi notu oluşturabilmek için secured card'a başvurmalı mıyım?


  • Banka kapanmadan vakitlice giderseniz ve ibraz edebileceginiz bir adres var ise hesap acabilmeniz lazim.
    Cekler adiniza basilacak, posta araciligiyla elinize gecmesi en az bir hafta on gun. Ama hesap acilisinda size bir iki yaprak genel kullanim amacli olarak vermeleri lazim. Ayrica cashiers check diye birsey var. Cek kocaniniz henuz elinize ulasmamis iken subeye gidip memurdan istediginiz tutarda istediginiz kisiye duzenlenmis bir cek alabilirsiniz.

    Benim durumumda TD bank SSN olmadan secure kart vermemisti.

  • ⭐⭐

    Amerika'ya gittiğimizde yanımızda götüreceğimiz parayı hesap acıp banka ya yatırıp verecekleri debit kart la mı ödemeleri halledelim yoksa Cash olarak cebimizde mi kalsın?
    2.credi skoru olusturmak için security card'ın %30 nu harcayıp zamanı gelince ödeme yapmalısınız diye tavsiye ediliyor ya kartın limitini biz mi, banka mı belirliyor?
    3.kirayı çekle mi ödüyorsunuz, Cash mi?
    4.amerikada sizlerin kullandığı hangi bankayı tavsiye edersiniz?gider gitmez hem eşime hemde kendime security card çıkarmak için minimum ne kadar para yatırmam gerekir?
    Tesekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hockeyumpire2 Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    Amerika'ya gittiğimizde yanımızda götüreceğimiz parayı hesap acıp banka ya yatırıp verecekleri debit kart la mı ödemeleri halledelim yoksa Cash olarak cebimizde mi kalsın?
    2.credi skoru olusturmak için security card'ın %30 nu harcayıp zamanı gelince ödeme yapmalısınız diye tavsiye ediliyor ya kartın limitini biz mi, banka mı belirliyor?
    3.kirayı çekle mi ödüyorsunuz, Cash mi?
    4.amerikada sizlerin kullandığı hangi bankayı tavsiye edersiniz?gider gitmez hem eşime hemde kendime security card çıkarmak için minimum ne kadar para yatırmam gerekir?
    Tesekkür ederim.

    Cebinizde parayla gezmeyin, hemen bankaya yatırıp debit kartı kullanmaya başlayın.
    Secured kredi kartı için ne kadar depozito yatırırsanız o kadar limit veriyorlar. Size kalmış. Biz eşim için 500 dolarlık yapmıştık. Minimum 300 dolar diye biliyorum. Genelde bir yılın sonunda yatırdığınız para size iade ediliyor.
    Kirayı bizim sitenin web sitesinden ödüyoruz. Ama çek ile ödeyenler de var. Nakit ödeme yapanı hiç duymadım.
    Biz Bank of America'dan memnunuz.

  • ⭐⭐

    @knnrn teşekkür ederim cevabınız için. Peki İnternet bankacılığı kullanışlı mı türkiyedeki gibi?
    Kiranızı sistem üzerinden debit cart lamı yoksa kredi kartıyla mı ödüyorsunuz?

    Kredi kartınız ne kadar sürede elinize ulastı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hockeyumpire2 İnternet bankacılığı ufak tefek farklar olsa da Türkiye'deki ile aynı işlevsellikte diyebilirim. Akıllı telefon uygulaması ile her işleminizi yapabiliyorsunuz.
    Kirayı ödemek için banka hesabı bilgilerimizi sisteme girdik, her ay düzenli olarak hesaptan çekiliyor. Debit veya kredi kartından ödeme seçeneği yok.
    Kartlar başvurudan sonra 4-5 gün içinde elinize geçiyor. En fazla bir hafta sürer.


  • @HockeyUmpire2 ufak bir not. SSN olmadan secure kart vermemislerdi.

    Ama banka hesabini gittigimin ertesi gunu pasaport ile acabilmistim.
    Citizens Bank ATM karti bir hafta ya da on gunde gelmisti. Citizen'ta secure card yok.

    Ama yanlis hatirlamiyorsam TD BANK hesabi actigim anda ATM karti vermisti. Sloganlari America's most convenient bank.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadriabi Şimdi hatırladım, BofA da hesap açınca hemen bir debit kart verdi, üzerinde isim yazmıyordu ve asıl kart gelene kadar geçerliydi. Yani parayı yatırıp bankadan çıkarken kartınız elinizde oluyor.

  • ⭐⭐

    @sadriabi @knnrn Teşekkür ederim güzel bilgiler için. ✨


  • merhaba, biz virginia eyaletine geldik. forumda okuduğumuz kadarıyla ne kadar erken hesap açtırırsak o kadar faydalı diye hemen banka arayışına girdik. 6 ay önce bazı bankalarda değişiklik olmuş mesela bank of america fatura adresi olmadan checking account bile açmıyor, burda henüz ev tutmadığımız ve adımıza fatura olmadığı için hesap açmadılar. bildiğiniz banka var mı kolaylıkla hesap açabileceğimiz?


  • merhabalar, Austin tx a tam 1 ay once geldik. Bank of America subesinde verdigimiz adresi kabul ederek hesabimizi actilar, yani bir fatura vs gostermemiz gerekmedi. Baska bir sube deneyebilirsiniz belki. Ya da arabaniz varsa onun sigortasinda adresiniz yaziyor olmali onu gosterebilirsiniz. bunun otel adresi vs olmasi biseyi degistirmemesi lazim. veya arac kiraladiysaniz onlarla yaptiginiz sozlesme uzerindeki adres vs... sonrasinda kendi evinize gectiginizde adresi degistirebilirsiniz.
    Bu arada ben de cepteteb kullaniyorum ve cok memnunum, gelmeden once kartin amerikada kullanimlari icin muafiyet talebinde bulunmustum, yani kart burda kullanildigi icin bloke olmayacakti ki olmadi da zaten. Hergun bankaya gidip belli bir miktar cekip BOA hesabina yatirdim. trdeki birikimlerimizi bu sekilde buraya tasidik. herkese tavsiye ederim fakat gelmeden once biraz zaman ayirip gerekirse 2 3 farkli musteri temsilcisiyle konuyu konusmak gerekebilir.
    Teb disindaki bankalarla da islemlerimizi yapabiliyoruz. tr telefonlarimizi kontorluye cevirmistik, sms alabiliyoruz bu konuda da sorun yok.

    ekleme: 10bin dolar mevzusunu bilmeyen yoktur artik. Biz de havalaninda zaman kaybetmemek adina bu durumu hesaba katmak istedik. Bankadan 10bin dolar cekip cebime koyup geldim. munihte bunun bir kismini harcamistik ama houstonda gumruk memuru polis sordugunda benim jeton dustu. Uzerimizde hala turk lirasi vardi. Parayi cikarip saymadilar ama sordular ben sayip soyledim 9970 dolar gibi bir rakam ve bi miktar tl vardi ve yalan soylemek istemedim bu sekilde cevap verdik direk. adamlar uzerimdeki tl yi dolara cevirdiler ve toplamda 10bin dolarin cok az uzerinde bir rakam olsa da islemleri yapmak durumda olduklarini soylediler ve yaptilar. 30 dk kadar bir zaman kaybimiz oldu. Bu sureyi kaybetmek istemeyenler, biraz daha dikkatli olsunlar tl leri de hesaba katsinlar.


  • Sakın şöyle birşey yapmayın arkadaşlar. Ben parayı pantolonuma dikip geldim uçakta ney çalınır vs diye. ki yanımda iki rus zibidi vardı.
    ABD deki Gümrükçü mü CPS sınır memurmu sordu mavi kağıda baktı yok dedim. ayakkabıları çıkarttırdı. neyse ki pantolona bakmadı. her nasılsa geçtim. üstümde para varken yok dedim 4 saat bekleyiş+14 saat uçuşjetlag dan sonra ne adamın sordugunu anladım ne kendi dediğimi. ama siz öyle yapmayın. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum