Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
-
Dün akşam bankadan bir mesaj geldi, kredi kartımı iptal etmişler, yenisini postaya vermişler. Gerekçe olarak da kartımdan yapılan şüpheli işlemleri göstermişler. Daha önce @CloudyShadow de sanırım benzer bir olay yaşamıştı. Dün bir AVM'deki vending makinalarından su ve içecek aldım. Arka arkaya 3 defa kartımı geçirdim. Sanırım bu işlemleri şüpheli olarak görüp kartı bu yüzden iptal ettiler.
İlk geldiğimiz aylarda da Houston'a epey uzak bir yere arkadaşımızı ziyarete gitmiştik. Oradaki benzinciden benzin almak istedim, ama kartım bir türlü onay vermedi. Daha sonra da bir sürü 'şüpheli işlem' mesajı almıştım.
Geçen yaz eşim Seattle üzerinden Kanada'ya ziyarete gitmişti. Yine benzer bir şey olup kartı bloke olmasın diye gitmeden önce bankanın web sitesinden gideceği yerleri girdik. Bu bildirimi yapınca herhangi bir sorun olmadan kartını kullanabildi.
-
@knnrn hangi bankanin karti bu?
citibank veya chase kredi kartlarimda supheli bir durum olunca genelde beni hemen ariyorlar cep telefonundan, siz misiniz bu islemi yapan diye soruyorlar ve evet deyince, tamam onayliyorum isleminizi diyorlar... Simdiye kadar birkac kez boyle bir durum yasadim ve hepsinde aradilar. Bankadan bankaya durum degisiyor olabilir tabii.
Bir kez de gercekten citibank kredi kartimin bilgileri calinmis idi, ben NewYork'tayken birisi kartimi Arizona'da kullanmaya calisiyormus, yine cep telefondan arayip haber verdiler, ben degilim deyince, bu sefer kartinizi iptal ediyoruz, bir hafta icinde yeni kart alacaksiniz dediler...
Zaten bildigim kadariyla tum kredi kartlarinda %0 liability var, yani harcamadiginiz bir seyden sorumlu degilsiniz. -
Akbank'da hesap ayarlarımdan green card'ım var seçeneğini işaretledikten sonra bankadan "FATCA ile ilgili imzalamanız gereken belgeler var, lütfen şubemize uğrayınız" tadında bir mesaj geldi. Henüz Amerika'ya giriş yapmadığımdan fiziksel olarak greencard'ım ve ssn'im yok. İstenilen formlar arasında W-9 numaralı bir form var ve bu formda da ssn isteniyor. Açıklamalar bölümünde "Applied For" yazıp daha sonradan ssn numaranızı formu isteyen yere bildirebilirsiniz diyor. Daha önceden Amerika'ya gitmeden veya herhangi bir şeklide bu formu dolduran oldu mu? Henüz fiziksel olarak greencard'ım olmadığından bu ayarı "Yok" olacak değiştirmeyi de düşünüyorum :D
-
@dogukan sizin henuz Green Card'iniz yok, bilginize :) elinizdeki gocmen vize henuz GC yerine gecmiyor. Yurtdisindaki bankalarda GC sahiplerinin ve ABD vatandaslarinin hesaplari hakkinda bilgi verilecegi gecen yil tartisiliyordu, demek ki uygulamaya konulmus. ABD'ye verginizi dogru bir sekilde veriyor musunuz, onu kontrol etmeye calisiyorlar buyuk ihtimalle.
GC sahibi olduktan sonra o formu dolduracaksaniz, dediginiz gibi daha sonra doldurabilirsiniz, bir sorun cikmayacaktir. -
selamlar,
HSBC ile ilgili bir tecrübesi olan var mı acaba? Nereden okuduğumu hatırlamıyorum ama, Türkiye'deki hsbc kredi kartı limiti ve banka hareketleri sayesinde usa'de kredi historysi olmamasına rağmen bol limitli hsbc kredi kartı alan kişiler olmuş.
-
@tissi Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
selamlar,
HSBC ile ilgili bir tecrübesi olan var mı acaba? Nereden okuduğumu hatırlamıyorum ama, Türkiye'deki hsbc kredi kartı limiti ve banka hareketleri sayesinde usa'de kredi historysi olmamasına rağmen bol limitli hsbc kredi kartı alan kişiler olmuş.
Dediginizi tam bilmiyorum; dogru olabilir ama zaten ABD'de calisip yasamaya baslayin, size gelen kredi karti reklamlarindan bunalacaksiniz.
Pek cok konuda Turkiye'deki ve ABD'deki HSBC bankalarinin farkli iki banka gibi calistigini soyleyebilirim.
-
@tissi Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
selamlar,
Gelmeden once TR'de HSBC'de calisan arkadaslarim vasitasiyla arastirmis ve boyle bir seyin mumkun olmadigi cevabini almistim.
-
iki sorum olacak cepteteb ile ilgili.
1- debit kart yeterlimi tc den ilk ABD ye gidişte para Bank of america gibi bir ATM den para çekimi için. yoksa kredi kartı da çıartmalımıyız ?
2- atm de tl olarak tutsak TC de iken abd de gidince harcama yaparken ya da çekip abd de açtıracağımız debit (kredi ?)karta aktarımında sıkıntı olurmu ? TC den ABD ye gitmeden önce TL hesabı olarak tutmak sıkıntı olur mu abd de? yoksa harcarken ya da çekerken otomatik çeviri yaparmı? -
@kürşat-türkay Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
iki sorum olacak cepteteb ile ilgili.
1- debit kart yeterlimi tc den ilk ABD ye gidişte para Bank of america gibi bir ATM den para çekimi için. yoksa kredi kartı da çıartmalımıyız ?
2- atm de tl olarak tutsak TC de iken abd de gidince harcama yaparken ya da çekip abd de açtıracağımız debit (kredi ?)karta aktarımında sıkıntı olurmu ? TC den ABD ye gitmeden önce TL hesabı olarak tutmak sıkıntı olur mu abd de? yoksa harcarken ya da çekerken otomatik çeviri yaparmı?1- Kredi kartının böyle bir anlaşması var mı bilmiyorum. Genelde herkes debit kart ile işlem yapıyor.
2- Türkiye'deki kredi kartınızla alışveriş yapmayı önermem, çok masraflı oluyor. Gider gitmez hesap açıp çekeceğiniz paraları ABD'deki hesaba yatırın, oradan alacağınız debit veya kredi kartı ile harcayın.
Parayı hangi hesapta tuttuğunuzun bir önemi yok, ama karta sadece bir hesap tanımlanabiliyor. İnternet şubesinden istediğiniz zaman ilgili hesabı değiştirebilirsiniz.Benim param Cepteteb TL hesabımda duruyor. Günlük 3000 TL karşılığı ABD dolarını BofA ATM'lerinden çekebiliyorum. Çekim yaptığım sırada banka kuru neyse ona göre işlem görüyor. Banka kurundan etkilenmemek için parayı dolar hesabında tutmak yararlı olabilir.
-
Amerika’da açılan banka hesaplarının telefon uygulamalarını (TR adresli ve kartlı) iPhone’da indirmek mümkün olmuyor. Ancak aynı telefonunuzda kendinize ait birbaşka e-mail ve Amerika kredi kartı veya devir kart İle bölgeyi USA seçerek açtığınız Apple Stor acauntla banka uygulamasını indirip aynı telefonda kullanabiliyorsunuz. Banka uygulamasını indirdikten sonra tekrar Tr bölgeli hesabınıza geçebiliyorsunuz sorunsuz çalışıyor. Aynı telefonda TR ve USA banka uygulamaları iki ülkenin de sim kartları İle de çalışıyor. Banka şifre, e-devlet, olası bildirimleri alabilmek için TR hattının da en azından bir süre açık tutulması iyi olur kanaatindeyim.
-
Merhaba, ABD'ye gider gitmez Bank of America'da hesap açacağız, fakat ilk girişimizde kısa bir süre kalacağımız eyalet ile yaşayacağımız eyaletler farklı olacak, bu durumda hesabı nerede açtığımız mühim midir? Misal: Colorado eyaletinde 1 ay kalacağız ve oradaki Bank of America'da banka hesabı açacağız fakat 1 ay sonra California'ya gidip yerleşeceğiz, sonrasında hesabı nerede açtığımızın herhangi bir ehemmiyeti olur mu? Şimdiden çok teşekkürler.
-
@uzay Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
Merhaba, ABD'ye gider gitmez Bank of America'da hesap açacağız, fakat ilk girişimizde kısa bir süre kalacağımız eyalet ile yaşayacağımız eyaletler farklı olacak, bu durumda hesabı nerede açtığımız mühim midir? Misal: Colorado eyaletinde 1 ay kalacağız ve oradaki Bank of America'da banka hesabı açacağız fakat 1 ay sonra California'ya gidip yerleşeceğiz, sonrasında hesabı nerede açtığımızın herhangi bir ehemmiyeti olur mu? Şimdiden çok teşekkürler.
hayir, onemli degil. Turkiye'den farkli olarak ABD'deki bankalarda sube kavrami yok. Istediginiz subeden istediginiz islemleri yaptirabilirsiniz.
-
SSN numarası elimize geçmeden önce bir banka hesabı oluşturabiliyor muyuz acaba? İlk kez gideceğim bir yerde yanımda nakit taşıma düşüncesi beni korkutuyor :))
-
@edelweiss Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
SSN numarası elimize geçmeden önce bir banka hesabı oluşturabiliyor muyuz acaba? İlk kez gideceğim bir yerde yanımda nakit taşıma düşüncesi beni korkutuyor :))
once hesabi acip, SSN numarasini daha sonra dosyaya ekleyebiliyorlar bende oyle olmustu. Ama sizin gideceginiz bankaya, subeye, subede calisan kisiye gore yasayacaklariniz degisebilir.
-
@edelweiss Evet, biz pasaport ile hesap açmıştık. İki ay kadar sonra Sosyal Sigorta Kartlarını götürdük. Bank of America
-
Benim farklı bir sorum olacak; vize mülakatı öncesi hesabımızdaki parayı, ABD'ye gitmeden, herhangi bir ABD bankasından dolar hesabı açtıktan sonra oraya TR'den EFT yapıp, banka hesap dökümünün çıktısını alarak vize görüşmesine gidip beyan edersek şayet, sorun yaşar mıyız? Yani demek istediğim; vize mülakatında, Türk bankalarından imzalı kaşeli döküm istedikleri için, bunu ABD bankalarının internet arayüzlerinden alacağım, normal bir A4 çıktısını sizce elçilik yetkilileri gerçek belge olarak kabul ederler mi? Çünkü her şey internet ortamında olup bitecek, banka şubesine gitme gibi bir durum söz konusu olmayacak.
-
@entelman Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
Benim farklı bir sorum olacak; vize mülakatı öncesi hesabımızdaki parayı, ABD'ye gitmeden, herhangi bir ABD bankasından dolar hesabı açtıktan sonra oraya TR'den EFT yapıp, banka hesap dökümünün çıktısını alarak vize görüşmesine gidip beyan edersek şayet, sorun yaşar mıyız? Yani demek istediğim; vize mülakatında, Türk bankalarından imzalı kaşeli döküm istedikleri için, bunu ABD bankalarının internet arayüzlerinden alacağım, normal bir A4 çıktısını sizce elçilik yetkilileri gerçek belge olarak kabul ederler mi? Çünkü her şey internet ortamında olup bitecek, banka şubesine gitme gibi bir durum söz konusu olmayacak.
sayin @entelman , forumun iceriginin buyuk bir kismi gocmenlik ile ilgili ama yine de emin olmak icin sormak isterim. Gocmen vize mulakatindan bahsediyorsunuz yoksa gocmen olmayan bir vize mulakati mi? Ikisine bakis acilari cok farkli cunku. Bu arada sorunun sizinle ilgili olup olmadigini tam anlayamadim, o nedenle aciklik getirmek isterim. Cunku baska biri icin ya da farazi bir soru da soruyor olabilirsiniz :)
-
@crazycells Soru doğrudan benimle alakalı :) DV2018 talihlisiyim. Ağustos ayında mülakata girmeyi umuyorum. Hesabımdaki parayı ABD bankasına aktarabilir miyim aktaraz mıyım, hadi aktardım diyelim elçiliğe ispat ederken ne gibi sıkıntı yaşarım onu merak ettim. Çünkü bir önceki iletimde de belirttiğim gibi elçiliğin istediği antentli, imzalı, kaşeli bir ispat sunamayacağım.
-
ABD'de ikamet adresi olmadan ve subeye bizzat basvuru yapmadan ABD bankasinda hesap acilamiyor. Gelmeden once ben de denemistim.
-
@entelman Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@crazycells Soru doğrudan benimle alakalı :) DV2018 talihlisiyim. Ağustos ayında mülakata girmeyi umuyorum. Hesabımdaki parayı ABD bankasına aktarabilir miyim aktaraz mıyım, hadi aktardım diyelim elçiliğe ispat ederken ne gibi sıkıntı yaşarım onu merak ettim. Çünkü bir önceki iletimde de belirttiğim gibi elçiliğin istediği antentli, imzalı, kaşeli bir ispat sunamayacağım.
Peki ABD vizeniz var mi? konsoloslugun vizeyi verecegine guvenerek boyle kararlar vermeyin bence.
Gocmen vizeler icin resmi bir yazi olmali dediginiz gibi, internet ciktisi kabul edilir mi emin olamadim maalesef.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum